Älä yritä ymmärtää kosmetiikkafriikin ajanvietteitä

”Mitä ihmettä sinä siellä teet? Bryan voi viedä sinut autolla ruokaostoksille, ei sinun sinne tarvitse kävellen mennä.”

”Ei, täti, kun en minä mene ruokaostoksille. Menen katsomaan kosmetiikkaa”.

Tämä keskustelu on käyty tätini luona jo pariin otteeseen. Toinen, vaihtoehtoinen dialogi menee näin:

Sanni: ”Lähden käymään Walgreensillä, palaan parin tunnin kuluttua.”

Äiti: ”Tarvitsetko sinä sieltä muka jotain? Mitä sinulta vielä puuttuu?”

”Ei, äiti, minulta ei puutu mitään. Menen hipelöimään ja fiilistelemään purkkeja”.

Sprouts_IMG_7998

Tavallisen ihmisen voi olla vaikeaa ymmärtää sitä iloa ja tyydytystä mitä pelkästään kosmetiikan äärellä hengaileminen tuo kosmetiikkafriikille.

Kosmetiikkafriikki hakeutuu mielellään erilaisiin kosmetiikkastimulaatiota tarjoaviin ympäristöihin vailla minkäänlaista tarvetta välttämättä ostaa mitään. Friikki haluaa usein vain katsella ja hypistellä purkkeja. Hän nauttii suunnattomasti kosmetiikkaa pursuavista ympäristöistä; se voi olla kosmetiikan erikoisliike, kaverin meikkipöytä, ruokakaupan kemikalio-osasto tai apteekin kosmetiikkahylly. Kaikki käy, kunhan siellä on laaja kattaus kosmetiikan valmisteita.

Olen yrittänyt selittää tätä läheisilleni jo vuosikaudet, mutta viesti ei mene perille. :)

”Mitä sinä siellä Walgreensillä taas teet? Etkö sinä jo käynyt siellä eilen”?

”Niin kävin. Ja nyt menen uudestaan”.

:)

Sprouts_IMG_7988

Täällä tätini kotikaupungissa Utahin Oremissa minulla on kolme kävelymatkan päässä sijaitsevaa kosmetiikan kohdetta. Lähin on Walgreens, joka on täkäläisittäin apteekki mutta suomalaisittain kuin minimarketin, apteekin ja kosmetiikkaliikkeen sekoitus. Walgreensillä on kokoonsa nähden aivan fantastisen suuri kosmetiikkavalikoima ja sieltä löytää edullisempia merkkejä kuten Covergirliä, Maybellinea, Neutrogenaa, Revlonia ja Almayta. Pelkästään Walgreensin hiustuotehyllyt voisivat viihdyttää minua tuntikaudet.

Toinen kosmetiikkakohde on Unversity Mall, johon kuuluu myös Macy’s -tavaratalo. Se on tosi kivaa hengailualuetta, niinkuin ostarit yleensäkin Yhdysvalloissa. University Mall’illa minua kutsuvat Bath & Body Works, Bare Minerals, Macy’sin kosmetiikkaosasto ja MAC.

Sprouts_IMG_7978

Kolmas kohde on ruokakauppa: Sprouts Farmers Market. Sprouts on konseptiltaan kuin laajemmin tunnettu Whole Foods -ketju, eli keskittyy luonnonmukaisiin elintarvikkeisiin. Kaupassa on myös laaja kosmetiikkaosasto, ja täältä löytää paljon luonnon- ja semiluonnonkosmetiikkaa, ei-valtavirtamerkkejä. Sproutsista et löydä Niveaa tai L’Orealia, sen sijaan hyllyt notkuvat iHerbistä tutuista merkeistä kuten Desert Essence, Now Solutions, Derma E, Mineral Fusion, Badger ja Avalon Organics.

Suomalaiselle kosmetiikkafriikille erityisen suurta nautintoa Sproutsissa tuottaakin ”iHerb-merkkien” bongailu. ”Hei, tätä olen tilannut Herbistä, ja tätä, ja tätä….!”

Sprouts_IMG_8001

Tänään vien teidät mukanani Sproutsin hyllyille. Ainakin teistä friikeimmät kosmetiikkahypistelijät ja iHerb-tilailijat toivottavasti tykkäävät ja ymmärtävät…! ^_^

Kirjoitin juuri ylempänä, ettei kosmetiikkafriikki aina suinkaan halua ostaa jotain fiilistelyreissuillaan. Ei niin, mutta kyllä minä myönnän, että näitä hyllyjä läpikäydessä toivoisin, että voisin perustella itselleni kaikenlaisia ostoksia. Kotini pursuaa kosmetiikkaa; osa blogin kautta saatua, osa itse ostettua, ja kaikki purkit, pullot ja rasiat ovat ihania, ihania. Se on samalla ongelma ja samalla autuus. Mutta kaiken käyttäminen tai edes kokeileminen ei ole mahdollista, kuten jokainen voi ymmärtää. Yksi ihminen ei voi käyttää viikoittain 20 voidetta, 30 suihkugeeliä ja 10 shampoota. No varmaan voisi, mutta kuinka mielekästä se sitten olisi? Elämä kylpyhuoneessa itseään voidellen, kuorien ja vaahdotellen.

Dilemma ei ratkea koskaan: on aivan kutkuttavan ihanaa testailla kaikkea uutta ja tutustua tuoksuihin, koostumuksiin ja brändifilosofioihin, samalla kun olisi myös aivan älyttömän ihanaa ja tyydyttävää käyttää oikeasti LOPPUUN tuotteita, muodostaa pitkäkestoisia käyttösuhteita rakastamiinsa luottomerkkeihin. Nämä asiat samassa paketissa eivät vain ole mahdollisia, ja se aiheuttaa minussa aika ajoin stressiä ja suurta harmitusta.

No, tilanne on mikä on, voin kuitenkin ilahduttaa muita kosmetiikkahörhöilylläni. Piipahdetaan nyt Sproutsilla. :) En ostanut sieltä mitään! ^_^ (…mutta en lupaa ettenkö osta, vielä on aikaa…)

Sprouts_IMG_7980

Pacifica, minulle ihan uusi merkki. Jostain syystä tämä vegaaninen sarja on jäänyt minulta pimentoon, vaikka suomalaiset bloggaajatkin ovat Pacificasta jonkun verran kirjoitelleet ja sitä näemmä (googlegoole) löytyy myynnistä Suomestakin.

Pacificaa saa myös iHerbistä. Sarja näyttää niin houkuttavalta että on suuri vaara, että päädyn joitain sarjan tuotteita vielä kiikuttamaan kassalle ensi viikon aikana.

Sprouts_IMG_7995

Sprouts_IMG_7994

Pacificalla on myös ihania tuoksuja. Ihastuin etenkin Malibu Lemon Blossomiin.

Sprouts_IMG_7981

”Iherbistien” vakiokamaa; Avalon Organics.

Monille iHerbin valikoimasta tutuille yhdysvaltalaisille (semi-)luonnonkosmetiikkasarjoille on tyypillistä hyvin vaatimaton, halpa ulkonäkö, niin myös Avalonille. Nämä tyypit eivät tosiaan juuri ulkokuorellaan houkuta, mutta valikoima on todella mielenkiintoinen ja laaja.

Ainesosillaan vaikuttavien incien kärjestä voi usein bongata raskaan sarjan tähtiainesosia kuten glykolihappoa, lakritsiuutetta, c-vitamiinia, peptidiyhdisteitä ja a-vitamiinia. Jo pelkästään ainesosaluettelojen puolesta haluaisin kahmaista repullisen Sprouts-kamaa mukaani kotiin :)

Sprouts_IMG_7984

Sprouts_IMG_7989

Reviva Labs on toinen iherb-klassikoihin kuuluva, ulkoisesti aika karmean näköinen mutta sisällöltään kultaa sisältävä sarja.

Sprouts_IMG_7992

Glykolihappovoide, jota saa 5% ja 10% vahvuisena, on yksi Reviva Labsin tehotuotteita. Tämä voide oli yksi ihan ensimmäisiä iHerb-vinkkejä joita sain, kun aloin vuosia sitten tutustua iHerbin loputtomaan valikoimaan.

Sprouts_IMG_7986

Bongasin Revivan rumien pullojen rivistöstä myös erittäin vakuuttavan kuuloisia kasvovesiä ja glykolihappopohjaisen putsarinkin. Ai että miten mielelläni testaisin kaikki nämäkin…. vaikka esteettistä iloa nämä eivät tuo :D

Sprouts_IMG_7982

Puhuin ylempänä semi-luonnonkosmetiikasta, vaikka itse asiassa monen ”iHerb-valikoima-tyyppisen” amerikkalaissarjan kohdalla voisi puhua ihan vain normikosmetiikasta. Sarjat on markkinoitu taitavasti hyvin luonnollisina, ja kun niiden myyntiväylät ovat luonnollisuuteen assosioituvia paikkoja kuten iHerb, Whole Foods ja Sprouts, pitää moni kuluttaja näitä varmasti itsestäänselvästi rehellisenä luonnonkosmetiikkana. Sitä kaikki eivät kuitenkaan ole, hyvänä esimerkkinä kuvan Mineral Fusion sekä monelle suomalaiselle tuttu Alba Botanica.

Mineral Fusion -sarja sai minut ensin innostumaan vakuuttavan näköisellä valikoimallaan johon kuuluu myös värikosmetiikkaa, mutta ainesosalistoista paljastuneet silikonit saivat palon hieman laskemaan. Ei sillä etteikö silikonipitoinen kosmetiikka voi olla oikein hyvääkin kosmetiikkaa, mutta koska oma henkilökohtainen kiinnostukseni kohdistuu ennen kaikkea aitoon, synteettisiä ainesosia välttelevään luonnonkosmetiikkaan, nämä hieman harhaanjohtavasti luonnollisina markkinoidut sarjat aikaansaavat minussa anti-reaktion.

Sprouts_IMG_7985

Derma E on sekin tosi kiinnostava sarja, johon olen aiemmin tutustunut kiitos lukijavinkin. Minulla on itse asiassa täällä reissussakin mukana yksi Derma E:n tuote: AHA-happokuorinta. Otin sen mukaan COSRX:n sijaan, kun pullo on COSRX:ää pienempi ja matkaystävällisempi.

Derma E:n pakkaukset on juuri päivitetty vähän siedettävämmän näköisiksi, hyllyssä näkyy vielä rinnakkain niin vanhoja kuin uusia pakkauksia.

Sprouts_IMG_7993

Jälleen aivan mahtavan kuuloinen kasvo/hoitovesi.

On mielenkiintoista, että markkinoilla on niin paljon ainesosiltaan huippulaatuisia sarjoja, jotka nukkavierun ulkonäkönsä ja myyntikanaviensa kautta jäävät vain pienen yleisön löytämiksi, samalla kun suurten yhtiöiden muskelibudjeteilla markkinoidut mutta usein ainesosiltaan paljon heikommat luksustuotteet saavat suuren näkyvyyden ja tunnettuuden.

Sprouts_IMG_7987

Sproutsin valikoimassa on niin monta sarjaa että saisin suorittaa tänne aika monta iltakävelyä tutustuakseni jokaiseen. :)

Sea-el on yksi uusista tuttavuuksista. Taas niin rumia, mutta niin kiinnostavia purkkeja. ”Naku” roll-on-seerumi, hmmmm…. :)

        Sprouts_IMG_7997

Tänään aion suorittaa kosmetiikkakävelyn vähän kauempana sijaitsevaan Super Targetiin. Oremin Target on ennen kaikkea ruokakauppa, ja aivan valtava sellainen, mutta siellä on myös oikein puoleensavetävä kosmetiikkaosasto. Tätini oli taas aivan kummissaan.

Turha yrittää saada muita ymmärtämään. :)

Kommentit (45)
  1. Tuttuja iherb-merkkejä..! Derma E ja Avalon O, näkyy hyllyssä myös ihana Nubian heritage legendaarisine suihkusaippuoineen. Olet siellä todella runsauden äärellä! :)

    Iherbin ja muiden nettikauppojen heikkous (tai vahvuus) on siinä, ettei pulloja pääse mitenkään tutkailemaan eikä hipelöimään. Tuoksut voivat stten olla yllätyksiä paketin saapuessa.

  2. Covergirl!! Mikä ihana tuulahdus nuoruudesta! Covergirlin meikit oli ihaninta mitä tiesin :)
    Mä menisin noilla hyllyillä sekaisin siinä mielessä, että kaikkea on liikaa. En osaisi ostaa yhtään mitään! Olen Nykissä käynyt kerran ja ystävät ja tuttavat eivät jaksa lopettaa ihmettelemistä, kuinka vähillä shoppailuilla sieltä palasin… En vain osannut ostaa mitään, kun kaikkea oli niin paljon. Lasten tuliaisetkin tuottivat tuskaa… Mun pää ei enää näin vanhemmuuttaan kestä liian monia vaihtoehtoja, mikä lienee silkkaa säästöä :D

    1. Samaistun…. ^_^ Vaikka minulla ei olisi kotona yhtään mitään ja saisin ostaa mitä vain, menisi pää täällä silti pyörälle vaihtoehtojen määrästä….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *