Karkkipäivä
Karkkipäivä

ALGAMARIS – hypen arvoinen?

* Sis. mainoslinkkejä

Vihdoin pääsin testaamaan merkkiä, jota minulle hehkutettiin ensimmäisen kerran jo kaksi vuotta sitten (Jonna, se olit sinä, piti vielä ihan tarkistaa kommenteista ^_^)

Kun valittelin toisen merkin arvostelussani übertahmaa, sain kommentin: ”Sun pitää kokeilla Algamarisin aurinkosuojia! SPF30 Spray on mun tän kesän ehdoton suosikki aurinkorasva, se on päihittänyt mennen tullen ihan kaikki kokeilemani tuotteet, myös ne, jotka eivät ole luonnollisia. Ei jätä ihoa valkoiseksi, tuoksuu hyvältä ja imeytyy heti. Ei yhtään nihkeä olo.”

Tämän jälkeen olen saanut useita vastaavanlaisia peesauksia.

Algamaris

Kyseessä on ranskalainen merkki Algamaris ja heidän Ecocert-sertifioitu aurinkotuotelinjansa. Sarjaan kuuluu SK 30 ja SK 50 -suojakertoimella varustettuja tuoksullisia ja hajusteettomia voiteita kasvoille ja vartalolle sekä omat SK 50 -tuotteet lapsille. Sain tuotteita testiin merkin PR-toimistolta.

Näiden, ja etenkin siis tuon SK 30 Sprayn, hehkutusten avainsanoja ovat olleet ihana tuoksu ja tahmaamaton koostumus.

Ja kyllllä:

Algamaris spray spf 30

Pakkohan minunkin on tälle LÖYTÖ-tunnus antaa. Suosikkini koko Algamaris-testisatsista.

Spray SK 30 vartalolle ja kasvoille 25,70€ / 125 ml

Tuoksu on todellakin ihana..! Joo, kookostahan on kaikkialla aurinkotuotteissa, mutta tämä onnistuu olemaan jotenkin aivan erityisen ihana, minulle tulee mieleen ihan piña colada..!

Pakko sanoa, että tyypit Biarritzin labroissa näköjään tietävät mitä tekevät ja osaavat jotain, mitä muut valmistajat eivät: en nimittäin ole koskaan törmännyt yhtä miellyttävän ohueen vedettömään, rasvapohjaiseen aurinkotuotteeseen..! Kun miettii, että jo auringonsuojafiltterit itsessään jähmentävät koostumusta, ja vedetön koostumus on aina vesipitoista raskaampi, ei todellakaan odota sellaista koostumusta kuin Algamariksen pullosta paljastuu. Siis WOW!

Googlasin suihkeen inci-luettelossa ykkösenä koreilevan coconut alkanes -ainesosan, ja selvisi, että sitä pidetään mm. synteettisten isododecanen ja isohexadecanen luonnollisena korvaajana. (Aiheesta on näemmä pidetty esitys tänä keväänä In-Cosmetics Global -messuilla Amsterdamissa. FYI ^_^) Nuo iso-tyypit ovat hiilivetyjä. Ne parantavat kosmeettisen tuotteen levittyvyyttä ja saavat tuotteen tuntumaan kevyemmältä. Samalla idealla siis toimii kookosöljystä peräisin oleva coconut alkanes, ja ainakin tämän tuubin perusteella voin sanoa, että toimii.

Aine on hyvin ohutta, lähes nestemäistä. Meinasin jo sanoa emulsiota, mutta eihän se voi olla emulsiota kun siinä ei ole vettä ;) Voide levittyy iholle helposti ja liukkaasti eikä tunnu tahmealta. Mutta, kuten järkikin sanoo, täysin vedetön, rasvoihin perustuva tuote ei voi kuivua iholla täysin kuivaksi ja olemattoman tuntuiseksi (niinkuin jotkut normikosmetiikan aurinkovoiteet tekevät). Algamaris-suihkekin jättää iholle kevyesti ”rasvatun” tunteen, mutta ei häiritsevän rasvaista.  Varmasti tällä saa tahmeankin pinnan aikaan jos suihkii oikein monta kerrosta. Joka tapauksessa, kirkkaasti miellyttävimmän tuntuinen näin korkean SK:n luonnonkosmetiikan aurinkosuoja.

Algamaris sun cream face

Kasvoaurinkovoide SK 30 21,50€ / 50 ml

Sama piña coladan tuoksu kuin vartalo-spray’ssa, mutta miedompana. Algamariksen kasvovoiteet ovat emulsioita, eli niissä on myös vettä.

Levittyy oikein mukavan tuntuisesti, mutta voiteen alkaessa imeytyä tuntuma on hitusen jähmeämpi kuin vartalosprayssa. Kun voide imeytyy, mineraalipartikkelien aikaansaama ”puuterisuus” tuntuu iholla. En tiedä miksi puuterisuuden kokemus ei ollut yhtä selkeä vartalo-sprayn kohdalla. Voiteeseen on myös lisätty talkkia, todennäköisesti vähentämään rasvamaisten ainesosien tuomaa rasvaista tunnetta.

Voiteen imeydyttyä iho jää hieman tahmeaksi. Tämä voide jätti minulle sellaisen ”nojoo, ihan siedettävä” -fiiliksen.

Algamaris_SK50_iholla_IMG_4945
Haamunaama à la SK 50

Kasvoaurinkovoide SK 50 22,50€ / 50 ml

Vedetön ja hajusteeton. Tämä voide tuntuu jo ihan sellaiselta perinteiseltä, tyypilliseltä luonnonkosmetiikan korkeasuojakertoimelliselta aurinkovoiteelta: mukavan ohuesta koostumuksestaan huolimatta se levittyy jähmeästi ja jättää iholle valkoisen kajon. (…katsokaa kuvan leukaa ja suupielen kohtaa jossa ei ole voidetta..)

En usko, että SK50-tason voidetta on ylipäänsä mahdollista tehdä sellaiseksi, että se on ohut, raikas ja notkea. Kun haluaa korkean suojan, on hyväksyttävä jähmeämpi, usein valkoisen kerroksen ihoon jättävä koostumus. Ainakin kun puhutaan mineraalisuodattimellisista voiteista.

Algamaris tinted sun cream

Sävytetty kasvoaurinkovoide SK 30 21,50€ / 50 ml

Vaikka odottaisi, että sävytetty versio tuntuisi samalta kuin sävyttämätön sillä erolla, että siinä on väriä, niin eipäs tunnukaan.

Sävytetty versio on paljon parempi ja selvästi miellyttävämmän tuntuinen. Eron huomaa heti levittäessä, sävytetty voide tuntuu välittömästi vähemmän jähmeältä ja levittyy ohuemmin. Se jättää imeydyttyään himmeämmän, vähemmän tahmean pinnan, oikeastaan en puhuisi lainkaan tahmeudesta tämän kohdalla. Toki voiteessa tuntuu mineraalifiltterin väistämätön puuterisuus, mutta Teintée levittyy ehdottomasti miellyttävämmin kuin tavallinen versio.

Mielenkiintoista! Millähän tämä on saatu aikaan? Incit poikkeavat toisistaan jonkun verran, niissä on samoja ainesosia mutta vähän eri järjestyksessä. Lisäksi sävytetyssä versiossa on silicaa, jota normiversiossa ei ole.

Sävytetty voide myös tuoksuu hieman erilaiselta, Jolien sivulla tuoksua kuvaillaan vaniljaiseksi mutta minä en aisti tässä ainakaan mitään selkeää vaniljaisuutta.

Algamariksen sävytetty voide on mielestäni hitti luonnonkosmetiikan kasvoaurinkosuojien joukossa, tätä voisin käyttää :) Se toimii samalla ikäänkuin kevyenä BB-voiteena tasoittaen ihon sävyä luonnollisesti.

…katsaus myymälöiden tilanteeseen kertoo, että Teintée-versio on hitti jokusen muunkin mielestä: voide on tällä hetkellä lopussa melkein kaikkialta. Edit. Näköjään ainakin Jolien varastotilanne* oli päivittynyt plussan puolelle :)

Algamaris tinted sun cream swatch

Sävyvaihtoehtoja on kaksi, Light ja Golden.

Golden tuo kasvoille selvästi päivettyneen sävyn, ja on minunkin jo ruskettuneella ihollani vähän sillä rajalla, onko liian tumma. Light-sävyn odotin olevan liian vaalea, mutta se sulautui ihooni yllättävän kauniisti. Millä perustella voisi sanoa, ettei Light ole omiaan ihan vaaleimmalle iholle.

Parhaimman mixin tämänhetkiselle ihonsävylleni saan sekoittamalla yhteen kumpaakin sävyä.

Algamaris huulirasva

Huulirasva SK 30

(tälle en löytänyt hintatietoja = tuote ei osunut silmääni missään verkkokaupassa)

Aiiijjai, tämäkin on niin hyvän tuntuinen..! Hämmentävän liukkaan tuntuinen, ei arvaisi että tässä on näin korkea suojakerroin. Mineraalifiltterin jauhoisuus ei yhtään erotu tässä tuotteessa, ainakaan minun huulillani. Tämä lähtee mukaan kesän ainoalle lomaviikolle jolloin toivon mukaan olen taas vaeltamassa Alppien korkean UV-indeksin alueella :)

.

ALGAMARIS-aurinkosuojien speksit pähkinänkuoressa:

 • Ecocert-sertifioitu
 • 100% luonnollinen mineraalifiltteri
 • UVA- ja UVB-suoja
 • Vedenkestävät koostumukset
 • Voiteiden sisältämä antioksidanttinen punaleväuute suojaa soluja vapailta radikaaleilta
 • Koostumus ei saastuta vesistöjä
 • Suojaa välittömästi levityksen jälkeen

Lupaus joka ei pitänyt kutiaan:

”Ei jätä valkoista pintaa iholle”. Tätä  korostetaan tuotteiden markkinointimateriaalissa ja kaikista muista blogiarvosteluistakin luin samaa. Mutta kyllä SK 50 voide vain jättää minun iholleni vaalean kerroksen (näitte ylläolevan haamukuvan), ei tulkinnanvaraa. Jopa SK 30 jättää valkoista pintaa jos sitä levittää useamman kuin yhden kerroksen, paitsi nuo sävytetyt.

*

Hypen arvoinen merkki? Kyllä. SK 30 Sprayn ja sävytettyjen kasvovoiteiden perusteella en todellakaan yhtään ihmettele Algamariksen nauttimaa suosiota. Ottaen huomioon sarjan korkeat suojakertoimet (sillä alemmilla kertoimilla on heti mahdollista saada aikaan kevyemmältä tuntuvia koostumuksia), Algamariksen tuotteista löytyy poikkeuksellisen hyviä yksilöitä kosmeettisessa miellyttävyydessään. Olen oikeasti aika myyty.

Algamaris-tuotteita myyvät mm. Ruohonjuuri, Jolie*, Biodelly* House of Organic * ja Hyvinvoinnin Tavaratalo*.

Kommentit (27)

 1. Anna

  Jee, mun odottama tuotearviointi! Tilaukseen lähtee :) :) :)

 2. anu

  Mulla samat suosikit kyseiseltä merkiltä ☺ . SK30 spray on ollut jo pari kesää käytössä. Tänä keväänä tilasin sävytetyn voiteen (vaaleampi sävy). Olen tykännyt siitä tosi paljon. Olen laittanut voiteen jälkeen vähän vaaleamman sävyistä mineraalimeikkiä ja hyvin on toiminut. Tuotteissa parasta on koostumus ja iholle jäävä tahmaton fiilis. Hyvä tuoksukin on plussaa ☺ .

 3. kukkis

  Riemann P20 suojakertoimena 20, 30 tai 50 on ollut paras ikinä käyttämäni aurinkoöljy. Ainoa mikä siinä askarruttaa, että onko luonnonkosmetiikka vai normi? Kysyin Sokoksen myyjältä, mutta hän ei osannut selvittää tai ei tiennyt. Olen jälkeenpäin kysynyt myös muilta myyjiltä, mutta asia ei ole selvinnyt. Onko öljy tuttu sinulle? Osaatko kertoa onko siinä fysikaalinen vai kemiallinen suojakerroin? En ole koskaan palanut auringossa kyseisellä öljyllä. Ei tee ihosta valkoista, imeytyy hetkessä, kestää uimista….. Ihan parasta. Algamaris kyllä kiinnostaa kovastikin.

  • Sanni

   Palaan tähän huomenna ja selvitän. Sertifikaatit helpottavat luonnonkosmetiikan tunnistamista, tosin sertifikaatitonkin tuote voi silti täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit. Kaikki tahot eivät halua maksaa sertifikaatista.

  • Sanni

   Ainoa mikä siinä askarruttaa, että onko luonnonkosmetiikka vai normi?

   Noniin, tämähän oli nopeasti selvitetty ^_^ (Eilen en ennättänyt alkaa googlailemaan inciä kun ilta oli omistettu parisuhdeoleilulle :)) Riemannin tuotteissa on silikonia ja synteettiset (kemialliset) UV-suodattimet, joten se ei ole luonnonkosmetiikkaa.

 4. Tetti

  Minä niin odotin edellisen postauksen lopusta pääseväni lukemaan näistä, mutta tämä olikin oma erillinen juttunsa. Näitä Algamariksen tuotteita olen keräillyt ostoskoreihin useammassa luonnonkosmetiikkaa myyvässä verkkokaupassa, mutta jättänyt tilauksen viimeistelemättä, kun kaikista lukemistani blogipostauksista huolimatta Sannin kommentit puuttuvat. :D Nyt minä uskallan siis viedä tilauksen loppuun. :)

  • Sanni

   ?☺️

 5. Ulpu

  Algamaris on kyllä huippuhyvä. Me pärjättiin (kaksi aikuista ja kaksi lasta) viime syksyn Balin reissu aikuisten ja lasten 50 voiteilla tosi hyvin. :) 30 voide on käytössä myös.

 6. Kemmy

  Sävyttävä kasvovoide lähti tilaukseen ?

  • Sanni

   :)
   Käy sitten kertomassa mitä sun iho tykkäsi :)

 7. JonnaH.

  Joskus kymmenet hehkuttajat eivät voi olla väärässä. ;) Suihkutettavassa SPF30 on kyllä hämmentävän loistava koostumus ja se on edelleen ehdoton suosikkini luonnollisista aurinkosuojista, mikään ei ole toistaiseksi päihittänyt sitä. :D

 8. Sanna

  Minäkin olen hillonnut näitä ostoskorissa, mutta nyt uskallan tilata!

  SK30-sprayn mainitaan olevan kasvoille ja vartalolle, ja pumppupullo-SK30 kasvoille. En osaa päättää, kumpaa ottaisin. Etsin voidetta sekoitettavaksi Laveran sävylliseen kosteusvoiteeseen eli lähinnä kasvoille ja miksei ulos lähtiessä myös rintaan ja olkiin laitettavaksi.

  Tykkään enemmän pumppumekanismista verrattuna sprayhin (aina sitä lentää hukkaan), mutta spraytuubi on toisaalta selvästi halvempi litrahinnaltaan. Mietin myös, kuinka pitkäkestoinen tuoksu vartalovoiteessa on? Minua alkaa helposti ärsyttää, jos nenään haisee jatkuvasti jokin, vaikka olisi hyväkin tuoksu. Kumman valitsisitte?

  • Sanni

   Tuossa Algamariksen sprayssa ei ole kovin voimakas ja laaja-alaisesti leviävä suihke, minusta se kohdistuu iholle tosi hyvin eikä mitään mene hukkaan. Jos hukkaan meno huolettaa, kannattaa spray laittaa kämmenen kautta :)

   Tuoksun kestosta iholla en oikein osaa sanoa… Ainakaan en ole voiteen levityksen jälkeen enää kiinnittänyt tuoksuun huomiota mutta toisaalta nenäni ei ole niin kovin tuoksuherkkä ja adaptoidun helposti etenkin miellyttäviin tuoksuihin.

   • Sanna

    Tämän perusteella taidan kallistua sprayn puoleen. :) Kiitos sinulle nopeasta vastauksesta! <3

  • Niina

   Mä kommentoin tuohon jonkin toisen tuotteen sekoittamiseen aurinkosuojaan. Luin tässä parin viikon sisään englanninkielisen jutun, jossa sitä ei suositeltu ja siinä oli kysytty monen asiasta ymmärtävän mielipidettä. Harmikseni en vaan nyt löydä juuri sitä juttua että voisin linkata. Tiedätkö Sanni asiasta tai mikä sun kanta tähän olisi?

   • Sanni

    Tiedätkö Sanni asiasta tai mikä sun kanta tähän olisi?

    Tästä minulla ei valitettavasti ole tietoa, en ole törmännyt aihetta koskeviin artikkeleihin. Eri UV-filttereiden yhteisvaikutuksista olen joskus lukenut, mutta en siitä, miten UV-suodattimellisen tuotteen sekoitus toiseen tuotteeseen vaikuttaisi aurinkosuojan toteutumiseen. Oma maalaisjärkeen pohjautuva oletukseni olisi, että koska kasvoille usein joka tapauksessa kerrostetaan erilaisia sekä UV-suojan sisältäviä että sisältämättömiä tuotteita (kuten seerumi, päivävoide, primer, meikkivoide), ja iholla nämä eri aineet oletettavasti kuitenkin jonkun verran sekoittuvat, niin tällöin vaikutus on verrattavissa siihen jos jotain tuotetta x sekoittaa aurinkosuojalliseen tuotteeseen jo ennen iholle levitystä. Mutta tämä vain mun mutu-logiikkaa.

 9. Sini

  Huulirasva löytyy House Of Organic -verkkokaupasta, jota pyörittää Algamariksen maahantuoja (varmaan luonnollisesti laajin valikoimakin? :D )
  https://www.houseoforganic.fi/product/165/algamaris-aurinkosuoja-huulirasva-sk30

  • Sanni

   Kiitos tästä :) Sain tuotteet PR-toimistolta eikä mukana ollut listausta jälleenmyyjistä.

 10. Johanna

  Mäkin ostin tota vartalolle tarkoitettua SK30 viime kesänä. Muuten pelitti ja ajoi asiansa, mut mun ihoni meni siitä kyllä kamalaan kuntoon. Vaikka kuinka puhdistin ihoni huolellisesti aina päivän päätteeksi, puski yläselkääni ihan järkyttävän paljon näppyjä, jota ei todellakaan ole tapahtunut muiden aurinkorasvojen kanssa. Selkäni oli pahemman näköinen kuin teini-iässä. :/

  Vaikka haluaisin kovasti käyttää luonnonkosmetiikan aurinkorasvaa, niin tän jälkeen en kyl todellakaan oo myyty; varsinkaan, jos/kun monen mielestä tää merkki on parasta luonnonkosmetiikan aurinkorasvoista.

  Herkkäihoisia suosittelen siis testaamaan kyllä eka ongelma-alueille, ettei tuu samanlaista ylläriä.

  • Sanni

   Vaikka kuinka puhdistin ihoni huolellisesti aina päivän päätteeksi, puski yläselkääni ihan järkyttävän paljon näppyjä, jota ei todellakaan ole tapahtunut muiden aurinkorasvojen kanssa. Selkäni oli pahemman näköinen kuin teini-iässä. :/

   Olisikohan tämä voinut johtua tuotteen rasvapitoisuudesta..? Tarkoitan sitä, kun toisten iho ei oikein kestä paljon öljyjä sisältäviä tuotteita ja menevät niistä näpyille. Ja Algamariksen spray on täysin rasva- ja öljypohjainen.

   Tuli vain mieleen yhtenä selityksenä. Kannattaa siis ehkä katsastella emulsio-tyyppisiä koostumuksia joissa on myös vettä.

 11. Nimetön

  Ovathan Biodellyn valikoimassa olevat voiteet jotain vanhoja versioita? Pullot ovat valkoisia.

  • Sanni

   Voin tarkistaa Biodellyltä, mutta luulen, että verkkokaupan kuviin on vain jäänyt vanhan version pullo. Myyntikappaleiden uskoisin olevan uudella pakkauksella. Mutta kysyn tätä Tanjalta ja palaan asiaan :)

  • Sanni

   Biodelly vastaa:

   ”Niillä on joku pakkausuudistus meneillään ja ilmeisesti brändin nimikin on muuttunut kun niissä ei lue enää Algamaris. Odottelemme uusia kuvia ja lisätietoja maahantuojalta. Sisältö ei ole muuttunut mihinkään.”

   • Nimetön

    Kiitos kun jaksoit ottaa selvää! :) Mutta ainesosissa näytti olevan jotain eroja verrattuna houseoforganic.fi (esim. talkkia vai ei). Olisin postikuluttomuuden houkuttamana tilannut värittömän spf 30 kasvovoiteen, mutta jäi pieni epävarmuus.

    • Sanni

     Onkohan Houseoforganicilla sitten niitä uudempia versioita..? Minäkin sain nämä omat testikappaleet ihan alkukesästä (vai olikohan toukokuuta), niin olisi luullut niiden olevan ihan viimeisintä erää.

     • kesäinen

      Moi Sanni! Osaatko kertoa selitystä sille, miksi ihoni tuntuu kesäisin ruskettuneena terveemmältä kuin talvisin vailla rusketusta? Tiedän, että UV-säteily vanhentaa ja kuivattaa ihoa. Mistä siis voi johtua, että iho tuntuukin pehmeämmältä ja elinvoimaisemmalta rusketuttuaan? Talvella ihoni suorastaan hilseilee kuivuuttaan ja joudun rasvaamaan sitä vähän väliä, vaikka kesällä ruskettuneelle iholle riittää rasvaus pari kertaa viikossa.

      Myös kasvojen iho on kesäisin paljon tasapainoisempi, vaikka talvisin se on rasvainen ja pintakuiva. Minulla on helposti ruskettuva ihotyyppi, joka ei pala.

      • Sanni

       Osaatko kertoa selitystä sille, miksi ihoni tuntuu kesäisin ruskettuneena terveemmältä kuin talvisin vailla rusketusta?

       Se on ainakin tiedossa että iho saa auringosta D-vitamiinia (tuottaa sitä siis itse UVB-säteilyn vaikutuksesta). Ennen vanhaanhan määrättiin aurinkolomia ihonhoitokuureinakin (ja suositellaan niitä edelleenkin), auringon positiiviset vaikutukset monenlaisiin iho-ongelmiin aknesta atopiaan ja psoriasikseen on laajasti todettu. Sitä en tiedä johtuvatko nuo myönteiset vaikutukset vain D-vitamiinista.

       Lähes kaikilla ihmisillä iho on kesäisin tasapainoisempi kuin talvella, ja tämä liittyy auringon lisäksi etenkin ilmankosteuteen. Kesällä ilma on kosteampaa, talvella kuivempaa kiitos pakkasen ja sisätilan lämmityksen. Kun iho kesäaikaan saa kosteutta ilmasta, se voi paremmin ja pysyy kosteutetumpana kuin talvella. :) Ihmiset, jotka asuvat vuoden ympäri kosteassa ilmastossa, eivät välttämättä tarvitse niin paljon kosteusvoiteita kuin me jotka asumme täällä ”kuivassa Pohjolassa”.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.