Annan mineraaliöljyjankille mahdollisuuden

Tämän postauksen alkuperäinen otsikko oli ”Apua kantapäille”.

Sitten heräsin tänä aamuna myrskyyn. Miten se liittyy kantapäihin tai mineraaliöljyyn, selviää kohta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun omistaa sellaisen ”elefantinnahan” jalkapohjissa kuin minä, ei pitäisi koskaan lähteä pidempään reissuun ilman raspia tai jalkavoidetta. Tai voihan sitä lähteä, mutta kyseiset artikkelit täytyisi ostaa välittömästi kohteeseen saavuttua. Laiminlöin jälleen tämän tehtävän. Tuloksena haavoille halkeilleet koppurakantapäät joilla sattuu jo kävellä.

Ei muuta kuin apteekkiin. Käyttövarani huomioon ottaen jouduin ohittamaan kaikki tehokkaat karbamidivoiteet joiden tiedän toimivan ja tuovan avun nopeasti. Nyt olisi löydettävä joku max 3-4 euroa maksava rasvainen voide. Käytyäni hyllyjä läpi toistakymmentä minuuttia katseeni osui vihdoin budjettiini sopivaan purkkiin. Mikään muu voide koko liikkeessä ei ollut yhtä halpa. Klassinen Nivea Creme, 2,20€.

Ostin myös hohkakiven raspien ollessa tuplasti kalliimpia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jalka-apupartio.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nivea Creme on vuonna 1911 lanseerattu legendaarinen perusvoide koko vartalolle. Se perustuu mineraaliöljyistä ja lanoliinialkoholista muodostuvaan vesi öljyssä -emulsioon. Minun kaltaiselleni luonnonkosmetiikan nimeen vannovalle tällainen voidekoostumus on niin kaukana mielekkäästä kuin olla voi. Kolmea eri ihoon imeytymätöntä mineraaliöljyä sisältävää paksua jankkia. Huh!

No mutta, jankkihan olisi menossa kantapäihini, mitä väliä. Toki Nivea Creme on parempi kuin ei mitään. Mineraalivahat kuitenkin lukitsevat ihoon sitä paljon kaivattua kosteutta, ja onhan voiteen sisältämässä lanoliinialkoholissa paljon tehokkaasti pehmentävää, ihon sarveiskerroksessa luonnostaan esiintyvää kolesterolia.

Kiinnostuin incissä bongaamastani ”Eucerit” -brändinimestä lanoliinialkoholin perässä. Tuttu sana, mutta mitä erityistä siinä on..? Google-oppitunnin jälkeen minulle oli selvinnyt, että Eucerit on korkeasti puhdistetusta lanoliinialkoholista valmistettu emulgaattori, jonka kehityksestä saksalainen kemisti sai patentin 1902. Kemisti myi patentin Beiersdorfille vuonna 1911, ja siitä lähti Nivea Cremen voittokulku. Euceritia käytetään myös Beiersdorfin Eucerin-sarjassa. Eucerit oli aikoinaan farmasia-alalla mullistava keksintö ja mahdollisti rasvan, veden ja vaikuttavien aineiden yhdistämisen pysyvästi niin että saatiin stabiili voidepohja.

NiveaCreme_vs_CremeDeLaMer

No niin, nyt päästään siihen myrskyyn. :)

Koska ulkona riehui ukkonen ja kaatosade, kulutin koko aamupäivän koneella surffaillen. Postaus kantapääteemoineen oli itse asiassa valmistunut jo eilen illalla, mutta huomasin aamulla herättyäni Nivea-ilmiön jääneen jotenkin kutittelemaan mieleni pohjille… Miten tällaisesta superyksinkertaisesta perusvoiteesta voi tulla niin suosittu? Mikä tuossa ”korkeasti puhdistetussa” lanoliinialkoholissa nyt on niin erityistä (muu kuin sen aikoinaan edistyksellinen emulgointiominaisuus) että monet vannovat sen nimeen ainoana hoitovoiteenaan kasvoista varpaisiin? Uppouduin useaksi tunniksi netin Nivea-aalloille.

Eucerit-ainesosan salaisuus ei selvinnyt aamupäivän aikana, mutta sen sijaan törmäsin googlaillessani erittäin mielenkiintoiseen artikkeliin. Englantilaisessa Daily Mail -lehdessä pari viikkoa sitten julkaistussa jutussa 46-vuotias nainen käytti kuukauden ajan toisella puolella kasvojaan luksusvoide Creme De La Mer’iä (käsittääkseni yksi maailman kalleimmista anti-age-voiteista) ja toisella puolella kasvoja Nivea Cremea. Juttu löytyy täältä.

Juonteet_vertailu_NiveaCreme

Naisen iho testattiin ja skannattiin 3D-teknologialla jotta tuloksia pystyttäisiin vertaamaan mahdollisimman tarkasti. Tulos: kuukauden kuluttua ihon kosteuspitoisuus Nivea-puolella oli korkeampi kuin La Mer -puolella. Myös ihon punoitus ja silmänympärysjuonteet olivat häivyttyneet enemmän Nivea-puolella. Okei – tämä artikkeli ja ”tutkimushan” saattoi olla vaikka Beiersdorfin maksama ja tilaama, eihän näistä koskaan tiedä, mutta nyt täytyy sanoa että minun päässäni alkoi raksuttaa. :)

Silmänympärysjuonteet vähentyneet…?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuijotin koko aamun sinistä purkkiani. Uskaltaisinko minäkin laittaa tuota mineraaliöljytahmaa silmänympärysiholle…? Samaa rasvaa kantapäihin ja herkälle sy-iholle..?

Kyllä! Kyllä minä aion niin tehdä! Tästä päivästä lähtien käytän silmänympärysvoiteena Nivea Cremea. Ei siitä mitään peruuttamattoman pahaakaan voi seurata ^_^. Jos iho turpoaa tai alkaa muuten oireilla niin lopetan voiteen käytön, simple as that.

Kiitos Daily Mail. Kahden euron kantapääavustani saattaakin tulla silmänympärysten pelastaja..! :)

Onko lukijoiden joukossa Nivea Cremen käyttäjiä? Käyttääkö joku muukin sitä kasvoille?

P.S. Voi että mitä sen minun eilisen Lehmä-illalliseni kanssa kävi…… No, kerron siitä myöhemmin.

Kuvakaappaukset Daily Mail -lehden sivulta.

Kommentit (69)
 1. Onnittelut liittymisestäsi ’Nivea-klubiin’! Jo tuhannet ja tuhannet naiset ympäri maailman ovat todenneet vanhan vakaan tepsivän paremmin, kuin moni uudempi mönjä… :)

  Mitään tehokasta anti-age-vaikutusta Niveassa ei tietenkään ole, mutta kosteuden sitojana se toimii loistavasti. (Tehokkaat antioksidantit eivät vaadi paksua voidepohjaa, kuten hyvin tiedät… ohut seerumi toimii antioksidanttikuljettajana paremmin) Kantapäät ja kuivat sääret ovat Euceritista kiitollisia..!
  Nimim. talven kuivuudesta ja kutinasta usein kärsinyt..

  1. Heheh, mulle tuli tämän kommentin alusta mieleen että joku Nivean työntekijä on nyt kommentoimassa, ennenkuin katse siirtyi tuttuun nimimerkkiin..! ^_^

   (Ja luulin muuten kirjoittaneeni tämän kommentin jo eilen, mutta ilmeisesti vain ajattelin sen eikä se koskaan siirtynyt konkreettisesti blogialustalle… :D)

   1. Hahhah, en vielä ole liittynyt Beiersdorfin riveihin ;-)

 2. Mietin jo tekstiä lukiessani, että pitääpä ehdottaa sulle voiteen testaamista silmänympärysihoon, sillä muutkin suomalaiset ovat nyt innostuneet tuosta testistä sen verran, että iltalehti uutisoi jo tuotteen loppuneen mm. Sokokselta, Anttilasta jne..

  1. iltalehti uutisoi jo tuotteen loppuneen mm. Sokokselta, Anttilasta jne..

   Aaa, siitä on siis uutisoitu Suomessakin? Okei…! :) Suurempi juttu mitä käsitinkään.

   1. Eihän se mikään iltalehti ollutkaan, vaan nimenomaan tuo savon sanomien juttu, mikä oli jo linkattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *