Karkkipäivä
Karkkipäivä

Alennuskoodi Biodellyyn!

Saan ilokseni taas tarjota teille alennuskoodin ihanaan nettikauppaan; Karkkipäivän lukijat saavat tällä viikolla Biodellysta 15 % alennuksen koko valikoimasta. Alennuksen saa koodilla ’KARKKI’, ja se on voimassa 9.-15. syyskuuta 2013. (Minua koodin käyttö ei hyödytä millään lailla.)

Biodelly_tarjous

HUOM: Biodellysta tarkennettiin, että alennuskoodi täytyy kirjoittaa isoilla kirjaimilla KARKKI, eikä pienellä niinkuin laitoin tuohon kuvaan.

.

Biodelly tunnetaan varmaankin parhaiten Lily Lolosta (mitkä hurraa-huudot kaikuivatkaan kun Loloa vihdoin alkoi saada Suomesta :)), mutta kaupan merkkivalikoima on muutenkin loistava; Biodellystä löytyvät niin vanhat tutut luonnonkosmetiikan klassikot kuten Mádara, Dr Hauschka, Lavera, Weleda, Sante ja Melvita kuin vähemmän tunnettuja, uusia, kiinnostavia merkkejä kuten Alorée, Evolve ja Skin Blossom.

.…ja saattaapi olla, että tiedätte kahdesta viimeksi mainitusta enemmän jo tämän viikon aikana. ;)

Kommentit (20)

 1. Menni

  Yritin äsken kokeilla tuota alennuskoodia, mutta järjestelmän mukaan se ei ole kelvollinen. :/ (Koetin siis varmuuden vuoksi useampia sanoja, kuten karkki, ’karkki’ ja ”karkki” + muita Karkkipäivä-sanan versioita.) Täytyy koettaa vielä myöhemmin uudelleen! Kiva kun on viimein joku hyvä ”syy” ostaa tuo Lily Lolon poskipuna. ;)

  • Sanni

   Olin vahingossa kirjoittanut koodin väärin pienillä kirjaimilla, se tulee siis toimiakseen kirjoittaa isolla KARKKI. Kovasti pahoitteluja mokastani.

 2. Heidi

  Aattelin laittaa mihinkään liittymättömän tyhmän kysymyksen heti tähän ensimmäiseen postaukseen, niin ei pääse katoamaan. :)

  Mutta siis, osaatko antaa jonkun fiksun kommentin, onko aurinkorasvan ”turhasta”/”liiallisesta” käytöstä haittaa (iholle)? Tai siis, jos esim. käytän aurinkorasvaa yhtään ”liikaa” kasvoille (mikä on liikaa – se on veteen piirretty viiva!), naama räjähtää. Nyt kuitenkin ostin loppukesän Kreikan reissulle aivan ihanan tuoksuista aurinkorasvaa pelkästään tuoksun perusteella, vaikka suojakerroin oli säälittävän pieni… No eihän sitä siellä tullut käytettyä kuin iltapäivän viimeisillä hetkillä! Nyt siis tuossa vieressä on purtilo ihanan tuoksuista rasvaa, joka ei ehkä(?) ensi kesänä ole enää elossa. Siispä mietin, että voisinkohan käyttää tuota ihan tavis kosteusvoiteena, vai tukkeutuukohan tai kärsiiköhän iho tuosta jotenkin? Kyseessä siis Bottega Verden aurinkorasva, jonka inci alkaa vesi, kasviöljy, 2*ihoa hoitava/pehmentävä aine, 2*aurinkosuoja, säilöntäaine, hajuste, jne jne…

  Kysyy nimimerkillä ”elämän suuret huolet”! :D :D

  • Sanni

   Mulla ei ole aiheesta ihan hurjan paljon tieto-taitoa, mutta niiden tietojen valossa, joita olen tässä alallaolovuosina ehtinyt keräämään, sanoisin että ns. tavallista aurinkorasvaa ei ole hyvä käyttää muuten vain kosteusvoiteen asemasta. UV-filtterit voivat jotenkin kuormittaa ihoa. Sen paremmin en osaa selittää, että millä lailla ”kuormittaa”… :/ Ja ovathan ne myös oikeastikin täysin turhia kemikaaleja laittaa iholle, jos ei aio auringossa oleskella.

   Sitten on näitä kapseloituja UV-filttereitä sisältäviä sarjoja, kuten Clinique ja Estee Lauder. Ne ovat turvallisia käyttää vuorokauden ympäri. Tuossa teknologiassa UV-filtteri vapautuu voiteesta vain silloin, kun joutuu UV-säteilyn kohteeksi.

   Mitä tuohon aurinkovoiteen säilymiseen tulee, mä kyllä uskaltaisin käyttää (ja itse käytänkin ;)) samaa voidetta vielä seuraavana kesänä. Suojakerroin on todennäköisesti miedontunut alkuperäisestä, mutta kyllä se vielä toimii. Ihan todistetustikin, sillä kyllä mä palan kesän ensimmäisinä päivinä kun iho ei ole vielä tottunut aurinkoon, jos en käytä suojavoidetta. Kaksikin vuotta vanha voide on kuitenkin aivan kiitettävästi estänyt ihoani palamasta. :)

 3. Kaius

  Hei, oon halunnut kokeilla noita lily lolon mineraalimeikkivoiteita pienen ikuisuuden ja nyt ajattelin ottaa ilon irti tuosta alennuskoodista. :) Osaisitkohan antaa yhtään vinkkiä, millaisia nuo sävyt ovat. Oma nassuni on todella haastan sävyinen (tämän ovat todenneet _monet_ kosmetiikkamyyjät/kosmetologit.), sillä ihooni eivät sulaudu lainkaan punertavat meikkivoiteet ja ns. keltaiseen taittavat ovat usein liian tummia, eivätkä sävytkään kovinkaan monesti ihan mene yksi yhteen oman sävyni kanssa. Uskaltaisinkohan kokeilla tuota China Doll sävyä? Tiedän kysymyksen olevan haastava, kun ei nää millaisesta ihon sävystä on kyse. Olisi kuitenkin kiva kuulla mielipide asiaan sellaiselta, joka on tuotemerkin kanssa ollut aikaisemmin tekemisissä. :)

  • Tiia

   Mineraalimeikkihän kyllä sulautuu, vaikka olisi vähän väärän värinenkin. Itselläni on ollut tuota China Dollia ja se on kyllä keltapohjainen (tai ei ainakaan yhtään punertava) ja hyvin vaalea. Toinen vaaleille hyvä sävy on blondie…

   Biodellystähän saa tilattua myös pieniä näytepurkkeja. Kannattaa tilata vaikka yksi täysikokoinen sävy ja pari pientä (vaaleampi/tummempi) vertailukohdaksi.

   Itse tilasin aikanaan aluksi kolme täysikokoista (china doll, blondie, porcelain), joista vaalein, porcelain, oli jopa minulle liian vaalea. Niinpä tilasin itselleni yhtä sävyä liian tumman (in the buff) minin ja sekoitin sen vaaleaan ja sain käyttökelpoisen sävyn.

   Ja plääh. Mä just viime viikolla hain postista madaran putsarin+kasvoveden ja pienen ja ison Lily Lolon. Nyt ei varmaan auta kuin tilata jotain lisää, jotta pääsee hyödyntämään koodia;) aka hyvä tekosyy;)

  • Sanni

   Jep, valitettavasti on kyllä tosi vaikea sanoa mitään kun ei tiedä minkä sävyinen iho sinulla on (mutta onneksi Tiia osasi sanoa jotain..! :)). Kuulostaa siltä, että neutraalit sävyt olisivat kuitenkin se turvallisin vaihtoehto. Blondie on niistä suosituin vaalealle iholle, ei kalman-kalpea mutta ei yhtään tummakaan (ei siis sellainen ”tummanvaalea”).

 4. Janika

  Nyt kun on tilaisuus kokeilla edullisemmin, niin taidan pistää kokeiluun Lily Lololta peiteainetta tummille silmänalusille. Käytän muuna meikkipohjana ihan normaalia meikkipuuteria, sopiiko ne yhteen ”samaan naamaan”? :) Ja mikähän noista Cover Upeista olisi sopivin sävy kun oon punapohjainen vaalea, meikkipuuterina menee tällä hetkellä Lumenen 02 Hunajamaito ja se on ihan täydellinen sävy.

  • Lusa

   mä en välttämättä tiiä näistä yhtä paljon kuin Sanni, mutta sen verran osaan kertoa, että Lily Lololla on tummille silmänalusille oma tuotteensa, mutta siitä on aika monet varotelleet, että on todella keltainen.. Lily Lolon omilla sivuilla on tällänen sävykartta,( http://www.lilylolo.co.uk/assets/images/pdf/001.pdf , aukeeks toi?) josta ehkä vois olla apua :). Tossa vaan on noi peitevärit laitettu noiden lilyn pohjien sävyjen mukaan.. On tällanen sivusto jossa voi meikkipohjien sävyjen perusteella ettiä sopivaa sävyä toisesta pohjasta (onks tossa lauseessa mitään järkeä..) Mut sieltä voi kattoa, että mikä sopisi noista Lily lolon pohjista ja sitten ehkä oikean sävyn niistä peiteaineista! :)

   Toivottavasti löydät oikean sävyn! :)

  • Sanni

   Käytän muuna meikkipohjana ihan normaalia meikkipuuteria, sopiiko ne yhteen “samaan naamaan”? :)

   Sopivat kyllä, jauhemainen tuote sopii aina yhteen toisen jauhemaisen kanssa. :)

   Cover-Upeista kokeilisin sinuna varmaan Nudea. Minulla on sekä Blondie että Nude, ja kummatkin ovat minusta neutraaleita (eivät siis iholla kellertäviä mutta eivät punertaviakaan). Käytin pitkään Blondieta mutta Nude osoittautui lopulta paremmaksi sävyksi. Minusta on hassua kun sen kohdalla lukee Lolon sivuilla ”Light-Medium”, minusta se ei ole lainkaan mediumiin päinkään vaan todella vaalea sävy. Blondie oli loppupeleissä mulle jopa vähän liian kalpea.

   • Janika

    Kiitos paljon Lusa ja Sanni avusta sävyn valinnassa! :) Häilyin sävykartan ja Sannin neuvon perusteella Nuden ja Barely Beigen välillä, mutta tilasin sitten Barely Beigen kun talvi tulossa ja iho kalpenee ja silloin silmänaluset ovat näkyvimmät. Katsoo sitten että tilaako ensi kesäksi sitten Nudea jos tykästyn tähän peiteaineeseen. :)

 5. desire.

  Hei nyt kun tuolla luki toi Madara – pakko hypätä asiasta kukkaruukkuun. Mun tämänhetkinen ihonhoitokombo ei toimi, ja jotain tarttis tehdä. Putsarina mulla on ollut Dermosilin hellävarainen puhdistusvaahto (tjsp), yöksi Biothermin Aquasource nuit, aamulla kasvovetenä aiemmin Cliniquen Mild Clarifying Lotion ja nyt Lumenen hellävarainen kasvovesi. Aamulla laitan meikin alle (Lily Lolon foundationit) Maybellinen perus BB:n kun Cliniquen Moisture Surgen geelimäinen voide loppui. Lisäksi vielä se Misellaarivesi, joka tuli tänään postissa, mutten ole vielä ehtinyt kokeilla sitä :)

  Näistä kamoista on hyvin finaalissa tuo puhdistusvaahto sekä BB-voide, kasvo Iho on pintakuiva mutta helposti tukkeutuva, ja kaipaisinkin nyt jotain syvemmin kosteuttavia, mutta sellaisia tuotteita jotka ei saa naamaa öljylammikoksi per heti. Akuuttiin hätään kun iho tuntuu olevan kuivin ja samalla akneisin, oon laittanut illalla ihan jopa Bepanthenia tai Basibactin voidetta ensiavuksi kasvoille, helpottaa hetkellisesti muttei sovellu pitkäaikaiseen käyttöön. Hintaluokka vois olla enemmän matala kuin korkea, niin paljon kuin Cliniquen tuotteista olenkin tykännyt, ei niihin oo varaa. Luonnonkosmetiikka on toki plussaa, muttei mitenkään ehdoton vaatimus, ja emulsiot on ällöjä ja limaisia :D Olisit ihan super (kuten joku muukin lukija) jos osaisit auttaa vähän seuraavien tuotteiden valinnassa. Pohdinnassa on (se aasinsiltakohta tulee nyt) Madaran puhdistusvaahto, ja kun täällä selasin tageilla, Burt’s Beesin putsari voisi olla kanssa hyvä vaihtoehto…?

 6. Tiia

  Mä käytän myös nestemäistä peiteainetta lolon pohjan alla ja nekin toimivat yhteen.

  Mun on vielä ihan pakko kertoa (taas!) koska olen asiasta ihan liekeissä. En ole edes kunnolla ottanut sitä madaran putsaria käyttöön, kun tajusin tuossa jokin aika sitten, että (melkein) mistä tahansa putsarista saa vaahtoputsarin, kun laimentaa sitä vedellä ja laittaa vaahtoputsarin hylsyyn!

  Olen siis ostanut kokeilumielessä marketista halvempia putsareita ja testannut niitä juuri loppuneen vaahtoputsarin hylsyllä. Toimii!!! Tietenkin joku vois kysyä, onko siinä mitään järkeä, mutta olihan sitä nyt pakko kokeilla;)

  Hyvää matkaa, Sanni!

  • Sanni

   Mä käytän myös nestemäistä peiteainetta lolon pohjan alla ja nekin toimivat yhteen.

   Joo, nestemäinen puuterin alla onkin toki ok, mutta puuterimainen tuote nestemäisen alla ei välttämättä toimi. Puuteri nestemäisen päällä kiinnittää, mutta toisinpäin tilanne on vähän hassu…. Kun kuvittelee laittavansa meikkivoidetta puuterin päälle, niin ymmärtää mistä on kyse. :)

   tajusin tuossa jokin aika sitten, että (melkein) mistä tahansa putsarista saa vaahtoputsarin, kun laimentaa sitä vedellä ja laittaa vaahtoputsarin hylsyyn!

   Miten sen saa sinne hylsyyn..? Mä oon nyt varmaan ihan supermegablondi mutta saako sen purkin siis hajottamatta auki..? Tuota vesilaimentamistahan ei muuten yleisesti suositella bakteerien takia…. Tosin lisäänhän itsekin vettä kasvoveteen kun teen mineraalipohjanpehmennys-suihkeeni. ;)

   Hyvää matkaa, Sanni!

   Kiitos Tiia, täällä ollaan ja hikoillaan! :D Taitaa ranta kutsua ihan justiinsa kun saan nettihommat hoideltua…

   • Tiia

    ;D Tää tulee nyt kuulostamaan tosi alentavalta ja tyhmältä, mutta niissä on jengat. Siis kierrekorkki;) Se ei vaan päälle päin näytä siltä, kun ”korkkiosa” (=pumppu) on niin iso. Mut älä huoli, on tälläkin superblondilla mennyt useampi vuosi asian tajuamiseen…

    En tosin tiennyt, ettei vedellä laimentamista suositella. No tähän mennessä olen ”uhrannut” vasta yhden erisanin putsarin. Ja jos ei uskalla naama-aineita laimentaa, niin ainakin hauskan laihialaisversion esim shamppoosta, käsisaippuasta tai vaikka tiskiaineesta sais valmistettua. Jos nyt siis sattuu omaamaan jonkun kummallisen tarpeen käyttää säästeliäästi ko. aineita ja siihen päälle vaahtofiksaation;) (tunnustan molemmat!)

    Nyt vaan mietin kuinka suuri osa vaahtoputsareiden hinnasta lopulta tuleekaan itse aineesta ja kuinka iso osa mekanismipullosta… Aineen itsessäänhän täytyy olla aika laimeata/lirua tullakseen ulos nättinä vaahtona ja tuo mekanismi on varmasti kallis pakkausvaihtoehto…

 7. SariF

  Hei Sanni! Suuret kiitokset alekoodista; jotenkin oli koko Biodellyn olemassaolo päässyt unohtumaan. Yllätyksekseni sieltä löytyi Aloree, uusin ihastukseni luonnonkosmetiikan saralla. Ja tietysti vanhoja tuttuja mm. Madaralta.

 8. Hosuli

  Jee, tämä kiva! Biodelly on yksi suosikkikosmetiikkakaupoistani.

 9. Paulina

  Moi Sanni!
  Mulla on todella punoittava, epätasainen ja akneen taipuva iho, joten peitettävää siis riittää. Innostuin mineraalimeikeistä tämän blogin kautta, joten päätin tilata Lily Lololta kokeiluun meikkivoiteen, peiteaineen sekä vihertävänsävyisen peiteaineen. Miten saisin näillä tuotteilla mahdollisimman peittävän, mutta samalla myös luonnollisen lopputuloksen? Osaisitko suositella jotain hyvää meikinpohjustusvoidetta joka sopii mineraalimeikin kanssa? Kiitos jos ehdit vastata! :)

  • Sanni

   Miten saisin näillä tuotteilla mahdollisimman peittävän, mutta samalla myös luonnollisen lopputuloksen?

   Sekoita peiteainetta meikkipohjaan, sillä saat lisää peittoa. Se kylläkin myös paksuntaa tietysti meikkipohjan koostumusta, sillä sisältää kaoliinia. Todella peittävään pohjaan tarvitset monta kerrosta, ja toki useampi kerros alkaa lopulta myös näyttää naamiomaiselta. Jotta saat lopputuloksen pysymään mahdollisimman luonnollisena, ota vain ihan vähän mineraalipohjaa kerralla kabukiin. Ravistele reilusti ylimääräiset pois kabukin pinnasta. Lopuksi, jos pinta näyttää paksulta ja jauhoiselta, suihkauta päälle kosteussuihketta käsivarren mitan päästä.

   saisitko suositella jotain hyvää meikinpohjustusvoidetta joka sopii mineraalimeikin kanssa?

   Sellaista ei oikein ole, sillä meikinpohjustusvoide vie osittain pointin mineraalien käytöltä. Kun mineraalit pääsevät suoraan kosketuksiin ihon kanssa, niiden hoitavat ominaisuudet pääsevät vaikuttamaan optimaalisimmin. Jos väliin levitetään silikonikerros (kaikki meikin kestoa pidentävät primerit sisältävät silikonia), eivät mineraalit tokikaan pääse vaikuttamaan iholla samalla lailla kuin ilman tuota välikerrosta.

   Alle VOI siis laittaa melkeinpä minkä pohjustusvoiteen tahansa, mutta samalla tulet laimentamaan tai jopa kokonaan tekemään tyhjäksi mineraalien hoitavan vaikutuksen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.