Alkusyksyn uutuuksia Dermosililta – suosikkina fantastinen meikkivoide

Kaupallinen yhteistyö: Dermosil

Katsastellaan tänään Dermosilin alkusyksyn uutuuksia. :)

(…ja ei, en testannut näitä eilen palattuani Kreikasta, vaan nämä olivat testattuina jo ennen Kreikan matkaa… ☺️)

Mielenkiintoisimmat uutuudet mielestäni ovat Hydrating-hiustuotteet, Silky Perefecting -meikkivoide sekä retinoliseerumi.

Nyt lokakuun alussa myyntiin on tullut myös uusia tuotteita Dermosilin Ecocert-sertifioituun Nature-sarjaan..! Täytyy hetimiten tutustua myös niihin, ehdin jo aiemmin alkaa vähän huolestua mitä Nature-sarjalle kuuluu, kun sarjassa ei ole tapahtunut pitkään aikaan mitään. Onneksi sarja on ja pysyy valikoimassa! :)

Uusi Hydrating-hiustuotesarja sopii Curly Girl -metodiin; tuotteet ovat silikonittomia ja sulfaatittomia. Vaikka Curly Girl trendinä on jo huippunsa nähnyt, se jätti jälkeensä kuluttajien keskuudessa mielenkiinnon hellävaraisempaa ja voisiko sanoa ”muovittomampaa” hiustenhoitoa kohtaan. Muoveilla viittaan silikoneihin. Nehän eivät ole muovia, mutta ne rinnastetaan kiistattomasta tehostaan huolimatta hiustenhoidon ”anti”-ainesosiin jotka tuovat hiuksiin muovista pehmeyttä syvemmän hoitavuuden sijaan. Ja kyllähän se joiltain osin pitääkin paikkansa.

Hydrating-linjan myötä Dermosil on vihdoin lanseerannut sulfaatittoman nestemäisen shampoon. Toissakesänä ilmestynyt kiinteä palashampoo on myös sulfaatiton, mutta nyt valikoimaan saatiin myös laajempaan kuluttajakuntaan vetoava nestemäinen sulfaatiton. Ainakin itse kuvittelen, että nestemäinen shampoo yhä puhuttelee suurempaa yleisöä kuin kiinteä.

HYDRATING SHAMPOO JA -HOITOAINE 12,50€ / 250 ml

Kosteuttava ja hoitava Hydrating-shampoo sopii erityisesti kuiville ja käsitellyille hiuksille. Kuten sulfaatittomalta koostumukselta voi odottaa, koostumus vaahtoaa hyvin miedosti. Kosteuttavia ksylitoliyhdisteitä sekä selvittävän guar-kvatin sisältävä koostumus pesee hiukset hellävaraisesti ja hoitavan tuntuisesti; ei minkäänlaista narskuvuutta havaittavissa ja hiukset tuntuvat huuhdellessa esiselvitetyiltä. Hoitavasta tuntumasta huolimatta hiuspohja jää perusteellisen puhtaan tuntuiseksi ja tyvi on ilmava. Shampoossa on ihana, makeahko tuoksu..! Tätä shampoota minulla oli muuten mukana Kreikassa :)

Silikoniton Hydrating-hoitoaine sopii sekin Curly Girl -metodiin. Hydrating-hoitiksessa on erittäin liukas ja tehokkaasti ja nopeasti selvittävä koostumus sekä ksylitolin myötä kosteutta sitova vaikutus. Tämän hoitoaineen rooli on selvästi olla pikahoitoaine ja tuote auttaa ennen kaikkea selvittämään takut nopeasti. Huuhdellessa hiuksiin ei jää vahvasti hoidettua tunnetta. Sellaisen tunteen saakin sarjan tehohoidolla:

HYDRATING TREATMENT 10,90€ / 125 ml

Hydrating-tehohoito jättää hiuksiin hoidetumman sekä jämäkämmän tunteen kuin hoitis – kuten tehohoitavalta naamiolta sopii toki odottaakin. :) Treatmentissa on voidemainen koostumus ja se levittyy hiuksiin silkkisesti. Naamio ei sisällä silikoneja eli soveltuu Curly Girliin.

Hydrating-tehohoidon hoitaviin ainesosiin lukeutuvat auringonkukansiemenöljy, avokadoöljy, risiiniöljy, moringaöljy, kvinoauute, ksylitoli sekä joukko tehokkaasti selvittäviä ja hiusta silkkiyttäviä kvatteja. Mielenkiintoisesti: ette koskaan näe kvatteja mainittavan minkään brändin markkinoinnissa, koska ne kuulostavat niin tylsiltä verrattuna kuluttajan tunnistamiin ja emotionaalisesti vetoavampiin kasviainesosiin, mutta kvatit ovat hoitoaineen kaikkein tärkein ainesosa. Ilman niitä takut eivät selviä eikä sähköisyys taltu. ;) Myös kvatteja voi valmistaa kasviainesosista. Hydrating-naamion hoitavia kvatteja ovat behentrimonium methosulfate, polyquaternium-47 ja cetrimonium chloride.

Hydrating-naamiossa on myös kookosuutetta joka tuo naamion tuoksuun ihanan kookoksisen ja lämpimän mausteisen vivahteen! Naamion tuoksu onkin suosikkini sarjan tuoksuista. Aivan ihana!

UUSI ZERO WASTE -TUOTE

Mainittakoon myös tämä hiustuoteuutuus: palashampoon rinnalle on tuotu palahoitoaine (7,50€ / 40 g).

Pieni 40 g pala vastaa 300 g tavanomaista hoitoainetta. Pala-tuotteen etuna onkin ympäristöystävällisyyden ohella huomattavasti nestemäistä tuotetta parempi riittävyys. Palatuotteet ovat näin ollen siis myös taloudellisia.

Hyvä tietää: siinä missä palashampoo toimii kaikilla hiustyypeillä samaan tapaan kuin nestemäinen shampoo (ja puhun nyt saippuattomasta palashampoosta, kuten Dermosilin), palahoitoaine on ihanteellinen normaaleille ja suhteellisen hyväkuntoisille hiuksille. Kiinteän muotonsa vuoksi palahoitoaine ei luovuta hiukseen yhtä paljon hoitavia ainesosia kuin nestemäinen, eikä palahoitiksen teho usein riitä hoitamaan todella kuivia, vaurioituneita ja käsiteltyjä hiuksia.

Palatuotteiden säilytykseen Dermosililta löytyy nyt myös käteviä saippuapusseja (3,70€ / 2 kpl).

Biohajoavassa saippuapussissa palashampoota, hoitoainetta tai palasaippuaa on helppo säilyttää ja ne pääsevät kuivumaan ilmavasti käytön jälkeen. Verkkomaista pussukkaa voi myös käyttää vaahdottamaan tuotetta paremmin :) Kun kastelet palashampoon sen ollessa pussin sisällä ja hierot shampoota kämmeneen, verkon rakenne saa vaahdon muodostumaan tiheämpänä ja paksumpana. 👌

SILKY PERFECTING -MEIKKIVOIDE 9,90€ / 30 ml

😍 Sannin suosikki! 😍 Uusi Silky Perfecting -meikkivoide on kaikessa loistavuudessaan kuin peittävämpi versio suursuosikistani, Dermosilin Ideal BB-voiteesta. Kuten Ideal BB, myös Silky Perfecting levittyy iholle täydellisen kauniisti ja tuntuu kuin toiselta iholta. Tiedän, että tällaiset ilmaisut kuulostavat superlatiivisuudessaan vähän överiltä, mutta miksipä säästelisin ylistyssanoja kun nämä ovat minusta aidosti ihan sairaan hyviä. 🔥 Sekä Ideal BB että uusi Silky Perfecting -meikkivoide sopivat iholleni kuin räätälöity hanska käteen, ja myönnettäköön, että Silky Perfecting muutti heti meikkipussiini mineraalipuuterin kaveriksi.

(Tiedättekö muuten, mikä etu kaikessa yksinkertaisuudessaan tuo Dermosilin meikkivoiteille paikan mun hyvin harkitussa meikkipussissa esimerkiksi luonnonkosmetiikan monien hyvien meikkivoiteiden sijaan…? Koko. Dermosilin meikkivoide on pakattu pröystäilemättömään tuubiin, ja vie vähemmän tilaa kuin mikään muu käytössäni oleva ja tykkäämäni – ja pakkauksellaan enemmän huomiota hakeva -meikkivoide. Dermosilin arkiset pakkausratkaisut ovat välillä äärettömän käytännöllisiä.)

Ennen / jälkeen Silky Perfecting -meikkivoiteen

Silky Perfecting -meikkivoiteesta on kaksi sävyä, jotka ovat tutut Ideal BB:stä; lämmin vaalea Honey ja neutraali, medium-vaalea Natural Beige. Natural Beige on mun sävy just eikä melkein. Kuvassa iho ennen ja jälkeen Silky Perfecting Natural Beigen.

Silky Perfecting -meikkivoiteen koostumus ei ole mitenkään selkeästi valoaheijastava tai vahvasti hehkuva, mutta iho jää kuulaan näköiseksi. Himmeänkuulaan, olisi hyvä ilmaisu. :) Koostumus blurraa huokosiakin ja ainakin mun iholla vaikutus jo pienellä pisaralla Silky-meikkivoidetta on välittömästi punoitusta neutraloiva, ihon pintaa tasoittava ja huokosia häivyttävä.

Ja: Silky Perfecting-meikkivoide on vieläpä silikoniton…! Tätä en olisi uskonut, niin notkeasti ja vaivattomasti se levittyy. Meikkivoiteen ainesosista jopa yli 95% on luonnollista alkuperää..!

Vaikka jälki on peittävämpää kuin Ideal BB:llä, tulos on silti erittäin luonnollinen.

Rakastan tällaista kuulasta ja luonnollisen näköistä ihoa jonka sävy on tasainen mutta ihon oma rakenne kuultaa läpi. Täysin tasaiseksi meikattu ja vahvan poskipuna-, korostus- & varjostussävy-yhdistelmän kautta uudelleen ”elävoitetty” iho ei ole mun juttu ollenkaan henkilökohtaisesti.

En voi muuta sanoa kuin että uusi Silky Perfecting -meikkivoide saa mun varauksettoman faniuden. ❤️ Todella hieno lisä valikoimaan, Dermosil! 👏

Esittelen tässä lyhyesti myös aiemmin kesällä (vai olikohan jo keväällä..?) ilmestyneen Dermosilin meikkivoidepuikon (9,90€ / 9,5g).

Tämä meikkivoide tekee selvästi mattaisempaa jälkeä kuin Ideal ja Silky Perfecting. Se on myös Dermosilin meikkivoiteista peittävin. Tuote on helppo levittää mutta siitä ei tullut omaa suosikkiani. Pidän enemmän notkeista, kosteuttavamman tuntuisista ja kuulaan pinnan tuovista meikkivoiteista. Lisäksi koin, että puikkomeikkivoide tuo huokosia esiin jos sen levittää nopeasti. Voidetta täytyy vähän lämmittää ja notkistaa että se asettuu iholle huokosia korostamatta. (Saman ilmiön olen todennut monien muidenkin kiinteiden meikkivoiteiden suhteen, kyse ei siis ole vain Dermosilista.)

RETINOLISEERUMI 15,50€ / 30 ml

Dermosil on viime vuosina hypännyt mukaan aktiiviainesosatrendin kärryille, ja viimeisin uutuus näillä kärryillä on retinoliseerumi. Ja vaikuttavan retinoidin he ovatkin valinneet: hydroxypinacolone-retinoaatin eli HPR:n, suurelle yleisölle paremmin tunnettu kauppanimellään Granactive Retinoid.

Jos siis tarkkoja ollaan, seerumin nimi on väärin, sillä Dermosilin seerumi ei sisällä retinolia. Pisimpään markkinoilla olleesta retinolista on kuitenkin muodostunut kansan keskuudessa yleisinimitys a-vitamiinijohdannaisille, joten suodaan tämä nimi tuotteelle :) Tavallinen kuluttaja tunnistaa heti ’retinolin’ ja tietää, mistä on kyse.

Uusiin retinoideihin kuuluva hydroxypinacolone-retinoaatti on itse asiassa retinolia parempi valinta; se on samalla tehokkaasti ihoa uudistava mutta vailla retinolin ärsyttävyyttä. (Viime aikaista keskustelua seuranneina voisimme kysyä muuan Orion Pharmalta, miksi he eivät valinneet tätä molekyyliä uuteen Bellavitaansa….) HPR on myös ihon hyödynnettävissä nopeammin kuin retinoli; retinolin täytyy ensin muuntua iholla retinoiinihapoksi ennen kuin se voi vaikuttaa, HPR  taas kiinnittyy suoraan ihosolujen a-vitamiinireseptoreihin ja on suoraan hyödynnettävissä.

Dermosilin ”retinol”-seerumi on koostumukseltaan lähes nestemäistä ja siinä on mieto, Skin Solutions -sarjasta tuttu tuoksu. Hydroxypinacolone-retinoaatti on saanut seurakseen myös antioksidanttista parsakaalinsiemenöljyä, kombuchaa, pantenolia ja ksylitolia.

Pitoisuuksia emme tiedä, mutta kokonaisuus ainakin vaikuttaa lupaavalta..! :)

Oletko sinä löytänyt lemppareita Dermosilin alkusyksyn uutuuksista? :)

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (30)
  1. tuubissa oleva meikkivoide alkoi kiinnostaa. Ja on kyllä edullinen hintakin! Täytyy käyttää muutama avattu ja ihan lopussa oleva ensin pois ja sitten tilata tuota kokeiluun. Kauniin pinnan jättää kuvien perusteella ja pidän itsekin juuri tuollaisesta himmeänkuulaasta lopputuloksesta. Kiitos vinkistä! Mukavaa syksyä kaikille. Samoin palahoitoaine kiinnostaa paljon. Saattaisi olla riittävä minun tarpeilleni.

    1. Mukavaa syksyä sinullekin, Nina, ja kivaa kun kommentoit ☺️❤️

  2. Tilasin nuo hydrating sarjan tuotteet (shampoo, hoitoaine ja tehohoito), tähän mennessä kokeiltuna shampoo ja hoitsikka ja vaikka hiuksissani toimivat hyvin, niin tuoksu on argh kamala, sellainen keinotekoisen oloinen josta pelkään aina että migreeni iskee. Toivottavasti tehohoito ois kivempi, pitääkin mennä tuoksuttelemaan sekin. Harmi, tuoksujen kanssa on kyllä vaikeeta.

    1. niin tuoksu on argh kamala, sellainen keinotekoisen oloinen josta pelkään aina että migreeni iskee.

      No voi harmi..! Tuoksut on tosiaan hankala osa-alue, avautuvat niin eri lailla eri ihmisille. Onhan Hydrating-tuotteiden tuoksu tosiaan keinotekoisen makea mutta mä tykkään, etenkin shampoon ja naamion tuoksusta. Naamiossa on kookoksen kautta vähän enemmän luonnollista fiilistäkin ja se on elegantimpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *