Karkkipäivä
Karkkipäivä

Aikakoneella kasarikemppariin

Rovaniemen Kansankadulta löytyi kemppari, jonka kohdalle ei voinut olla pysähtymättä.

Voin vain todeta, että todella harmi etten ollut kaupungissa kemikalion aukioloaikana. Jouduin tyytymään liikkeen ihailuun vain ulkopuolelta. Tarkkaan harkittu look vai 80-luvun jälkeen somistukseen kyllästynyt liikkeenomistaja? Sen osaa kenties joku rovaniemeläinen kertoa. :)

Joka tapauksessa; tämä kemikalio vie sinut aikamatkalle 80-luvulle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitähän kaikkia aarteita myymälä kätkee sisäänsä… Oven läpi hahmotin ainakin edesmenneen Arcancilin myyntitelineen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kemikaliosta voi myös ostaa piipun. Kyllä, tämä on saman liikkeen ikkunasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tähän on hyvä päättää: aurinkovoidemainos 30 vuoden takaa. Tsekkaa leidin tyylikäs lannevaate..!

Ei muuta kuin mukavaa sunnuntaita kaikille! :)

Kommentit (26)

 1. Rovaniemeläinen

  Ääk olet ollut täällä??

  Kerran olen kyseiseen Kemikalioon astunut.. Tuotteet tosiaan ovat hiusvärejä myöten vuodelta kivi ja keppi. Lisäksi myyjä ei ikinä ole halukas myymään mitään. Tai antoi itsestään kuvan: ”Nämä kaikki on MINUN”… :D

  • Rovaniemeläinen

   Äh, nyt vasta luin tätä edeltävän postauksen.. Ei tullut kadulla törmäiltyä ;) Toivottavasti nautit reissustasi! Hyvää kesän jatkoa!

 2. Marketta

  Jestas, onkohan tuo se sama liike, josta jossain blogissa kerrottiin alkuvuodesta, että sinne ei ole tilattu mitään tavaraa 90-luvun jälkeen…?

 3. SanRi

  Meinasi mennä aamukaffet väärään kurkkuun kun selasin juttua eteenpäin:D Rovaniemeläisenä voin kertoa että tuo kyseinen kasari-kemppari aiheuttaa hilpeyttä jakummastusta myös paikallisten keskuudessa :) on sen verran erikoinen putiikki että itelläni on yksi ainoa kokemus lapsuudesta jolloin olen kaupassa sisällä käynyt ( yli 15 vuotta sitten) .. Olin tuolloin äitini kanssa kaupungilla ja kun pikkutyttönä näin näyteikkunan joka on tungettu täyteen koruja, hiusvärkkejä, sinnehän oli pakko päästä katselemaan. Kaupasta löysin sellaisen ihanan hiusponnari-härpäkkeen ja kun menin sitä äidilleni näyttämään ja kysymään voisinko saada sen, myyjä tuli luokseni ja syytti mua varkaaksi joka haluaa pölliä heidän hienon hiushärpäkkeen!! Voit siis kuvitella että sen jälkeen kun äitee oli ripittänyt kaupan ihanan omistaja-myyjättären, oli se viimeinen kerta kun kyseiseen puljuun astuin sisään :) tällaisia erikoisia kokemuksia kasari-kempparista on varmaan yhtä monta kuin Rovaniemellä on asukkaita:D

  • anno

   omistajia oli muuten kaksi!

 4. Martina

  Ihana! Ja Arcancil.. oh those memories!

 5. marita demirci

  minä olen myynnyt noita tuotteita alk.1970 et huvin tuttuja mainoksia ,voi oli ne ajat erilaisia meinaan kun ei ollu tätä yltäkyllyyden aikaa ja tavara paljoutta

 6. Jumping Juniper

  Kemikalio tosiaan on suoraan kasarilta! :D Googlailin ja löysin hääräämön blogista pätkän kyseisestä kemikaliosta:

  ”Liikkeessä ei käy muoviraha. Omistajan mukaan asiakas ei halua tuotetta oikeasti, jos ei viitsi käydä hakemassa käteistä nurkan takana sijaitsevasta automaatista. Alennusta on luvassa, kun ostaa useamman tavaran.”

  Täältä löytyy kanssa mielenkiintoinen juttu:

  http://www.enninkengissa.fi/2014/02/kemikalio-sirola.html

  ”satuin juttusille liikkeen omistajan kanssa ja hän tuli maininneeksi, että koruja ja muita tavaroita on tilattu liikkeeseen viimeksi vuonna 1996!”

  :D Tuolla pitää ehdottomasti käydä kun Rovaniemelle eksyy seuraavan kerran.

  • Sanni

   Näyttäisi tuon Ennin Kengissä -blogin jutun perusteella, että kemppari sisältääkin lähinnä koruja. En siis mahdollisesti jäänytkään paljosta paitsi… :D Mutta erikoinen paikka tosiaan. Hauskaa että paikasta on kirjoiteltu muissakin blogeissa ^_^ Tietääköhän omistaja tästä ”nettikuuluisuudesta”..? :D

   • Enni

    Kyllä, tämä kauppa on ihan legenda! :D Puhuttiin ainakin, että laitan juttua blogiin haha! Mutta musta tuntuu, että tietää. :)

    On siellä jonkin verran kosmetiikkaakin, mutta koruja vasta löytyykin. Ehkä toisaalta ihan hyvä, että onkin koruja, sillä korut eivät vanhene haha.

    • Sanni

     Ehkä toisaalta ihan hyvä, että onkin koruja, sillä korut eivät vanhene haha.

     Niinpä :D

 7. Katariina

  Mie olen koululaistyttönä jo siellä käynyt ja viimeksi nelisen vuotta sitten(kun tuttava oli semmoset hienot puiset papukaijakorvikset sieltä ostanu)

  • Marisa

   Hahaha… :D Mulla muuten oli ala-asteikäisenä sellaset puiset papukaijakorvikset. :D Niitähän oli siinä ysärin puolessa välissä kaikilla!

   • Katariina

    Hahah!!

 8. Hanna

  Ihan mahtava! Tuohan on jo ihan meikkimuseo. Kertokaa paikalliset ja putiikissa vierailleet lisää kokemuksianne, lukisin mielelläni.

  Herää vain kysymys, että kuka sieltä sitten mitään ostaa (jos myyjä edes suostuu myymään), jos tuotteiden päiväykset ovat menneet jo aikapäiviä sitten. Tosin myönnän, että meikkipussissani on edelleen juurikin Arcancilin rajauskynä, ostettu sentään tällä vuosituhannella…

  • Hanna

   Jatkan: vai myydäänkö paikassa kosmetiikkaa ollenkaan?

 9. Marisa

  Arcancil ei suinkaan ole edesmennyt merkki, vaan ihan voimissaan vielä. ;) Tosin Suomesta sitä ei ole saanut aikoihin, ehkä 15 vuoteen??

  Itse luulin pitkään, että merkki oli lopetettu, kunnes törmäsin siihen jossain muutamia vuosia sitten. En nyt kuollaksenikaan muista paikkaa enkä vuotta, mutta vaihtoehdot lienevät ainoastaan Nizza 2008 ja Berliini 2010 tai 2012, siis josta merkin bongasin. Ostin kaksi kynsilakkaa. :)

  Mutta voi elämän kevät tuota kempparia… :D Eniten ihmetyttää, miten liike voi vielä olla pystyssä?! :O

  • Hanna

   Piti ihan googlettaa, ja kyllä, Arcancilhan on elossa! Olin siinä uskossa, että merkki sulautui Maybellineen (=L’Oreal osti) silloin noin 10-15 vuotta sitten.

   Kaikkea sitä oppii. :)

 10. NG

  Miten ihmeessä putiikki pitää itsensä pystyssä, jos siellä on lähinnä museotavaraa eikä myyjä ole halukas myymään mitään..?!

  • Sanni

   Minunkin ajatukseni.

 11. Marjoli

  Hei, Harmi ettei liike ollut auki, sillä se on aivan omaa luokkaansa. Itse olen käynyt liikkeessä useita kertoja Rovaniemellä asuessani. Ei sellaista tavaraa ollutkaan mitä et sieltä olisi löytänyt. Hyllyllä oli aikoinaan jopa Pulmu-palasokeria aivan täydessä sovussa muiden kosmetiikka tuotteiden kanssa. Itse suosittelen liikettä aina kaikille tutuille jotka vierailevat Rovaniemellä. Ihan must esim. jos on jotkut teemabileet. Varmasti löydät sopivat korvikset ja hiuskorut jne.

 12. Miia

  Iik! Mä muistan vielä ton aurinkovoidemainoksen!

 13. Salig

  Ostin ensimmäisen ripsarin tuosta kyseisestä liikkeestä n. vuonna 1995. Asiakaspalvelukokemus oli ihan ok. Myyjäomistaja kartoitti omaa tarvettani alkuun ja kertoi sitten mm. kakkumascaran käyttöominaisuuksista! :D Päädyin toki Arcancilin ”roll-on” mascaraan (eli siis ihan perusripsariin). Tuota roll-on nimitystä ripsarin kohdalla en ole kuullut käytettävän koommin. Voi myös olla että liikkeestä voisi vielä edelleen saada vanhoja kunnon ”spitblockeja” ja osa asiakaskunnasta saattaa koostua kakkumascaran ystävistä (onhan ne paljon ekologisempia kuin nykyiset poisheitettävät mascarapakkaukset).

  Vuosituhannen vaihteessa joku yli-innokas kaupungin virkamies laittoi liikkeen omistajalle ukaasin että näyteikkuna on siivottava. Ikkuna oli tuolloin nykyistäkin ”herkullisempi”. Siivousoperaation jälkeen ikkuna oli tylsähkö, vaikkakin sisälsi edelleen paljon tavaraa normi näyteikkunoihin verrattuna. Sittemmin rönsyily on päässyt valloilleen taas, vaikka vanhaa ikkunaa tulee tietyllä tavalla ikävä. Kyllähän sitä joskus kauhulla katseli. Ihanaa että joku uskaltaa olla oikeasti erilainen!

 14. VK

  Törmäsin tähän vanhaan postaukseen googletellessani Sirolan mainetta :D
  Ostan omat koruni lähes kokonaan sieltä ja palvelu on loistavaa. Paikka on ollut pystyssä ja samassa paikassa jo vuodesta 1963 ja omistaja on jo seitsemänkymppinen neiti-ihminen, joka aikoo pitää puotia niin kauan kuin tolpillaan pysyy. Jos käy, niin kannattaa pysähtyä juttelemaan :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.