Karkkipäivä
Karkkipäivä

ATOPIK – uusi kotimainen luonnonkosmetiikan apteekkisarja

Tiedätte että olen todella tykästynyt kotimaiseen luonnonkosmetiikkasarja EkoPharmaan. Nyt EkoPharman valmistaja Naviter on tuonut luonnonkosmetiikan apteekkeihin; Atopik on erityisesti herkälle ja kuivalle tai atooppiselle iholle kehitetty hoitosarja. Tuotteiden perustan muodostaa ihoa rauhoittava suomalainen kaura.

Kuulostaa varmasti oikein tervetulleelta lisältä monelle suomalaiselle, täällä monen iho on herkkä, kuiva ja punoittava. Jonkun tutkimuksen mukaan, jonka luin silloin kun olin vielä myymälätyössä, suomalaisten naisten ykköshuolenaihe ihossa olivat nimenomaan punoitus ja kuivuus.

Atopikissa on kaksi linjaa, Sensitive ja Anti-Age. Sensitive on hajusteeton ja sopii herkän ja kuivan ihon perushoitoon kaiken ikäisille, Anti-Age taas sopii nimensäkin mukaisesti nimenomaan ikääntyvän ihon ja ikääntymisen merkkien hoitoon. Anti-Age-linjan tuotteet on hajustettu. Kummassakin sarjassa aktiiviainesosana on kaura. Tuotteet on formuloitu ilman etanolia, ja niissä käytetty alkoholi on sitä pehmentävää rasva-alkoholia, ei kuivattavaa laatua.

Atopik_tuotteet_IMG_1521

Sain kokeiltavaksi Sensitive-linjan kasvovoiteen, seerumin ja kasvoöljyn sekä Anti-Age-linjan silmänympärysvoiteen.

Voin jo heti alkuun todeta että tykkäsin kaikista, ei yhtään ”ei sovi mulle” -testituotetta tässä satsissa, vaikka oma ihoni ei edes ole erityisen kuiva. Koostumukset ovat Naviterille tyypillisesti kautta linjan todella miellyttäviä.

Atopik_24hvoide_IMG_1508

Sensitive-kasvovoide

32€ / 50 ml

Erittäin miellyttävä, ”sileä” ja helposti levittyvä koostumus. Todella mukavan ja notkean tuntuinen.

Sensitive-sarja on hajusteeton, mutta kaikissa Atopik-tuotteissa aistii säilöntäaineena käytetyn fenetyylialkoholin tuoksun. Tämä on jo tuttu EkoPharman tuotteista, alan jo pitää tätä Naviter-tuotteiden ominaistuoksuna :)

Naviterin edustaja kertoi fenetyylialkoholista ja luonnonkosmetiikan säilöntäaineista näin:

”Fenetyylialkoholi on aromaattinen alkoholi, jota esiintyy mm. ruusussa ja hyasintissa, ja sillä on tosiaan hyvin selkeä, kukkaismainen ominaistuoksu. Atopik-tuotteissa käytetty fenetyylialkoholi on peräisin ruususta, mutta suurin osa kosmetiikkateollisuuden käyttämästä fenetyylialkoholista valmistetaan synteettisesti.

Ihanteellinen säilöntäaine on tietysti paitsi tehokas, myös tuoksuton, mutta luonnonkosmetiikassa säilöntäainevaihtoehdot ovat hyvin rajalliset, ja fenetyylialkoholi on osoittautunut niin hyvin siedetyksi, että haluamme käyttää sitä etenkin herkän ihon tuotteissa. (Fenetyylialkoholilla ei ole EU-alueella virallista säilöntäainestatusta, sitä ei ole mainittu kosmetiikka-asetuksen 1223/2009 liitteen V positiivilistassa, mutta muilla markkina-alueilla se määritellään säilöntäaineeksi. Tämän takia kutsumme sitä säilyvyyttä edistäväksi aineeksi säilöntäaineen sijaan)”.

Incin voi tsekata täältä. Voiteessa on on heti veden jälkeen kauraöljyä ja kaurauutetta, ja päättelisin inceistä että Sensitive-linjassa kaura-ainesosien pitoisuus on Anti-Age-linjaa korkeampi. Muita hoitavia aineita voiteessa ovat mm. mangonsiemenöljy, ruusuvesi, hyaluronihappo sekä prebiootit.

Atopik_oljy_IMG_1501

Sensitive-kasvoöljy

34 € / 30 ml

Täyteläisehkö öljy joka ei kuitenkaan tunnu tämän varovaisesti öljyihin ihastuneen (ja vasta EkoPharman kautta lempiöljynsä löytäneen) mielestä kuitenkaan yhtään liian raskaalta. Kauraöljyssä on miellyttävä viljainen tuoksu ja se imeytyy minunkin ei-kuivalle kesäiholleni hyvin.

En ole pitkään aikaan (koko kesänä) käyttänyt öljyjä, ja tulin taas muistutetuksi siitä kuinka älyttömän pehmeäksi kasvoöljy tekee ihon voiteeseen verrattuna. <3

Kasvoöljyn ainesosaluettelo on lyhyt: kauraöljy, dicaprylyl carbonate (”kuiva”rasvamainen ainesosa joka pehmentää ihoa ja vaikuttaa myös mm. tekemällä öljyseoksesta vähemmän rasvaisen tuntuisen), e-vitamiini, fenetyylialkoholi ja auringonkukansiemenöljy.

Atopik_seerumi_IMG_1509

Sensitive-seerumi

32€ / 30 ml

Yllättävä koostumus; seerumi on paksumpaa kuin päivävoide. Atopikin tuotetiedoissa seerumia kuvaillaan kevyeksi mutta kyllä tämä on ehdottomasti koostumukseltaan tuhdein seerumi jota olen koskaan kokeillut. Se käy minun iholleni yksinään yövoiteena. Seerumi ei ole varsinaisesti rasvaisen tuntuinen mutta voiteen koostumus on paksumpi ja jäykemmin levittyvä kuin 24 h -voiteella.

Arvelen, että tällainen koostumus sopii erityisesti oikein kuivalle, atooppiselle iholle jota täyteläiset koostumukset hellivät. Minusta tämä on kuitenkin ehdottomasti voide eikä seerumi ainakaan siinä mielessä miten useimmat kuluttajat seerumin mieltävät (ohut, jopa nestemäinen kosteustuote).

Seerumissa on samoja vaikuttavia aineita kuin 24 h -voiteessakin ja lisäksi rypäleensiemenöljyä. Inci kokonaisuudessaan täällä.

Atopik_sy_voide_IMG_1497

Anti-Age -silmänympärysvoide

32 € / 15 ml

Ihana koostumus, juuri sopivan täyteläinen ja sileä. Ylellinen. Jättää napakan pinnan, ja voide lupaakin kiinteyttää.

Ilmaisulla sileä voiteesta puhuttaessa tarkoitan koostumusta, joka ei ole vetinen eikä rasvainen mutta täyteläinen ja sen jättämä pinta tuntuu levittäessä sileältä vastakohtana raikkaan vetiselle, nihkeän nahkealle – ( geelit—!) tai raskaan rasvaiselle tunteelle. Tämä voide on Sensitive-24-h-voiteen rinnalla lempparini Atopik-testituotteista. Pikkuinen matkakosmetiikkapussukkaan istuva voide lähti mukaani myös Koreaan :) Istun muuten tätä tekstiä viimeistellessäni lentokentällä.

Voiteesta kerrotaan Atopikin sivulla näin: ”chiaöljyn sisältämät rasvahapot ravitsevat ja tasoittavat ohutta silmäympärysihoa. Kauraöljy rauhoittaa herkkää silmänympärysihoa ja mustikkauute edesauttaa mikroverenkiertoa ja tuo iholle antioksidanttisuojaa. Silmänympärysvoiteen sisältämä kiinteyttävä proliini-aminohappo tasoittaa pieniä juonteita.”

*

Atopik-sarjaa myydään valikoiduissa apteekeissa, jotka löytää täältä.

Seuraava postaus tuleekin sitten Koreasta :)

Kommentit (21)

 1. Taru

  Kiitos tästä vinkistä! Kyselin jokin aika sitten glyseriinittömistä tuotteista ja ta-daa, tässä näitä on :D Onneksi näitä myyvä apteekki löytyy bussimatkan päästä, pitää mennä tutustumaan.

 2. Mintsi

  Nyt on kiinnostava uusi sarja. Etenkin tuo seerumi ja sy-voide kiinnostavat. Seerumi päivävoiteeksi. Innostuin jo, että kerrankin täältäkin saa jotain uutta luonnonkosmetiikkaa. Sitten katsastin nuo myyntipaikat. Taas yksi sarja, jota pitää hakea kauempaa tai tilata kotiin.

 3. Mirri

  Voi vitsi näitä ois mielenkiintoista päästä kokeilemaan. Veikkaan että tykkäisin kun Ekopharmasta on tullut kestosuosikkini. Mutta plaah, jälleenmyyjiä ei näköjään ole missään mun kannalta järkevissä lokaatioissa. Naviterilla on heikkoutena tuotteiden rajoitettu saatavuus ja se, ettei niitä ole myynnissä kosmetiikkamyymälöissä. Usein jää purkki ostamatta kun ei jaksa lähteä varta vasten kosmetologilta hakemaan.

  Upeaa ja antoisaa Korean matkaa :)

  • Sanni

   Kiitos :)

   Juu, tuo Naviterin tuotteiden saatavuus on kyllä harmi. Nyt ainakin Tampereen Sokoksella on tuotu EkoPharmaa myyntiin hoitolasta myös kemppariosastolle, eli ainakin siellä on annettu periksi ”vain hoitoloista” -ajatuksessa. Toivotaan että se olisi merkki siitä että asenne olisi yleisesti höltymässä vapaamman ei-pelkästään-hoitolaan sijoittuvan myynnin suhteen. Voisivathan he vaikka seuraavaksi lanseerata ”normimyymäläluonnonkosmetiikkasarjan” :)

 4. Jonttu

  Ei liity aiheeseen, mutta tuli vain liikuntapuolen juttuista mieleen, että oletko koskaan testannut spinningiä?

  Hyvää Korean-matkaa!

  • Sanni

   Olen testannut spinningiä eikä ollut mun juttu. Vedin sitä henkihieverissä yhden syyslukukauden ja luovutin sitten suosiolla. Liian korkeasykkeistä mulle.

 5. pinkpepper

  Osaatko verrata Atopik Anti-Age silmänympärysvoidetta Estelle & Thildin Biodefence Antioxidant Eye Creamiin? Kumpi on paksumpaa? Jättääkö toinen napakamman pinnan?

  • Sanni

   Atopikin on paksumpaa ja jättää napakamman pinnan.

 6. P

  Asiasta toiseen mutta oletko huomannut että lidlissä on tämän päivän ajan kreikka päivät. Itse kerran kreikassa käyneenä, lidlin kreikkalainen ruoka meni ihan täydestä. Mutta ajattelin vain vinkata jos et ole huomannut:).

  • Sanni

   Olen tällä hetkellä vähän kaukana Lidlistä (Koreassa), mutta kävin viime vuonna heidän Kreikka-viikollaan ostamassa mm. mustekalaa :)

 7. Tiltu

  Ai tuo on luonnonkosmetiikkaa! Olen huomannut mainoksen apteekin ikkunassa, mutta ohittanut sen olettaen kyseessä olevan taas yksi tuoksuton tylsä parafiiniöljypitoinen sarja :D
  Täytyykin tutustua paremmin :)

  • Sanni

   Ai tuo on luonnonkosmetiikkaa!

   Joo :) Sarjalla on suomalainen FI-Natura-sertfikaatti.

 8. JenniD

  Vaikuttaisi olevan juuri se THE tuotesarja, joka toimisi täydellisesti mun iholla!

  Harmi vaan, jää kokeilematta kun ei pysty tilaamaan :(. Vanhemmat tulevat kyläilemään kuukauden sisällä, mutta en vain kehtaa lähettää heitä metsästämään tuotteita kun jälleenmyyjiä on niin vähän. Onneksi Presidentti- kahvia on sentään luvattu tuoda ;)

  • Sanni

   Onneksi Presidentti- kahvia on sentään luvattu tuoda ;)

   Hih, ihanaa ^_^ ^_^

   Mä luulen että Atopikin jälleenmyyjät varmasti lisääntyy myöhemmin, sarja on nyt niin uusi että osa apteekeista ehkä haluaa ensin haistella miten uutuus otetaan vastaan ennenkuin ottavat sen omaan valikoimaansa. Hyllyjen myyntitilasta on kilpailemassa niin älyttömän paljon eri sarjoja.

  • Inna

   Apteekkishopista saa tilattua. Postituskulut ovat myös varsin edulliset ainakin tällä hetkellä.

 9. Sanni M

  Meillä oli tällä viikolla Naviterin kouluttaja kertomassa näistä Atopik -sarjan tuotteista ja BRB13 tuotteista ja saatiin sitten minipullot rauhoittavaa kauraöljyä mukaan! Oon innoissani läträillyt tätä ja tää on ihan huippu mun rasvoittuvalla iholla öisin :-D Kosteuttaa pintakuivaa ihoa ja käytän tätä seerumin tavoin yövoiteen alla :-)

  • Sanni

   Kiva kuulla :) ?

 10. Susanna

  Tänään sain omat atopik tuotteeni, tilasin lähes koko setin eli puhdistusemulsio tai voide miten vain, hoitoneste, seerumi ja voide. Aivan mahtavan pehmeäksi jätti kasvot tämä puhdistusaine, taisi tulla uusi suosikki, jos vielä sattuu pidemmän päälle sopimaan. Hoitoneste olikin jännä tuote, kasvot sain erikoisen tunteen, ikäänkuin puutu, mutta ei toki kuitenkaan.. hiukan punoitti tämän jälkeen, no perään anti-agein seerumi, joka oli yllättävän juoksevaa koostumukseltaan. Heti melkein perään levitin anti-agein 24h voiteen ja jäin kummastelemaan tahmaista oloani. Posket punoittivat tai veri kiertää, mene ja tiedä. No eniten jännään tuleeko anti-agein silmänympärysvoiteesta jokin reaktio silmiin. Sen saanen selville viimeistään huomenna. Tästäkin odotin hoitavampaa tunnetta, nyt rypyt jotenkin vaan korostui. Ihan vielä emme ole maailman parhaita kavereita, katsotaan muuttuuko käsitys.. Aika kauan kesti tahmainen tunne, mutta nyt kaikki imeytyneen ja kasvot hiukan kirraa tai sellainen tunne joissakin kohtaa, posket vieläkin punoittaa. Saas nähdä oliko nää nyt kohun arvoisia, Ekopharman tuotteet kun eivät silmilleni sopineet, vaikka niistäkin kosmetologi valitsi sensitive tuotteet ja kauraa.. Olisi vain niin mahtava saada vihdoinkin sarja joka sopisi silmilleni, niin monille jo herkistynyt vajaan vuoden aikana. Ihan pieni epätoivo alkaa jo vainoamaan, varsinkin silmienympäryksiä. Nille kun oikein mikään tahdo enään sopia.

  • Sanni

   Mitenkäs on nyt sujunut uusien tuotteiden kanssa kun ensitestailusta on kulunut pari päivää? Minulle tuli mieleen tätä kommenttia lukiessa että ehkä ihon tahmeus johtui liian monen tuotteen yhtäaikaisesta käytöstä, ehkä ihosi ei vain jaksa imeä kolmea perä-perään laitettua hoitotuotetta..?

   • Susanna

    Nyt viikon verran kokemusta takana ja tahmaisuus kestää hetken, kaikki imeytyy täysin, pitää jopa laittaa tippa öljyä viimeiseksi. Silmät sietää voiteen! Tosin ilman öljytippaa tämänkin voiteen päälle en selviä, oikeesti mun rypyt korostui ihmeellisesti, iho tuntui kovalta. Öljyn jälkeen rypyt katosivat ja iho pehmeä, olen tosi tyytyväinen. Kasvovesi edelleen kihelmöi, jossain kohti jopa kirvelee, mutta jos levitän pesun jälkeen kostealle iholle niin on aika lievää. Suoraan iholle tuntuu jo hieman erilaiselta kuin viikko sitten. Ei enää tunnu puutuneelta. Aamuisin naama on samettia, persikkaa, vauvan pylly.. you name it ? näilläpä jatkan, kunnes iho tai silmät toisin ilmoittaa. Nyt tuntuu hyvälle. Päivisin en laita seerumia, vain yöksi, mutta öljy pakko lisätä voiteen päälle. Ei tuollainen napakka, kiristävä tunne sovi kuivaihoiselle, joka on vielä jo vanhahko, vaan iho kaipaa joustavaa tunnetta. Mutta tuo 24h vanhan nahan voide toimii myös bb-voiteena, kun sekoittaa sekaan mineraalimeikkiä. Toimii erinomaisesti.

    • Sanni

     Olipa mielenkiintoista kuulla näin seikkaperäisesti kerrottuja kokemuksia, kiitos kun jaoit :) Kosmetiikkafriikki arvostaa :)

     Jännä tuo kasvoveden ilmiö. Itse en ole Atopikin kasvovettä kokeillut mutta joistain muista kasvovesistä tuollainen lievästi kihelmöivä tunne on tuttu, viimeksi Juice Beautyn.

     Aamuisin naama on samettia, persikkaa, vauvan pylly.. you name it

     Ihana kuulla että hoitotulos on hieman arveluttavan alun jälkeen kuitenkin tämä..! :) Hyvä Atopik!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.