Karkkipäivä
Karkkipäivä

@ Ateena

Hikinen, tahmea tervehdys kun odottelen suihkuveden lämpiämistä.

Täytyy kai se nyt yksi Kreikka-päivitys tämän päivän puolella vielä laittaa kun kerran bannerikin jo vaihtui ^_^

(Instagram-seuraajat saattoivat aiemmin päivällä todeta että joo, sieltähän se kuvafloodaja nyt kuoriutui… ^_^ Mä niin arvasin tämän. Täällä reissussa tulee kyllä hinku jakaa kuvia ja hetkiä. Ehm, onko instassa jotain etikettiä siitä kuinka paljon on liian paljon kuvia..?)

Rakas, rähjäinen Ateena. Vastahan minä sinut hyvästelin.

Ja nyt olen täällä taas. Tällä kertaa ovi avautui yhteen ehdottomista lempikaupunginosistani, Psirriin. Asun täällä persoonallisessa kaksikerroksisessa Airbnb-kämpässä kaikkien (!) Ateenan ystävieni ollessa tänä viikonloppuna muissa maisemissa. Talo vaikuttaa aika lailla hylätyltä, en tiedä asuuko täällä edes muita kuin mä… :D

Ylimmät kuvat on mun kotikadulta. Airbnb-emäntäni katsoi hiuksiani ja liila-minttuja kynsiäni ja sanoi, että värityksen puolesta ainakin sovit tänne :)

Colours of Athens.

ateena_100916

Perinteisesti, syön aina kreikkalaisen salaatin ensimmäisenä matkapäivänä. Tätä tulee tehtyä kotonakin harva se viikko mutta eihän se ole sama asia Suomessa kuin täällä. Ei maistu samalle.

ateena_100916_img_5090

Mielessä matkaonnen lisäksi tänään:

Vuosi vuodelta, siedän aurinkovoiteisen tahmeaa ihoa vähemmän ja vähemmän. Rasvausoperaatio ärsyttää ihan hemmetisti. Ja pakko vain on rasvata, sen tietää mitä seuraa jos sen skippaa. Ainakin nyt alussa kun iho pitää taas totuttaa aurinkoon.

Toive: voisiko joku pian keksiä tabletin muodossa otettavan aurinkosuoja-aineen? Jep, rusketusta edistäviä aurinkopillereitä on jo, mutta niiden antama suoja ei ole riittävä. Eivätkä ne käsittääkseni suojaa UVA:lta joka on ihoa ikäännyttävä säteily, UVB:n polttaessa. Mutta oikeasti – mä en jaksaisi rasvata. Joka vuosi mietin eikö ihon suojaamiseen jo keksitä jotain vähemmän vaivalloista ja tahmeaa tapaa. Joku muu jolla vastaavat antipatiat aurinkovoiteita kohtaan?

ateena_100916_img_5174

Lampputaiteella koristettu Pitaki-katu Psirrissä ilahduttaa minua joka kerta kun kuljen tästä. Lamput eivät ole väliaikainen projekti vaan ovat olleet kadulla jo vuosia.

Väreissä on jotain joka saa minut iloiseksi. Siksi Psirri kuuluu mun lempparihengailupaikkoihin Ateenassa, täällä seinät ovat täynnään graffiteja ja muuta taidetta. Eikä sekään haittaa että Psirrissä on keskustan halvimpia ravintoloita. :)

Oho, nyt paukkuu ukkonen. Ja kunnolla.

Ainiin – minua luultiin tänään neljä kertaa paikalliseksi..! Kolme kreikkalaista tuli puhuttelemaan minua kreikaksi, ensimmäinen jopa aloitti sanomalla, ”Oletko Kreikasta?” Sen verran ymmärrän kreikkaa. Ruokakaupassa saksalainen turisti tuli kysymään, puhunko englantia, ja kun vastasin myöntävästi, hän kysyi voisinko suositella jotain hyvää kreikkalaista jogurttia. Seisoimme siis jogurttiosastolla. Kun sanoin että voinhan toki suositella mutta en tunne jogurtteja yhtä hyvin kuin paikallinen, turisti oli ihan että ”Whaat, you’re not local?”

Kai tätä voi pitää vahvana indikaationa sille, että olen täällä jo niin kotonani että olemus on enemmän paikallisen kuin turistin? :) Silti, en kyllä käsitä miten tämän näköistä tyyppiä voisi pitää kreikkalaisena.

 ateena_100916_img_5100

Mun suihkuvesi on nyt lämmennyt, lähden hinkkaamaan päivän aurinkovoide-hiki-ilmankosteustahmat iholtani. Aamulla herään epäilemättä yhtä tahmeana. Tästä ilmankosteudesta eivät tykkää kuin kynnet…

Kreikkalaisissa kodeissa vesi lämmitetään aina erikseen suihkua tai muuta lämminvesitarvetta varten, tavallisilla ihmisillä ei ole varaa pitää vesiboileria päällä koko päivää koska sähkö maksaa niin paljon.

Olen tämänkin jutun jo muistaakseni kertonut aiemmin mutta kerronpa vielä uudelleen, kun se on jäänyt minulle pieneksi traumaksi ja kuvaa hyvin suomalaisen ja kreikkalaisen suhtautumiseroa veteen.

Olin muinoin, parikymppisenä nuorena tyttönä viikon mittaisella vierailulla ystäväni Miltonin luona Kreikassa. Milton asui tuolloin vielä vanhempiensa luona. Minulle näytettiin miten boileri laitetaan päälle mutta ei viitsitty ilmeisesti vieraskohteliaisuudesta sanoa, että veden lämmitystä sitten rajoitetaan. Kävin joka päivä lämpimässä suihkussa ja saattoipa boileri joskus jäädä jäljiltäni vähän turhan pitkäksi aikaa päälle. Kun vierailu oli ohi ja minä palannut Suomeen, Miltonin äiti oli todennut järkyttyneenä että ”Se Sanni käytti viikossa saman verran lämmintä vettä kuin me vuodessa..!” Olin tajuamattani aiheuttanut perheelle tuntuvat lämmityskulut. Milton halusi varmaankin vähän ”näpäyttää” minua ja kertoi siksi äitinsä reaktiosta. Ai herranjestas että olin nolona… Myöhemmin minulle selvisi, että monet paikalliset käyvät usein kylmässä suihkussa säästääkseen lämmityskustannuksissa ja suorittavat ehkä kerran viikossa perusteellisemman peseytymisen lämpimällä vedellä.

Kyllä meillä on Suomessa luksusta kun vain väännämme hanan päälle ja kuumaa vettä tulee loputtomiin. Meidän on ollut helppo tottua tuhlailevaan veden käyttöön…

.

Vaikka mieli on nyt Kreikka-moodissa, tarkoitus olisi saada huomenna valmiiksi matkarapsa Riian matkalta.

Riiassakin on muuten värikästä arkkitehtuuria :) <3 Ihana kaupunki sekin.

Hei – jos joku matkalla mukana olleista muistaa sen Lottea avustaneen symppiksen miehen nimen niin laittakaa mulle! :D Mä kysyin sen nimen vaikka kuinka monesti matkalla mutta taas olen unohtanut…

Kommentit (65)

 1. Nunu / Aina lähelläni

  Hei, Kreikka, IHANAA! Jään odottelemaan kuvia ja postauksia, nämä kuuluvat yksiin suosikkiaiheistani :) Olen muuten ehkä vähän kummajainen, kun tykkään aurinkovoiteiden tunnusta ihollani ;) Enkä muuten vaihtaisi Nivean tai Hawaiian Tropicin tuoksua yhteenkään pilleriin :D

  Ihanaa reissua!

  • Sanni

   Aurinkovoiteiden tuoksussa on kyllä se oma viehätyksensä ja loma-assosiaationsa… ^_^ Mutta silti vaihtaisin pilleriin :D

 2. Katarooma

  Miksei aurinkorasvoista voi tehdä myös hyvän hajuisia? Ällöttää laittaa aurinkorasvaa, ku se haisu on niin paha.

  • Sanni

   Ai, mun mielestä monet aurinkovoiteet tuoksuu älyttömän hyviltä. Oletko kokeillut esim. Yves Rocherin monoin tuoksuisia aurinkotuotteita? Nams!

 3. Christina

  Jee- näitä Kreikka postauksia olenkin jo elokuun puolivälistä odotellut. Kreikka pn vaan niin ihana Yritin etsiskellä sun insta-tiliä mutten löytänyt ?!?!

  • Sanni

   Klikkaa postauksen insta-linkkiä :)

 4. Myy / Nutturapää

  Onneksi korealaisilla on ratkaisu tahmaan! Tämä pelasti mun kesän ja reissun.

  http://www.nutturapaa.com/2016/07/tahmaamaton-aurinkovoide/

  • Sanni

   Kuulostaa tosi hyvältä tuotteelta :) Mulle vain SK30 on tarpeettoman korkea, käytän vartalolla yleensä kymppiä – ja siihenkin nousin vasta viime kesänä :D En pala helposti, tai juuri ollenkaan sen jälkeen kun iho on tottunut aurinkoon ja olen pärjännyt kutosellakin. Tiedän että UVA:n kannalta korkein mahdollinen SK tietysti olisi paras, mutta myönnän kuuluvani siihen turhamaiseen päivetystä ihannoivaan porukkaan joka mielellään käyttää alempia suojakertoimia jotta iho päivettyy paremmin.

   • Myy / Nutturapää

    Toisaalta kolmeakymppiä ei välttämättä joudu lisäilemään niin usein kuin kymppiä ja siinä voi välttää pari epämiellyttävää ”rasvaan likaista ihoa” -tilannetta. :) Itse en muutenkaan kauheasti rusketu, mutta silti tätä käyttäessä sain Kreetalla viikossa ihan nätin päivetyksen ja selkeät rajat bikineistä.

    • Sanni

     Mä taas olen siinä käsityksessä että kaikkia aurinkovoiteita suojakertoimesta riippumatta on hyvä lisätä parin tunnin välein tai tiheämminkin jos käy uimassa tai hikoilee aivan erityisen paljon. Suojakertoimen korkeushan liittyy ensisijaisesti henkilön auringonsietokykyyn. Voi olla että olen ymmärtänyt väärinkin.

     No mutta anyway, mä lähestyn vuosi vuodelta pikkuhiljaa noita UVA:n kannalta järkevämpiä suojalukuja, nyt olen jo tänä vuonna noussut kahteenkymppiin kasvojen osalta… ;D

     • Myy / Nutturapää

      Mä yritän vaan laiskuuttani uskotella itselleni, että korkeaa suojakerrointa on ihan ok lisätä vaan kerran pari päivässä.. x)

      • Sanni

       XD :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.