Karkkipäivä
Karkkipäivä

Aika, jolloin Levi’s-mies vielä ui altaiden läpi

Sarjassamme ”tällä-nyt-ei-ole-mitään-tekemistä-kosmetiikan-kanssa”, mutta………. Pakko aina välillä päästä fiilistelemään ysärijuttuja! ^_^ Mun pitää ihan luoda tänne uusi tunniste ’Ysäri’, kun näitä saattaa aina silloin tällöin purskahtaa blogiin saakka.

Mutta siis. Monet varmasti muistavat ajan, jolloin Leviksen farkkumainokset olivat SE juttu. Levi’s on tehnyt suuria TV-mainoskampanjoita jo 80-luvulta lähtien, mutta 90-luku oli niiden ehdotonta kulta-aikaa. Mainosfilmeihin panostettiin julmetusti; ne olivat upeasti, mieleenjäävästi ja välillä jopa taiteellisella ambitiolla toteutettuja, niihin palkattiin lupaavia ohjaajaneroja (joista monista tuli myöhemmin tunnettuja nimiä) ja ennenkaikkea – niihin valittiin tarttuvia biisejä joista tuli maailmanlaajuisia hittejä. Yhteen aikaan tuntui siltä, että oli Leviksen kampanjassa mikä tahansa ralli, siitä tuli hitti.

Mutta ajat ovat muuttuneet. 2000-luvulla eivät Leviksen mainokset enää ole puheenaihe. En edes muista, milloin olisin viimeksi nähnyt Leviksen TV-mainoksen. Tehdäänkö niitä enää ylipäänsä…?  Viimeisin suuri hitti taitaa olla 10 vuoden takaa…. Mutta palataan vielä  90-luvulle muistelemaan joitain Leviksen suosituimpia mainosfilmejä.

Aloitetaan omasta suosikistani, jonka biisi oli myös yksi kautta aikojen suurimmista Levi’s-menestyksistä. Vai onko blogin lukijoiden joukossa ketään, joka ei tietäisi Spaceman-biisiä? ^_^ Mä tykkään tästä mainoksesta jostain syystä ihan hirveästi, siinä on ihana värimaailma ja tyttö oli 16-vuotiaan Sannin mielestä jotain niin kaunista että olin kateudesta vihreä.

1995  (Babylon Zoo – Spaceman)

Seuraava klippi on samaiselta vuodelta, ja siivitti Shaggyn Boombasticin listojen kärkeen. Tämä savianimaatiojuttu ei ollut mielestäni niin tyylikäs, mutta aika hauska sekin ja aivan erilainen kuin edellinen filmi.

1995  (Shaggy – Boombastic)

Seuraava filmi on ensimmäinen Levi’s-mainos jonka muistan nähneeni. Biisi on vuodelta 1952, mutta se julkaistiin uudelleen Levi’s-kampanjan tuoman suosion myötä. Ihana biisi ja ihana tunnelma filmissä, tällaisia ei enää näe tv:ssä. Niin yksinkertainen mutta niin toimiva. Shrink to fit!

1992 (Dinah Washington – Mad About The Boy)

Tämä mainos vuodelta 1990 ei ehkä ole kekseliäimpiä Levi’s-filmejä, mutta se tunnetaan sinä Levi’s-mainoksena, jossa esiintyy Brad Pitt.

1990 (Marc Bolan – 20th Century Boy)

Vuoden 1997 filmi oli moneen aikaisempaan verrattuna jopa aika tylsä, mutta Smoke Cityn vastustamattomasta portugalin ja englanninkielisestä biisistä tuli suuri hitti joka tapauksessa.

1997 (Smoke City – Underwater Love)

Tässä filmissä yhdistyvät Levi’s-filmin klassikkoainekset; paidaton, kylpevä, raamikas mies, koukuttava musiikki ja vitsikäs loppu.

1994 (Stiltskin – Inside)

Tarvitseeko tätä filmiä edes esitellä? Kaikki muistavat varmasti hellyttävän Flat Ericin, jonka ympärille Levi’s teki useita eri mainoksia.

1999 (Mr. Oizo – Flat Beat)

Viimeinen filmi on niitä harvoja, jossa musiikkia tärkeämpi oli ohjaaja. Nimellä ”Drugstore Boy” kulkevan filmin ohjasi Michel Gondry, joka tunnetaan töistään musiikkivideoiden puolella. Hän on myös ohjannut yhden kaikkien aikojen omista lempielokuvistani ”Tahraton Mieli” (2004).

1995 (Biosphere – Novelty Waves)

Tuliko kenellekään flashbackkeja 90-luvulta ja Music TV:n kulta-ajoista? Those were the days…….

Kommentit (32)

 1. jenny

  Törmäsin vasta nyt tähän (vanhahkoon) postaukseen mutta pakko kommentoida, kun itsekin fiilistelen aina levis mainoksia enkä voi uskoa että joku muukin jakaa rakkauteni näihin loistaviin mainoksiin! :D

  Mun lempparit on Wide leg missä soi Tainted Love
  http://www.youtube.com/watch?v=6Ne4X6ucn_Q

  ja uudemmat mainokset kuten Freedom to move: http://www.youtube.com/watch?v=qttAuqAnjSg

  ja tietenkin se missä on gael garcia bernal ja Airin musiikki!

 2. Quasimodo

  Pikkasen menee vanhan poustin pikkiin, mutta olihan siellä muistaakseen Hendrixiäkin, eli Crosstown Traffic.
  Jos oon väärässä nin sitten I stand corrected, mut en oo ;-DD

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.