Aivan loistava vaahtoputsari ja kesän Top 4

Olen ollut hieman ”uskoton” luonnonkosmetiikalle.

Nimi on kyllä Oliv Naturell, ja purkin kylki kertoo ”with organic olive oil”, mutta tämä ei olekaan eko-Oliv’ (by La Clarée).

Kyseessä on Kicksin myymä Oliv, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa. Ostin tämän Cleansing Moussen joskus viime talvena. Se on toiminut kakkosputsarina täällä Ahvenanmaan kämpillä, ja olen käytellyt sitä harvakseltaan silloin kun olen sattunut täällä olemaan. Hintaa putsarilla oli joku kuutisen euroa.

Nyt kun olen kesällä käytellyt tätä säännöllisemmin, olen todennut sen aivan loistavaksi aineeksi! Rakastan vaahtoavia putsareita, ja vaahtojahan on monenlaisia. Oliv-putsarin vaahto on aivan mielettömän pehmeää ja liukasta. En tiedä johtuuko liukkaus nimenomaan oliiviöljystä vai jostain muusta, mutta iho jää todella pehmeäksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Joillekin emulsioputsareille tyypillistä rasvaista kalvoa tästä ei jää. Käytän tätä myös ihokarvojen sheivaukseen.

Toiseen tämän hetken suosikkivaahtooni Mádaraan verrattuna Oliv tuntuu hoitavammalta ja hellävaraisemmalta.  Mádaran vaahto pesee ihon hieman narskuvaksi, Oliv ei. Tykkään kyllä narskuvuudestakin, mutta välillä on mukava käyttää tällaista miedomman tuntuista putsaria. Voisin kuvitella, että tämä olisi hyvä tärppi etenkin kuivaihoiselle, joka käyttää mieluummin vaahtoavia kuin emulsioputsareita.

* * *

Sitten, saanko esitellä: kesän tehonelikköni. Loma-ajan meikkini on koostunut lähes yksinomaan näistä tuotteista plus mineraalimeikkipohjasta. Eipä tuolla vuoristovaelluksilla juuri ole käynyt mielessä meikata värikkäästi…! ^_^ ”Meikittöminä” päivinä minulla on ollut UDPP:tä, peiteainetta ja mineraalimeikkipohja, ja ”meikillisinä” päivinä olen tehnyt nestemäiset eyeliner-rajaukset ja laittanut ripsiväriä.

L’orealin Volume Million Lashes on tämän vuoden suosikkiripsarini. Tykkään kumiharjoista ja erottelevuudesta, ja tämä beibi erottelee ihan sikahyvin.

Ilman Urban Decayn Primer Potionia en lähde minnekään! :) Tämä minikoko tuli Naked-paletin mukana.

BeYu’n tummanruskean eyelinerin ostin juuri alesta, ja se on tosi hyvä. Jälki on hieman metallisen hohtavaa. Laitoin yksi päivä mustaa eyelineria, ja se näytti tosi oudolta ja ihan liian jyrkältä nyt kun olen tottunut ruskeaan. Heh.

Estee Lauderin Double Wear -peiteaine on yksi niistä tuotteista, joihin olen ihastunut töiden kautta kun joku kollega on siitä vinkannut. Double Wear on ohutta, lähes nestemäistä, peittävää ja erittäin pysyvää. Kun sitä levittää iholle, se ikäänkuin ”jämähtää” kiinni melkein samantien. Levityksen kanssa saa siis olla nopea, mutta tulos on todella kestävä.

Normaalikäytössä minulle riittää mineraalipeitejauhe, jota käytän tummilla silmänalusilla. Mutta nyt kesällä, kun kärsin ylähuulen ihon hyperpigmentaatiosta, tarvitsen sille alueelle toisenlaisen peiteaineen. Jauhemainen peiteaine jää ikävästi näkyviin huulen ympärysihon hentoihin ihokarvoihin, mutta voidemainen ei juuri lainkaan.

Kiinnostuin Double Wearista juurikin sen ”jämähtävyyden” takia. Ylähuulen iho hikoilee paljon ja on tietysti myös jatkuvasti liikkeessä puhumisen ja syömisen vuoksi, joten sille tarvitsee aivan erityisen kestävän peiteaineen. Samoin aineen pitää olla todella ohutta, mikään paksun vahamainen kiinteä peitevoide ei oikein sovellu tälle ihoalueelle. Ostin Double Wear -peiteaineen  lentokentältä, ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Ihan täysin se ei häivytä ylähuulen ihon tummia läikkiä, mutta riittävästi. Ainetta tarvitsee niin vähän kerrallaan (se on tosi peittävää), että en varmasti saa tätä koskaan loppuun. Frankfurtin lentokentällä tämä maksoi 22€, ja kaupoissa hinta on muistaakseni jotain 28 euron luokkaa.

On kyllä rentouttavaa selvitä meikkirutiineista niin nopeasti kuin näillä pääsee. Elokuussa pitää sitten taas totutella siihen että aamuisin menee ”vähän” kauemmin. ^_^

Kommentit (36)
 1. Mä en tajunnut miksi meikittömänä päivänä tarvitset luomivärinpohjustajaa vai menikö multa jotain ohi ja oot kuitenkin laittanut luomiväriä?

  1. Käytän UDPP:tä vaikka en laittaisi luomiväriä (niinkuin esim. tämän postauksen kuvassa), koska se pitää muuten-niin-hikiset luomeni mattapintaisina. :) Pidän siitä tunteesta, että luomet on ”kuivat”. :)

   1. Rajauksen kans ymmärsin kyllä UDPP:n funktion mut se täysi silmämeikittömyys ihmetytti. Nyt selvisi sekin :)

 2. Kysymys! Oletko vielä samaa mieltä kuin reilu vuosi sitten, ettei aurngonottamistapasi näy toistaiseksi ulkonäöässäsi?

  ”En mäkään miltään ruotsalaiselta aurinko”sarvikuonolta” halua näyttää! :) Mä olen jo 3-kymppinen, ja viettänyt lapsesta saakka joka kesä niin paljon aikaa auringossa kuin mahdollista, ja ei se ainakaan toistaiseksi mun ulkonäössä näy.” http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/06/29/aurinkotytto/#comments

  ”Pigmenttiviiksesi” kun ovat juuri todennäköisimmin auringon aiheuttamasta vahingosta johtuvat ja hirmu ikäväähän tuo on, että noinkin nuorena joudut moisia päivittäin peittämään :/ Mm. AHA-kuorinnallahan tuota vahinkoa voisi saada häivytettyä, mutta sitten on äärimmäisen tärkeää suojata kasvojen iho päivittäin kunnon suojakertoimella (as in SPF vähintään 15). Paulan ”the Cosmetic cop” sivuilta löytyy hyvä artikkeli aiheesta: http://www.cosmeticscop.com/brown-spots-and-uneven-skin-tone.aspx.

  1. Itse asiassa luulin jonkun aikaa, että ”pigmenttiviikset” johtuivat 15-vuotiaana kärsimästäni ylähuulen ihon ihottumasta, jota hoidin runsaan vuoden ajan kortisonivoiteella, joka ohentaa ihoa. Jos luit tuon aiemman postauksen (johon aurinkovoidepostauksessa linkitin), niin siellä selitin asiaa tarkemmin. Ylähuuleni iho on aivan ehdottomasti ”rappeutuneempi” kuin muu ihoni. Auringosta en kuitenkaan usko sen johtuvan. Huolestumiseni jälkeen olen tavannut useita minua nuorempia pigmenttiviiksistä kärsiviä ihmisiä, viimeisimpänä mm. esimieheni joka on minua 5 vuotta nuorempi. Ei hänkään ole mitenkään itseään auringossa grillannut. Ylähuulen iho vain hyperpigmentoituu joillakin ihmisillä.

   Kiitos Paula-linkistä! :) AHA-kuorintaa en sinänsä tarvitse, kun ”viikset” kuitenkin syksyllä katoavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *