Karkkipäivä
Karkkipäivä

Aussie vs. Björn Axén – tuuheuttavat hoitovaahdot

Keksin tuossa keväällä alkaa haluta tuuheuttavaa hoitovaahtoa nähtyäni mainoksen Björn Axénin Conditioning Volumizing Moussesta. Samoihin aikoihin kauppoihin ilmestyi myös Aussien uusi Aussome Volume + Conditioning Mousse.

Vertailtuani pullonkylkitekstejä ja incejä, päädyin valitsemaan Axénin. Sen inci on lyhyempi ja näytti paremmalta. Ei kuitenkaan mennyt kuin pari viikkoa Axénin hankinnasta, kun Aussielta lähetettiin työpaikalleni lahjakassit – joista löytyi sitten tuo Aussome Volume -vaahto.

Olen aivan naurettavan huono käyttämään hiustenmuotoilutuotteita, ja siksi onkin typerää että edes ostan niitä. Tuuheuttavat suihkeeni, fööninesteeni, kiharavoiteeni ja suoristussuihkeeni pölyttyvät kylppärin kaapissa. Olen wash-and-go -ihminen, eikä minulla ole kärsivällisyyttä jäädä suihkun jälkeen föönaamaan hiuksiani. En myöskään pidä muotoilutuotteiden jättämästä karheasta pinnasta – haluan hiusteni olevan aina sileät ja pehmeät.

Koska hiukseni ovat kuitenkin erittäin lättänät, lisätuuheuden mahdollisuus kiinnostaa aina. :)

Näissä vaahdoissa yhdistyvät rakennetta tuovan muotoiluvaahdon ja hiuksiin jätettävän hoitoaineen ominaisuudet. Hiusten luvataan jäävän pehmeiksi, without the scrunchy feeling, ja runsaiksi. Axénin vaahto väittää jopa korvaavansa tavallisen hoitoaineen.

Axénin incissä on muotoilevana (=hiuksia kiinnittävänä) ainesosana PVP:tä, ja loput ainesosat ovat perinteisiä hoitoaineen ainesosia: kosteudensitojia, kalvonmuodostajia, antistaattisia aineita, lämpösuoja-aineita ja emulgaattoreita (eli tässä tapauksessa kvatteja, silikoni- ja proteiiniyhdisteitä, pantenolia ja leväuutetta). Incin perusteella aineen pitäisi silottaa tukkaa oikein kivasti ja jättää niihin tehokkaasti suojaava kalvo, samalla kun PVP tuo niihin rakennetta.

Arvio: pelkkänä yksistään käytettävänä hoitoaineena Björn Axén Conditioning Volumizing Mousse ei minulle riitä, mutta se toimii niinkuin toivoinkin: tuo hiuksiin pörheyttä ja ilmavuutta ilman karheuden tai raskaan muotoilutuotteen tuntua. Tulos on muhkeampi föönatessa (luonnollisestikin), mutta toimii hyvin myös ilmakuivatussa tukassa. Vaahto korostaa luonnostaan laineikkaiden hiusteni kiehkuroita ja hiukset näyttävät paksummilta. Efekti kestää tosin vain päivän, ja seuraavana aamuna hiukset ovat yhtä lattanat kuin ennenkin.

Aussie-vaahdon inci on neljä kertaa pitempi kuin Axénin, ja ainesosista puolet on säilöntäaineita, hajusteita ja muita lisäaineita. Mielenkiintoisesti, incissä ei ole yhtäkään muotoilevaa ainesosaa. Vaikuttavina aineina on kosteuttavaa glyserolia, hiuksia silottavia silikoneja ja yksi kvatti. Cocktailiin on myös heitetty pienet pitoisuudet kasviuutteita; aloeta, kiiltotuomea, minttua ja kengurunkäpälää (!).

Arvio: Aussome Volume Mousse voisi Axénia paremmin korvata tavallisen hoitoaineen, sillä tämä vaahto todella on hoitoaine. Se tuntuu hiuksiin levitettäessä liukkaalta ja silottavalta. Jotenkin ainesosat onnistuvat kuitenkin tuomaan tukkaan myös hitusen rakennettakin, niin että hiukset tosiaan tuntuvat kuivuttuaan jonkun verran runsaammilta. Annostelun kanssa saa vain olla tarkkana, sillä lähmäefekti ei myöskään ole kaukana jos vaahtoa innostuu hieromaan hiuksiin liikaa.

Aussome Volume Moussen koostumuksessa on muuten jotain mennyt pieleen. Ainakin jonkun erän. Asiakkaat ovat reklamoineet vaahdon lässähtävän kädelle ennenkuin sitä ehtii levittää hiuksiin, ja samoin kävi myös minun mousseni kanssa. Vaahto törähtää ensin ulos kevyen kermavaahtomaisena pallona, mutta jo muutamassa sekunnissa se ikäänkuin ”poksahtaa” ja muuttuu nestemäiseksi liruvaahdoksi. Voihan lirunkin toki levittää hiuksiin (jos ehtii, ennenkuin se valuu kämmeneltä lattialle ^_^), mutta luulenpa, ettei koostumuksen kuuluisi olla tällainen. Ainiin, ja tuoksusta (jonka pitäisi Aussien mukaan olla kirsikkainen) tulee mieleen lasten yskänlääke.

En lopulta oikein tiedä, kummasta vaahdosta oikeastaan tykkään enemmän. Ehkä Axénista, sillä se tuntuu kevyemmältä ja samalla myös tuo selvästi rakennetta. Aussie sopii niihin päiviin, jolloin haluan käyttää jätettävää hoitoainetta.

Toivottavasti nämä putelit eivät koe yhtä ankeaa kohtaloa kuin muu muotoilutuotearmeijani….. (Muita jotka eivät koskaan jaksa muotoilla hiuksiaan..?)

Kommentit (27)

  1. heidi

    Pakko kommentoida tähän postaukseen, vaikka se lähes kuukauden takainen jo onkin! (Olin kuukauden lomalla, joten vasta tänään pääsin lueskelemaan blogiasi.)

    Mullakin oli vielä about vuosi sitten pitkät hiukset, johonkin takapuolen seudulle ulottuvat. Tosi nätit, paksut ja hyväkuntoiset. Enkä ikinä jaksanut tehdä niille yhtään mitään. Ponnarilla pidin päivästä toiseen… Sitten uskaltauduin toteuttamaan monivuotisen haaveen ja leikkasin tukan ihan lyhyeksi, siis ihan poikatukaksi.

    Jännä, että vaika lyhyt tukka sinällään voisi olla pitkää tukkaa helpompi, olen alkanut laittamaan hiuksia. Niinäkin päivinä, jolloin en jaksa meikata tai sen kummemmin vaatteillakaan koreilla, hiukset on aina laitettava. Hiustuotteita on alkanut kulumaan tuhottomasti enemmän ja valitettavasti myös hiusten kunto on huonontunut aika paljon… Mutta ei ole ollut päivääkään ikävä pitkää lettiä :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.