Aurinkovoiteet arvostelussa, löydätkö näistä omasi?

Wow, Suomessa on tällä viikolla kuumempaa kuin Ateenassa! :D Oli hauska katsoa eilen säätiedotusta; Etelä-Suomi 29 astetta, Ateena 28 astetta ^_^

Mikäpä sopisi helleviikolle paremmin kuin aurinkovoidearvostelu :) Otin arvioinnin kohteeksi erityisesti kasvoaurinkovoiteet, mukana on laaja kattaus voiteita niin normaalille, herkälle, kuivalle kuin rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, sekä kuivasuihke- että voidemuodossa. Mukana myös yksi vartaloaurinkovoide jota minulle suositeltiin kun keskustelimme mahdollisimman vähän tahmaavista, kuivan tuntuisista aurinkosuojatuotteista.

Tässä jutussa ”normi”aurinkovoiteita, luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista tulee myöhemmin oma vertaileva juttu.

VICHY IDEAL SOLEIL SK 50

28,30€ / 200 ml

Tämä oli se minulle suositeltu, ei-tahmaava aurinkosuoja koko vartalolle. Vichy Ideal Soleil Invisible Hydrating Mist on hienojakoinen, todellakin hyvin kuivan ja miellyttävän tuntuinen suihke. Imeytyy nopeasti. Ei jätä tahmeaa pintaa. Saa miettimään, miten SK 50 ylipäänsä on mahdollista saada aikaan näin ohuella koostumuksella. Miksi se on mahdollista suihketuotteissa ja miksi ei voiteissa?

Alkoholiton. UV-filtteri kemiallinen. Inci hyvin synteettisvoittoinen, mahdollisesti täysin synteettinen.

Suihkeesta on saatavilla myös kasvoille tarkoitettu versio, se ei ollut vielä ilmestynyt kun viime kesänä ostin tämän suihkeen mutta nyt kasvosuihkettakin on saatavilla. Edit. Selvisi, että tämä Invisible Hydrating vartalo-mist on jäänyt pois uusien Ideal Soleil -vartalosuihkeiden ”tieltä” (uutuudet ovat tavallisessa suihkepullossa, eivät aerosoleja). Mutta aerosoli-kasvosuihke, Fresh Face Mist, on valikoimassa ja sen hinta on 19,10€ / 75 ml.

LV AURINKOVOIDE SK 50

10,90€ / 75 ml

Allergia- ja astmaliiton merkin saanut LV:n voide levittyy hämmentävän jouhevasti. Se on kellertävän sävyistä, mutta koska voide on väriaineeton, väri tulee siis jostain raaka-aineesta, mistähän? :)

Vaikka tuntuma on tietysti jähmeämpi kuin alemmilla suojakertoimilla, ei voidetta voi parhaalla tahdollakaan kutsua millään lailla jäykäksi. Se levittyy oikein miellyttävästi eikä jätä iholle vaaleaa sävyä. Peukku tälle!

Hajusteeton, väriaineeton. Alkoholiton. Kemiallinen UV-filtteri. Kotimainen.

GARNIER AMBRE SOLAIRE SENSITIVE ADVANCED SK 50

14,90€ / 50 ml

Yllättävän notkeasti levittyy tämäkin, kyllä voiteiden koostumuksia vain on saatu huimasti kehitettyä muellyttävämmiksi. Ambre Solairen viisikymppinen jättää ihan aavistuksen kalpean kajon kasvoille, joka tulee titaanidioksidista. Tämä ns. kosmeettinen haitta on kuitenkin aurinkosuojallinen etu, sillä sekä fysikaalisia että kemiallisia UV-suodattimia yhdistävät aurinkovoiteet ovat tutkimusten mukaan tehokkaimpia ja tarjoavat kaikkein laajimman spektrin suoja.

Hajusteeton. Sisältää etyylialkoholia. UV-filtteri kemiallinen + fysikaalinen (titaanidioksidi). Hyvin synteettisvoittoinen inci.

GARNIER AMBRE SOLAIRE SK 50 SPRAY

13,90€ / 75 ml

Tämä kasvoaurinkosuihke oli Garnierin viime kesän uutuus. Se lupaa 24 tunnin kosteutusta (johon en usko, pahoittelut Ambre Solaire), saastesuojaa, ei-tahmeaa pintaa ja jopa meikin kiinnittävyyttä…!

Suihkeessa on perinteinen Garnier-tuoksu. Se kuivuu iholla samettiseksi ja tuntuu ohuelta. Kirvelee välillä.

Pakkaukseen painetut käyttöohjeet ovat sanalla sanoen erikoiset ja ristiriitaiset: tuotetta neuvotaan suihkuttamaan kasvoille vähintään 15 cm:n etäisyydeltä, mutta välttäen huulia ja silmänympärysaluetta – kuinka vältät nämä alueet kun suihkutat jotain kasvoille? Mutta ohjeissa lukee myös: ”Älä suihkuta suoraan kasvoille”. Mitääh…? :D Välillä voi miettiä lukeeko kukaan ihan ajatuksella joidenkin kosmetiikkatuotteiden pakkaustekstejä ennenkuin tuote menee tuotantoon.

Pullon päällä lukee myös ”sets make-up”, mutta katsokaapa millaisena huntuna suihke tulee pullosta:

Ei tätä nyt ihan meikin päälle ehkä haluaisi suihkuttaa. :)

Minä olen suihkuttanut tuotetta puhtaalle iholle ja tasoittanut suihkeen vielä sormin. Tällöin pinta jää yllä kuvailemani kaltaiseksi samettiseksi. Suoja-aineen tuntu on iholla hyvin ohut ja se ei lupauksensa mukaisesti tahmaa.

NIVEA SUN ANTI-AGE FACE SUN CREAM SK 30

12,90€ / 50 ml

Ohut, helposti ja notkeasti levittyvä, ei yhtään jähmeä voide. Imeytyy hyvin, ei jää rasvaisen tuntuiseksi. Tuttu Nivean tuoksu. Ei jätä valkoista kerrosta ihoon. Perusmukava voide.

Sisältää etyylialkoholia. UV-filtteri kemiallinen + fysikaalinen (titaanidioksidi). Inci hyvin synteettisvoittoinen.

HAWAIIAN TROPIC SILK HYDRATION FACE SK 30

14,90 € / 50 ml

Täyteläisempi kuin Nivea ja ihanan kosteuttavan tuntuinen. Myös tuoksu on aivan ihana, oikein klassinen kesäloman ja aurinkorannan tuoksu. Liekö tämä tuoksu jopa lähtöisin alkujaan Hawaiian Tropicilta, kyseessähän on tosi vanha merkki. Täyteläisyydestään huolimatta imeytyy yhtä hyvin kuin Nivea. Sisältää hoitavamman kuuloisen ainesosaluettelon kuin Nivea, mukana mm. silkkiaminohappoja, aloemehua ja kasviuutteita.

Hassua kyllä, vaikka Hawaiian Tropic on paksumpi kuin Nivea ja alkoholiton (alkoholi edesauttaa imeytymistä ja ”kuivaa” jälkitunnetta), se kuivuu silti iholla samettisemmaksi ja himmeämmäksi kuin Nivea. Tykkään tosi paljon!

Alkoholiton. UV-filtteri kemiallinen.

LANCASTER SUN BEAUTY SUBLIME TAN VELVET TOUCH CREAM FACE SK 30

30,30€ / 50 ml

Lancasterin aurinkovoiteisiin törmää aina laivojen ja lentokenttien tax free -myymälöissä. Tämäkin on ostettu laivalta. Lancaster on minulle suomalaisena vieras merkki mutta maailmalla se mitä ilmeisimmin tunnetaan klassisena aurinkovoiteiden valmistajana.

Velvet Touch -voiteessa on notkea, kosteuttavan tuntuinen koostumus ja se kuivuu iholle nimensä mukaisesti samettiseksi. Semitäyteläinen. Ei jätä iholle valkoista pintaa.

Tuoksu on vanhanaikaisella tavalla todella perinteinen aurinkovoiteen tuoksu, vahva ja hiukan tunkkainen. Tulee mieleen 90-luvun alku. Ei mikään miellyttävin tuoksu.

UV-filtteri sekä kemiallinen että fysikaalinen (nano-titaanidioksidi).

 

EPÄPUHTAAN JA RASVOITTUVAN IHON VOITEET:

LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS AC SK 30

20,20 € / 50 ml

Koostumus todella ohut ja nestemäinen, mutta tuntuma iholla jähmeä. Ei tarvitse edes vilkaista inciin käsittääkseen, että tässä voiteessa on suhteellisen paljon titaanidioksidia, iholle jää vaalea kuulto ja mineraalifiltterin puuterisuus tuntuu selvästi. Juuri tämä puuteri tekee voiteesta niin jähmeästi levittyvää nestemöisestä koostumuksesta huolimatta. Iho jää lupauksen mukaisesti mattapintaiseksi.

Voide on hajusteeton mutta siinä on hitusen lääkemäinen tuoksu, hajusteetonhan ei tarkoita täysin hajutonta. Esimerkiksi Ambre Solairen ja LV:n hajusteettomat olivat todella hajuttomia tähän verrattuna.

Hajusteeton. Sisältää etyylialkoholia. UV-filtteri kemiallinen + fysikaalinen (titaanidioksidi). Hyvin synteettisvoittoinen inci.

AVÈNE CLEANANCE SK 30

19,90€ / 50 ml

Avènen voide on täyteläisempää kuin La Roche-Posayn Anthelios ja tuntuu kaiken kaikkiaan miellyttävämmältä ja kosteuttavammalta. Koostumuksesta aistii heti että tässä ei varmaankaan ole mineraalifiltteriä, eikä siinä olekaan. Cleanance levittyy mukavan notkeasti, mutta ei yhtä notkeasti kuin ylempänä esitellyt, saman suojakertoimen voiteet Nivea ja Hawaiian Tropic. Mielenkiintoista. Jotenkin olisin odottanut, että epäpuhtaan ihon öljyttömät voiteet levittyvät kaikkein notkeimmin ja tuntuisivat iholla kaikkein vähiten. Sekä Anthelios että Cleanance tuntuvat iholla kuitenkin enemmän aurinkovoidemaisilta kuin Nivea ja Hawaiian Tropic.

Iho jää joka tapauksessa lupauksen mukaisesti mattapintaiseksi. Mielestäni Avènen voide jättää jopa hieman Antheliosta himmeämmän pinnan. Voiteen mattapintaa tekeviä ainesosia ovat mm. aluminum starch octenylsuccinate ja silica.

Voiteessa on mieto apteekkikosmetiikkamainen tuoksu ja siinä on hajusteita.

Tämähän oli se voide johon sain vinkin muuan kreikkalaiselta tuttavuudelta syksyn 2013 reissulla, Elenan mukaan Avène Cleanance on ihan paras aurinkosuoja epäpuhtaalle iholle. Ja nyt se vihdoin pääsi omaan testailuuni. :)

Alkoholiton. UV-filtteri kemiallinen. Inci synteettisvoittoinen.

*

Lisään tuotteiden hintatiedot myöhemmin, ehkä joku niitä kaipaa. Ostokuitit ovat kotona mapissa ja istun juuri autossa kohti Tamperetta. :) Jutun tuotteet ovat itse ostamiani, ei blogin kautta saatuja.

Muoks. P.S. Sisältää mainoslinkin:

Huomasin että luonnonkosmetiikan aurinkovoidesuosikkini, fantastiset Algamaris-tuotteet ovat koko viikon sunnuntaihin saakka -20% tarjouksessa Hyvinvoinnin Tavaratalossa, vinkkaan tästä nyt jos en ehdi tämän viikon aikana saada ulos luonnonkosmetiikan aurinkovoidevertailuani :)

Kommentit (46)
 1. Harmi kun et kokeillut Vichyn ja La Roche-Posayn lasten suojasuihkeita. Ne ovat hajusteettomia, väriaineettomia ja alkoholittomia, ja sopivat tietenkin myös aikuisille. Niissä on ns. turvallisemmat kemialliset filtterit (siksi suunnattu lapsille) ja koostumus on hyvin miellyttävä ja ohut. Varsinkin Vichy yllätti, se on ilmeisesti uudistunut tänä vuonna. Hinta on korkeampi kuin aikuisten vastaavassa tuotteessa. Koska tuo 50 suojakerroin on itselleni liian korkea, niin teen niin että sekoitan sitä hieman kasvovoiteeseen / vartalovoiteeseen. :)

  1. Ei suojakerrointa ymmärtääkseni voi ”laimentaa” matalammaksi. Jos voidetta ei levitä riittävää määrää, se ei sitten vain suojaa ihoa. Minä en kyllä ymmärrä tuota, mutta näin olen lukenut.

   Minulla ongelmana on aina se, etten pysty meikin alle laittamaan riittävän paksusti aurinkosuojaa. Joskus mietin, että jos käytän (vähän) suojakertoimellista voidetta ja sen päällä fysikaalista suojaa antavaa mineraalipohjaa, voivatko nämä kaksi liian ohutta kerrosta yhdessä olla tarpeeksi. Sanni, tiedätkö?

   1. Ei suojakerrointa ymmärtääkseni voi ”laimentaa” matalammaksi.

    Minäkään en näistä tieteellisesti mitään tiedä (en ole jutellut asiasta kenenkään kemistin kanssa), mutta oma järki sanoisi, että suojakerrointa voi laimentaa. ”Laimeneehan” se jo sillä, että voidetta levittää vähemmän kuin suositus. Asiantuntijat puhuvat usein siitä, että aurinkovoiteiden ilmoitettu suojakerroin ei käytännössä toteudu, koska ihmiset levittävät voiteita liian vähän. Niistä siis saa suojaa, mutta ei ilmoitetun kertoimen verran.

    Tietysti, jos aurinkovoidetta sekoittaa jonkin toisen voiteen kanssa, toisessa voiteessa saattaisi olla joitain sellaisia ainesosia jotka mahdollisesti vaikuttaisivat UV-filtterien toimintaa heikentävästi. En yhtään tiedä voiko olla näin, mutta kun kosmetiikka on kuitenkin kemiaa ja ainesosat reagoivat toistensa kanssa, niin sellainen voisi teoriassa ehkä olla mahdollista.

    Joskus mietin, että jos käytän (vähän) suojakertoimellista voidetta ja sen päällä fysikaalista suojaa antavaa mineraalipohjaa, voivatko nämä kaksi liian ohutta kerrosta yhdessä olla tarpeeksi. Sanni, tiedätkö?

    Tylsä vastaus, mutta sanoisin, että ihon reaktio aurinkoon kertoo onko UV-suojaa riittävästi. Eli jos ihosi muuten reagoi herkästi aurinkoon, mutta selviää ohut kerros SK-voidetta + mineraalimeikki -kombolla, niin silloin suojaa on riittävästi. Ainakin UVB-suojan osalta, UVA:n vaikutuksiahan ei pysty reaaliajassa toteamaan :/

    1. Totta puhuen ihoni (tai kasvojen iho) ei oikeastaan reagoi aurinkoon niin että sen itse huomaisin, vaikka minulla ei olisi mitään aurinkosuojaa :D Minulla on perinteisesti ollut vain mineraalipohjan lähes olematon aurinkosuoja, nykyään sen alla hyvin ohuesti SK20-voidetta, mutta eivät kasvoni ole ikinä palaneet kummallakaan tavalla. Tietysti ryppyjä voi olla ja onkin, mutta en tiedä mikä tilanne olisi jos olisin aina käyttänyt aurinkosuojaa. Olisin varmaan rypytön 45-vuotias ;) Käsivarteni ovat herkistyneet iän myötä ja niihin tarvitsen kunnon aurinkovoidetta heti kun ne paljastan auringolle.

     Joo, suojakertointa voi varmaan sittenkin laimentaa kuten sanoit. Hämärä muistikuvani tarkentui sen verran, että muistan lukeneeni ettei eri tuotteissa olevia suojakertoimia yhdistämällä saa yhtään sen korkeampaa suojaa kuin on siinä tuotteessa, jossa on korkein suojakerroin. Liekö ollut sinun blogissasi tämä? :D Muistan ainakin lukeneeni juuri sinun kirjoituksiasi tästä aiheesta hyvin kiinnostuneena…

     1. Kuulostaa siltä että sinulla on vähintään 3-aurinkoihotyyppi :) Ehkä nelonenkin..? Onnen pekka :) Paitsi hmmm, tuo että käsivartesi kuitenkin reagoi aurinkoon kasvoja herkemmin kertoisi muuta aurinkoihotyypistä. Minulla taas käsivarret eivät ole palaneet varmaan koskaan :D

      Riittääkö sinulla ohut SK20-voide + mineraalipohja myös Suomea voimakkaammissakin UV-olosuhteissa..?

      muistan lukeneeni ettei eri tuotteissa olevia suojakertoimia yhdistämällä saa yhtään sen korkeampaa suojaa kuin on siinä tuotteessa, jossa on korkein suojakerroin.

      Tämä pitää paikkansa, mutta itse en ole tainnut aiheesta kirjoittaa.

 2. Itse testasin viime viikolla uusia aurinkovoidehankintoja. Kalkkilaivan kapteenina suojakerroin 50 ei tunnu riittävän missään vaiheessa kesää…
  Pyöräilen monta kertaa viikossa noin 2,5 – 3 h lenkkejä, joten voidetta pakko käyttää. Vaikka jossain vaiheessa lenkkiä sitä kuitenkin menee silmään eikä sitten enää näe mitään…
  Testissä oli nyt Ultrasunin Sports spf 50 ja Uriagen sprf 50+ stickissä. Stick on hyvä, sitä voi laapia naamalla ilman, että tarttee koskea sormin ja näin sitä ei mene sitten silmiinkään. Tuo Ultrasun suihketta, paljon parempi kuin levittää sitä rasvatahmaa ja helppo pestä sormista pois.
  Lisäksi huulirasvana Uriagen skp 30. Näillä mennään. :)

  1. Voi, mua kiinnostais kans. Mulla on nytten hirveä viritelmä aina naamalla, ihan pohjalla spf30 aurinkosuoja, sen päällä Dermosilin meikkiprimer spf20 ja sitten vielä huntu mineraalipuuteria. Se riittää johonkin asti, mutta ennen pitkää joudun pysähtyä pyyhkimään pahimmat hiet pois ja lisäämään aurinkovoidetta.

   1. Aurinkosuojatuotteiden kerrostamisesta ei btw ole mitään hyötyä; korkein suojakerroin on aina se joka ns. jää voimaan. Eli vaikka laittaisit 30-suojakertoimen päälle 20-suojakerrointa, kokonaissuojakerroin on edelleen vain sen 30.

    1. Tuo kerrostaminen on siis ihan vain omaa hysteriaani. Epäilen aina etten ole laittanut litkuja tarpeeksi ja toivon, että edes se alemman kertoimen suoja sitten toimisi. :D En tiedä onko siinä mitään logiikkaa. Eipä varmaan kun se hien mukana sulaa pois kuitenkin ja pysähdyn laittamaan sitä korkeinta kerrointa lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *