Anti-age-tuotetestin tulokset

Hain joukostanne keväällä testaajia kolmelle anti-age-tuotteelle.

Syyskuun alussa sain viimeisenkin raportin testituotteista, ja nyt on aika julkaista kokemukset :)

Testattavana olivat:

⭐️ Santen Smooth Operator -seerumi, vaikuttavina aineinaan kastepapu-uute ja parakrassi

⭐️ Alterran Bakuchiol-seerumi, vaikuttavana aineenaan bakuchiol

⭐️ Spilanthox Therapyn Ultra-Rich Eye Lifting Fluid, vaikuttavana aineenaan parakrassi

Kastepapu ja bakuchiol uudistavat ihoa ja niiden vaikutus on silottava ja ihon rakennetta parantava. Vaikutukset näkyvät noin 1-3 kuukauden kuluttua käytön aloituksesta ihosta riippuen.

Parakrassiuutteen sisältämä spilanthol puolestaan silottaa ja liftaa ihoa rentouttamalla mikrolihaksia, ja sen vaikutus tulisi olla nähtävissä sekä välittömästi (lyhytkestoinen vaikutus) että noin 28 päivän säännöllisen käytön jälkeen (pidempikestoinen vaikutus).

Kuva: Caroline Veronez / Unsplash

Testaajat olivat 33-49-vuotiaita naishenkilöitä.

Kaksi testaajista huomasi ihossaan selkeitä muutoksia testijakson aikana, kaksi ei juurikaan.

Santen Smooth Operator -seerumia testasi kaksi henkilöä, sillä tulin tilanneeksi sitä toisen kappaleen luultuani ensimmäisen olleen jollain tapaa virheellinen oudon värinsä puolesta. Ilmeni, että uusi kappale oli saman värinen, joten annoin kummatkin testaukseen.

ALTERRA BAKUCHIOL SERUM

Seerumilta odotettava vaikutus: juonteiden silotus, akneoireiden lievittyminen

Elina, 38-v

▪️Kahden lapsen äiti
▪️Iho kuiva ja punoittava, ja viime vuosina taipuvainen näppylöihin kierron eri vaiheissa
▪️Kiinnostunut tuotteista, joilla on sekä anti-age- että anti-akne-vaikutuksia, kuten retinol.
▪️”Bakuchiol vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta retinolseerumille, ilman sen huonoja kuivattavia vaikutuksia”

Raportti 1.9.

”Ensimmäisellä käyttökerralla tuotteen koostumus oli suurin yllätys. Odotin jonkinlaista seerumia, joka on yleensä aika juoksevaa. Tämä taas oli selkeästi löysähköä valkoista rasvaa. Pipetillinen pullo onkin varsin erikoinen pakkausratkaisu tälle, sillä tuotetta on tosi hankala saada pullosta pipettiin. Tuotetta kyllä saa aina riittävästi muutaman yrityksen jälkeen, mutta pulloa ei varmasti saa mitenkään käytettyä kunnolla loppuun asti.

Mielestäni tuote levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti. Ei jätä kiiltävää pintaa kasvoihin. Käytin tätä illalla ja aamulla ennen meikkiä.

Tuoksu varmasti jakaa mielipiteitä. Oletkohan koskaan törmännyt lasten tuoksuviin limoihin, jotka olivat ysärin trendilelu? Tämä tuoksu vei nimittäin ainakin mut takaisin lapsuuteen, mistä tuli oikein kivoja muistoja. Mutta monien muiden mielestä tuoksu voi olla ihan liian voimakas ja ’teollinen’.

Ihoni on nyt selkeästi paremmassa kunnossa kuin keväällä finnien osalta, mutta niin se on yleensä muutenkin kesäisin. Ei tästä kyllä varmasti haittaakaan ole ollut ja bakuchiol varmaan myötävaikutti tulokseen.

Rypyissä ja juonteissa en huomaa muutosta suuntaan tai toiseen.”

SANTE SMOOTH OPERATOR

Seerumilta odotettava vaikutus: sekä välittömästi että pidemmällä aikavälillä sileämpi iho ja vähemmän erottuvat rypyt

Anna, 43 v.

▪️Ruuhkavuosista hitaasti toipuva kahden lapsen äiti
▪️Ihonhoitorutiiniin kuuluu kasvoöljy aamuisin ja kasvojen puhdistus, silmänympärysvoide ja kasvovoide tai -öljy iltaisin
▪️Kasvoissa selkeitä ilmejuonteita ja väsyneet silmänaluset

Raportti 13.7.

”Tuote on ollut päivittäisessä käytössä 9.6. lähtien ja pullo puolivälissä. Olen laittanut sitä joka ilta kasvojen puhdistuksen jälkeen kasvoille ja kaulan iholle ennen kasvoöljyä. Aamulla tuote on mennyt iholle vesipesun jälkeen ennen meikkivoidetta tai kasvoöljyä/aurinkosuojaa.

Olen hoitotuotteiden käyttäjänä todella laiska, rutiinikäytössä puhdistustuotteiden ohella on silmänympärysvoide ja öljy. Seerumia olen aiemmin käyttänyt, jos kylkiäisenä on sattunut jostain tulemaan. Rutiinikäyttöön se ei ole päätynyt, koska käyttökokemus ei ole ollut niin miellyttävä tai toisaalta hyödyt niin näkyviä, että olisin halunnut investoida aikaa tai rahaa. Iän ja ilmejuonteiden kertyessä asia on kuitenkin ruvennut kiinnostamaan.

Pidin tästä tuotteesta yllättävän paljon. Tippapulloannostelija oli helppokäyttöinen ja tuotetta tuli helposti sopiva määrä. Tuote on myös helppo käyttää kokonaan loppuun, mikä on kaltaiselleni hävikkikammoiselle äärimmäisen tärkeää. Koostumus oli erittäin juokseva ja annostelinkin seerumin suoraan kasvoille. Levitys kasvoille onnistui hyvin sormenpäillä taputellen.

Tuotteen tuoksu oli yllättävä, kevyen vaniljainen kookos. Inhoan vahvoja kookostuoksuja mutta tämä oli todella miellyttävä, eikä se (valitettavasti) jäänyt leijumaan pidemmäksi aikaa vaan haihtui pian. Hajuvesiaddiktina ostaisin tämän tuoksun ehdottomasti hajuvetenä, jos löytäisin.

En huomannut ihollani muutoksia positiiviseen enkä negatiiviseen suuntaan. Otin itsestäni aamukuvat kännykkäkameralla ennen käyttöä ja kuukauden jälkeen mutta en huomaa eroja rypyntekeleissä tai juonteissa. Tuote ei aiheuttanut kutinaa, näppylöitä tai muita ikävyyksiä.

Vaikka en havainnut ainakaan vielä silmiinnäkyviä muutoksia, tuote oli niin kiva ja helppo käyttää, että voisin harkita ostavani uuden kunhan tämä pullo loppuu koska hintakin (alle 20€/ 30ml) on kohtuullinen. Jatkan tämän pullon käyttöä ehdottomasti loppuun ja kerron sitten miten kävi.”

Raportti 30.8.

”Pullossa on vielä parin päivän satsi jäljellä, ja käytän todellakin loppuun. Itse asiassa ostin itselleni seerumipullon heräteostoksena (toinen tuote).

Kuten totesit, anti-age-tuotteiden mahdolliset vaikutukset on mahdollista havaita vasta pidemmän ajan jälkeen, varsinkin jos vaikutus perustuu muuhun kuin ”pikaturvotukseen”. Näitä pitkäaikaisia vaikutuksia on hankala testata objektiivisesti käytännössä, joten lopulta kysymys taitaa olla omista preferensseistä ja koetusta/uskotusta hyödystä.

Jos muutoksia on tullut, ne ovat olleet hyvin hienovaraisia. Toisaalta, ei voi tietää, mille naama näyttäisi jos en olisi käyttänyt :D

Itselleni kokeilu oli siinä mielessä antoisa, että ihanan tuoksuisen ja muutenkin mukavanoloisen tuotteen löytymisen lisäksi opin käyttämään seerumia. Ei se niin järkyttävän paljon aikaa vie, ja tämä tuote on ihan järkevänhintainenkin.”

Kuva: Angélica Echeverry / Unsplash

SANTE SMOOTH OPERATOR

LAURA, 49-v.

▪️Neljän lapsen äiti
▪️Herkkä ja kuivahko iho (ihon kunto parantui huomattavasti Lauran otettua käyttöön Whamisan Deep Rich Tonerin sekä kasvoöljyt)
▪️Kokee ihon olevan suhteellisen sileä ikäisekseen, mutta viime vuosien aikana iho rypistynyt kiihtyvällä vauhdilla

Raportti 10.8.

”Aloitin käytön samana päivänä, kun täytin 49v. Ihoni on kuivahko ja herkkä. Selvästi näkyviä ja pysyviä ryppyjä on tullut vasta viimeisen parin vuoden aikana. Mutta esim. otsan sibeliusryppyyn ei ole auttanut mikään tuote, hieronta tai liukukuppaus. Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa n. 15 vuotta.

Seerumi on koostumukseltaan hyvin vesimäistä. Sitä laitetaan aamuin illoin muutama tippa ennen muita ihonhoitotuotteita. Aluksi minun oli vaikea saada tipat riittämään, mutta parin kerran jälkeen se alkoi sujua. En tiennyt, pitääkö tuotteen antaa vaikuttaa iholla ennen muiden aineiden levitystä. Se alkoi kuitenkin kiristää pian kuivuttuaan niin paljon, että yleensä levitin kasvoveden ja öljyn suhteellisen nopeasti sen jälkeen.

Sanoit, että seerumi ei ole nopeavaikutteinen enkä siksi kovin pian odottanutkaan tuloksia. Parin viikon jälkeen aloin kuitenkin päätyä siihen tulokseen, että tuote taitaa olla turha tai ryppyni liian syviä. Kuitenkin viimeisen viikon aikana olen alkanut huomata täysin selkeitä muutoksia, erityisesti otsani rypyissä.

Aluksi rypyt ikään kuin katosivat tuotteiden levittämisvaiheessa, mutta olivat palanneet ennen seuraavaa hoitokertaa. Viime päivinä tulos on kuitenkin ollut varsin pysyvä niin, että otsani rypyt ovat pysyvästi vähentyneet. Onneksi tuotetta on vielä jäljellä pieni tilkka, joten voin jatkaa hoidon seuraamista. Aloin myös etsiä, mistä saisin kätevimmin hankittua uuden pullon, koska Suomesta sitä ei näytä saavan.”

SPILANTHOX THERAPY ULTRA RICH EYE-LIFTING FLUID

Voiteen odotettu vaikutus: napakampi ja sileämpi ihon pinta, sekä välittömästi että pidemmällä aikavälillä

Sonja, 33-v.

▪️Intohimoinen ihonhoitaja, ollut kiinnostunut kosmetiikasta jo ala-asteelta
▪️Kasvoilla ei vielä juurikaan ikään liittyviä ryppyjä
▪️Poskipäiden yläpuolella ja kulmakarvojen välissä ilmejuonteita.

Raportti 18.8.

Testaaja: Olen 33-vuotias nainen. Kasvoni eivät ole vielä erityisen ryppyiset, mutta eletty elämä on uurtanut joitakin juonteita silmien alle. Hymyillessäni poskipäiden yläpuolelle ilmestyy hienon hienoja juonteita. Naururyppyjen lisäksi kasvojani koristaa ns. sibeliusryppy eli pystyjuonne kulmakarvojen välissä. Olen käyttänyt silmänympärysvoidetta (merkkejä vaihdellen) aamuin illoin muistaakseni 14-vuotiaasta lähtien.

Saan testattavaksi Ultra Rich Eye-Lifting Fluid -silmänympärysvoiteen. Tuotteen sisältämän spilantholin lempinimi on bio-botox, sillä se rentouttaa ihon mikrolihaksia ja tätä kautta iho silottuu. Odotukseni ovat korkealla!

Pakkauksessa on 15 millilitraa voidetta. Käyttöiäksi luvataan kuitenkin vain kolme kuukautta. Tapaan käyttää kosmetiikkatuotteet loppuun asti jos ne vaikuttavat olevan kunnossa, vaikka päiväysmerkinnät ehtisivätkin umpeutua. Spilanthoxin kohdalla päätän kuitenkin hiukan nopeuttaa tuotteen hupenemista ja laajennan kokeiluni silmänympärysiholta myös sibeliusrypylle. Miksipä ei?

Ensimmäinen käyttökerta: Jestas! Tuntuu kuin joku ihan oikeasti vetäisi silmänympärysihoa kireämmälle! Voide tuntuu napakoittavan ihoa välittömästi. Juonteiden siliämistä en havaitse, mutta voide jättää ihon kauniin kuulaaksi ja kosteutetuksi. Tuote on todella paksua, sitä on jopa hankala hieroa iholle.

Kuva: Kelsey Curtis / Unsplash

Pidän erittäin paljon siitä, miten voide toimii meikin alla. Yleensä peitevoide ja puuteri paakkuuntuvat rumasti, koska mikään voide ei tunnu kosteuttavan silmänalusiani riittävästi. Spilanthoxin kanssa meikki näyttää kauniilta ja heleältä.

Kolmen päivän kuluttua: mietin, miten voisin kuvailla Spilanthoxin tuoksua. Pakkauksen mukaan se on ”subtle” eli hienovarainen. Minun nenääni voide ei tuoksukaan oikein miltään – korkeintaan siltä, miltä hajusteeton tuote saattaa vienosti tuoksua. Hyvin neutraalilta.

Juonteet eivät ole silinneet, mutta silmänympärysiho on uskomattoman kirkas. Katse näyttää skarpilta ja ”valoisalta”. Tänään menin töihin kolmen tunnin yöunien jälkeen, mutta peilikuvasta sitä ei kyllä huomannut!

Kolmen viikon kuluttua: En ollut aiemmin tajunnut, millainen pöhötys alaluomillani oli ennen. Nyt vasta, kun ilmeisesti Spilanthoxin vaikutuksesta turvotus on laskenut, huomaan asian. Minullahan oli kunnon silmäpussit! Testijakson aikana pöhötys palaa pari kertaa, mutta syy saattaa löytyä tukahduttavan helteisestä säästä tai ihan vain kesäisistä ruoka- ja juomavalinnoistani (grilliruoka ja terassioluet, katson teitä).

Käytän Spilanthoxia iltaisin myös yläluomella. Yläluomet ovat minulla rakenteeltaan raskaat ja roikkuvat ja sillehän ei voi mitään, mutta silti tuntuu, että voiteella on ollut pieni kohottava vaikutus.

30 päivän kuluttua: Testijakso on lopuillaan ja on aika arvioida tuloksia.

Kulmien välissä olevalle pystyjuonteelle ei ole tapahtunut juuri mitään, mutta silmänympärysiholla Spilanthoxin tehon kyllä huomaa. Muutos ei ole niin radikaali, että lähipiiri kommentoisi sitä, mutta huomaan ja tunnen eron kyllä itse. Silmänaluset ovat sileät, kuulaan näköiset ja kirkkaat. Voidetta on purkissa reilusti jäljellä ja jatkan ehdottomasti sen käyttöä. Ensimmäisellä käyttökerralla tuntemaani ”vetämistä” ei ole enää sittemmin tuntunut – totuinko siihen käytön myötä vai kuvittelinko alkuinnostuksissani koko jutun?

Voin lämpimästi suositella Spilanthox therapy -silmänympärysvoidetta ennaltaehkäisemään juonteita ja kirkastamaan ihoa. Kaikkein rasvoittuvimmalla iholla säästäisin tämän yökäyttöön, jos haluaa käyttää meikkiä päiväsaikaan. Nyt jäljellä on enää yksi kysymys: mistä tätä voi ostaa?”

Suuret kiitokset testaajille ja vielä kerran kiitokset muillekin testiin hakeneille. Näitä voisi järjestää jatkossakin :)

kauneus onnellisuus
Kommentit (2)
  1. Näistä oli tosi kiva lukea! Kiinnostuin Spilanthox-silmänympärysjutusta, sitäkö ei siis myydä Suomessa..?

    1. Moikka! Mitään näistä tuotteista ei myydä ikävä kyllä Suomessa. Ostin ne Saksasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *