Äidin kosmetiikkasuosikit

Perheeni ei ole kosmetiikkafriikahtanutta porukkaa, toisin kuin minä. Sisarteni kosmetiikan käyttö on jopa vähentynyt sen jälkeen kun itse aloitin työt kauneusalalla ja sukelsin yhä vain syvemmälle purnukoiden ja kauneushärpäkkeiden maailmaan. Aikaisemmin kummatkin sisareni meikkasivat ja vanhempi heistä käytti luomivärejä ja värikkäitä huulipuniakin – nyt hän on juhlakuosissa laitettuaan maskaraa :) Toinen on ”sentään” palannut käyttämään silloin tällöin luomiväriä, mutta kaukana ovat hänenkin värimeikkikautensa.

Äitini on perheestäni ainoa, jonka kosmetiikan käyttö on lisääntynyt minun ansiostani. Hän on löytänyt kauttani jopa muutamia tuotteita joista ei ollut ennen kuullutkaan ja joihin on sanan mukaisesti hurahtanut. :)

Kokosin viimeisenä joululomapäivänäni kotona äidin suosikit tuotteista, jotka hän on löytänyt minun tai blogini kautta.

aidinsuosikit_meikkivoide_img_5227_3
Meikkivoide.

Äiti ei ollut koskaan käyttänyt meikkivoidetta ennenkuin annoin sellaisen hänelle kokeiltavaksi. Hänelle meikkipohjan virkaa oli aina toimittanut pelkkä kivipuuteri.

Kokeiltuaan meikkivoidetta äidille avautui ihan uusi oivallus siitä, mitä meikkipohja voi saada aikaan. Hän hämmästeli ihon tasaisuutta, heleyttä ja terveempää väriä. Ja oli kertalaakista koukussa. :)

Kyllä minua huvitti… Niin tavallinen, yleinen meikkituote, ja joku ”löytää” sen vasta 6-kymppisenä. Mutta en sano että kenenkään täytyy löytää sitä tai muitakaan meikkituotteita koskaan :) Ehkä tässä oli hassua se, että äiti on kuitenkin aina meikannut, mutta ei ollut tullut ajatelleeksi että on tuotteita jotka tekevät iholle muutakin kuin puuteri. :)

(…mineraalipohjasta äiti ei sen sijaan innostunut. Irtonainen puuterimuoto ja kabukin käyttö olivat hänelle liian eksoottisia.)

aidinsuosikit_vaalennussuihke_img_5235_3

Hiuksiin jätettävä vaalennussuihke.

Tämän tuotteen äiti löysi ”ihan itse” blogistani ilman että tarjosin sitä hänelle. Keväällä 2011 kirjoittamani juttu hiuksiin jätettävästä, miedosta vaalennussuihkeesta on muuten edelleen blogini suosituimpia postauksia ja vieläkin se nousee vuositason top-listoille.

Itselläni suihkeen käyttö jäi kun muutin hiusten sävyn viileäksi (vaalennussuihkeella saa vain lämpimän vaaleaa), mutta tuote oli pitkään luottotuotteitani. Nyt sitten äidin. USAn matkallakin hän kyseli, ”Löytyisiköhän sitä kivaa blondisuihketta täältä halvemmalla..” ^_^ No, ei nämä Suomessakaan ihan hirveästi maksa :D

aidinsuosikit_cream_eyeshadows_img_5238_3

Voidemainen luomiväri.

Tähän luomivärimuotoon äiti tutustui, kun annoin hänelle muinoin lahjaksi paletin, jossa oli sekä puuterimaisia että voidemaisia luomivärejä. Äiti (joka ei tuolloin vielä käyttänyt luomivärin pohjustajaa) huomioi, että voidemainen luomiväri pysyi paikoillaan paremmin kuin puuterimainen.

”Ja ne kimaltaa niin kivasti..!” Äidille oli elämyksellistä huomata miten paljon voimakkaammin voidemaisen luomivärin hohde erottuu luomella kuin puuterimaisen. :)

Sittemmin olen lahjoittanut äidille lukuisia voidemaisia luomivärejä ja viimeksi vinkkasin hänelle näistä Max Factorin ihanista purkeista kun näin ne tarjouksessa (aikaa sitten viime vuonna).

aidinsuosikit_suolavesisuihke_img_5224_3

Suolavesisuihke hiuksille.

Myös tästä tuotteesta äiti kiinnostui oma-aloitteisesti luettuaan siitä blogistani. Perheessämme kaikki ovat hentohiuksisia joten volyymituotteille on kysyntää. Sain viestin: ”Olisiko sinulla ylimääräistä suolavesisuihketta..?” Ja olihan minulla.

Annoin äidille tämän Schwarzkopfilta saamani sprayn ja äiti ihastui siihen kovasti. ”Se toimii..!” Aiemmin hän ei ole käyttänyt oikein mitään muotoilutuotteita. Nyt äiti on omatoimisesti löytänyt myös Klippoteketin muotoiluvaahdon – asia, jonka hän halusi tuoda esiin kun kerroin kirjoittavani tällaisen jutun :) ”Laitan Klippoteketiä aina pesun jälkeen ja möyhin suolavesisuihketta tukkaan välipäivinä”, hän kertoi. Ja kuulosti liikuttavan innostuneelta ^_^

Arvaan, että myös kuivashampoosta tulisi äidin hyvä ystävä jos hänen hiuksensa vielä rasvoittuisivat… ^_^

aidinsuosikit_silmameikki_primer_img_5246_3

Silmämeikinpohjustaja.

Olin yrittänyt tarjota silmämeikinpohjustajaa äidille jo aikaisemmin hänen siitä kiinnostumatta, mutta vasta voidemainen luomiväri sai äidin oivaltamaan, miten hyvin voidemainen tuote voi silmämeikin kiinnittää. Sitten sainkin toiveen pohjustajasta :)

Äidille kävi niin kuin käytännössä kaikille, jotka kokeilevat luomivärinpohjustajaa (jos ongelmana on ollut silmämeikin huono kesto). Hän huomasi eron välittömästi ja nyt silmämeikki-primer on itsestäänselvä osa silmämeikkiä. Primerillahan on myös se etu, että se tekee ihonsävystä tasaisemman ja pitää ihon miellyttävän himmeänä yksinäänkin käytettynä.

Nuorin sisareni liittyi jouluna viimeisimpänä tulokkaana silmämeikinpohjustajien fan clubiin. Hän oli kuullut pohjustajan ”ihmeestä” joltain kaveriltaan (joo, vähänkö hämmästelin miten voi olla samassa perheessä mun kanssa ja olla kuulematta pohjustajasta minulta :D) ja toivoi sitä Joulupukilta. Annoin siskolle Henkkamaukan silmämeikkiprimerin joka kaikesta päätellen täytti kaikki odotukset.

”Olin jo hyväksynyt, että luomivärit on aina rullalla luomivaossa iltapäivään mennessä, ja nyt meikki vain pysyy ja pysyy..!” – Ihan sama stoori kuin minulla jo yli 10 vuotta sitten kun itse löysin silmämeikinpohjustajan. :)

Mahtavaa kun aina on uusia ihmisiä jotka löytävät näitä minulle jo itsestäänselvyyksiksi muodostuneita kosmetiikan luottojuttuja :)

Oletteko te löytäneet paljon ahaa-elämyksen tuoneita kosmetiikkatuotteita kauneusblogien, Tuben tai lehtien kautta?

Kommentit (51)
 1. Onko sinulla tiedossa viileään/harmaaseen taittavaa vaalennussuihketta. Äitisi listalla oli useampi omia löytöjäni. Hyvä me 60+.

  1. Hei TarjaA! Vaalennussuihkeilla saa ainoastaan lämpimään taittavan tuloksen, sillä ne eivät sisällä taittoväriä vaan toimivat hiuksen omaa väriä vaalentaen (vetyperoksidilla). Hius vaalentuu aina luonnollisesti lämminsävyiseksi ellei siihen lisää taittosävyä.

   Valitettavasti viileät blondit eivät siis pääse hyödyntämään tätä tuotetta :/

   1. Tarja! Four reasonsilla (olikohan se tuon niminen edes??) kuuluu siihen hopeasarjaan ihan loistava hopeasuihke. Kuivaan tukkaan vaan suihkutellaan. Suosittelen. :) taitaa saada vaan kampaamoista mut sarja on edullisempaa sorttia. Taittaa mahottoman tehokkaasti väriä.

    1. Four Reasonsin suihke ei vaalenna, ainoastaan taittaa hiuksen sävyä suoraväripigmenteillä :) Eli on erilainen tuote kuin nämä vaalennussuihkeet. Mutta saattaisi ehkä kuitenkin sopia Tarjan tarkoituksiin…? Kiitos siis vinkistä joka tapauksessa :)

    1. Suihke ei sisällä vaalentavia ainesosia, se ainoastaan taittaa hiusten kellertävyyttä suoraväripigmenteillä.

 2. Hei Sanni, mieheni 43 v, ei ole suostunut käyttämään muita kosmetiikkatuotteita kuin shampoo ja suihkusaippua. Nyt silmänympärysiholle oli kuitenkin ilmestynyt kuivuutta, tummuutta ja ryppyjä, jotka ovat tosin minusta ihania. Ehdotin varovasti kokeilemaan silmänympärysvoidetta, jonka olin paikallisesta Emotionista saanut näytteenä ja mies kokeili :) Hämmästys oli todella suuri, meillä molemmilla, niin merkittävä apu pienestä voiteesta oli ja miten aine vaikutti heti! Nyt rasva on käytössä aamuin ja illoin! Jei!

  1. jotka ovat tosin minusta ihania.

   :) <3

   Silmänympärysvoiteet vaikuttavat muuten jostain syystä olevan sellainen "erityiskosmetiikan" tuoteryhmä, jonka vaikutuksen moni mies oikeasti huomaa ja jää käyttämään. Minunkin mies..! ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *