Karkkipäivä
Karkkipäivä

Arden hakkasi UDPP:n

Kuvassa on ihan paras silmämeikinpohjustaja.

ElizabethArdenEyeFixPrimer_IMG_5968

Tähän saakka en ole Urban Decayn Primer Potionia parempaa pohjustajaa halunnut tai osannut julistaa, mutta nyt eräs muina miehinä Suomen markkinoilla koko ajan ollut tuote on vetänyt pidemmän korren.

ElizabethArdenEyeFixPrimer

Kuva: Beautyarmy.com

Elizabeth Ardenin Advanced Eye-Fix Primer.

Tuote ei suinkaan esiinny blogissa nyt ensimmäistä kertaa, eijei. Ardenin Eye-Fix tuli tutuksi jo neljä-viisi vuotta sitten käyttäessäni sitä töissä asiakasmeikkauksissa, ja se on saanut Karkkipäivässä random-mainintoja tyyliin ”Lähes UDPP:n veroinen helmi” ja ”yksi parhaita silmämeikinpohjustajia” jne. Tuskin tuote on jäänyt monellekaan mieleen tekstien seassa.

Olisi pitänyt nostaa Eye-Fix vielä kultareunaisemmalle jalustalle!

UDPP_vs_ArdenEyeFix

Millä ja miksi tuote nyt sitten yhtäkkiä, kaikkien näiden vuosien jälkeen, hakkaa mielestäni Urban Decayn klassikon?

Työssään silmäluomella kummatkin ovat aivan yhtä hyviä. Luomen sävy tasoittuu, tuotteen koostumus on miellyttävä ja levittyy tasaisesti ja notkeasti (niitä kuivia ja rullaaviakin pohjustajia kun on….), luomivärin sävyt toistuvat intensiivisinä, meikki tarttuu napakasti ja pysyy aamusta iltaan. Ardenin koostumus on pigmenttisempi ja se peittää UD:ta paremmin.

UDPP_vs_ArdenEyeFixPrimer

Asian ratkaisi kuitenkin koostumuksen säilyvyys. :)

Kun pohjustajaa sisältävä tuubi tai muu hylsy tyhjenee tiettyyn pisteeseen, ei tuotetta enää saa sieltä kunnolla ulos – vaikka sitä on jäljellä vaikka kuinka. Pohjustajathan ovat tunnetusti riittoisia, ja kun tuubi alkaa tuntua tyhjältä, on sisällä tosiasiassa vielä tavaraa monen kuukauden tarpeisiin. UDPP:n vanha, superepäkäytännöllinen hylsy kätki sisälleen jopa puolet voiteen määrästä siinä vaiheessa, kun applikaattori ei enää yltänyt sitä annostelemaan ja purkin luuli tyhjentyneen.

Saadakseen loput tuotteesta hyödynnettyä, on monella (minä mukaan lukien) tapana leikata pakkaus auki ja siirtää loput tuotteesta pieneen purkkiin. Mitä UDPP:n kohdalla harmillisesti kuitenkin aina tapahtui, oli sen suhteellisen nopea kuivahtaminen uudessa purkissaan. Niinpä tuotetta ei käytännössä koskaan saanut hyödynnettyä loppuun ennenkuin se oli kuivunut käyttökelvottomaksi.

Ardenin Eye-Fix Primer ei kuivu purkkiin. 7,5 millin tuubi on ollut minulla käytössä kolmatta vuotta (!!), ja nyt talvella se saavutti tilan jossa tuotetta oli vaikea enää puristaa ulos. Tuubi auki saksilla naks, ja loppu-Eye-Fix purkkiin tammikuussa. Nyt ollaan toukokuussa. Eye-Fix on edelleen yhtä notkeaa kuin purkkiin siirtäessä. Ja TÄMÄ, ystäväni, kertoo aika hemmetin hyvästä ja laadukkaasta koostumuksesta.

ElizabethArdenEyeFixPrimer_IMG_5966

Katsokaa nyt tätä! Voide on ostettu joskus keväällä 2012..! Yhä riittää, ja yhä on notkeaa!

Vielä hetken aikaa Ardenin pohjustaja peittoaa Urban Decayn myös saatavuudellaan. UD:tahan ei ole saanut Suomesta – mutta elokuun lopussa tämäkin muuttuu (kuten moni teistä, ainakin kosmetiikkalukijoista, varmaan kuulikin Virveltä tuossa pari viikkoa takaperin. Jee!!). Tosin alkuun Urban Decayta myydään vain Helsingissä. Myyntipiste ei ole vielä selvillä.

Elizabeth Ardenia myyvät ainakin Kicksit ja Stockmannit (Sokoksista en ole varma), ja 7,5 millin tuubi maksaa 33 euroa (piti ihan soittaa ja kysyä hinta, on kallistunut vitosella siitä kun itse sen ostin.. :P). Eye-Fix on siis litrahinnaltaan UDPP:ta kalliimpi – mutta kukapa vielä tietää minkä hinnan Primer Potion Suomen markkinoilla saa… 33 euroa kuulostaa kalliilta hinnalta luomenpohjustajasta, mutta tuotteen kestäessä vuosia ei summa ole sijoitus eikä mikään. Esimerkiksi Lumenen silmämeikinpohjustaja maksaa 12,50€ / 5 ml, eikä sen laadusta voi puhua samassa lauseessakaan Ardenin ja UD:n kanssa.

Myös blogikollega Heidi omisti Eye-Fixille oman hehkutuksen helmikuussa. Heidillä Arden toimii jopa paremmin kuin UDPP.

Indelible_BareNecessity

Hyvä silmämeikinpohjustaja on yksi toistuvimpia kysymyksen aiheita blogissani. Minua pyydetään suosittelemaan hyvää ja mieluiten tietysti edullista sellaista. Tässä on tuotealue, josta on pakko todeta, että kalliimmat valitettavasti todellakin ovat parempia kuin halvat. En voi vilpittömästi suositella mitään muuta halpaa ja samalla hyvää pohjustajaa kuin Indeliblen voidemainen luomiväri, mutta sitäkään ei saa Suomesta. Niissä hyvissä (ja halvoissa) voidemaisissa luomiväreissä joita Suomesta saa, ei ole sopivaa universaalia nude-sävyä.

Ottakaa siis ihmeessä Arden-vinkki talteen. :) Tai sitten kipin kapin Helsingin UD:lle elokuussa! ^_^

Kommentit (53)

 1. tantziki

  Pakko tunkea vielä keskusteluun mukaan, kun en ainakaan nopealla silmäyksellä huomannut mainintaa Wet n Wildin Fergie Collectionin silmämeikinpohjustajasta. http://www.pretty.fi/wet-n-wild-fergie-collection-for-my-primas-eyeshadow-primer-luomivarin-pohjustus.html#.VUugnfntmko
  Itsellänihän naama on kuin talipallo ja meikin pysyvyyden kanssa on aina ollut ongelmia. Silmämeikki ilman pohjustajaa siirtyy minuutissa luomivakoon. : D Tämän olen havainnut rasvaluomilleni erittäin toimivaksi yksilöksi (Too Faced, UDPP ja monet muut testattu) Plus hintakaan ei verota opiskelijan kukkaroa ja on riittävää kamaa! :) Suosittelen testaamaan!

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :) Missäs kaupoissa Wettistä muuten nykyään myydään? Eikös se jäänyt pois Seppälästäkin..?

 2. Merja

  Miten tämä sopii mineraalimeikkien kanssa? Voisitko joskus tehdä jutun miten saa tehtyä juhlameikin mineraalimeikkien mahdollisimman paljon hyödyntäen.

  • Sanni

   Miten tämä sopii mineraalimeikkien kanssa?

   Aivan loistavasti, tavallinen synteettinen primer sopii mitä parhaiten mineraalimeikin alle. Kasvoilla primer tietysti hieman vesittää mineraalipohjan ideaa meikin puhtaudesta ja mahdollisimman vähistä ainesosista, mutta luomille ainakin minä tarvitsen ehdottomasti synteettisen primerin.

   Voisitko joskus tehdä jutun miten saa tehtyä juhlameikin mineraalimeikkien mahdollisimman paljon hyödyntäen.

   Tokihan myös juhlameikin voi helposti tehdä kokonaan mineraaleilla. :) Omasta mielestäni tulos ei eroa ”tavallisilla” meikeillä tehdystä juhlameikistä. Arveluttaako sinua jauhemaisen luomivärin käyttö…? Se kannattaa painella luomille levityksen sijaan ja tietysti alle hyvä, mielellään jopa hieman tahmea pohjustaja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.