Ahvenanmaan parhaat majapaikat Top 3

Lomakausi on aluillaan ja moni suuntaa lomallaan myös tänne Ahvenanmaalle.

Olen asunut  Ahvenanmaalla koko- ja osa-aikaisesti vuodesta 2003 saakka ja tunnen monet saaren kolkat kuin omat taskuni.  Blogistani löydät paljon informaatiota ja vinkkejä kaikesta mitä Ahvenanmaalla voi nähdä, tehdä ja syödä :)

Kirjoitukseni tästä ”Suomessa, mutta vähän niinkuin ulkomailla” -paikasta löydät Ahvenanmaa-tunnisteen alta. Siellä on sekaisin niin omia arkisia fiilistelyjäni kuin matkailijoita silmälläpitäen koottuja vinkkipostauksia.

Björnhufvud
Björnhufvud

Tähän postaukseen kokosin kolme majoituspaikkaa, joita pidän Ahvenanmaan helminä. Nämä ovat paikkoja, joihin voisi matkustaa vain paikan itsensä vuoksi ja viettää viikonlopun pelkästään siellä :)

Niinkuin olen tehnytkin, suosikissani Björnhufvudissa olen viettänyt niin romanttisen kesäviikonlopun kahdestaan mieheni kanssa kuin juhlinut sisareni 3-kymppisiä keskellä kylmintä talvea, jolloin vuokrasimme porukalla koko päärakennuksen vain meidän käyttöömme. Ihastuttava paikka joka täytyy kokea..!

Bjornhufvud_Aland_IMG_7555_2

Bjornhufvud_Aland_IMG_7723_2

Bjornhufvud_Aland_Aamiainen

Björnhufvud Bed & Breakfast, Eckerö

(uudelta nimeltään Björnhofvda Gård)

Englantilaistyylinen, uskomattoman tunnelmallinen ja pieteetillä sisustettu  bead & breakfast Ahvenanmaan toisiksi suosituimmassa matkailukunnassa Eckerössä. Majataloa pitävät Hans ja Jackie Lindmark. Pariskunta on kunnostanut huolella ja rakkaudella Hansin sukutilan yli 120-vuotiaasta päärakennuksesta ensin unelmiensa kesäpaikan perheelleen ja sitten laajennusten myötä guest housen.

Viime talvena valmistui uusi päärakennus jonka myötä majatalon vieraspaikat kasvoivat neljällä kahden hengen huoneella. Uudessa päärakennuksessa on myös ravintola ja kokoustilat. Aion ehdottomasti käydä tänä kesänä tutustumassa uuteen rakennukseen :)

Majatalon nimi muutettiin tänä vuonna Björnhofvda Gårdiksi Lindmarkien kuultua, että alue on 1700-luvulla tunnettu nimellä Björnhofvda.

Etsitkö tunnelmallista, tyylikästä ja elämyksellistä majoitusta jossa jokainen esteettinen yksityiskohta on mietitty huolella, mutta tunnelma on silti rento ja välitön? Björnhofvda on sinun paikkasi.

HavsViddenIMG_2185

HavsViddenkollaasi

HavsVidden, Geta

”Tasokas hotellielämys in the middle of nowhere” on kuvaus, joka sopii HavsViddeniin. Hotelli sijaitsee karun kauniin luonnon ympäröimänä Getan kunnan kaukaisimmassa kärjessä, runsaat 40 km Maarianhaminasta. Tätä kauemmas ei autolla manner-Ahvenanmaalla pääse, eli saaren mittapuissa sijainti on todella syrjäinen.

Mutta oih, mikä paikka… Syrjäisyys ja  luonnon karuus ovat olennainen osa HavsViddenin viehätystä ja konseptia, tänne tullaan irtautumaan urbaanin miljöön hälinästä ja aktiviteeteista ja vain ollaan. Nautitaan villin dramaattisesta merimaisemasta (Getan kalliot ovat valokuvaajien suosiossa etenkin myrskysäässä), hotellin ravintolan gourmet-antimista, rentoudutaan paljussa tai oman terassin porealtaassa ja ”mysaillaan” takan äärellä tunnelmallisessa aulabaarissa. Ehkä käteen eksyy lasillinen hyvää viiniäkin.

Olen vieraillut HavsViddenissä lukemattomat kerrat vain ihailemassa maisemia, valokuvaamassa, nauttimassa lasillisen, syömässä tai kahvilla. Paikka kuuluu itsestäänselviin retkikohteisiin joihin vien vieraitani Ahvenanmaan nähtävyys-kierroksilla :) Ei tarvitse olla majoittuva asiakas, tänne voi tulla pistäytymään muutenkin. On aina yhtä hauska yllätys kun vieraan silmien eteen avautuu pitkän puskaisen metsätien jälkeen tällainen paikka..!

Kvarnbo Gästhem

Kvarnbo Gästhem

Kvarnbo Gästhem, Saltvik

Hurmaava bed & breakfast vanhassa 1800-luvun kartanossa Saltvikissa, 25 km Maarianhaminasta. Sympaattisen pariskunnan Ella ja Martin Cromwell-Morganin pitämä majatalo on jo pitkään kuulunut Ahvenanmaan ”tunnettuihin piilohelmiin” eikä pariskunnan juuri tarvitse mainostaa, majatalo on sesonkiaikoina aina täyteenbuukattu.

Ella ja Martin ostivat kirjavan historian omaavan, pankkina ja postinakin välillä toimineen kartanorakennuksen vuonna 2001 ja kunnostivat lähes käyttökelvottomaan kuntoon päässeestä rakennuksesta neljän vuoden aikana viehättävän majatalon, palauttaen kartanon vanhan charmin.

Rakennuksen sydän on tunnelmallinen vanhan ajan havinaa huokuva ruokasali, jonka alkuperäisiä huonekaluja Ella ja Martin ovat metsästäneet Ahvenanmaan antiikkiliikkeistä. Täällä Ella, toiselta ja ammatiltaan sommelieeri, järjestää myös suosittuja viinimaistajaisia.

Jokainen majatalon kahdeksasta huoneesta on erilainen ja eri värinen, kukin omalla persoonallisella tunnelmallaan. Lähistön tunnettuihin nähtävyyksiin kuuluu mm. Kastelholman linna, ja voisinpa suositella myös pistäytymistä Stallhagenin gastro-pubiin lounaalle ja testailemaan paikallisen panimon erikoisuuksia! :)

*

Ehkä joku löysi näistä helmistä kohteen tulevalle lomalleen..? :)

.

Björnhufvud
Björnhufvud-tunnelmaa

.

Tsekkaa myös:

Maarianhaminan ravintolaopas

Kommentit (4)
  1. Kolme vuotta sitten kävimme Ahvenanmaalla ja etukäteen olimme varanneet kahdeksi yöksi majoituksen Kvarnbo Gästhemissä. Kerroinkin tuolloin Ellalle, että löysin heidät tämän blogin kautta. Meidän huone oli tuo ihana vihreä <3 Ja sen haluan vielä muistuttaa, että ihanan Michael Björklundin Smakbyn-ravintola on lähellä, siinä Kastelholman linnan vieressä.

    1. Totta, Smakbynin olisin voinut vielä mainita ^_^

      Olipa kiva kuulla että löysitte Ellan ja Martinin paikan Karkkipäivän ansiosta :) On vain niin mahtavaa jos onnistuu vinkeillään konkreettisesti auttamaan ja vaikuttamaan :)

  2. En muista olenko jo kommentoinut viime kesänä, mutta vietin vuosi sitten kesäkuussa viikon Hjortössa. Perhemökki meren rannalla ja lapsille riitti hommaa, rakastavat kalastusta. Luksusta se ei ollut mutta minun mielestäni elämäni ihanin lomaviikko! Meillä oli oma pihasaunakin ja etäisyydet Ahvenanmaalla lyhyet. Lapsetkin haluaisivat sinne uudelleen. Suosittelen, paikalla on omat kotisivut.

    1. Kiitos vinkistä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *