Karkkipäivä
Karkkipäivä

@ Amsterdam!

Täällä ollaan!

idLilianaSanniAmsterdam

DSB:n eli Tanskan rautateiden henkilökunta oli varsin ihmeissään, kun syöksyin eilen Köpikseen päästyäni kysymään Hampurin junien kohtalosta. – Ei junien kulussa ollut mitään poikkeusta.

Virkailija kävi katsomassa Deutsche Bahnin sivua ja totesi saman kuin minäkin; siellä lukee että 15.13 ja 17.13 junat eivät kulje 17. toukokuuta – vaikka ne todellisuudessa kulkivat. Haistakoon DB jotain ikävää, sanon vain. Ihan turhaan sain panikoida puoli vuorokautta.

Hampuriin_IMG_7402

Tukholma – Kööpenhamina –matkan aikana ehdin jo järjestää hätämajoituksen Köpikseen mikäli junat todella olisi peruttu eikä bussiin olisi mahtunut. Kyllä Couchsurfing on mahtava juttu! Useilla kaupungeilla on CS:n sivuilla omat Emergency Couch –ryhmät, joihin voi jättää majoituspyynnön erittäin lyhyellä varoajalla tilanteissa, joissa on vaikkapa missannut lennon. Naputtelin Kööpenhaminan hätäsohvaryhmään viestin aamupäivällä, ja puoleen päivään mennessä olin jo saanut katon pääni päälle läheltä rautatieasemaa.

Sille ei sitten onneksi tullutkaan tarvetta, ja vietin Kööpenhaminassa mukavan kolmen tunnin hengähdystauon käyden Postimuseon kattoterassin maisemakahvilassa ja lounaalla viime keväänä lukijavinkin kautta löydetyssä Det Lille Apoteketissa.

Kopis_asema_IMG_7403

Hampuriin_IMG_7408

Vinkki reilaajille: junavuoroihin Tukholmasta Saksaan kannattaa ehdottomasti tehdä paikkavaraus jo Suomessa. Varaushan on pakollinen noissa junissa, ja jos sen jättää vasta matkapäivän aamuun, ei välttämättä pääse junaan ollenkaan.

Tukholman juna oli viimeistä paikkaa myöten täynnä, eli olisin jäänyt asemalle ilman etukäteisvarausta. Kannatti siis todellakin se VR:n kanssa säätäminen.

Samoin Hampuriin 15.13 lähtevä juna oli loppuunmyyty, se oli syy miksi VR:n heppu ei saanut minulle siihen paikkaa. 17.13 lähtenyt, päivän viimeinen juna oli käytäviä myöten täynnä, ihmisiä istui melkein päällekkäin… Ja nyt ei ole vielä edes korkeasesonki.

Hampuriin_IMG_7405

Saavuin Amsterdamiin ihan pikkuisen univelkaisena ehdittyäni torkkumaan Hampurin CS-emäntäni sohvalla runsaat neljä tuntia (juttelimme aamuyhteen sakka, kello soi 5.30), mutta nukkua ehtii myöhemminkin.

Nyt lähdemme Lilianan kanssa tutustumaan kaupunkiin – ja 18 vuoden kirjeystävyyden jälkeen toisiimme livenä! :)

Kommentit (22)

 1. Erika

  Voi ihanaa että pääsit tapaamaan ystävääsi! :) Kivaa saada taas lukea reissupostauksiasi, jee! Hyvää matkaa!

 2. tiippa

  Mahtavaa, että pääsit Hampuriin ajoissa ja tapaamaan Lilianan! Kiitos, että kirjoittelet matkaltakin, näitä juttuja on tosi kiva lukea :)

 3. milipili

  Onpa loistava juttu!

 4. Sari

  Hienoa, että kaikki meni nappiin. Kyllä jännitti. Kiva, kun ehdit tehdä postauksen, niin ei tarvitse enää jännitä :j

 5. anu

  Olen niin onnellinen puolestasi, että tirautin pari onnenkyyneltä!(On taas se aika kuusta kun kaikki tunteet koetaan täysillä…)

  • Sanni

   Voi ei teitä, apua miten suloisia olette! ^_^ <3

   Kyllä jännitystä sai pitää yllä viimeiseen saakka, sillä Liliana onnistui eksymään matkalla rautatieasemalla jossa tapasimme, ja hänen puhelimestaankin oli saldo lopussa eikä hän saanut enää lähetettyä minulle viestiä. 50 minuuttia myöhässä hän sitten lopulta ilmestyi ja se hetki oli kyllä niin iloa täynnä! ^_^

 6. Mari

  Ihanaa, että kaikki sujui kuitenkin parhain päin! :)

 7. Memmuli

  Voi miten kiva, että junamatka onnistuikin ja tapasit vihdoinkin ystäväsi! Mukavaa ja turvallista reissua! :)

 8. Sari

  Oi! Ihanaa nähdä sinut Lilianan kanssa samassa kuvassa :) Hienoa että kaikki järjestyi!

 9. Arlene

  Tulipas tästä postauksesta hyvä mieli :) loistavaa että pääsitte tapaamaan Lilainin kanssa :) Mukavaa reissua!

 10. aino

  Upeaa että pääsit Damiin ja saat tavata ystäväsi!

 11. Aurinkoinen

  Huh! Hieno homma, että kaikki meni kuitenkin loistavasti:) Hyvää matkaa!

 12. HeidiKR

  Jee!!
  Mie oon koko päivän jännänny että miten siulle käy. Onneksi hyvin!

  • Sanni

   <3

   Liikuttavaa kun olette jännännet mun puolesta :)

 13. Mari

  Huh, mikä helpostus! Mietin tänään moneen otteeseen, että kuinkakohan sun käy. Onneksi kävi hyvin ja panikointi oli turhaa! Ihan tässä silmät kostuivat tuosta viimeisestä lauseesta, aivan ihanaa! <3
  Hyvää matkaa!! Mielenkiinnolla jään odottamaan kuvia ja kertomuksia eri paikoista.
  Olen muuten lähdössä Lappiin vaeltamaan ensimmäistä kertaa, joten olen mielenkiinnolla lukenut sun vaelluspostauksia. :) Kiitos myös niistä!

  • Sanni

   Kiva kuulla, Mari! :) Ja voi teitä herttaisia kun niin elitte tässä mun Liliana-huolessa mukana…! ^_^

   Juuri olen tässä painamassa päätä tyynyyn onnellisena mukavasta ja onnistuneesta päivästä. :) Elämä on <3

   Ihanaa tulevaa vaellusta sinulle! Varmasti edessä on aivan mieletön elämys! :)

 14. Vapaata pudotusta

  Mahtavaa!!! Onneksi onnistui, taisi olla upeaa tavata livenä. =)

  • Sanni

   Oli aivan mahtavan hauska päivä – vaikkakin sateinen ja mä kastuin mm. sukkia myöten. :P Kaupunkivaeltelun sijaan valtaosa iltapäivästä kuluikin sitten tapas-baarissa sateen suojassa rupatellessa. :)

 15. ninneri

  Jee!! Täällä kans jännitti sun puolesta, hyvä että kaikki meni lopulta putkeen :) Mahtavaa reissua, odotan tulevia postauksia innolla kun itse en juuri nyt pääse matkustelemaan.

  • Sanni

   Täältä niitä piisaa! :)

 16. TeijaH

  Kun kerrot näiden kommenttien määrän kymmenillä, saat meidän puolestasi jännittäneiden määrän =)
  Itsekin kävin eilen monta kertaa kurkkaamassa, kuuluuko mitään… Ja lopulta levähti auki riemukas yhteiskuva! Toisen puolesta tunnettu ilo on kyllä iloa aidoimmillaan!

  • Sanni

   <3 <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.