Autuutta Ahvenanmaalla & voita yö omassa saaressa

Karkkipäivän joulukalenteri

Niin on Karkkipäivän joulukalenteri saapunut viimeiseen luukkuunsa.

Viimeisestä luukusta paljastuu maisema yhteen rakkaimmista paikoistani Suomessa; Ahvenanmaa.

Ahvenanmaa on kuulunut elämääni 18 vuotta, joista kuusi asuin siellä pysyvästi. Siellä on toinen kotini, ja vaikka fyysisesti lähdin Ahvenanmaalta, sydämeni ei koskaan lähtenyt.

Ahvenanmaalla asuu myös toinen ”perheeni”. Olin perheessä lastenhoitajana puoli vuotta, minkä jälkeen siteemme ei koskaan katkennut. Olen kasvanut perheen ja lasten mukana osallistuen rippijuhliin ja 18-vuotissynttäreille, seurannut ammattiin valmistumisia ja nyyhkinyt häissä.

Kun saavuin perheeseen, perheen äiti Diana oli 33-vuotias, minä 24.

Tänä vuonna Diana juhli 50-vuotis-päiväänsä. Juhlat olivat ainoa vierailuni Ahvenanmaalla tänä vuonna – ensimmäistä kertaa sitten kesän 2003 en viettänyt kesää Ahvenanmaalla.

Dianan juhlat olivat Ahvenanmaa-keitaani korona-aavikolla.

Juhlien näyttämönä toimi eksklusiivisen Silveskärin majoitus- ja kokouspalveluihin kuuluva Klobbenin saari pohjois-Ahvenanmaan Saltvikin saaristossa.

Klobben-fiiliksiäni voi lukea täältä.

Juhlat siirrettiin jo kerran huonon sään vuoksi (minkä vuoksi muuten päädyinkin Espoon Hanasaareen..! 😄), ja uuden päivämäärän sää onneksi oli kuin jumalten lahja – täydellisen aurinkoinen.

Vaikka päivänsankari tunnetaan hyvinkin rempseänä juhlien emäntänä (kuin myös ihmisenä <3), nämä juhlat eivät olleet ”remujuhlat” vaan silkkaa ihanaa, kiireetöntä oleilua kuvankauniissa saaristoidyllissä hyvässä seurassa. Viikonloppu Klobbenilla oli äärimmäisen rentouttava ja kaunis.

Omalla tavallaan Klobbenin päivät olivat kuin kesäinen vastine maaliskuun Giellajohkan vierailulle.

Klobben ei ole ihan tavallisen turistin ulottuvilla, sillä saari 30-40 petipaikkansa kanssa vuokrataan kokonaisuutena. Se soveltuukin juhliin tai arvovaltaisten vieraiden kestitykseen, täällä ovat pohjoismaiden pääministeritkin puolisoineen siemailleet Veuve Cliquot’ia.

Klobben tekee yhteistyötä shampanjatalo Veuve Cliquotin kanssa, yhteys, joka syntyi kesällä 2010 kun Ahvenanmaan ulkosaaristosta löydettiin laivanhylyn uumenista maailman vanhinta shampanjaa vuodelta 1840. Joukossa oli 64 pulloa Veuve Cliquotin shampanjaa.

KILPAILU

Halusin lahjoittaa joulukalenterin seuraajille myös mahdollisuuden kokea Ahvenanmaan saaristoa.

Koska Klobben ei sovellu perinteiseen lomailuun, Silverskär lahjoitti ystävällisesti blogini joulukalenteriin yöpymisen Silverskäriin kuuluvalla Sviskärin saarella. 😍

Sviskär on 28 hehtaarin kokoinen saari, jossa on yksi ainoa ”erakkomökki”. Se on hirsimökki, jollaisia entisaikaan rakennettin kalastajille ulkosaaristoon. Mökkiin kuuluu myös rantasauna. Sviskärin vuokraaja saa itselleen koko saaren. Sviskär on kokemuksena ainutlaatuinen ja poikkeaa tavanomaisesta Ahvenanmaan mökkeilystä.

Sviskärissä voi unohtaa koko ulkopuolisen maailman. Siellä saa kuunnella luonnon ääniä, vaeltaa rannoilla ja poimia marjoja ja sieniä. ”Itse valittua yksinäisyyttä”, kuuluu Sviskärin konsepti. Majoituspakettiin kuuluu majoituksen lisäksi kuljetukset taksiveneellä Ahvenanmaan mantereelta.

Sviskärin hirsimökissä on neljä vuodetta. (Kuva ei ole Sviskäriltä.) Saarella ei ole sähköä, ja mökki lämmitetään itse tarpeen mukaan puilla. Rantasauna lämmitetään puilla ja pesuvesi otetaan luonnosta. Iltaisin istutaan öljylampun loisteessa ja nautitaan yksinkertaisesta elämästä.

Oletko suunnitellut ensi vuodelle lomaa Ahvenanmaalla? Haluaisitko yhdistää siihen Sviskär-elämyksen?

Saan arpoa

yöpymisen Sviskärissä kahdelle hengelle

Palkinnon arvo on 490€ ja se sisältää kuljetukset saarelle Silverskärin laiturista Saltvikista. Yöpymisen voi lunastaa vuoden 2021 aikana. Arpajaisvero maksetaan järjestäjän puolesta. Voittaja vastaa itse matkoistaan Ahvenanmaalle ja Saltvikiin. Lisätietoa ja kuvia Svikäristä löydät täältä.

Osallistut arvontaan kertomalla, oletko käynyt Ahvenanmaalla ja mitä muistoja sinulla on Ahvenanmaalta.

Osallistumisaikaa on maanantaihin 28.12. saakka.

Arvonta suoritettu, onnettaren numero osui PauliinaH:hon. Onnea! Voittajaan on otettu yhteyttä.

Toivotan kaikille ihanaa ja rauhallista joulun aikaa. ❤️

KILPAILUN SÄÄNNÖT

 • Arvonnan järjestää Karkkipäivä-blogi
 • Arvontaan voi osallistua 24.12.20.-28.12.2020
 • Arvontaan voi osallistua vastaamalla kilpailukysymykseen. Jätä sähköpostiosoite sille varatulle riville, se näkyy vain arvonnan järjestäjälle
 • Luovutettuja sähköpostiosoitteita käytetään ainoastaan arvonnan voitosta tiedottamiseen ja palkinnon toimittamiseen
 • Voittaja arvotaan 29.12.2020 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Voittajan nimimerkki julkaistaan myös Karkkipäivä-blogin sivulla
 • Osallistuneiden kesken arvotaan yhden yön yöpyminen kahdelle hengelle Sviskärissä (yöpymiseen kuuluu myös venekuljetus Silverskärin laiturista Sviskäriin ja takaisin), arvo 490€.
 • Mikäli osallistuja haluaa peruuttaa suostumuksensa yhteystietojensa käyttöön, sen voi tehdä jättämällä kommentti: ”Peruutan suostumukseni” tämän postauksen kommenttilaatikkoon tai ottamalla yhteyttä arvonnan järjestäjään: karkkipaiva (at) hotmail.com
 • Palkinnon vastaanottaja vapauttaa järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä.
 • Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan arvonnan sääntöjä
hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (212)
 1. en ole koskaan käynyt

 2. Ahvenanmaalla en ole käynyt mutta kiinnostaisi kovasti!

  Hyvää joulua! ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *