Aurinkotuotteet testissä – tällä kertaa ei hittejä ja Sanni vähän murahtelee

Jatketaan kesän aurinkovoideprojektin läpikäymistä.

Tänä kesänä olen muuten varmasti saanut enemmän väriä pintaan kuin vuosikausiin edes Kreikassa…! Ihoni tuntuu päivettyvän vuosi vuodelta herkemmin. Jaksan tätä ihmetellä. Pari päivää auringossa kesäkuun illoissa ja minulla oli jo syvä rusketus… ihmeellistä.

Myös vähemmän kivoja lieveilmiöitä on ollut havaittavissa, kuten pigmenttiläiskien ilmestyminen jopa vatsan alueelle. Tällaista en ole koskaan aiemmin ihossani todennut. Ne on varmasti nämä ikävuodet ja niiden mukanaan tuomat muutokset… Onneksi niihin voi suhtautua enemmän uteliaisuudella kuin murehtimalla :)

Olen saanut tämän jutun aurinkotuotteet testiin blogin kautta.

CERAVE FACIAL MOISTURISING LOTION SPF 25

UV-suoja: kemiallinen

Voiteen virallinen kuvaus kuuluu näin: ”kevyt ja kosteuttava kosteusvoide, jossa on kattava UV- suoja. CeraVe Facial Moisturising Lotion SK25 -kosteusemulsio sopii normaalille ja kuivalle kasvojen iholle. Sisältää tärkeitä keramideja, niasiiniamidia ja kosteuttavaa glyseriiniä ja hyaluronihappoa.”

No. Mä en tykännyt. Voide ei tunnu mielestäni erityisen kevyeltä, jos sitä vaikka vertaa Nivean SPF 30 -kasvoaurinkovoiteisiin. Cerave levittyy Niveaa jähmeämmin ja sen apteekkimainen hajusteettoman tuotteen tuoksu… ei, en tykkää. Ei tunnu kosteuttavalta, eikä sitä myöskään incin perusteella ole. UV-suoja on varmasti pätevä, sitä en epäile, mutta kosmeettinen miellyttävyys jää niin heikoksi että tuomioni on: ei jatkoon.

Pisteytys Cerave Facial Moisturising Lotion SPF 25:

Levittyvyys: 7
Ihofiilis: 6
Tuoksu: 0
Tehokkuus: 9

ALGA MARIS STICK SPF 50

UV-suoja: fysikaalinen

Puikkomuotoiset aurinkosuojatuotteet ovat näppäriä ja käteviä käyttää olosuhteissa kuten vaellus, vuorikiipeily ja veneily. Näihin voimakkaan UV-säteilyn olosuhteisiin, erityisesti vuorilla ja veneellä, sopii myös ihanteellisesti fysikaalisen UV-suojan aurinkosuojatuote, joka toimii välittömästi kun sen laittaa iholle.

Alga Mariksen puikko on toinen stick-laatuinen aurinkosuoja jota testaan tänä kesänä, ja vaikka Alga Maris muuten onkin ihan huippu mitä tulee luonnonkoosmetiikan aurinkovoiteisiin, puikko häviää miellyttävyydessä aiemmin esittelemälleni Lieracin puikolle. Myös Lieracin puikon UV-suoja on fysikaalinen, joten niitä pystyy ainakin jossain määrin vertaamaan – tosin Lieracin koostumus ei muilta osin ole luonnonkosmetiikkaa.

Alga Mariksen puikko on aika jähmeä, ja se levittyy paremmin kun sen laittaa sormien kautta. Suoraan käsiteltävälle alueelle sitä ei ole mielestäni oikein miellyttävä laittaa. Sävy on Lieracin puikkoa tummempi, mutta sävy asettuu iholle ihan luonnollisesti.

Pisteytys Alga Maris Stick Solaire SPF 50:

Levittyvyys: 7
Ihofiilis: 5
Tuoksu: täysin neutraali, hajusteeton
Tehokkuus: 9

DUCRAY MELASCREEN UV RICH CREAM SPF 50

UV-suoja: kemiallinen, sisältää nanopartikkeleita

Ducrayn Melascreen UV Rich Cream sanoo sopivansa kuivalle iholle, mutta jälleen on todettava, että lupaus ei täyty. Jotenkin tuntuu, että näissä normikosmetiikan kemiallisen sekä korkean UV-suojan aurinkovoiteissa kunnolla kosteuttava koostumus on sula mahdottomuus – UV-suodattimet vievät koostumuksesta niin suuren osan. Kosteuttavia ja hoitavia aineita ei yksinkertaisesti ”mahdu” mukaan!

Kun katson Ducrayn inciä, en oikeastaan löydä sieltä mitään kosteuttavaa ja hoitavaa, mitä ihmettä… Jos kiinnostaa ja ymmärrätte kosmetiikan ainesosia, kurkatkaapa inci täältä. Anteeksi, mutta järkyttävää! No, kyllähän tämä voide ihan varmasti suojaa UV-säteiltä ja ehkäisee pigmenttiläiskiä, mutta siinäpä se.

Ducrayn voide on jähmeähköä ja jää iholle tahmean tuntuiseksi, vaikka lupaa olevansa ”non greasy”. Ei, ei, en tykkää.

En koe olevani puolueellinen luonnonkosmetiikan suhteen siinä mielessä, että pidän monia normikosmetiikan aurinkovoiteita edelleen paljon miellyttävämpinä käyttää kuin luonnonkosmetiikan, mutta hoitavuudessa nämä synteettiset voiteet eivät varmasti koskaan pysty kilpailemaan luonnonkosmen kanssa. Luonnonkosmetiikan keinoin on mahdollista valmistaa SPF 50-suojavoide, joka myös aidosti hoitaa, ravitsee ja kosteuttaa ihoa. Ugh. Olen puhunut.

Pisteytys Ducray Melascreen UV Rich Cream SPF 50:

Levittyvyys: 6
Ihofiilis: 5
Tuoksu: 5 (hajusteettoman apteekkituotteen ”lääkemäinen” tuoksu)
Tehokkuus: 10

Kaikki kesän aurinkotuotearvioni löydät tunnisteen Aurinkotuotteet / ruskettuminen alta :)

Kysely: montako purkkia aurinkovoidetta teillä on mennyt tänä kesänä? :)

Vai meneekö teillä yleensä useampia?

Kommentit (24)
 1. Sain viime vuotisen Garnierin loppuun tänään.

  1. Onnea 😄

 2. Mulla on ollut nyt jo monta kesää biothermin sk 50 cremee solaire anti age -kasvoille ja se on mun mielestä hoitavaa ja kosteuttavaa. Käytän ihan kosteusvoiteen sijaan jos on tarkoitus viettää päivä voimakkaassa auringossa. Harmi vaan että en löydä googlamalla inciä ja putelissakaan ei sitä ole kun se tulee pahvipakkauksessa. Mä käytän törkeästi kaksikin kesää samaa aurinkovoidetta (juuri tätä) kun ei mulla mene yhdessä kesässä koko tuubia. Jos kesän lisäksi lähden johonkin eteläeurooppaan tai talvella kauko-etelään niin menee yksi tuubi vuodessa. Sitä varmaan kuuluisi laittaa enemmän kerralla tai lisäillä jos oikeaoppisesti käyttäisi mutta mua ällöttää liika lotraus enkä vähäiselläkään käytöllä suomen leveysasteilla pala :)

  Päiväntasaajan seudulla reissatessa ihan toinen juttu – siellä piti oikeasti lisätä parikin kertaa päivässä ja 50 oli se suojakerroin joka oli riittävä. Etelä- ja pohjoisamerikassa myydään myös esim. uv 70 ja 90 tuotteita ja mitä incistä kattelin niin ne oli lähes puhdasta aurinkosuojaa ja tuntu iholla tosi jännältä, öljymäisen ”kiteiseltä”. Tuli niitäkin testattua ja laitettua ihan kunnolla kun aurinko oli oikeasti tosi polttava kun ollaan aivan päiväntasaajan alla.

  Asiasta kukkaruukkuun: mitä kreikan saarta tai saaria (max 2-3) suosittelisit tyypille kolmella kriteerillä: päivävaelluksia upeissa maisemissa, hyvää ruokaa, ja ei paljon ihmisiä. Matkustusajankohtana syyskuu eli ei turistisin aika. Joku missä voisi lähteä majapaikalta suoraan poluille ja majapaikka voisi olla jossain rinteellä jossa merinäköala :D Karpathos ja santoriini on koluttu, karpathos oli ihana mutta haluan nähdä jotain muutta. Mietin amorgosia koska maisemat näyttää upeilta mutta onko siellä hyvää ruokaa ja riittävästi polkuja viikoksi tai onko joku paikka vielä parempi?

  1. Mulla on ollut nyt jo monta kesää biothermin sk 50 cremee solaire anti age -kasvoille ja se on mun mielestä hoitavaa ja kosteuttavaa. Käytän ihan kosteusvoiteen sijaan jos on tarkoitus viettää päivä voimakkaassa auringossa. Harmi vaan että en löydä googlamalla inciä ja putelissakaan ei sitä ole kun se tulee pahvipakkauksessa

   *kiinnostus* Täytyypä muistaa katsoa inci kun seuraavan kerran olen Biotherma myyvässä paikassa – eli vaikka laivalla huomenna :)

   Mä käytän törkeästi kaksikin kesää samaa aurinkovoidetta (juuri tätä) kun ei mulla mene yhdessä kesässä koko tuubia.

   Minäkin käytin ennen, tai käytän vieläkin, kasvoaurinkovoiteita, koska 50 millin kasvoaurinkovoidepurkki kestää mulla yleensä kaksi kesää (ja tehon en ole kokenut laimentuvan mihinkään tässä ajassa).

   Asiasta kukkaruukkuun: mitä kreikan saarta tai saaria (max 2-3) suosittelisit tyypille kolmella kriteerillä: päivävaelluksia upeissa maisemissa, hyvää ruokaa, ja ei paljon ihmisiä. Matkustusajankohtana syyskuu eli ei turistisin aika. Joku missä voisi lähteä majapaikalta suoraan poluille ja majapaikka voisi olla jossain rinteellä jossa merinäköala :D

   Amorgos 👍 👍 Toinen suositus Sifnos. Sifnoksella on vähän enemmän ihmisiä (siis turisteja), koska se on lähempänä manner-Kreikkaa, mutta saari ei kuitenkaan ole turistillinen, etenkään heinä-elokuun ulkopuolella.

   Joku missä voisi lähteä majapaikalta suoraan poluille ja majapaikka voisi olla jossain rinteellä jossa merinäköala :D

   Tähän sopii ihan täydellisesti Aegalis Hotel Amorgoksen Egialin kylässä. Se sijaitsee korkealla rinteessä ja hotellilta pääsee 30 minuutissa ylös Tholarian vuoristokylään, josta lähtee patikkareittejä joiden verkosto kulkee koko saaren yli. Ehkä olet lukuisia kuviani tuosta hotellista täällä blogissa nähnytkin..? Tietysti paikka ei ole halvimmasta päästä, mutta ei suomalaisessa hintatasossa mikään valtavan kalliskaan. Aegialis-hotellilta avautuvaa maisemaa upeampaa en ole oikein kohdannut missään Kreikassa, no ehkä Santorinilla, mutta Aegaliksessa siihen maisemaan eivät kuulu sadat ja tuhannet muut turistit sekä viimeisen päälle rakennetut hotellialueet, kuten Santorinilla.

   Tässä yksi juttuni Amorgoksen vaellukselta:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/saaren-selkaa-pitkin/

   Ja ”onko siellä hyvää ruokaa”..? :D En tiedä oliko tuo huumoria, mutta onko Kreikassa sellaista paikkaa, jossa ei saisi hyvää ruokaa..? Koska… kreikkalainen keittiö on kaikkialla Kreikassa kreikkalainen keittiö… 🙏🏻 Turistiravintoloita ei Amorgoksella ole lainkaan, joten kaikista tavernoista saa juuri sitä ruokaa jota kreikkalaiset itsekin syövät. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *