Aurinkotuotteet testissä, kesä 2020 – osa 1

Aion tänä kesänä testata ennätysmäärän aurinkovoiteita, ja laitan niistä raportteja blogiin pitkin kesää. Kesän lopussa teen yhteenvedon ja rankingin.

Joukossa on sekä vanhoja tuttuja että uusia – tai ainakin Karkkipäivän kirjoittajalle uusia – aurinkovoiteita.

Tulen tänä kesänä viettämään aikaa veneillen, mikä tarjoaa vielä ihan erityisen hyvät puitteet testata aurinkovoiteiden suoritusta.

(Toisaalta – jo tämän viikonlopun UV-indeksi, maallisesta tai merellisestä sijainnista huolimatta, on tarjonnut loistavat testiolosuhteet… :D)

Rusketun todella helposti ja nopeasti, ja eniten valolle altistuvana naama on aina eri paria muun kropan kanssa…

Aloitan parhaasta kasvoaurinkovoiteesta.

ALOEDERMAL FACE SUN CREAM SPF 20

UV-suoja: kemiallinen

Olen hehkuttanut tätä tuntematonta, ei-juuri-missään-myytävää aurinkovoidetta sen jälkeen kun tutustuin siihen vuonna 2016.

Mikä siinä on niin fantastista, on supermiellyttävä (vaikkakin apteekkimaisen tuoksuinen) täysin tahmattomaksi kuivuva koostumus. Vaikka voide on koostumukseltaan semitäyteläistä, se kuivuu iholla (sekä voidetta levittävissä sormissa…!) täysin rasvattomaksi ja ”tunnuttomaksi”.

En voi sietää tahmeutta, ja koen en-niin-lievää ärtymystä siitä, kun joka kerta ulkona aurinkovoidetta lisätessä pitäisi aina päästä pesemään kädet. Useimmat aurinkovoiteet jättävät kädet pysyvästi tahmeiksi kunnes peset ne. Paljon valokuvaavalle ihmiselle tällainen ei vain käy. En halua käpälöidä kameraani, lompakkoani tai puhelintani tahmanäpeillä.

No, ainahan on Savetteja, mutta nekin saattavat loppua tai ei muuten vain jaksa kaivaa niitä esiin. Aloedermal on tarjonnut siihen hermoja säästävän, ihoystävällisen, kosmeettisesti miellyttävän ja tehokkaasti auringolta suojaavan ratkaisun.

Tylsää kyllä, tätä voidetta ei oikein myydä missään. Ilmeisesti valtayleisö ei ole löytänyt sitä hurmosta, jonka mä olen löytänyt. Sain voiteen muinoin testiin PR-toimistolta, eli yritystä Aloedermalin maahantuojalla on ollut voiteen promoamisen suhteen.

Tällä hetkellä sitä kuitenkin saa enää maahantuojan omasta verkkokaupasta, osoitteessa finherb.fi. Sivulla lukee; ”Aloedermal Solar -tuotteet -50% niin kauan kuin tuotteita riittää”, eli ovatkohan hekin luopumassa sarjasta? Tilasin voidetta kaksi tuubia, kun se maksaa nyt vain 12,47€. Vieläköhän sitä uskaltaisi muutaman tilata jemmaan… jos ne lopettaakin sarjan maahantuonnin… Ei varmaan järkeä, kun käytössä menisi kuitenkin 3-4 vuotta.

Finherbin verkkosivulla muuten puhutaan virheellisesti suihkutettavasta aurinkovoiteesta, ja kuvitus Aloedermal Sun  Face Creamin ulkopakkauksessakin viittaa suihkeeseen. Kyseessä on kuitenkin pumpputuubissa oleva voide.

Pisteytys Aloedermal Sun Face Cream SPF 20:

Levittyvyys: 9,5
Ihofiilis: 10
Tuoksu: 4
Tehokkuus: 9,5

LAVERA SENSITIV FACE SUN CREAM SPF 30

UV-suoja: fysikaalinen

Lavera on uudistanut aurinkovoiteensa perusteellisesti tänä keväänä, ja vihdoin voi puhua onnistuneista tuotteista! Rehellisyyden nimissä, Laveran taival aurinkotuotteiden maailmassa ei ole ollut menestyksen siivittämä… Jos joku teistä on kokeillut Laveran aiempia aurinkosuojatuotteita, tiedätte mistä puhun. Heiltä on selkeästi puuttunut osaamista tällä alueella, mutta nyt talo näyttää viimein hankkineen tuotekehitystiimiinsä modernien, luonnollisten aurinkosuojakoostumusten kovaa osaamista.

Esittelen Laveran vartaloaurinkovoiteet toisessa postauksessa, mutta tänään valokeilaan pääsee kasvoille kehitetty SPF 30 -voide.

Aurinkovoiteen kosmeettisen miellyttävyyden kriittinen raja menee yleensä SK 20:n ja SK 30:n välillä. SK 20 saattaa vielä olla notkeasti levittyvä, mutta 30 jo jähmeää ja vaalean pinnan jättävää. (SK 50:stä puhumattakaan..)

Tämän tietäen korkkasin Laveran uuden SPF 30 -kasvoaurinkovoiteen jännityksellä. ”Pliis, olettehan nyt viimein onnistuneet..? Joohan, joohan…?”

Vastaus ilmeni saman tien. Nyt on löydetty reseptiikka miellyttävästi levittyville ja samalla tehokkaille SPF-voiteille. 👍 Vartalovoiteet ovat nestemäisiä emulsioita, kasvovoide semitäyteläistä voidetta. Voide levittyy erittäin helposti eikä mineraalifiltterin tuomasta jähmeydestä ole tietoakaan. Jos alussa näyttääkin, että iholle jäisi pieni aavistus vaaleaa kajoa (se tulee mineraalifiltteri titaanidioksidista), se katoaa pian voiteen imeytyessä ja asettuessa iholle.

Voide kuivuu himmeäksi eikä jää tahmean tuntuiseksi. Ja se tuoksuu tosi hyvälle..! Tykkään tosi paljon Laveran koko aurinkotuotelinjan tuoksusta.

Ultimaattiset testausolosuhteet tarjoutuivat viime viikon pirjehduksella, kun purjehdimme yhtenä päivänä putkeen seitsemän tunnin legin. Oli Lavera-kasvoaurinkovoiteen testausvuoro. Olin koko seitsemän tuntia kannella suorassa auringonpaisteessa, ja myönnän, että en lisännyt voidetta kertaakaan.

En palanut. Kasvoilla ei näkynyt häivähdystäkään punoitusta. Hyvin suoriuduttu, Lavera! 👍

UV-suodattimina Laveran kasvoaurinkovoiteessa on käytetty sekä mineraaleja (perinteiset sinkkioksidi ja titaanidioksidi) että hoitavaa kasviöljyä (karanjaöljy, joka on yksi luonnollisen UV-säteilyä neutraloivan vaikutuksensa puolesta yksi luonnollisen ihonhoidon tähtiainesosia).

(Vartalon SPF 20 -suihke ei suoriutunut yhtä hyvin tällä viikolla, mutta siitä lisää seuraavassa aurinkovoidepostauksessa. Normaalisti minulle riittää SPF 20 Kreikassakin, mutta poikkeuksellisen korkea UV-indeksi loi Suomeen loppuviikolla todella haastavat aurinko-olosuhteet.)

Pisteytys Lavera Sensitiv Face Sun Cream SPF 30

Levittyvyys: 9
Ihofiilis: 8
Tuoksu: 10
Tehokkuus: 10

LIERAC SUNISSIME EYE CARE SPF 50

UV-suoja: fysikaalinen (sisältää nanopartikkeleita)

Tämä on ihan huippu-tuote! Sävytetty aurinkovoidepuikko, joka on kehitetty silmänympärysiholle. Suojakerroin on korkein mahdollinen eli SPF 50, mikä on ehdoton suositus ohuelle silmänympäryksille heillekin, joiden iho muuten sietää aurinkoa hyvin.

(Tiesittehän, että kaikki yli 50:n väitetyt aurinkosuojaluvut ovat ihan bullshittiä eivätkä tuo viittä kymppiä korkeampaa suojaa. SPF 50 suodattaa 98% UV-säteistä, eikä sen korkeampaan suojaan pääse kuin jäämällä sisätiloihin tai verhoutumalla paksuun haalariin… Kosmetiikan keinoin on mahdotonta tuoda 100% suojaa UV-säteille, en ole kuullut puhuttavan edes 99 prosentista.)

Puikkomaisia aurinkosuojia on monellakin merkillä, mutta näin hyvään koostumukseen en ole muilla merkeillä tärmännyt. Lieracin puikko levittyy kuin meikkituote konsanaan, koostumus on ohut ja erittäin mukavasti liukuva. Sävy asettuu iholle tasaisesti ohuen voiteen tavoin, puikossa ei ole mitään vahamaista tai jähmeää.

Sävy on neutraali vaalea beige jossa on aavistus hohtoa. Silmien alle ei jää helmiäisenhohtoista pintaa, vaan sävy on hyvin hienovarainen ja läpikuultava.

Tälle iso peukku! Helppo lisätä päivän mittaan ilman, että sormet sotkeentuvat. Olen käyttänyt tätä veneillessä myös ”viiksialueen” hyperpigmentaatioalueelle.

Pisteytys Lierac Sunissime Eye Care SPF 50

Levittyvyys: 10
Ihofiilis: 10
Tuoksu: tuoksuton
Tehokkuus: 10

CATTIER FACE TINTED SUN PROTECTION CREAM SPF 50

UV-suoja: fysikaalinen

Tämän mainion tuotteen olen jo esitellytkin keväällä. Cattierin kasvoaurinkovoide on täysin ainutlaatuinen laatuaan: siinä on korkein suojakerroin SPF 50, mutta se on lähes nestemäisen ohutta ja levittyy kuin seerumi. (= levittyy kuin unelma..!)

Vedetön tuote pohjautuu camelliaöljyyn joka on yksi ”kuivimmista” ja kevyimmistä kasviöljyistä eikä tunnu iholla raskaalta. UV-suodattimena on käytetty titaanidioksidia.

Voide on kevyesti sävytetty eikä jätä hitustakaan vaaleaa pintaa iholle – mutta ei juuri väriäkään. Ainakin minun iholleni voide asettuu hyvin näkymättömästi, ja tuo vain kaunista, hienovaraista hehkua.

Kosmetiikkakemistien ylläpitämästä The Beauty Brains -podcastista olen oppinut, että öljy on itse asiassa paras mahdollinen pohja aurinkosuojatuotteelle, sillä aurinkosuojafiltterit asettuvat öljyyn tasaisemmin kuin vesipohjaiseen emulsioon. Ja saattoikohan vielä olla niin, että öljymäisen, vedettömän aurinkotuotteen kestävyyskin oli parempi kuin emulsion… Joka tapauksessa, kemistit totesivat, että jos pitäisi valita yksi paras kosmeettinen aurinkosuojapohja, se olisi öljy.

Cattier-kasvoaurinkovoide iholla

Hoitavan öljypohjansa vuoksi olen sanonut, että Cattierin kasvoaurinkovoide sopii parhaiten kuivalle ja ikääntyneelle iholle. Se jättää ihon hieman kiiltäväksi, mutta toisaalta samalla myös hehkuvan kauniiksi.

Mitä enemmän olen Cattierin kasvoaurinkovoidetta käyttänyt, sitä enemmän olen siihen tykästynyt. Vaikka se on öljyistä, se on ”kuivaöljymäistä” ja hyvin miellyttävää iholla. Olen oppinut levittämään sitä hyvin ohuen kerroksen kerrallaan, ja sitten lisään kerroksia. Näin voide (tai ”voide”, teknisestihän tämä on öljy vaikka muistuttaa olemukseltaan ohutta emulsiota) imeytyy parhaiten.

Cattierin kasvoaurinkovoiteen etu on myös sen luonnollinen, ei-meikkimäinen tuntuma. Useimmat sävytetyt kasvoaurinkovoiteet, kuten alla oleva Lierac Sunissime, ovat koostumukseltaan kevyesti meikki- tai BB-voidemaisia. Ne voivat tuntua meikkaamattoman tai hyvin kevyeen meikkiin tottuneen iholla jopa pakkelimaisilta. Cattier ei tunnu ollenkaan siltä. Se on hyvin, hyvin ohutta ja ihotuntuma on vain sellainen, kuin levittäisit kasvoille kuivaöljy-tyyppistä seerumia.

Minulla on ollut tätä kasvoilla nyt korkean UV-indeksin päivinä, ja siinä missä muita osia kropasta on kärähtänyt, kasvot (jotka ovat eniten auringossa), ovat säilyneet täysin ”vaurioitta” :)

Tuote on ollut tosi suosittu (eikä ihme), ja on parhaillaan lopussa maahantuojalla. Tiedotan, kun sitä saadaan lisää. Tämä on aarre!

Pisteytys Cattier Face Tinted Sun Protection Cream SPF 50

Levittyvyys: 10
Ihofiilis: hyvin riippuvainen ihotyypistä, mun iholla 7-8
Tuoksu: 9
Tehokkuus: 10

Lieracin sävytettyä SPF 50-kasvoaurinkovoidetta en vielä arvioi ”kunnolla”, sillä se on minulla kavoilla tänään ensimmäistä kertaa. Laitoin siitä postaukseen kuvan vain tehdäksen nopean vertauksen Cattieriin, tässä kun on kaksi saman tyyppistä mutta samalla hyvin eri tyyppistä kasvoaurinkovoidetta. Kumpikin on sävytetty, anti-age-vaikutteinen ja suojakertoimella SK 50.

Lieracin UV-suoja on kemiallinen, Cattierin fysikaalinen.

Lierac on meikkimäinen ja vahvemmin sävyttävä, Cattier on huomaamaton ja ei-meikkimäinen.

Lierac on koostumukseltaan emulsiovoidetta, Cattier juoksevaa.

Lierac on ollut minulla tänään kasvoilla puolesta päivästä saakka, ja olen ollut auringossa kolmesta saakka. Katsotaan miltä naama näyttää illalla :)

Aurinkovoideraportit jatkuvat taas pian, stay tuned!

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (30)
 1. Aloedermal kiinostaa kovasti juurikin siksi että mainitset sen olevan tahmaton. Minulle ei riitä 20 suojakerroin. Onko Aloedermal kemiallinen vai fysikaalinen suoja? Käytän mielelläni vain luonnonkosmetiikkaa. Saako tuotetta suuremmalla kertoimella ja muuttuuko se tahmaiseksi? Entä Cattier-kasvoaurinkovoide, missä vaiheessa se kuuluu laittaa iholle. Normisti aamuisin käytän seerumia, silmänympärysvoidetta ja kasvoöljyä. Toisinaan myös kosteusvoidetta. Olen tykännyt De Mamiel aurinkosuojasta, mutta siinä on hirmuinen hinta. Laitetaanko Cattier siis ensimmäisenä, viimeisenä, vai ennen öljyä kasvoille? Entä jos haluaa lisäksi meikata, missä vaiheessa aurinkosuoja silloin laitetaan?
  Olen käyttänyt vartalolla aiemmin P20 suojakertoimella 50, sillä en pala, kun aamulla laittaa ei tarvitse lisätä ja varmsti tehokas, mutta en mielelläni käytä koska on kemiallinen suoja.

  1. Hei kukkis! Aloedermalin UV-suoja on kemiallinen, sarja ei ole luonnonkosmetiikkaa. Olinkin näköjään unohtanut mainita tekstissä ovatko UV-suojat fysikaalisia vai kemiallisia, lisään tiedot! :)

   En ole kokeillut muita Aloedermalin aurinkovoiteita, mutta sarjaan kuuluu myös SPF 50 -voiteet kasvoille ja vartalolle. Niiden tahmeudesta en valitettavasti osaa sanoa.

   Entä Cattier-kasvoaurinkovoide, missä vaiheessa se kuuluu laittaa iholle. Normisti aamuisin käytän seerumia, silmänympärysvoidetta ja kasvoöljyä. Toisinaan myös kosteusvoidetta. Olen tykännyt De Mamiel aurinkosuojasta, mutta siinä on hirmuinen hinta. Laitetaanko Cattier siis ensimmäisenä, viimeisenä, vai ennen öljyä kasvoille?

   Aurinkovoide laitetaan kasvoille aina viimeisenä muiden ihonhoitotuotteiden päälle. Jos käyttää meikkiä, meikki tulee sitten aurinkovoiteen päälle. Mä esimerkiksi laitan usein aurinkovoiteen päälle vielä mineraalimeikkipuuteria, jos olen menossa kaupungille.

 2. Jes, olenkin odottanut milloin päästään kuulemaan aurinkovoiteiden testaustuloksista. Mutta mikä mua mietityttää on että miten eri aurinkovoiteet sopii meikin kanssa ja päivittäiseen käyttöön? Aurinkovoidettahan kun pitäisi lisätä parin tunnin välein, joten se on pakko lisätä meikin päälle.

  1. Jep, pitkään auringossa oleilu + meikki ei käytännössä toimi + jos siis haluaa samalla ylläpitää aurinkosuojaa.

   Jos oleilee monta tuntia auringossa ja haluaa myös pitää kasvoillaan meikkivoidetta (ja puuteri), tulisi kasvot itse asiassa pestä meikistä ja levittää aurinkovoiteet ja meikkivoiteet aina parin tunnin välein uudestaan. Ja kukahan jaksaa tehdä tällaista…. Ainahan voi yrittää levittää uudet aurinkovoidekerrokset aamulla laitetun meikkivoiteen päälle, mutta jokainen voi kuvitella, miltä tulos ja kasvot näyttävät sellaisen jälkeen…. Kasvoilla on meikin ja aurinkovoidekerrosten muodostama ”lieju”. Yäk.

   Jos itse tiedän olevani päivän aikana auringossa yli kolme tuntia, en laita aurinkovoiteen päälle muuta meikkiä kuin kevyen mineraalipuuterihunnun (ja tämänkin vain, jos olen menossa ns. city-olosuhteisiin, rannalle tai veneelle en laita puuteria). Ohut kerros mineraalipuuteria ei mössöönny tai käytännössä vaikuta mitenkään, kun päälle levittää uuden aurinkovoidekerroksen. Vuosien ajan testattu ja toimivaksi todettu! :) Mineraalipuuteri vain katoaa iholta (= sekoittuu voiteeseen) ja sitten lisään tarpeen tai tilanteen mukaan uuden kevyen sipaisun mineraalipuuteria neutraloimaan aurinkovoiteen jättämän kiillon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *