Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ahvenanmaan värit

…eivät ole sininen ja valkoinen vaan sininen ja punainen.

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9131

Niin kuin meri ja punaiset kalliot.

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9113

Moni kuvaaja lähtee Getaan ikuistaakseen punaiset kalliot klassisimmassa maisemassaan, mutta lähes yhtä upeaa maisemaa löytyy myös Maarianhaminasta. Nämä kalliot ovat lempikävelyreittini varrella Västernäsissä Fiskehamnenin jälkeen.

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9118

Vahinkokuvasta tulikin ihan hauska.

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9120

Tulen tänne usein katsomaan laivoja. Iltapäivän picnic-risteilijät saapuvat sopivasti kävelyaikaan, ensin Silja-kaksikko puoli kahden aikaan ja Viikkarit 40 minuuttia myöhemmin.

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9124

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9132

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9140

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9154

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9198

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9178

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9191

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9203

Täytyy joskus piirtää teille kartta tästä ihastuttavasta kävelyreitistä. Västernäsin ja Östernäsin rantapolut yhdistävää kohtaa Ytternäsissä on vähän hankala löytää.

Kuvankaunis kävelyreitti kiertää koko Maarianhaminan niemen. Västernäsin puolella polkua on picnic-pöytiä, sopivasti laivamaisemilla. Reitin alussa lähellä satamaa voi kallioseiniltä bongata myös My Little Pony -graffitin ;) Reitin kävelee runsaassa tunnissa jos ei pysähdy, tai parissa tunnissa jos pysähtyy kuvaamaan ja katselemaan laivoja, kuten minä tänään. :)

Punaposkisena kotiin päästyä keitin glögit ja istuin makuuhuoneeseen pöydän ääreen lukemaan lehtiä.

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9209_2

Intouduin tilaamaan Voi Hyvin -lehden kun siellä vaikuttaa olevan tosi paljon kaikkia hyvän mielen juttuja. (Tai sitten se on vain tämä ikä… :))

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9228

Yleensä istun aina keittiössä joka on enemmänkin työhuoneeni (ja ruokahuone ja hengailuhuone ja seurusteluhuone jne), mutta makuuhuoneen puolelle laskee aurinko.

Tänään oli mukava viipyä vielä hetki auringon kullassa. Tietokoneen vein toiseen huoneeseen että sain rentoutua vielä tovin old school -tyyliin ilman informaatioteknologiaa… :)

Kommentit (19)

 1. milipili

  Aurinko paistaa :0

 2. Kristiina Kortelahti

  Multa on jäänyt toi My Little Pony-graffiti kokonaan näkemättä. Pitääpä seuraavalla kävelyllä katsoa tarkasti ympärilleen.

  • Sanni

   Itsekin tajusin sen vasta joku 3 vuotta sitten – tai ehkä se on maalattu vasta 3 vuotta sitten. :) Mutta tosiaan sijainti on ihan siinä reitin alussa, jos aloittaa Länsi-sataman puolelta. Ennenkuin reitti nousee sinne puiselle porrasosuudelle.

 3. Heini L.

  ”Täytyy joskus piirtää teille kartta tästä ihastuttavasta kävelyreitistä.”

  Jos piirrät niin lupaan tulostaa sen mukaani sitten, kun jonain päivänä käyn taas pitkästä aikaa Ahevanmaalla :)

  Ihana postaus <3 Näissä kuvissa on se tietty seesteinen ja kuulas Ahvenanmaa-fiilis. Tällaiset jutut on edelleen mun lempipostauksia Karkkipäivässä.

  • Sanni

   :) :)

 4. Satu

  Ihanat noi Ratian kumpparit :)). Näiden Ahvenanmaa-kirjoitustesi jälkeen on entistä enemmän tehnyt mieli lähteä käymään itsekin. Ehkä ensi kesänä

  • Sanni

   Kumpparit on tosi kivat mutta niiden varsien yläreuna sattuu pohkeisiin jos ei ole paksuja sukkia välissä :D Ratioissa on esim. Hai-kumppareihin verrattuna niin kapea ja jotenkin terävä tuo yläreuna.

   Tervetuloa saarelle, milloin ikinä vierailun aika koittaakaan :)

 5. Anu

  Oih, hienolta näyttää. Me ollaan käyty viimeiset 12 vuotta joka kesä Ahvenanmaalla mökkireissulla ja ensi kesälle on jo suunnitteilla uutta reissua. Kerran ollaan oltu lokakuun lopussakin ja viihdyttiin silloinkin. On enemmän kuin kotimaan viikonloppureissu muttei kuitenkaan ihan ulkomaanreissu, joten sopii meille. :)

  • Sanni

   On enemmän kuin kotimaan viikonloppureissu muttei kuitenkaan ihan ulkomaanreissu,

   Tällaiseksi mä juuri luokittelisin Ahvenanmaan matkan :)

   Ihanaa kuulla että viihdytte täällä :) Mistä päin vuokraatte mökkiä? Vai vaihteletteko joka vuosi? Me ollaan juututtu Eckeröön omien mökkijuhannusten kanssa, siellä on niin paljon tarjontaa että helpoin ottaa sieltä, etenkin kun meillä mukana olevat lemmikit vaikuttaa mökkimahdollisuuksiin (lemmikkiystävällisiä mökkejä on täällä yllättävän vähän..).

   • Anu

    Eckerössä ollaan oltu monta kertaa mutta aika lailla joka puolella. Jokunen vuosi sitten otettiin mökki Kumlingesta. Aika reissaaminen oli lautalla mutta kokemus sekin.
    Viime kesänä Finström. Lapsen takia halutaan nykyisin sellainen mökki, jossa on lapsiystävällinen ranta.

    Kiitos muuten ihanasta blogista.

    • Sanni

     Joo, tuo manner-Ahvenanmaan ulkopuolella sijaitseville mökeille pääsy vaatiikin jo vähän enemmän aikaa ja suunnittelua, siksi mekään ei olla sinne vielä päädytty. Mutta ehkä jonain päivänä :)

 6. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  Ihanan syksyisiä kuvia! Täällä pohjoisempana alkaa olla jo lehdet tippuneet puista, mutta silti syksy on suosikki vuodenaikani upeiden värien takia. Oi, alkoi tehdä mieli glögiä :D

  • Sanni

   Syksy on minunkin suosikkivuodenaikani! :)

   Mulla alkoi glögikausi tänä vuonna ennätysaikaisin…! :D Yleensä olen tainnut aloittaa vasta ihan marraskuun lopussa tai joulukuun alussa ^_^

 7. Maari

  Kaunista syksyä! Kiitos sinipunaisesta postauksesta :D Ahvenanmaalla on erityinen paikka sydämessäni ja Getan punaiset kalliot ovat tuttuja. Voi olla, että joku päivä vielä asustelenkin niissä maisemissa… Ja kiitti tuosta kävelyreittivinkistä, varmasti joku päivä tallaan sen kameran kanssa (kartta olisikin huippu juttu). En ole pitkään aikaan lukenut Voi hyvin lehteä, ehdottomasti taas hankin sen käsiini. Olet inspiroiva kuvaaja ja taitava!

  • Sanni

   Kiitos Maari! <3 :)

   Täytyy jossain vaiheessa tehdä tuo kartta. Polku on hassusti merkitty vain rantaa seuraavalla osuudella, mutta siinä kohtaa kun pitää kääntyä Ytternäsin päätielle ja kiertää toiselle puolelle, viitoitukset loppuvat eikä ainakaan turistilla ole juuri mahdollisuutta muuten kuin sattuman kautta löytää polun jatko asuinalueiden toiselta puolen.

 8. SaraGalaxy

  On kyllä kauniit maisemat ♡ Mua harmitti, kun ala-asteella muut luokat kävi Ahvenanmaalla luokkaretkellä, paitsi meidän luokka, oon siitä asti halunnut käydä siellä, mutta jostain syystä en ole vielä tähän päivään mennessä saanut aikaiseksi :)

  • Sanni

   Täällä se saari odottaa sinua kunnes sopiva hetki löytyy :)

 9. Ansku

  Eikä! Mullakin on ollut tollaset kumpparit, mut vaan oranssilla pohjalla ja keltaisilla teksteillä! :) Oli kyllä piristävää sujauttaa niinkin vinkeän väriset kumpparit jalkaan.

  • Sanni

   Oi, onpa kyllä ollut pirteän väriset! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.