Karkkipäivä
Karkkipäivä

Åland blues

Kävin taas tankkaamassa annoksen saariston rauhaa.

Minua surettaa. Edessä on ensimmäinen kesä kahdeksaan vuoteen jota en vietä Ahvenanmaalla. :/

Norragatan_ilta

Norragatan n. klo 22.10 sunnuntai-iltana.

Vasterhamn

Västerhamn klo 22.20.

Iltakävelyni suuntautuvat lähes aina Västerhamniin eli Länsisatamaan, koska täällä näkee kauniita auringonlaskuja.  Satamassa oli niin tyyntä ja kaunista. Purjeveneilijät eivät ole vielä saapuneet. Istuin laiturille pitkäksi aikaa kuuntelemaan hiljaisuutta ja lintujen satunnaisia ääniä. Miten voi olla niin ihana paikka kuin tämä? Kuukauden kuluttua vierassatamassa on jo eloa, ja heinäkuussa paikka on tupaten täynnä. Lempipuuhaani on istua jossakin sataman ravintoloista ja katsella purjeveneitä ja iloisia, ruskettuneita ihmisiä. Veneet kiehtovat minua. Jonain päivänä haluaisin purjehtia itsekin.

Pommern2Majesteetillinen Pommern-laiva klo 22.25.

PubNiska

Pub Niska avattiin Länsisatamaan vasta kaksi kesää sitten, mutta siitä on jo ehtinyt tulla kaikkien kesäsuosikki. Täällä voit nauttia oluen, siiderin ja muiden juomien lisäksi nimellä ”plåtbröd” kulkevaa pizzaa. Oma lempparini on kylmäsavulohi-ruccola-plåtbröd. PubNiska_Vasterhamn

Pub Niska klo 22.40.

Niskan terassi avautui jo pääsiäisenä, mutta silloin oli niin kylmä että emme vielä käyneet starttaamassa terassikautta. Kylmältä näytti edelleen.

Nygatan_nightNygatan klo 23.30.

Entinen esimieheni kysyi jälleen enkö tulisi tänne kesäksi töihin. Arvatkaa vaan haluaisinko? Saisin viettää kesän täällä rakkaassa ympäristössä ja tienaisin paremmin kuin nykyisessä työpaikassani. Mutta minähän kuitenkin rakastan myös uutta työtäni, enkä voi lähteä pois kesäksi. Kirpaisee, mutta sellaista elämä on. Varmasti ajattelen purkkien ja puteleiden keskellä haikeana Lilla Holmenin rantahiekkaa ja Café Juliuksen pannukakkua. Saa nähdä, miten pahaksi vieroitusoireet käyvät.

Onko kukaan suunnittelemassa kesäreissua Ahvenanmaalle? Mietin, josko tekisin jossain vaiheessa ”Parhaat lomatärpit Ahvenanmaalla” -tyylisen postauksen. Olisikohan siitä iloa kenellekään? (Ainakin minulle.:))

Kommentit (38)

 1. Axamit

  Hei, mähän voisin mennä Ahvenanmaalle tänä kesänä! Oon harmitellut, kun mulle ei ehkä tule mitään ulkomaanreissua tänä kesänä, mutta toihan vois olla hyvä vaihtoehto!
  (Ihan kamalaa, olen viimeksi viettänyt kesää Suomessa joskus 4 vuotta sitten… Ei kamalasti innosta, mutta yritän keksiä kaikkia piristäviä juttuja)

 2. Jenni

  JOO! Tee sellainen, olisi tosi kiva katsoa mitä kaikkea sieltä löytyykään =)
  Muutenkin olen itsekin joskus ajatellut että olisi niin kiva olla hetki Ahvenanmaalla töissä vaikka vain parantamassa ruotsinkieltä jos ei muuta :)

 3. Supermess

  Voi tee Ahvenanmaatärppipostaus! En ole koskaan saarella käynyt, mutta jotenkin se on noussut mielessä paikaksi, jonne on ehdottomasti vielä joskus päästävä… Merta, hyvää ruokaa ja kunnon kielikylpy :)

 4. Kuuku

  Joo, olisi kiva tietää esim. halvoista majotuspaikoista. Jos sinne menis vaikka pienelle pyöräreissulle kesällä :) Niin ja missä on hienoja uimarantoja? Tai onko jotain paikkoja jonne saa helposti teltan ihan luontoon…

 5. Eija

  Hei!
  Millä kannattaa matkustaa Ahvenanmaalle? siis millä laivalla/yhtiöllä on halvimmat hinnat? Millä itse matkustat sinne? Ajattelimme mieheni kanssa suunnistaa sinne ekaa kertaa ihan juttusi innoittamana :)

  • Sanni

   Vikingillä on halvimmat liput. Ja nopeiten pääsee Turusta; iltavuoro Turusta Långnäsiin kestää vain neljä tuntia!

   Viking Linen hinnat: Turku-Långnäs (iltavuoro) 13€, kesäaikaan eli 14.6.-15.8. 26€. Turku-Maarianhamina (päivävuoro) 7€, kesäaikaan 16€. Helsinki-Maarianhamina la-to 26€, pe 38€, kesäaikaan 45€ (ja Hesan laivalla tulee usein vielä otettua hytti kun matka kestää niin pitkään, eli tulee paljon kalliimmaksi kuin Turusta). Jos olette Viking Clubin asiakkaita, niin saatte varmaan vielä jonkun alennuksen. Mä olen Viking Club Ålandin jäsen ja kaikki matkat (ei hytit) on aina puoleen hintaan tai vieläkin halvemmalla. Käytännössä ihan ilmaista. Viimeksi maksoin menopaluulipuistani hytin (naispaikka) kanssa jotain 13€, siis ihan naurettavan halpaa…..

   Kiva kuulla että suunnittelette reissua! :)

   • Eija

    Kiitos paljon kun vastasit. Ja tästä oli todella apua! Katselin matkoja vain Siljalta.Eeli suuntaanpa hetimmiten Vikingille.
    Ahvenanmaalla käynti on kyllä osa yleissivistystä. Olemme jo kauan haaveilleet reissusta sinne ja nyt juttusi palautti sen haaveen mieleen – eikun menoksi :)

    Kiitos sulle myös ihanasta blogista, jonka luin muutaman päivän aikana lopusta alkuun :)Jään seurailemaan jatkoa.

    • Sanni

     Ihana kuulla että jotkut jaksaa lukea vanhatkin postaukset läpi! Kiva kun löysit lukijaksi! :) Ja hyvää A-maan reissua! Ehkä ehdin kirjoittaa lomavinkkipostaukseni ennenkuin lähdette ja saatte vielä lisää vinkkejä.

     • Eija

      Kiitos! Se postaus olisi mukava lukea! Kaikki vinkit on tarpeen :)
      Luin innolla vanhatkin tekstit läpi, eipä ne varsinaisesti vanhene :) Annat tosi hyviä vinkkejä, joista tällainen ”vanhakin” oppii uutta!!

 6. Velma

  Mä haluaisin kanssa lukea Ahvenanmaa-vinkkejä. :) Kävin siellä pari vuotta sitten kouluporukan kanssa ja uudestaan haluaisin mennä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.