Uusi mineraalisuosikki: Alima Pure

* Sis. mainoslinkkejä

Olen ehkä löytänyt uuden mineraalimeikkipohjasuosikin…!

Alima Pure on Lily Lolon ohella yksi vanhimmista mineraalimeikkimerkeistä ja ollut olemassa yli 10 vuotta. Se kuului niihin buzz-merkkeihin joista puhuttiin paljon mineraalimeikkien hiipiessä suomalaisten kosmetiikkaintoilijoiden tietoisuuteen 2000-luvun keskivaiheilla (kuka muistaa merkit kuten Pure Luxe, Meow, Lumiere, Aromaleigh, LaurEss, About Face… voi niitä aikoja :) <3 Mineraalien maailma oli niin uusi ja jännä :))

Näistä pienistä indie-merkeistä osa on kadonnut, osa on noussut suuriksi brändeiksi laajalla, sofistikoituneella valikoimalla ja osa on jatkanut samalla matalalla indie-profiililla kaikki nämä vuodet. Esimerkiksi Everyday Minerals ja etenkin Lily Lolo ovat nousseet suuriksi ja tunnetuiksi, Alima on kolmas. Alkujaan nimi oli vain Alima, myöhemmin perään lisättiin Pure.

Tutustuin Aliman tuotteisiin yhteistyössä House Of Organicin * kanssa.

Tässä postauksessa esittelen erityisesti Satin Matte -mineraalipohjan runsaine sävyswatcheineen sekä uudemman, kiinteässä muodossa olevaan Pure Pressed -meikkipuuterin.

Aliman Smooth & Prime -pohjustajan esittelen omassa postauksessaan. Todella hyvä, kiinnostava tuote jonka testaukseen sain vinkin lukijaltani. Säästin sen omaan postaukseen jossa vertaan sitä 100% Puren samantyyppiseen pohjustajaan, kummatkin ovat luonnonkosmetiikan vastineita synteettisen kosmetiikan silikoniprimereille. Kumpi on mielestäni parempi, selviää ensi viikolla :)

House of Organic tarjoaa 15. elokuuta saakka 15% kaikista Aliman tuotteista koodilla ALIMA18.

Satin Matte Foundation *

34,90€ / 6,5 g (tarjoushinta 29,66€)

Satin Matte -Pohja koostuu pelkästään mineraaleista ilman lisäaineita, inci on siis sama kuin esimerkiksi Lily Lololla: mica, titaanidioksidi, sinkkioksidi + rautaoksidit (väripigmenttejä).

Sävyjä on aivan valtavasti, pelkästään pohjasävyjä on viisi; Cool, Warm, Neutral, Beige ja Olive.

Vaikka eri merkkien 100% mineraalimeikkipohjien ainesosat ovat enemmän tai vähemmän samoja, on koostumuksissa selviä eroja.  Se on minusta hurjan mielenkiintoista. Kun peruskoostumuksessa peittävyyttä tuovat vain kaksi ainesosaa, titaanidioksidi ja mica, on mielenkiintoista miten niillä saadaan yhdessä sinkkioksidin ja pigmenttimineraalien kanssa hyvin erilaisia peittävyyksiä sekä ”kosteampaa” tai ”kuivempaa” tuntumaa. Tähän vaikuttavat ainesosien mittasuhteet toisiinsa, jauheen hienojakoisuus (kuinka hienoa tai ”karkeaa” se on) sekä itse raaka-aineen laatu, oletettavasti mineraaleja saa raaka-ainetoimittajasta riippuen eri laatuisina.

Minun kokemukseni on, että Aliman pohja on selvästi peittävimmästä päästä mineraalimarkkinoilla.

Ennen ja jälkeen Aliman Satin Matte -mineraalipohjan, sävy Warm 3

Olen käyttänyt kaikista kokeilemistani mineraalipohjista eniten Lily Loloa, Flow Kosmetiikkaa ja Everyday Mineralsia, ja niihin verrattuna Alima tuntuu peittävämmältä, ”kosteammalta” ja herkemmin kerrostuvalta.

Annostelin Alimaa kokeilun alkuvaiheessa ihan liikaa, koska olen viimeisen vuoden aikana tottunut Everyday Mineralsin laatuun joka on selvästi kuivakampaa eikä yhtä herkästi kerrostuvaa. Sama määrä Alimaa, kuin mitä sipaisen yhdellä levityskerralla Everyday Mineralsia kabukiin oli ihan liikaa, ja minun piti opetella maltillisempi annostelu.

Ennen – jälkeen, sävy Warm 3. Warm-sävyn kellertävyys tulee hyvin esiin lähikuvassa.

Minulle sopivat aika lailla yhtä hyvin sävyt Beige 3 * ja Warm 3,* sillä erolla että Warm 3 luo hitusen vaaleamman kokonaisvaikutelman. Alempana on läjä swatcheja joista sävyerot näkee hyvin.

 

POHJASÄVYT

Alimalla on loistava valikoima pohjasävyjä, ja neutraalistakin on kaksi versiota; viileämpi Neutral ja lämpimämpi Beige. Pohjasävy on se sävy joka ei muutu, sävysyvyys (numerot) puolestaan kertovat miten päivettyneelle tai vaalealle iholle sävy sopii.

Warm/lämmin – lämpimän sävyiselle iholle jossa on enemmän kellertävää kuin pinkkiä. Jos ranteesi verisuoneet ovat vihertävät, on pohjasävysi todennäköisesti lämmin.

Cool/viileä – viileän sävyiselle iholle jossa on enemmän pinkkiä kuin keltaista. Usein kaikkein vaalein ”Lumikki-hipiä” on viileä. Jos ranteesi verisuonet ovat sinertävät, on pohjasävysi todennäköisesti viileä.

Neutral/neutraali – neutraali pohjasävy. Jos ranteesi verisuonet eivät ole selvästi vihertävät tai siniset, olet todennäköisesti neutraali. Aliman Neutral on sävyspektrissä viileään päin, valmistaja luonnehtii sävyn olevan ”cool peach”.

Beige – neutraali pohjasävy joka on Neutral-sävyä aavistuksen lämpimämpi, valmistajan mukaan ”neutral peach”. Beige on kutakuinkin minun ihon sävyni, sillä olen neutraalin ja lämpimän väliltä.

Olive – luonnostaan tummemman ihotyypin lämmin/neutraali pohjasävy, tyypillinen Välimeren alueella mutta ei Pohjoismaissa.

Ennen Aliman testaamista olin käyttänyt kesäsävynä Everyday Mineralsin 3W:tä, joka oli heinäkuun alussa juuri jäämässä liian vaaleaksi. Aliman Beige 3 tarjosi juuri sopivasti hieman tummemman sävyn.

Aliman Warm 3 on hyvin samankaltainen kuin EDM:n 3W, sillä erolla että Alima on vielä hieman lämpimämpi.

Nopea vertailu Alima Satin Matte vs. Everyday Minerals Jojoba/Semi Matte:

 • Alima on peittävämpi, EDM läpikuultava
 • Alima on mattaisempi, EDM:n hienoiset kimallepartikkelit erottuvat selvästi kun sävyjä katsoo läheltä
 • Aliman koostumus on ns. kermaisemman tuntuinen
 • Alimalla saa meikatumman näköisen tuloksen, EDM:llä luonnollisemman

(Suuri Everyday Minerals -postaukseni täällä.)

.

SWATCHEJA

(pyysin kuvattavaksi vaaleimmat sävyt kaikista pohjasävyistä, Suomessa kun arvioni mukaan käytetään eniten näitä vaaleimpia sävyjä.) Paketissa tuli mukana neljä sävy Warmia joten kuvasin kaikki nekin. :)

Lämpimät.

Neutraalit ja viileät.

Beiget ja oliivit.

Tässä vielä kaikki vaaleimmat sävyt rinnakkain. (Paitsi että huomasin House Of Organicin sivulta että Olive-sävystä on poikkeuksellisesti myös sävy, 0. Muiden vaalein on nro 1.)

Pure Pressed Foundation *

45€ / 9 g, refill 28 € / 9 g (tarjoushinta 38,25 € / refill 23,80 €)

Kiinteä mineraalimeikkipuuteri sopii käsilaukkuun ja meikin korjaukseen päivän aikana. Se on ainesosiltaan aivan erilainen kuin jauhemainen täysmineraalimeikkipohja, koostuen mm. hoitavista kasviöljyistä (argan, helokki, ruusunmarja) ja skvalaanista, antioksidanteista ja iholta kiiltoa imevästä, silkkistä tunnetta tuovasta riisipuuterista. Toki mukana on myös mineraaleja :) Puuteri on vegaaninen.

Sävyjä Pure Pressed -puuterissa on paljon vähemmän kuin jauhemaisessa pohjassa, ja valitsin sävyn Nutmeg kuvailunsa perusteella; ”for medium skin tones with neutral or beige undertones”. Nutmegin pitäisi myös sopia mikäli käyttäjälle sopii Beige 3.

Nutmeg sopi todella hyvin, mutta on Satin Matte Beige 3:een verrattuna kenties hieman vaaleampi.

Peittävyys on kevyempi kuin alkuperäisessä jauhemaisessa pohjassa ja finish mattaisen kuultava, ei yhtään hohtava.

Pidän tästä huomattavasti enemmän kuin Bare Mineralsin pressatusta Ready-meikkipuuterista, joka osoittautui kestävyydeltään niin huonoksi että en kerta kaikkiaan voinut sitä käyttää. Sen finish oli myös liian hohtava makuuni. Aliman Pure Pressed kestää moitteettomasti eikä mönjäänny huokosiin. Tästä tulee minulle epäilemättä reissusuosikki, tykkään käyttää matkoilla enemmän kiinteää meikkipohjaa kuin jauhemaista. Ehkä siksikin, kun matkoilla tulee yleensä oltua liikkeellä aamusta iltaan käymättä välillä ”kotona”, ja tällöin on kätevää kun mukana repussa tai käsilaukussa kulkee meikkipuuteri jolla voi tarpeen vaatiessa freesata nassua.

Löydät Aliman Pure Pressed -meikkipuuterit täältä *.

*

Koodilla ALIMA18 saa -15% kaikista Alima Puren tuotteista * 15.8 saakka

Kasvoilla Satin Matte Beige 3

Lue lisää mineraalimeikeistä:

Kaikki mineraalimeikistä

Mineraalimeikkipohjan levitys (tämä taisi olla mun ihan eka video blogissa…! :D)

Mineraalipohja ja pintakuivuus

 

kauneus
Kommentit (40)
 1. Oooh kiinnostaa! Osaatko sanoa mikä näistä sävyistä olisi lähinnä Lily Lolon In the buffia? Ja millainen peittävyys ja kosteus/kuivuus näissä on verrattuna Lily Loloon? Tekstistä sain kuvan että nämä olisivat kosteampia ja peittävämpiä kuin Lily lolon mineraalipohjat, tää kuulostais tosi hyvältä koska välillä tuntuu että kaipaisin parempaa peittävyyttä, mutta Lily Lolon hinta-laatusuhdetta on vaikea päihittää :)

  1. Hei Ninneri! Valitettavasti en pysty tällä hetkellä vertaamaan Aliman sävyjä Lolon In The Buffiin kun se on Tampereen asunnolla ja minä Ahvenanmaalla vielä seuraavat neljä viikkoa. Nämä on näitä kahden kodin huonoja puolia kun usein kaipaa jotain tuotetta tai tavaraa joka onkin toisella asunnolla. Mutta koostumuksia pystyn vertaamaan, Alima on peittävämpi ja ”voidemaisempi” kuin Lolo.

   Jos mietin noita sävyjä, niin ainakin In The Buff on vähän vaaleampi kuin Aliman Beige 3, koska viime kesinä olen sekoittanut In The Buffiin vähän tummempaa mineraalipuuteria saadakseni siitä riittävän tumman päivettyneelle iholleni. Viime talvena taisin käyttää In The Buffia jopa talvisävynä, nyt kun mietin… Ihoni sävy on syventynyt niin paljon. Eli veikkaan, että In The Buff saattaisi olla sävysyvyydeltään Aliman 2-sävysyvyyden tasolla. Harmi kun en pääse tätä nyt konkreettisesti selvittämään swatchaamalla… (Mä otin tämän kysymyksen nyt hyvin vakavasti 😀) Tuli mieleen, että ehkä House Of Organicin asiakaspalvelu osaisi auttaa sinua, HOO kun myy myös Loloa :) Siellä joku varmasti pystyisi vertaamaan In The Buffia Aliman sävyihin :)

   1. Kiitos, googlailin eilen vähän ja totesin et joko neutral 2 tai warm 2 vois olla mulle parhaat. Tarttee tilata testipakkaukset kotiin :)

    1. Minua myös kiinnosti, mikä olisi LL:n In the Buffia vastaava sävy Alimalla, ja ainakin Temptalian Foundation Matrix sanoo seuraavaa:

     https://www.temptalia.com/foundation-matrix/results/lily-lolo-mineral/in-the-buff/?formula=128849

     1. Kiitos tästä :) Näemmä tuon mukaan In The Buff ei olisikaan Aliman 3-sävysyvyyttä vaaleampi. Oma muistikuvani sijoittaisi sen ainakin Beige-kolmosta vaaleammaksi mutta se selviää for real vasta kuukauden kuluttua…. :p

 2. Pidin myös Aliman pinnasta ja siitä, ettei sitä tarvinnut ”buffataa” ihoon (Aliman ohjeissakin luki aikoinaan, ettei tarvitse buffata). Mutta pohja vähän liejuuntui ja jäin sävyjen väliin, niin en koskaan ostanut täysikokoista.

  1. Aaa, mä en ole kokeillut muulla tapaa kuin buffaamalla, olen niin ”ehdollistunut” siihen :) Oletko siis laittanut sen sivelemällä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *