Anne Kukkohovi – from R to O

Anne, mitä ihmettä?

Anne_REN

Hassua. Juuri kun Anne Kukkohovi oli vakuuttanut koko Suomen REN-ihonhoitosarjan ylivertaisuudesta, hän vetää ”luonnonkosmetiikkamaton” jalkojemme alta ja vaihtaa täysin vastakkaiseen leiriin. Tällä viikolla ilmestyneen lehdistötiedotteen mukaan Anne Kukkohovi on nyt Suomen oma Olay-kasvo.

Eipä tässä mitään ihmeellistä. Kai. Annehan on malli, mainoskasvona toimiminen kuuluu hänen työhönsä. Toisaalta on vähän eri asia olla yksittäisen mainoskuvan anonyymi malli, kuin toimia jonkun merkin keulakuvana.

Anne_Olay

Jotenkin vaan tämä Olay-uutinen oli minusta Annelta erikoinen veto. Koko vuoden 2010 Anne toimi erittäin näkyvästi luonnonkosmetiikkasarjaksi* profiloituneen RENin keulahahmona, ja mainoskuvat julistivat Annen ”kunnioittavan arvoja, joita REN edustaa”. Eli puhtautta ja luonnonmukaisuutta. Anne hehkutti Reniä joka tilaisuuden tullen, ja joku varmaan luuli hänen ihan oikeasti käyttävänkin tuotteita. Olay puolestaan on niin kaukana luonnonmukaisesta kosmetiikasta kuin olla voi. Se on perinteistä, seka-synteettistä päivittäiskosmetiikkaa à la L’oreal ja Nivea.

Tässäpä taas nähdään, kuinka paljon sarjojen keulakuvat todella vannovat mainostamansa merkin nimeen. Kun joku tarjoaa paremman mainosdiilin, unohtuvat ”puhtaat arvot” nopeasti. On mielestäni myös aika harvinaista, että jonkun tietyn merkin mainoskasvona tutuksi tullut henkilö vaihtaa yhtä näkyvään rooliin kilpailijan leirissä näin lyhyen ajan sisällä. Viime kuussa saatoit vielä nähdä Annen hymyilevän REN-julisteissa, tänään hän suosittelee sinulle Olayn voidetta.

Minua vaan huvittaa. Ja tämä oli muuten ihan vain mielipidekirjoitus.

*) REN ei ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta ei käytä useimpia luonnonkosmetiikan kieltämistä ainesosista.

Ja toteanpa vielä samaan hengenvetoon, että en oikein ymmärrä Nordic Cosmeticsin Olay-uutista; ”…lanseerataan vihdoin Suomessa marraskuussa 2010.” Siis häh? Miten niin lanseerataan vihdoin Suomessa? Olay’tahan on saanut Suomesta ainakin koko minun elinikäni. Vuoteen 1999 saakka merkin nimenä oli vielä Oil Of Olay, ja heidän vartaloemulsionsa oli ihan klassikko. Olen ostanut Sokokselta sarjan silmämeikinpoistoainetta monet kerrat, ja kasvojenhoitosarjaa on myyty viime vuodet ainakin Kickseissä.

Kommentit (40)
 1. Hei, minä ihmettelin myös tuota Olay-lanseerausta. Sillä sitä todellakin on saanut myös koko minun elinikäni täältä, Body Fluid löytyi jo lapsuudessa esim jokaisen kotoa.

  Niin, ja voi Anne, Anne. Mikä takinkääntäjä, luulisi Annen tasoisella mediapersoonalla olevan senverran käteisvaroja kertynyt, että ei pelkän rahan takia tarvitsisi noin totaalisesti vaihtaa leiriä. Ero on kuitenkin räikeä. Vähänkun eilen olisin puhunut tuulisähkön puolesta ja tänään hypettäisin kaikille ydinvoiman paremmuutta.
  Onko Annelta rahat loppu, vai onko Annesta tullut ahne?
  Koska hän puhui REN-keulakuvana nimenomaan ”vihreistä” arvoista, mihin ne arvot katosivat?

  1. Vähänkun eilen olisin puhunut tuulisähkön puolesta ja tänään hypettäisin kaikille ydinvoiman paremmuutta.

   Nimenomaan.

   Ei luulisi kyllä Annelta rahat loppuvan kesken, siksi ihmettelin niin kovasti tätä ”takinkääntöä”. Kuuluin itse niihin, jotka luulivat Annen ihan oikeasti käyttävän RENiä, ja että häntä olisi juuri siksi pyydetty merkin Suomen ”puhemieheksi”.

 2. oi minä tykkään olay:n tuotteista! sen sensitive-tuotteet sopii minulle paremmin kuin mikään käyttämäni rasva ennen ja kasvot tuntuu ihanan pehmeiltä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *