Karkkipäivä
Karkkipäivä

Älä yritä ymmärtää kosmetiikkafriikin ajanvietteitä

”Mitä ihmettä sinä siellä teet? Bryan voi viedä sinut autolla ruokaostoksille, ei sinun sinne tarvitse kävellen mennä.”

”Ei, täti, kun en minä mene ruokaostoksille. Menen katsomaan kosmetiikkaa”.

Tämä keskustelu on käyty tätini luona jo pariin otteeseen. Toinen, vaihtoehtoinen dialogi menee näin:

Sanni: ”Lähden käymään Walgreensillä, palaan parin tunnin kuluttua.”

Äiti: ”Tarvitsetko sinä sieltä muka jotain? Mitä sinulta vielä puuttuu?”

”Ei, äiti, minulta ei puutu mitään. Menen hipelöimään ja fiilistelemään purkkeja”.

Sprouts_IMG_7998

Tavallisen ihmisen voi olla vaikeaa ymmärtää sitä iloa ja tyydytystä mitä pelkästään kosmetiikan äärellä hengaileminen tuo kosmetiikkafriikille.

Kosmetiikkafriikki hakeutuu mielellään erilaisiin kosmetiikkastimulaatiota tarjoaviin ympäristöihin vailla minkäänlaista tarvetta välttämättä ostaa mitään. Friikki haluaa usein vain katsella ja hypistellä purkkeja. Hän nauttii suunnattomasti kosmetiikkaa pursuavista ympäristöistä; se voi olla kosmetiikan erikoisliike, kaverin meikkipöytä, ruokakaupan kemikalio-osasto tai apteekin kosmetiikkahylly. Kaikki käy, kunhan siellä on laaja kattaus kosmetiikan valmisteita.

Olen yrittänyt selittää tätä läheisilleni jo vuosikaudet, mutta viesti ei mene perille. :)

”Mitä sinä siellä Walgreensillä taas teet? Etkö sinä jo käynyt siellä eilen”?

”Niin kävin. Ja nyt menen uudestaan”.

:)

Sprouts_IMG_7988

Täällä tätini kotikaupungissa Utahin Oremissa minulla on kolme kävelymatkan päässä sijaitsevaa kosmetiikan kohdetta. Lähin on Walgreens, joka on täkäläisittäin apteekki mutta suomalaisittain kuin minimarketin, apteekin ja kosmetiikkaliikkeen sekoitus. Walgreensillä on kokoonsa nähden aivan fantastisen suuri kosmetiikkavalikoima ja sieltä löytää edullisempia merkkejä kuten Covergirliä, Maybellinea, Neutrogenaa, Revlonia ja Almayta. Pelkästään Walgreensin hiustuotehyllyt voisivat viihdyttää minua tuntikaudet.

Toinen kosmetiikkakohde on Unversity Mall, johon kuuluu myös Macy’s -tavaratalo. Se on tosi kivaa hengailualuetta, niinkuin ostarit yleensäkin Yhdysvalloissa. University Mall’illa minua kutsuvat Bath & Body Works, Bare Minerals, Macy’sin kosmetiikkaosasto ja MAC.

Sprouts_IMG_7978

Kolmas kohde on ruokakauppa: Sprouts Farmers Market. Sprouts on konseptiltaan kuin laajemmin tunnettu Whole Foods -ketju, eli keskittyy luonnonmukaisiin elintarvikkeisiin. Kaupassa on myös laaja kosmetiikkaosasto, ja täältä löytää paljon luonnon- ja semiluonnonkosmetiikkaa, ei-valtavirtamerkkejä. Sproutsista et löydä Niveaa tai L’Orealia, sen sijaan hyllyt notkuvat iHerbistä tutuista merkeistä kuten Desert Essence, Now Solutions, Derma E, Mineral Fusion, Badger ja Avalon Organics.

Suomalaiselle kosmetiikkafriikille erityisen suurta nautintoa Sproutsissa tuottaakin ”iHerb-merkkien” bongailu. ”Hei, tätä olen tilannut Herbistä, ja tätä, ja tätä….!”

Sprouts_IMG_8001

Tänään vien teidät mukanani Sproutsin hyllyille. Ainakin teistä friikeimmät kosmetiikkahypistelijät ja iHerb-tilailijat toivottavasti tykkäävät ja ymmärtävät…! ^_^

Kirjoitin juuri ylempänä, ettei kosmetiikkafriikki aina suinkaan halua ostaa jotain fiilistelyreissuillaan. Ei niin, mutta kyllä minä myönnän, että näitä hyllyjä läpikäydessä toivoisin, että voisin perustella itselleni kaikenlaisia ostoksia. Kotini pursuaa kosmetiikkaa; osa blogin kautta saatua, osa itse ostettua, ja kaikki purkit, pullot ja rasiat ovat ihania, ihania. Se on samalla ongelma ja samalla autuus. Mutta kaiken käyttäminen tai edes kokeileminen ei ole mahdollista, kuten jokainen voi ymmärtää. Yksi ihminen ei voi käyttää viikoittain 20 voidetta, 30 suihkugeeliä ja 10 shampoota. No varmaan voisi, mutta kuinka mielekästä se sitten olisi? Elämä kylpyhuoneessa itseään voidellen, kuorien ja vaahdotellen.

Dilemma ei ratkea koskaan: on aivan kutkuttavan ihanaa testailla kaikkea uutta ja tutustua tuoksuihin, koostumuksiin ja brändifilosofioihin, samalla kun olisi myös aivan älyttömän ihanaa ja tyydyttävää käyttää oikeasti LOPPUUN tuotteita, muodostaa pitkäkestoisia käyttösuhteita rakastamiinsa luottomerkkeihin. Nämä asiat samassa paketissa eivät vain ole mahdollisia, ja se aiheuttaa minussa aika ajoin stressiä ja suurta harmitusta.

No, tilanne on mikä on, voin kuitenkin ilahduttaa muita kosmetiikkahörhöilylläni. Piipahdetaan nyt Sproutsilla. :) En ostanut sieltä mitään! ^_^ (…mutta en lupaa ettenkö osta, vielä on aikaa…)

Sprouts_IMG_7980

Pacifica, minulle ihan uusi merkki. Jostain syystä tämä vegaaninen sarja on jäänyt minulta pimentoon, vaikka suomalaiset bloggaajatkin ovat Pacificasta jonkun verran kirjoitelleet ja sitä näemmä (googlegoole) löytyy myynnistä Suomestakin.

Pacificaa saa myös iHerbistä. Sarja näyttää niin houkuttavalta että on suuri vaara, että päädyn joitain sarjan tuotteita vielä kiikuttamaan kassalle ensi viikon aikana.

Sprouts_IMG_7995

Sprouts_IMG_7994

Pacificalla on myös ihania tuoksuja. Ihastuin etenkin Malibu Lemon Blossomiin.

Sprouts_IMG_7981

”Iherbistien” vakiokamaa; Avalon Organics.

Monille iHerbin valikoimasta tutuille yhdysvaltalaisille (semi-)luonnonkosmetiikkasarjoille on tyypillistä hyvin vaatimaton, halpa ulkonäkö, niin myös Avalonille. Nämä tyypit eivät tosiaan juuri ulkokuorellaan houkuta, mutta valikoima on todella mielenkiintoinen ja laaja.

Ainesosillaan vaikuttavien incien kärjestä voi usein bongata raskaan sarjan tähtiainesosia kuten glykolihappoa, lakritsiuutetta, c-vitamiinia, peptidiyhdisteitä ja a-vitamiinia. Jo pelkästään ainesosaluettelojen puolesta haluaisin kahmaista repullisen Sprouts-kamaa mukaani kotiin :)

Sprouts_IMG_7984

Sprouts_IMG_7989

Reviva Labs on toinen iherb-klassikoihin kuuluva, ulkoisesti aika karmean näköinen mutta sisällöltään kultaa sisältävä sarja.

Sprouts_IMG_7992

Glykolihappovoide, jota saa 5% ja 10% vahvuisena, on yksi Reviva Labsin tehotuotteita. Tämä voide oli yksi ihan ensimmäisiä iHerb-vinkkejä joita sain, kun aloin vuosia sitten tutustua iHerbin loputtomaan valikoimaan.

Sprouts_IMG_7986

Bongasin Revivan rumien pullojen rivistöstä myös erittäin vakuuttavan kuuloisia kasvovesiä ja glykolihappopohjaisen putsarinkin. Ai että miten mielelläni testaisin kaikki nämäkin…. vaikka esteettistä iloa nämä eivät tuo :D

Sprouts_IMG_7982

Puhuin ylempänä semi-luonnonkosmetiikasta, vaikka itse asiassa monen ”iHerb-valikoima-tyyppisen” amerikkalaissarjan kohdalla voisi puhua ihan vain normikosmetiikasta. Sarjat on markkinoitu taitavasti hyvin luonnollisina, ja kun niiden myyntiväylät ovat luonnollisuuteen assosioituvia paikkoja kuten iHerb, Whole Foods ja Sprouts, pitää moni kuluttaja näitä varmasti itsestäänselvästi rehellisenä luonnonkosmetiikkana. Sitä kaikki eivät kuitenkaan ole, hyvänä esimerkkinä kuvan Mineral Fusion sekä monelle suomalaiselle tuttu Alba Botanica.

Mineral Fusion -sarja sai minut ensin innostumaan vakuuttavan näköisellä valikoimallaan johon kuuluu myös värikosmetiikkaa, mutta ainesosalistoista paljastuneet silikonit saivat palon hieman laskemaan. Ei sillä etteikö silikonipitoinen kosmetiikka voi olla oikein hyvääkin kosmetiikkaa, mutta koska oma henkilökohtainen kiinnostukseni kohdistuu ennen kaikkea aitoon, synteettisiä ainesosia välttelevään luonnonkosmetiikkaan, nämä hieman harhaanjohtavasti luonnollisina markkinoidut sarjat aikaansaavat minussa anti-reaktion.

Sprouts_IMG_7985

Derma E on sekin tosi kiinnostava sarja, johon olen aiemmin tutustunut kiitos lukijavinkin. Minulla on itse asiassa täällä reissussakin mukana yksi Derma E:n tuote: AHA-happokuorinta. Otin sen mukaan COSRX:n sijaan, kun pullo on COSRX:ää pienempi ja matkaystävällisempi.

Derma E:n pakkaukset on juuri päivitetty vähän siedettävämmän näköisiksi, hyllyssä näkyy vielä rinnakkain niin vanhoja kuin uusia pakkauksia.

Sprouts_IMG_7993

Jälleen aivan mahtavan kuuloinen kasvo/hoitovesi.

On mielenkiintoista, että markkinoilla on niin paljon ainesosiltaan huippulaatuisia sarjoja, jotka nukkavierun ulkonäkönsä ja myyntikanaviensa kautta jäävät vain pienen yleisön löytämiksi, samalla kun suurten yhtiöiden muskelibudjeteilla markkinoidut mutta usein ainesosiltaan paljon heikommat luksustuotteet saavat suuren näkyvyyden ja tunnettuuden.

Sprouts_IMG_7987

Sproutsin valikoimassa on niin monta sarjaa että saisin suorittaa tänne aika monta iltakävelyä tutustuakseni jokaiseen. :)

Sea-el on yksi uusista tuttavuuksista. Taas niin rumia, mutta niin kiinnostavia purkkeja. ”Naku” roll-on-seerumi, hmmmm…. :)

        Sprouts_IMG_7997

Tänään aion suorittaa kosmetiikkakävelyn vähän kauempana sijaitsevaan Super Targetiin. Oremin Target on ennen kaikkea ruokakauppa, ja aivan valtava sellainen, mutta siellä on myös oikein puoleensavetävä kosmetiikkaosasto. Tätini oli taas aivan kummissaan.

Turha yrittää saada muita ymmärtämään. :)

Kommentit (45)

  1. NG

    Tuttuja iherb-merkkejä..! Derma E ja Avalon O, näkyy hyllyssä myös ihana Nubian heritage legendaarisine suihkusaippuoineen. Olet siellä todella runsauden äärellä! :)

    Iherbin ja muiden nettikauppojen heikkous (tai vahvuus) on siinä, ettei pulloja pääse mitenkään tutkailemaan eikä hipelöimään. Tuoksut voivat stten olla yllätyksiä paketin saapuessa.

  2. Tarja

    Covergirl!! Mikä ihana tuulahdus nuoruudesta! Covergirlin meikit oli ihaninta mitä tiesin :)
    Mä menisin noilla hyllyillä sekaisin siinä mielessä, että kaikkea on liikaa. En osaisi ostaa yhtään mitään! Olen Nykissä käynyt kerran ja ystävät ja tuttavat eivät jaksa lopettaa ihmettelemistä, kuinka vähillä shoppailuilla sieltä palasin… En vain osannut ostaa mitään, kun kaikkea oli niin paljon. Lasten tuliaisetkin tuottivat tuskaa… Mun pää ei enää näin vanhemmuuttaan kestä liian monia vaihtoehtoja, mikä lienee silkkaa säästöä :D

    • Sanni

      Samaistun…. ^_^ Vaikka minulla ei olisi kotona yhtään mitään ja saisin ostaa mitä vain, menisi pää täällä silti pyörälle vaihtoehtojen määrästä….

  3. Kuorotipu

    ”Kosmetiikkafriikki hakeutuu mielellään erilaisiin kosmetiikkastimulaatiota tarjoaviin ympäristöihin vailla minkäänlaista tarvetta välttämättä ostaa mitään. Friikki haluaa usein vain katsella ja hypistellä purkkeja.”

    Luin tän ääneen ja mies repes nauramaan. Oirekuvaus kuulemma täsmää :D

    • Sanni

      <3 ^_^

  4. Sonja

    Haha!! Kuulostaa jotenkin tutulta! Muistan kun itse jenkeissä seisoin ikuisuuden kosmetiikkaosastolla, lähes joka kaupassa, ja muut odottivat, että päästään ruokaostoksilta lähtemään. Ei ollu munkaan helppo saada muita ymmärtämään.

    • Sanni

      Tämä taudinkuva ei ole se helpoin ymmärtää :)

  5. lusene

    Kiva päästä virtuaalikierrokselle Jenkkilän kosmetiikkahyllyjen väliin, kiitos tästä :) Minä en omalla reissullani kovin ehtinyt niitä tutkia, koska olin silloisen poikaystävän luona kylässä enkä osannut perustella hänelle, miksi meidän pitäisi viettää enemmän aikaa apteekissa kuin oli välttämätöntä… En ehkä ole niin intohimoinen kosmetiikkafriikki kuin sinä, mutta tykkään tutkailla valikoimia ja hypistellä nättejä tuotteita. Onneksi pääsin sentään Sephoraan fiilistelemään vähän pidemmäksi aikaa.

  6. Arlene

    Siis tää on just se syy, miks menen mieluummin kosmetiikka/kynsilakkaostoksille yksinäni (tai toisen yhtä hullun kanssa ja niitä ei lähipiirissä oo monia). Viimeksi kun olin Cesarsshopissa käymässä Helsingissä, tutkailin erilaisia kynsilakkoja sun muita juttuja reilu 2 tuntia. Ennätykseni taitaa olla vajaa 4 tuntia :D Onneksi joka kerta sentään ostan sieltä jotain.
    Shampoon ja hoitoaineen valitsemiseen voi vierähtää puolikin tuntia, kun pohdiskelen mitä haluaisin hiuksilleni tehdä ja sitten googlettelen erilaisia arvosteluja haluamistani tuotteista :D
    Kosmetiikkaa on kiva mennä vain katsomaan ja hypläämään vaikkei sitten ostaisi mitään. Siskoni ei esimerkiksi ymmärtänyt innostustani NYXin uusia paletteja kohtaan :D

    • Sanni

      Ennätykseni taitaa olla vajaa 4 tuntia :D

      ? ^_^

  7. Julia

    Mä taas oon ruokakauppakiertelijä. :D Ei tartte ees olla ostoaikeita, musta on vaan kiva katsoa, mitä juttuja on myynnissä…

    • Sanni

      Mä olen myös ruokakauppakiertelijä :) Skannaan hyllyjä ja nautin erilaisten säilykkeiden, jogurttien, pähkinäsekoitusten ja juustolaatujen tarkastelusta kuin taidegalleriassa konsanaan ^_^ Rakastan ruokakauppoja melkein yhtä paljon kuin kosmetiikkaliikkeitä ^_^ Siksi kohteet kuten Sprouts ja Target ovat erityisen tyydyttäviä, kaksi kärpästä yhdellä iskulla :) <3

      • VerdeL

        Voi, nyt uskallan ensimmäistä kertaa paljastaa minäkin tämän friikkiyteni. Kosmetiikkaan se ei ulotu, mutta ruokakaupat… Aina kiva tutkia mitä uutta tullut ja hipelöidä paketteja ja lukea sisältöjä. Stockan herkku, siellä menee helposti aikaa ja USA: whole foods ja Trader Joes…. Ehkä tämän jälkeen en häpeä toimintaani, kun tiedän että meitä on muitakin.. :-)

        • Sanni

          Mä luulen että me ruokakauppafriikit ollaan aika harvassa, en itse tunne kuin newjerseyläisen ystäväni Pattien joka rakastaa ruokakauppafiilistelyä minun tapaani :) Vaikka moni harrastaa ruoanlaittoa, en koskaan kuule kenenkään kommentoivan kuinka ihanaa on vain haahuilla hitaasti elintarvikehyllyjen väleissä….. ^_^ Tosi kiva siis kuulla teistä näin blogin välityksellä :)

          • Kuorotipu

            Ruokakauppafiilistelijä täällä myös o/
            Mä entisessä elämässä purin pahan päivän stressin käymällä Citymarketissa hakemassa purkin maitoa tai paketin kissanruokaa. Joku 45 min haahuilu hyllyjen välissä tutkaillen teki päälle aina ihmeitä. Normaalisti siis käydään Prismassa, niin vieras iso kauppa on melkein ku ulkomailla olis :D

            • Sanni

              Hahah, ihana ^_^

              • Ruusu

                Täälläkin yksi ruokakauppanautiskelija. Puolisoni ei ymmärrä tätä, mutta onneksi siskoni jakaa tämän kanssani. Parasta ikinä! Ihanaa, että meitä on lisääkin.

                • Sanni

                  Noniin, meitähän alkaa kertyä ihan oma seura…! ^_^ ”Suomen Ruokakauppanautiskelijat” :)

                • jenni

                  Liityn seuraan! Ruokakauppahaahuilu on parasta.

                • hekuli

                  Mäkin olen sekä kosmetiikka- että ruokakauppafiilistelijä! Mulla on myös kaveri, jonka kanssa käydään säännöllisesti yhdessä ruokakaupassa yhteisen harrastuksen jälkeen ja vietetään pitkiä aikoja tutkaillen esimerkiksi juustohyllyjä tai uutuusjugurtteja, keskustellaan resepteistä ja mietitään, mitä syötäisiin kun nähdään porukalla. :D kosmetiikkaa hipelöin mieluiten yksin, siihen ei ole löytynyt vielä sopivaa seuraa…

                • Nimetön

                  Täällä myös yksi! Kosmetiikka mukaan lukien. Miesystäväni inhoaa ruokakauppoja, joten YRITÄN olla nopea silloin, kun ollaan yhdessä liikkeellä. Olen ehkä kokenut, että olen jotenkin pinnallinen kun viihdyn kaupassa, mutta enpä ole sitten ainoa. Tykkään myös miettiä, mitä kaikkea terveellistä ostaisin, jos olisi rahaa.

                • White

                  Liityn myös joukkoon. Rakastan kierrellä ruokakaupassa-kosmetiikkapuolta, mies on jo tottunut että mä pujahdan tutkimaan purnukoita ja hän hoitaa sillä aikaa ruokapuolen, voin tutkailla vaikka kuinka pitkään esim hammastahna valikoimaakin :) ja tietysti ihan kosmetiikkaliikkeet ja sisustusliikkeita rakastan raahustella kanssa. Mulla ei vaan oo ketään kuka ymmärtäs tätä mun loputonta intoa tutkiskella ja ihan ajan kanssa fiilistelyä, jote nautin siksi menä mieluiten yksin, kukaan ei hoputa eikä ihmettele:)

                • Sanni

                  Tää on kyllä mahtavaa kun löytyy ”raahustelun” (ihana ilmaisu ^_^) ymmärtäjiä ja muita harrastajia :) Totta – parasta on lopulta saada kierrellä ihan yksin niin saa varmasti pysähtyä vertailemaan vaikka niitä hammastahnoja just niin pitkäksi aikaa kuin haluaa <3

  8. Porkkis

    Tää kyllä osui ja upposi. Oon vuosikaudet yrittänyt saada kavereita ymmärtämään tätä asiaa, toistaiseksi tuloksetta. Purkkifanaattisuuteni on ennemminkin yleinen vitsi ?

    • Sanni

      Miettikääs kun meitä kokoontuisi johonkin liikkeeseen vaikka 20 ”purkkifanaatikkoa”…. :D Siellä etenisimme hitaasti ja hartaasti tuntien vieriessä hyllyltä toiselle, liikkeen henkilökunnan ihmetellessä…. ^_^ Ei varmaan mikään ihanneasiakasryhmä, kun emme fanaattisuudestamme huolimatta välttämättä osta mitään…! :D

      • NG

        Voisi käydä niin, että paikalle kutsuttaisiin äkkiä myymälän vartija … :))

        • Sanni

          Aika todennäköistä ;)

      • Porkkis

        Totta, täytyy joskus testata! Seuraavan miitin aihe :D

  9. Hely

    Ihan loistava juttu! Ymmärrän niin hyvin iltalenkit kosmetiikkahyllyille. Sekä tyttäreni, joka asuu Amerikassa, sisareni, joka on muuttamassa Hollannista kosmetiikan kehtoon, Ranskaan (iik!) että minä täällä Suomessa olemme kaikki kosmetiikkafiilistelijöitä. Kukin tykönämme fiilistelemme ja sitten jaamme kokemuksia ja vinkkejä. Ja joskus, kuten viime jouluna Amsterdamissa, pääsimme yhdessä hipistelemään ja testailemaan! ??❤️

    • Sanni

      Ooo, mahtavaa…! Olen ehkä vähän kade kun voit jakaa tämän friikkeyden näin läheisten ihmisten kanssa…! ?

      Arvaa onko vaikeaa tällä reissulla, kun toinen toistaan ihanampia hypistelykohteita on joka puolella, ja matkaseurani ei kestä niissä viittäkään minuuttia… Ollaan jatkuvasti pienissä konflikteissa asian takia. Parasta onkin kun pääsen ihan yksinäni lähtemään omille kosmetiikkakävelyilleni. Mutta jos satutaan yhteisillä päiväretkillä ohittamaan vaikka Sephora, ei matkaseurani todellakaan anna minun jäädä sinne friikkeilemään. :/ Vähänkö tylsää. Sekin on tylsää, kun en voi jakaa heidän kanssaan näitä tuntemuksia. Juuri tällaisina hetkinä on erityisen kivaa että on blogi jonka lukijoista löytyy ymmärrystä <3

  10. milipili

    Oi, ihania ”maisemia”!

  11. Tanja

    Oooh!!! Tuo Pacifica osui heti silmään. Kaikkea mitä rakastan: kaktuksia, kookosta, kalea, quinoaa 8) Must. Resist. Temptation.

    Voisin myös käyttää loputtomiin aikaa kauppareissuilla vaan ruoka- ja kosmetiikkapurkkien tutkimiseen sekä jopa kaikkien lisäravinteiden ja vitamiinien tutkiskeluun :D Jenkeissä on vaan niin paljon kaikkea mitä ei edes tiennyt tarvitsevansa.

    • Sanni

      Jenkeissä on vaan niin paljon kaikkea mitä ei edes tiennyt tarvitsevansa.

      Sanos muuta… :)

      Eilen löysin Targetista Pacifican putsarin matkakokoisena niin se oli jo pakko ostaa….. :p ”Pieni koko, saan kulutettua” = riittävä perustelu ^_^

  12. Smiley

    Aah, mää voin niin samaistua! Sekä kosmetiikkahyllyjen välissä kiertelyn ja purkkien tutkimisen kuin myös ton ruokakauppahaahuilun :D Noiden lisäks mulla on myös bonuksena mielenkiinto erityisesti kaikkia keittiövälineitä kohtaan. Rakastan tutkia kaikkee pientä ja turhaa keittiötilpehööriä kuorimaveitsistä munankeittimiin. En tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin mielenkiinto riittää tutkimaan keittiötarvikehyllyjä joka paikassa.

    • Sanni

      Hauska kuulla että ruokakauppahaahuilijoita löytyy myös blogin lukijoista ^_^ :) Kukaan IRL-kavereideni piirissä amerikkalaista Pattieta lukuunottamatta ei tätä ”harrastusta” ymmärrä :D

  13. momo

    Pacifican tuoksut ovat IHANIA! Olen ostanut omani Helunasta, ja on todella luksusta että on edullisia, hyvälaatuisia vegaanituoksuja saatavilla ^_^ Eivät ne ehkä kompleksisuudessaan pärjää kalliimmille merkeille, mutta ovat miellyttäviä, kestäviä ja kaikin tavoin laadukkaita. Loistavia arkituoksuja, ja onpa heidän viikunatuoksunsa signatureni <3 En voi kuin suositella ihan pienen pientä hairahtumista tuoksufriikille ;) Kiinteä on mulla aina luottotuoksuna matkalla, toimii joka tilanteessa, helppo pitää mukana. Tämä ei ollut maksettu mainos vaan tuoskufriikin vegaanin tunnustus :D

    • Sanni

      Huomasin itsekin että tuoksut olivat aika kestäviä, kun niitä Sproutsissa suihkuttelin :) Siis kestäviä ollakseen luonnonkosmetiikkaa, synteettisten tuoksujen kestoon eivät yltäneet ainakaan ne kaksi joita testasin.

      Joku niistä on varmaankin ”pakko” hankkia…..

  14. Sara

    Samaistun, mikä taivas!! <3

  15. JohannaR

    Oi KYLLÄ. Tunnustan ja täten ilmoittaudun: kosmetiikka- ja ruokakauppafriikki :) matkoilla suunnatonta nautintoa tuottaa tuo vaeltelu ym. liikkeissä ja aikaa tähän voisin käyttää melkeinpä aivan rajattomasti. Toki tällä tyydytän estetiikan nälkääni ja ihan puhtaasti raadollista shoppailunhimoani, mutta mielestäni toimintaa voisi kuvailla myös kevyeksi kulttuuriantroposofiseksi tutkimukseksi, sillä tarjolla oleva valikoima kuvastaa kuitenkin aina alueen ihmisten toimintaa, mieltymyksiä ja kosmetiikan ollessa kyseessä, myös ihanteita.
    Tämmöinen hiljainen tutkimusmatkailu on ainakin itseni tyyppiselle tarkkailija-introvertille mitä antoisinta puuhaa.

    • Sanni

      mielestäni toimintaa voisi kuvailla myös kevyeksi kulttuuriantroposofiseksi tutkimukseksi,

      Aivan samaa mieltä :) Puit sanoiksi jotain jota en itse osannut, kiitos :)

  16. Tiina

    Heh,puhut asiaa,ei todellakaan ymmärretä..äiti kysy kerran ihmeissään Citaris,et käynkö joka reissulla kosmeosastolla…miten tyhmä kysymys:-)

    • Sanni

      ^_^ ^_^

  17. Anna Banana

    Tuo viimeinen kuva on ihana!

    Itselleni tuottaa erityistä nautintoa nimenomaan seikkailla edullisempien löytöjen ja mahdollisimman värikkäiden, iloisten putelien parissa tai etsiessä vähän höpsähtäneitä meikkituotteita. Onneksi Cittari-reissulla voi käydä Essencen hyllyllä, jossa on lähes joka kerta jotakin uutta. Netistä tilaaminen ei ole mun juttu, joten reissuilla kyllä yksi kohokohdista on päästä tutkimaan paikallisten ruokakauppojen, Halpa-Hallien ja tavaratalojen valikoimia, kun tuntuu, että valikoimat Suomessa vaihtuu tuskallisen hitaasti :D

  18. Laura K

    Ihana lukea näitä kommentteja! Mä haahuilen kosmetiikkaliikkeiden ja ruokakauppojen lisäksi myös kirjakaupoissa. Parhaat kirjakaupat löytyy Kanadasta, jossa kirjakaupoissa on mukavia nojatuoleja ja uutuskirjojen selailu ja lukeminen on melkein asiakkaan velvollisuus. Toivoisin, että tämä haahuilumaniani leviäisi vielä vaatekauppojen puolelle, koska kaikki vaatteni ovat kamalia ja vanhoja :D Tällä haahuilumeiningillä lomamatkat sujuvat ilman sen suurempia suunnitelmia ja edellinen pitkä viikonloppu Lontoossa meni Bootsin ja Superdrugin väliä ravatessa.

    • Sanni

      Minustakin on ihanaa lukea näitä ”vertaiskommentteja” :) <3 Haahuilijoita näkyy löytyvän kun aiheesta kirjoittaa nettiin, mutta live-elämässä ei kaveripiiriin tosiaan ole montaa "kauppoihin uppoutujaa" sattunut…! ^_^ Shoppailu on asia erikseen, kyllähän moni saa varmaan tunnin jos toisenkin hurahtamaan helposti esim. ja etenkin vaatekaupoissa jos on shoppailumielellä ja etsii jotain ostettavaa, mutta on eri asia nautiskella vain päämäärättömästä myymälähengailusta ja tuotteiden museo-tyyppisestä observoinnista…. :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.