ALGAMARIS – hypen arvoinen?

* Sis. mainoslinkkejä

Vihdoin pääsin testaamaan merkkiä, jota minulle hehkutettiin ensimmäisen kerran jo kaksi vuotta sitten (Jonna, se olit sinä, piti vielä ihan tarkistaa kommenteista ^_^)

Kun valittelin toisen merkin arvostelussani übertahmaa, sain kommentin: ”Sun pitää kokeilla Algamarisin aurinkosuojia! SPF30 Spray on mun tän kesän ehdoton suosikki aurinkorasva, se on päihittänyt mennen tullen ihan kaikki kokeilemani tuotteet, myös ne, jotka eivät ole luonnollisia. Ei jätä ihoa valkoiseksi, tuoksuu hyvältä ja imeytyy heti. Ei yhtään nihkeä olo.”

Tämän jälkeen olen saanut useita vastaavanlaisia peesauksia.

Algamaris

Kyseessä on ranskalainen merkki Algamaris ja heidän Ecocert-sertifioitu aurinkotuotelinjansa. Sarjaan kuuluu SK 30 ja SK 50 -suojakertoimella varustettuja tuoksullisia ja hajusteettomia voiteita kasvoille ja vartalolle sekä omat SK 50 -tuotteet lapsille. Sain tuotteita testiin merkin PR-toimistolta.

Näiden, ja etenkin siis tuon SK 30 Sprayn, hehkutusten avainsanoja ovat olleet ihana tuoksu ja tahmaamaton koostumus.

Ja kyllllä:

Algamaris spray spf 30

 

Pakkohan minunkin on tälle LÖYTÖ-tunnus antaa. Suosikkini koko Algamaris-testisatsista.

Spray SK 30 vartalolle ja kasvoille 25,70€ / 125 ml

Tuoksu on todellakin ihana..! Joo, kookostahan on kaikkialla aurinkotuotteissa, mutta tämä onnistuu olemaan jotenkin aivan erityisen ihana, minulle tulee mieleen ihan piña colada..!

Pakko sanoa, että tyypit Biarritzin labroissa näköjään tietävät mitä tekevät ja osaavat jotain, mitä muut valmistajat eivät: en nimittäin ole koskaan törmännyt yhtä miellyttävän ohueen vedettömään, rasvapohjaiseen aurinkotuotteeseen..! Kun miettii, että jo auringonsuojafiltterit itsessään jähmentävät koostumusta, ja vedetön koostumus on aina vesipitoista raskaampi, ei todellakaan odota sellaista koostumusta kuin Algamariksen pullosta paljastuu. Siis WOW!

Googlasin suihkeen inci-luettelossa ykkösenä koreilevan coconut alkanes -ainesosan, ja selvisi, että sitä pidetään mm. synteettisten isododecanen ja isohexadecanen luonnollisena korvaajana. (Aiheesta on näemmä pidetty esitys tänä keväänä In-Cosmetics Global -messuilla Amsterdamissa. FYI ^_^) Nuo iso-tyypit ovat hiilivetyjä. Ne parantavat kosmeettisen tuotteen levittyvyyttä ja saavat tuotteen tuntumaan kevyemmältä. Samalla idealla siis toimii kookosöljystä peräisin oleva coconut alkanes, ja ainakin tämän tuubin perusteella voin sanoa, että toimii.

Aine on hyvin ohutta, lähes nestemäistä. Meinasin jo sanoa emulsiota, mutta eihän se voi olla emulsiota kun siinä ei ole vettä ;) Voide levittyy iholle helposti ja liukkaasti eikä tunnu tahmealta. Mutta, kuten järkikin sanoo, täysin vedetön, rasvoihin perustuva tuote ei voi kuivua iholla täysin kuivaksi ja olemattoman tuntuiseksi (niinkuin jotkut normikosmetiikan aurinkovoiteet tekevät). Algamaris-suihkekin jättää iholle kevyesti ”rasvatun” tunteen, mutta ei häiritsevän rasvaista.  Varmasti tällä saa tahmeankin pinnan aikaan jos suihkii oikein monta kerrosta. Joka tapauksessa, kirkkaasti miellyttävimmän tuntuinen näin korkean SK:n luonnonkosmetiikan aurinkosuoja.

Algamaris sun cream face

Kasvoaurinkovoide SK 30 21,50€ / 50 ml

Sama piña coladan tuoksu kuin vartalo-spray’ssa, mutta miedompana. Algamariksen kasvovoiteet ovat emulsioita, eli niissä on myös vettä.

Levittyy oikein mukavan tuntuisesti, mutta voiteen alkaessa imeytyä tuntuma on hitusen jähmeämpi kuin vartalosprayssa. Kun voide imeytyy, mineraalipartikkelien aikaansaama ”puuterisuus” tuntuu iholla. En tiedä miksi puuterisuuden kokemus ei ollut yhtä selkeä vartalo-sprayn kohdalla. Voiteeseen on myös lisätty talkkia, todennäköisesti vähentämään rasvamaisten ainesosien tuomaa rasvaista tunnetta.

Voiteen imeydyttyä iho jää hieman tahmeaksi. Tämä voide jätti minulle sellaisen ”nojoo, ihan siedettävä” -fiiliksen.

Algamaris_SK50_iholla_IMG_4945
Haamunaama à la SK 50

Kasvoaurinkovoide SK 50 22,50€ / 50 ml

Vedetön ja hajusteeton. Tämä voide tuntuu jo ihan sellaiselta perinteiseltä, tyypilliseltä luonnonkosmetiikan korkeasuojakertoimelliselta aurinkovoiteelta: mukavan ohuesta koostumuksestaan huolimatta se levittyy jähmeästi ja jättää iholle valkoisen kajon. (…katsokaa kuvan leukaa ja suupielen kohtaa jossa ei ole voidetta..)

En usko, että SK50-tason voidetta on ylipäänsä mahdollista tehdä sellaiseksi, että se on ohut, raikas ja notkea. Kun haluaa korkean suojan, on hyväksyttävä jähmeämpi, usein valkoisen kerroksen ihoon jättävä koostumus. Ainakin kun puhutaan mineraalisuodattimellisista voiteista.

Algamaris tinted sun cream

Sävytetty kasvoaurinkovoide SK 30 21,50€ / 50 ml

Vaikka odottaisi, että sävytetty versio tuntuisi samalta kuin sävyttämätön sillä erolla, että siinä on väriä, niin eipäs tunnukaan.

Sävytetty versio on paljon parempi ja selvästi miellyttävämmän tuntuinen. Eron huomaa heti levittäessä, sävytetty voide tuntuu välittömästi vähemmän jähmeältä ja levittyy ohuemmin. Se jättää imeydyttyään himmeämmän, vähemmän tahmean pinnan, oikeastaan en puhuisi lainkaan tahmeudesta tämän kohdalla. Toki voiteessa tuntuu mineraalifiltterin väistämätön puuterisuus, mutta Teintée levittyy ehdottomasti miellyttävämmin kuin tavallinen versio.

Mielenkiintoista! Millähän tämä on saatu aikaan? Incit poikkeavat toisistaan jonkun verran, niissä on samoja ainesosia mutta vähän eri järjestyksessä. Lisäksi sävytetyssä versiossa on silicaa, jota normiversiossa ei ole.

Sävytetty voide myös tuoksuu hieman erilaiselta, Jolien sivulla tuoksua kuvaillaan vaniljaiseksi mutta minä en aisti tässä ainakaan mitään selkeää vaniljaisuutta.

Algamariksen sävytetty voide on mielestäni hitti luonnonkosmetiikan kasvoaurinkosuojien joukossa, tätä voisin käyttää :) Se toimii samalla ikäänkuin kevyenä BB-voiteena tasoittaen ihon sävyä luonnollisesti.

…katsaus myymälöiden tilanteeseen kertoo, että Teintée-versio on hitti jokusen muunkin mielestä: voide on tällä hetkellä lopussa melkein kaikkialta. Edit. Näköjään ainakin Jolien varastotilanne* oli päivittynyt plussan puolelle :)

Algamaris tinted sun cream swatch

Sävyvaihtoehtoja on kaksi, Light ja Golden.

Golden tuo kasvoille selvästi päivettyneen sävyn, ja on minunkin jo ruskettuneella ihollani vähän sillä rajalla, onko liian tumma. Light-sävyn odotin olevan liian vaalea, mutta se sulautui ihooni yllättävän kauniisti. Millä perustella voisi sanoa, ettei Light ole omiaan ihan vaaleimmalle iholle.

Parhaimman mixin tämänhetkiselle ihonsävylleni saan sekoittamalla yhteen kumpaakin sävyä.

Algamaris huulirasva

Huulirasva SK 30

(tälle en löytänyt hintatietoja = tuote ei osunut silmääni missään verkkokaupassa)

Aiiijjai, tämäkin on niin hyvän tuntuinen..! Hämmentävän liukkaan tuntuinen, ei arvaisi että tässä on näin korkea suojakerroin. Mineraalifiltterin jauhoisuus ei yhtään erotu tässä tuotteessa, ainakaan minun huulillani. Tämä lähtee mukaan kesän ainoalle lomaviikolle jolloin toivon mukaan olen taas vaeltamassa Alppien korkean UV-indeksin alueella :)

.

ALGAMARIS-aurinkosuojien speksit pähkinänkuoressa:

  • Ecocert-sertifioitu
  • 100% luonnollinen mineraalifiltteri
  • UVA- ja UVB-suoja
  • Vedenkestävät koostumukset
  • Voiteiden sisältämä antioksidanttinen punaleväuute suojaa soluja vapailta radikaaleilta
  • Koostumus ei saastuta vesistöjä
  • Suojaa välittömästi levityksen jälkeen

Lupaus joka ei pitänyt kutiaan:

”Ei jätä valkoista pintaa iholle”. Tätä  korostetaan tuotteiden markkinointimateriaalissa ja kaikista muista blogiarvosteluistakin luin samaa. Mutta kyllä SK 50 voide vain jättää minun iholleni vaalean kerroksen (näitte ylläolevan haamukuvan), ei tulkinnanvaraa. Jopa SK 30 jättää valkoista pintaa jos sitä levittää useamman kuin yhden kerroksen, paitsi nuo sävytetyt.

*

Hypen arvoinen merkki? Kyllä. SK 30 Sprayn ja sävytettyjen kasvovoiteiden perusteella en todellakaan yhtään ihmettele Algamariksen nauttimaa suosiota. Ottaen huomioon sarjan korkeat suojakertoimet (sillä alemmilla kertoimilla on heti mahdollista saada aikaan kevyemmältä tuntuvia koostumuksia), Algamariksen tuotteista löytyy poikkeuksellisen hyviä yksilöitä kosmeettisessa miellyttävyydessään. Olen oikeasti aika myyty.

Algamaris-tuotteita myyvät mm. Ruohonjuuri, Jolie*, Biodelly* House of Organic * ja Hyvinvoinnin Tavaratalo*.

Kommentit (28)
  1. Jee, mun odottama tuotearviointi! Tilaukseen lähtee :) :) :)

  2. Mulla samat suosikit kyseiseltä merkiltä ☺ . SK30 spray on ollut jo pari kesää käytössä. Tänä keväänä tilasin sävytetyn voiteen (vaaleampi sävy). Olen tykännyt siitä tosi paljon. Olen laittanut voiteen jälkeen vähän vaaleamman sävyistä mineraalimeikkiä ja hyvin on toiminut. Tuotteissa parasta on koostumus ja iholle jäävä tahmaton fiilis. Hyvä tuoksukin on plussaa ☺ .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *