Älä rupee mulle aukeen, suupieli!

Niin tyypillistä.

On kosmetiikkatuotteita, joita tarvitse todella harvoin. Tai ei juuri koskaan. Silti pidän niitä kaapissani. Niitä aniharvoja Tarvetilanteita varten.

Arden8Hour

Tällaisen voidekolmikon muodostavat Weledan Skin Food, Elizabeth Ardenin 8 Hour Cream ja Bepanthen-salva.

Kaksi ensimmäistä ovat ns. universaalivoiteita, joita ihmiset tykkäävät käyttää vaikka mihin kuivien kantapäiden hoidosta pieniin naarmuihin ja lentelevien hiuslatvojen hallintaan. Bepanthenia voi käyttää samoihin tarkoituksiin, mutta se lasketaan lääkevoiteeksi.

WeledaSkinFood

[ Voiteiden koostumuksista pähkinänkuoressa: Bepanthen ja 8 Hour Cream ovat rasvapohjaltaan hyvin samankaltaiset ja muodostuvat pääosin vaseliinista ja lanoliinista. Vaikuttavana aineena 8 Hour Creamissa on salisyylihappo ja Bepanthenissa dekspantenoli, kummallakin on ihoa korjaava ja haavojen paranemista tehostava vaikutus. Skin Food on täysin luonnollista perää, ja sen ärtynyttä ihoa rauhoittavasta ja antibakteerisesta vaikutuksesta vastaa (vaikkakin kumppaneitaan miedommin) lanoliini. ]

Bepanthen_

Ainoa asia, mihin noita voiteita käytän (ja kyllä, yksikin riittäisi) on suupielet. Ne kun tuppaavat aina muutaman kerran vuodessa ihan varoittamatta kuivumaan hilseileviksi ja pahimmillaan halkeilemaan. Tuo ilmiö on muuten minulle ihan mysteeri: miksi suupielet yks-kaks kuivuvat ja alkavat punoittaa? Mistä tämä reaktio johtuu..? Se kun ei tunnu liittyvän ilmanalaankaan ja voi iskeä yhtä hyvin talvella kuin kesälläkin.

Suupieli

No, eikös niiden suupielten pitänyt nyt JUST saada taas tuo kohtaus, kun olen satojen kilometrien päässä hoitovoidekolmikostani. Tämä kuivuus iskee vain kerran-pari vuodessa, ja nyt piti sitten valita se ajankohta kun en voi lääkitä tilannetta samantien apuaineilla.

Pari-kolme päivää odottelin toiveikkaana, että jospa kuivuus katoaisi. Ei mitään. Se vain paheni. Onko mulla mitään rasvaista tuotetta mukana..? Kiehl’sin öljypohjainen seerumi..? Ei tehoja. Ei hitto, pitääkö tässä nyt sitten ostaa uusi suupielituote vaikka kotona on ne kolme. Olin jo suuntaamassa apteekkiin, kun muistin että onhan mulla yksi rasvainen voide täällä mukana – se Kiehl’sin jo aiemmin mainittu Creamy Eye Treatment. Ja siinähän on myös salisyylihappoa jonka pitäisi kai auttaa tässä yhteydessä samalla tavalla kuin 8 Hour Creamissakin…? Vaikka onkin toisessa muodossa.

CreamyEye

Ei muuta kuin  kokeilemaan – – ja kappas, sehän tepsi! :) Suupielten pahin punoitus ja hilseilevä iho talttuivat kolmessa päivässä. Ihan normaalikunnossa suupielet eivät vielä ole, mutta eivätköhän ne parane nopeasti kun holvaan Creamy Eye’ta niihin joka aamu ja ilta. :)

Tämä postaus ei itse asiassa yrittänyt olla ”Creamy Eye -mainos”, vaan oikeastaan halusin vain päästä märisemään teille siitä, miten ironista on, että niitä kaapin staattisimpia asukkeja tarvitsee tosiaankin juuri silloin kun niihin ei pääse käsiksi. Taidanpa tuoda yhden noista rasvoista päivystämään tänne Maarianhaminan kämpille niin on sitten täälläkin oma Suupieli-Rescue! :)

Onko tämä ihmeellinen, yhtäkkinen suupielten kuivuminen ja punoitus muuten tuttua teillekin? Osaako joku sanoa mistä se johtuu?

Kommentit (64)
 1. B-vitamiinin puutos tai valkaisevan hammastahnan käyttö aiheuttaa itsellä tuota halkeilua/punoitusta silloin tällöin :)

  1. Ei aiheudu mistään vitmaniinin puutoksesta vaan bakteeri- tai sienitulehduksesta

   1. Sho(e)paholic
    29.7.2013, 15:33

    Kyllä komppaan minskua ja Merliinaa: joskus se on B-vitamiinin puutos (jolloin esim. Bepanthen auttaa heti ja helposti) tai joskus se on hiivaa. Eli siis sienitulehdus. Hauskaa, että mulla on ollut samaa vaivaa iät ja ajat ja lääkäri kun kertoi että kyseessä voi olla sienitulehdus niin olin aika ihmeissään. Taas vastaavasti tähän ikään mennessä en ole kyseisestä naistenvaivasta kärsinytkään, outoa! :D

 2. Kyllä vaan! Eikä mitään hajua mistä johtuu. Ja itsellähän se ei jää pelkkään kuivumiseen vaan iho räpsähtää auki ja on aivan törkeen kipee! Rasvaan huulia todella paljon ja yöksi bepantenia tai muuta kunnon rasvaa. Mutta silti välillä menee suupielet auki. Sattuu ja onha se ruman näköstä :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *