Apua – RYPPYJÄ!

Kyllä se nyt vain on uskottava. Minä vanhenen. Tässä parin viimeisen päivän aikana olen pannut merkille jotain, jota ei ole ollut havaittavissa aiempina ”aurinkolominani” (normaaliarjesta Suomen olosuhteissa puhumattakaan), ei edes viime syksyn kuuden viikon aurinkoaltistuksen aikana.

Ihoni on kuivunut auringossa niin dramaattisesti, että silmänympärysiholle on ilmestynyt ”aurinkorypyt”. Ja nämä eivät ole mitään vain siristellessä näkyviä juonteita, vaan rehellisiä, jatkuvasti näkyvissä olevia ryppyjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hui kauhistus!

Kiinnitin silmänympärysihoni kuntoon huomiota jo joskus viime viikon aikana, mutta tänä aamuna rypyt pomppasivat esiin aivan erityisen selkeinä. Ei auttanut vaikka kuinka yritin rentouttaa kasvoja, siinä ne olivat, penteleet.

Perjantaina ja lauantaina aurinko paistoi täällä oikein erityisen voimakkaasti, ja tunsin kävelyretkilläni kasvoissa epätavallisen epämiellyttävän, kiristävän tunteen. Iho ei palanut, siitä ei ole kysymys. (Se on itse asiassa niin tottunut aurinkoon etten varmaan edes tarvitsisi tällä hetkellä UV-suojaa. Mutta tokihan sitä käytän – voitelen kasvoni joka päivä kahdesti Biothermin SK 15-voiteella ja sy-ihon Cliniquen SK 20-voiteella.) Aurinko vain on riistänyt siitä kaiken pintakosteuden.

Tällaista tunnetta minulla ei ole ollut aikaisempina vuosina.

Ikääntymisen merkkejä. Niin, sitä tämä on. Ihon vanhetessa sen kyky ylläpitää kosteutta heikkenee vuosi vuodelta. Useimpien vanhusten iho on todella kuiva. Siksi valtaosa ikääntyneen ihon hoitovoiteistakin on täyteläisiä ja rasvaisempia kuin nuoren ihon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihoni on edelleen hyvän näköinen radiofrekvenssikäsittelyn jäljiltä, siitä voitte varmaan tekin olla samaa mieltä? Ehdottomasti voin allekirjoittaa sen, että hoidon vaikutukset jatkuvat vielä viikkoja käsittelyn jälkeenkin. Mutta nuo rypyt… Verratkaapa allaoleviin kuviin radiofrekvenssihoidon päivältä. Siitä on vain runsas kuukausi..!

Okei, valo tulee vähän anteeksiantavassa kulmassa tuossa jälkeen-kuvassa, mutta kyllä kuvista selvästi näkee eron nykyiseen. Apua, mä altistan ihoani todelliselle aikakoneelle täällä…! Pelottavaa miten nopeasti juonteet voivat alkaa syvenemään rypyiksi ”oikeissa olosuhteissa”…

Täällä Kykladeilla ilma on kuivempaa kuin Dodekanesiassa. Kreetalla ja Karpathoksella ilma oli niin kosteaa että olo oli kuin saunassa, iho oli jatkuvasti kosteannihkeä. Kykladeilla taas on tuulista ja kuivaa. Tosiaan – kun kuivaan ilmaan ja voimakkaaseen UV-säteilyyn yhdistää vielä tuulenkin, niin siitähän saadaan oikein kunnon ”Get Old Fast!” -tehokuuri iholle. Iiiik….

RF_hoito_ennen_jalkeen

Nyt mietin vain, että palautuukohan ihoni Suomeen palattuani..? Kun sen kosteuspitoisuus palautuu normaaliksi, niin ehkäpä juonteet vähän pehmenevät…? Ainakin haluan kiihkeästi uskoa niin..! (Vaikka kyllähän minun pitää myös ymmärtää, että en muutu Suomessa 23-vuotiaaksi…)

Se on varmaa, että kotiuduttuani isken naamaani parhaan mahdollisen hoitokuurin mitä löytyy. Kiehl’sin C-vitamiiniseerumia, Estee Lauderin Advanced Night Repairia, Patykan hoitovoidetta…. Voi PUTELIT kuinka teitä nyt kaipaan…!! On se kyllä ironista että juuri silloin kun tuolle tuotearmeijalle olisi eniten käyttöä, olen niistä 3500 kilometrin päässä….

Ehkä pitää varata aika uuteen rf-hoitoonkin..?

I’ll keep you posted!

Onko joku muu havainnoinut ihollaan vastaavaa auringon vaikutuksesta..? Palautuiko teidän iho aurinkoaltistuksen jälkeen?

Kommentit (41)
 1. Kiinnostuin noista seerumeista, mikä tuon Kiehl’sin voiteen nimi on? (jos Strawberrynetistä löytyisi?)

  Mulla on ollu noita juonteita jo vaikka olen 29.. Sen siitä saa kun ei käytä juurikaan auringolta suojaavia voiteita.. Siihen siis olen herännyt vasta viime kesänä :/

  1. Kiehl’sin seerumin nimi on Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate ja lisätietoa siitä löydät tästä postauksesta:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/08/06/kiehls-tuotekokemuksia-part-1/

   1. Tuossa Kiehl’s-postauksessa oli juttua tuon seerumin silikonisuudesta. Ajattelin vinkata tähän, että Paula’s Choicella on uusi seerumi (Resist C15 Super Booster), jossa on 15% c-vitamiinia ja jonka koostumusta kuvaillaan vedenohueksi. Taitaa olla silikoniton. Tässä inci: Water, Ascorbic Acid (vitamin C/antioxidant), Ethoxydiglycol (slip agent/penetration enhancer), PPG-26 Buteth-26 (emulsifier), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (thickener), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Ferulic Acid (antioxidant), Sodium Hyaluronate (skin-repairing ingredient), Acetyl Octapeptide-3 (cell-communicating ingredient), Glycerin (skin-repairing ingredient), Panthenol (skin conditioning agent), Sodium Metabisulfite (stabilizer/antioxidant), Triethanolamine (pH adjuster), Phenoxyethanol (preservative).

    En ole tuota itse kokeillut, ei ole tainnut vielä edes tulla Euroopan kaupan valikoimaan. Käytän kuitenkin Resist-sarjan epäpuhtaalle iholle tarkoitettua anti-age-kosteusvoidetta (Resist Anti-aging Clear Skin Hydrator), joka myös sisältää c-vitamiinia, ja se on ollut aivan taivaallista kasvoille ja silmänympärysiholle. (PC:n kosteusvoiteet ja seerumit on tarkoitettu myös silmänympärysiholle, ei ole erikseen silmänympärystuotteita. Sinähän tästä silmänympärystuotehärdellistä joskus bloggasitkin!) Ilmeisesti tuo c-vitamiini tosiaan on jotain, mitä herkästi ryppyyntyvä ja tukkiutuva iho janoaa myös ulkoisesti, jännä juttu.

   2. Äh, mä yritin jättää kommentin, mutta jotain näytti menevän pieleen… No dissaa tämä, jos ekakin tuli perille!

    1. Olivat kummatkin (siis tämä ja se toinen) menneet roskapostifiltteriin.

 2. No eihän tuo auringon ihoa vanhentava vaikutus ole millään lailla sulle uusi juttu, et vain ole halunnut käyttää suuria suojakertoimia ja tykkäät rusketuksesta :) Rypyt tulee ennemmin tai myöhemmin sivutuotteena. Noh, nytpähän pääset testaamaan mihin niistä superseerumeista on! :)

  1. No eihän tuo auringon ihoa vanhentava vaikutus ole millään lailla sulle uusi juttu

   Joo, ei tokikaan, mutta kyllähän se aina vähän kirpaisee kun ne rypyt vihdoin alkaa näkymään..! ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *