Ärsyttävä markkinointi-ilmiö

Tässäpä markkinoinnin ilmiö, joka ärsyttää minua vuodesta toiseen.

Oletteko huomanneet (no, voiko tältä välttyä..!), kuinka aina vuodenajan vaihtuessa eri medioista saamme kuulla, kuinka iho on kuivunut ja muuttunut sameaksi auringossa / pakkasessa / tuulessa /  merivedessä / liitä tähän kuluneeseen vuodenaikaan sopiva ihoon vaikuttava sääilmiö, ja nyt on aika elvyttää iho kuntoon oikeilla tuotteilla. Ja tässä olisi vinkit, joilla saat ihon taas hehkumaan.

Tämä mantra toistuu lehtien kauneuspalstoilla, kauneuskuvastoissa, somessa, brändien viestinnässä.

Miksi tämä ärsyttää?

Koska näihin vinkkeihin sisältyy ääneen lausumaton viesti siitä, että asiakas ei olekaan hoitanut ihoaan asianmukaisesti, kun iho on päässyt kuivumaan ja menettänyt hehkuaan tai mennyt tukkoon tai mitä kaikkea tähän nyt keksitäänkään.

Hei, haloo markkinointiviestijät: miksi ihmeessä asiakkaan iho olisi mennyt tähän kuntoon, jos hän on hoitanut ihoaan teidän aiemmin antamienne vinkkien mukaan? Tehän puhutte asiakkaallenne, joka oletusarvoisesti seuraa oppejanne.

Ja miksi ylipäänsä oletus, että ihmiset yhtäkkiä vuodenaikojen vaihtuessa muuttuisivat huonommiksi ihonhoitajiksi, eivätkä osaisikaan kosteuttaa ja suojata ihoa riittävästi kesällä tai ravita sitä talvella? 🤷‍♀️

Oletteko muut kiinnittäneet tähän huomiota?

Onko teidän ihonne aina ihan ”samea, kuiva ja tylsän näköinen” kun vuodenaika vaihtuu uuteen..? 😅

Tämä puhe on totta kai vain väline luoda meille tarvetta ostaa, ja sitähän markkinointi on. Mutta tapoja on monia, ja tämä on mielestäni yksinkertaisesti aika surkea tapa – suorastaan asiakasta vähättelevä.

Jos asiakas yhtään pysähtyy miettimään, hänelle vihjataan suoraan, ettei hän ole hoitanut ihoaan oikein. Ja miksi ihmeessä olisi näin? Eiväthän vuodenajat lopulta ole mikään erikoinen ääri-ilmiö, vaan joka vuosi toistuva asia – eivät pakkaset tai UV-säteily kenellekään yllätyksenä tule.

Hohhoijaa.

(Huom: postauksen kuvien tuotteet tai brändit eivät liity ilmiöön, vaan ovat mukana ainoastaan ihonhoitoa edustavana kuvituksena.)

Ja jos asiakas nyt sitten on fiksu ja ottaa vinkit käyttöön ja elvyttää ihonsa uuteen uskoon ja säkenöivimpään hehkuun – – miksi hänelle taas kolmen kuukauden kuluttua sanotaan: ”Onko syysviima päässyt kuivattamaan ihosi? Ei hätää, näillä nikseillä syväkosteutat ihosi kuntoon!”

🤦🏼‍♀️

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (64)
  1. Olen huomannut ja on todella ärsyttävää! Ihan höpöhöpöä yleensä.

  2. Aaa mä niin samaistun tähän! Oon suorastaan miettinyt, että olenko itse poikkeus, kun oma ihoni ei ole samea tai nuutunut jne. jokaisen vuodenajan jälkeen. 😄

    1. Sama..! 😄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *