Karkkipäivä
Karkkipäivä

AHAa, ahaa.

Muistatte kenties, kun kävin lokakuussa syväluotaavassa Visia-ihoanalyysissä, jossa sain yhtenä hoitovinkkinä vaihtaa rakeelliset kuorinnat happopohjaisiin. Minua on ylipäänsä kiinnostanut tutustua lähemmin hydroksihappoihin, jotka lukeutuvat ihonhoidon supersankareihin.

Olen nyt käyttänyt happoihin perustuvia tuotteita kolme kuukautta, ja on aika raportoida kokemuksista.

Ihotyyppini ja sen kunnon (–> UV-vauriot) perusteella minulle ihanteellisimpia ovat AHA- eli hedelmähapot. Hedelmähappoja ovat mm. glykoli- ja maitohappo (tutkimusten mukaan tehokkaimpia), sitruunahappo, mantelihappo ja viinihappo. Muita ihonhoidossa käytettyjä happoja ovat BHA- eli salisyylihappo (paras punoittavalle, suurihuokoiselle ja epäpuhtaalle iholle) sekä PHA- eli polyhydroksihapot joita ovat mm. gluconolactone ja lactobionic acid (en tiedä näille suomennoksia). Viimeksimainitut ovat AHA-happojen kaltaisia mutta suurempimolekyylisiä ja sopivampia erityisen herkälle iholle joka saa AHA:sta ärsytysoireita.

Hydroksihappopohjaisia tuotteita, etenkin sellaisia joissa happopitoisuus ja pH-arvo mahdollistavat kuorivan ominaisuuden, on tavallisissa kaupoissa lopulta yllättävän vähän.  Se ei toisaalta tässä tilanteessa haitannut, sillä olen muutenkin ollut kiinnostunut kokeilemaan amerikkalaisen Paula’s Choicen tuotteita, joita saa vain tilaamalla.

Paula_Exfoliants_comparison

Paula’s Choice on tunnettu AHA- ja BHA-tuotteistaan ja valinnanvaraa riittää. Erilaisia kuorivia tuotteita eri happopitoisuuksilla on pökerryttävä määrä, ja asiaan perehtymättömällä voi äkkiä mennä valikoiman edessä sormi suuhun. Itsekin sain omaan valintaani apua Paulan tuotteita käyttävältä lukijaltani.

Valinnan helpottamiseksi Paula’s Choicen sivuilla on näppärä ’Vertaa’-työkalu, jolla saa 2-3 tuotetta rinnakkain ja näkee yhdellä silmäyksellä niiden olennaiset erot ja ominaisuudet. Ylipäänsä Paula’s Choicen tuotekuvausten informaatio on todella esimerkillistä ja selkeää.

PaulasChoice_AHA_IMG_5220

Tilasin Paulan EU-nettikaupasta Resist-linjan AHA-happoduon, johon kuuluu päivittäin käytettävä ja kerran viikossa käytettävä tuote.

Daily Smoothing Treatment sisältää 5% glykolihappoa ja on koostumukseltaan seerumin kaltainen. Weekly Resurfacing Treatment sisältää 10% glykolihappoa ja on koostumukseltaan nestemäistä.

Mitä lupaavat?

Tasoittaa ihon sävyä, parantaa ihon rakennetta, korjata UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita, häivyttää juonteita ja ryppyjä ja stimuloida kollageenin tuotantoa.

Happopohjaiset kuorinnat ovat siitä mielenkiintoinen tuoteryhmä, että ne ovat samalla todella tehokkaita, mutta tarpeeksi hellävaraisia päivittäiseen käyttöön. Rakeellista kuorintaahan ei suositella päivittäin käytettäväksi juuri millekään ihotyypille.

Olen käyttänyt Paulan tuotteita tammikuusta saakka, pitäen taukoa ainoastaan Floridan matkan ajan (tuotteet eivät mahtuneet käsimatkatavaran sallittuun nestemäärään). Kokemus kolmella sanalla: tykkään todella paljon. Olen mahdollisesti jopa koukussa.

Kokemuksia useammalla sanalla:

Daily Smoothing Treatment (inci alla)

– Erittäin miellyttävä koostumus. Geeli-fluidimainen, tuntuu iholla raikkaalta ja tuo hetkellisen sadevesimäisen kosteutuksen tunteen.

– Vaikka koostumus sisältää silikonia, sitä on tuotteessa niin vähän ettei tunne ole primer’maisen supersilikoninen = mahtava juttu.

– Tuote on hajusteeton, mutta siinä on miellyttävä, raikas tuoksu jossa on jotain älyttömän tuttua. (Olen koko kolme kuukautta yrittänyt keksiä miltä tämä tuoksuu saamatta siitä kiinni.)

– Kosteuttava tunne katoaa nopeasti, ja tuote vaatii pian päälleen kosteusvoiteen. Tuotehan on ensisijaisesti kuorinta, ei kosteusseerumi, vaikka tuotetiedoissa puhutaan sen käyvän myös ”kevyestä kosteuttajasta”. Ehkä kesällä, mutta vielä tähän vuodenaikaan ihoni kaipaa lisäkosteutta.

– Ihon pinta tuntuu välittömästi tuotteen jälkeen sileältä.

ResistAHA5_inci

Suuri plussa siitä, että Paulan sivulla tuotteiden ainesosien funktiot on selitetty. Perusteellisuutta, jota Sanni arvostaa! Voisipa Paulan sivujen informatiivisuutta pitää jopa hieman pedanttina, yhä vain enemmän mun mieleen! ^_^ Tavis-kuluttajalle tietoa saattaa olla liikaakin, mutta ihonhoidon ja kosmetiikan tosifriikit eksyvät helposti tuntikausiksi selaamaan sivujen artikkeleita.

Weekly Resurfacing Treatment

– Hieman vaikea annostella, sillä tuote suositellaan levitettäväksi käsien, ei vanulapun kautta. Nestemäinen koostumus karkaa helposti kämmeneltä lavuaariin.

– Tuote neuvotaan joko jättämään iholle yön ajaksi tai pesemään pois 10 minuutin kuluttua, jälkimmäinen kohdennettu ilmeisesti niille, joiden iho ärtyy näin vahvasta glykolihappopitoisuudesta. Minun ihollani 10% pitoisuus ei aiheuta mitään tuntemuksia, joten olen jättänyt nesteen kasvoille. Iho jää tuotteen jäljiltä nahkeaksi, mutta aamulla iho on supersileä ja pehmeä.

idKasvotIMG_5095

Mitä vaikutuksia olen huomannut?

– Kun aloin käyttää tuotteita, iho reagoi pienillä näpyillä. Näppyilyä kesti noin viikon, sitten iho tottui tuotteisiin. Sama näppyily toistui Floridan matkan jälkeen kun palasin käyttämään tuotteita, mistä päättelen, että ihoreaktio hyvin suurella todennäköisyydellä johtui juuri Paulan tuotteista. Ihollani ei normaalisti ole juuri koskaan näppyjä.

– Ensimmäisten viikkojen aikana en huomannut muita vaikutuksia kuin selvästi sileämmän ihon pinnan.

– Ensimmäisen kuukauden lopulla oikeasta poskipäästäni lähti miliumi, joka oli ollut siinä ainakin vuoden. Arvelin kuorinnalla todennäköisesti olleen vaikutusta miliumin irtoamiseen.

– Toisen kuukauden lopulla aloin miettiä, milloin viimeksi olin herännyt aamulla ihohuokoset ammottaen. Mielestäni ihoni pinta, joka normaalistikin on hyväkuntoinen, vaikutti muuttuneen tasaisemmaksi ja huokoset pysyivät käytännössä jatkuvasti supussa (eivätkä tuotteet edes lupaa vaikuttaa huokosiin).

– Ihon yleistuntu on ns. stabiloitunut, se tuntuu ja näyttää oikeastaan koko ajan yhtä hyvältä. Aikaisemmin tiesin aina ihon pinnan fiiliksestä, milloin oli aika taas kaivaa kuorinta esiin. Nyt iho on jatkuvasti sileä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihohuokoseni ”auki”-tilassa, kuvattu ennen Paula’s Choice -kuuria. Tätä näkyä en juuri ole kohdannut sitten tammikuun.

Mitä juonteisiin tulee, minulla on niitä lähinnä silmien ympärillä ja otsassa (otsassa ihan rehelliset rypyt), mutta niissä en ole huomannut muutoksia. Ei noista otsaan juurtuneista ilmerypyistä enää pääse millään, se on selvää :D (…muulla kuin kirurgialla, mutta ei kiitos.)

Entä aurinkovauriot..? No, ne kun vielä toistaiseksi ovat Visia-kameran mukaan suurimmaksi osaksi siellä pinnan alla, niin niistäkin on vaikea sanoa mitään. Ehkä sitten 40 täytettyäni..? ;) Jos jään AHA-tuotteiden säännölliseksi käyttäjäksi, eikä ihoni 40-kymppisenä pikarupsahda (niinkuin Visia-analyysissä vähän väläyteltiin vaurioideni tason pohjalta), niin ehkä sitten uskallan kiittää glykolihappoa…! ^_^ Palataan siis asiaan 2020-luvulla. :)

Mikä fiilis nyt?

Jään ehdottomasti käyttämään Resist-tuotteet loppuun, ja luulen, että houkutus tilata lisää on aikamoisen suuri. Ylipäänsäkin tekee mieli kokeilla lisää Paulan tuotteita, joukossahan on myös luonnollisiin ainesosiin pohjautuva tuotelinja.  Pirhanan vakuuttava eukko, ei voi muuta sanoa! :D

.

Onko teillä kokemuksia hydroksihappotuotteista?

Kommentit (75)

 1. Memmuli

  Mielenkiintoista. Joskus törmännyt aikasemmin Paulaan, mutta en surkealla kielitaidolla jaksanut perehtyä sivustoon. Toisaalta tuossa vertailussa ainakin kieli on helppoa ymmärtää. Eli täytyy ehkä kokeilla ;D.

  Clarinsin Extra Gentle Exfoliatoria olen nyt käyttänyt, mutta pintakuivuuden ”röpelöön” se ei ole itselläni toiminut. Se kuitenkin tuntuu kirkastavan ihoa ja mietinkin, uskaltaako sitä käyttää useammin kuin suosituksen 1-2 kertaa viikossa? Ja höperönä kysyn, mistä huomaan jos aiheutan liialla käytöllä enemmän tuhoa kuin hyötyä iholleni?

  Lisäksi kyselisin, että jos käyttää näitä happokuorintoja (Paulaa tai Clarinsia), reagoiko iho herkemmin aurinkoon? Täytyykö iho suojata jotenkin entistä huolellisemmin ja vahvemmin kuin ilman ahojen yms. käyttöä?

  Kiitos jos kerkeät vastailemaan, juhlatohinat varmasti vie aikaa =P!

  • Sanni

   Se kuitenkin tuntuu kirkastavan ihoa ja mietinkin, uskaltaako sitä käyttää useammin kuin suosituksen 1-2 kertaa viikossa? Ja höperönä kysyn, mistä huomaan jos aiheutan liialla käytöllä enemmän tuhoa kuin hyötyä iholleni?

   Moi Memmuli! En valitettavasti uskalla sanoa, kun en tiedä tuon Gentle Exfoliatorin AHA-happopitoisuudesta, että onko se sellainen joka sopii ihan päivittäiseen käyttöön. Voithan kokeilla vaikka joka toinen päivä ja katsoa mitä iho ”sanoo” :) Minä olen sellainen, että uskon aina empiirisen havainnon voimaan – kokemus antaa luotettavimman tiedon :) Eli jos iho ei tunnu tai näytä oireilevan epätoivottavasti Gentle Exfoliatorin tiheämmästä käytöstä, niin käyttäisin :)

   jos käyttää näitä happokuorintoja (Paulaa tai Clarinsia), reagoiko iho herkemmin aurinkoon? Täytyykö iho suojata jotenkin entistä huolellisemmin ja vahvemmin kuin ilman ahojen yms. käyttöä?

   Kyllä, iho reagoi herkemmin aurinkoon ja on suositeltavaa käyttää aurinkosuojaa AHA-käsittelyn jälkeen tai nostaa suojan tasoa jos UV-filtterillinen päivävoide on jo valmiiksi käytössä ja iho lähtökohtaisestikin aurinkoherkkä.

   Kiitos jos kerkeät vastailemaan, juhlatohinat varmasti vie aikaa =P

   Hehheh ^_^

   • Memmuli

    Tuo on kyllä ehdottomasti iso miinus Clarinsissa, että siinä ei mainita AHA pitoisuutta. Vaikka toisaalta ymmärrän. Harva taitaa hyötyä tiedosta, varsinkin kun merkillä ei ole (?) rinnakkista tuotetta joita pitäisi pystyä vertaamaan keskenään.

    Totta, kokemus kertoo. Jotenkin sitä vain miettii että tekeekö hallaa pintaa syvemmällä vaikka pinta näyttäisikin hyvältä :DD

    Ja iso IIK! Nyt täytyy ruveta metsästämään jotakin aurinkosuojallista voidetta. Tai oikeastaan jatkaa etsintää… Monia on kokeiltu, mutta kaikki on aiheuttanut näppyjä naamaan ja epätoivosena lopetin puuhan viime kesänä.

 2. Iiiia

  Sinun vinkistä tilasin Paulalta BHA exfoliaattoria (mikä sana :D) ja MIKÄ ERO IHOSSA ONKAAN! Olen käyttänyt tätä nyt vasta kaksi päivää, mutta tänään meikatessa huomasin jo eron. Poskipunakin erottui naamasta, kun poskissa ei ollutkaan enää epämääräisiä punaisia laikkuja. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä tuo saa aikaan ihohuokosille nenän vieressä, ne kun on aika samaa kamaa kun sinulla tuossa ennen-kuvassa.

  Nyt pitää vain löytää uusi aurinkosuojatuote kasvoille, kun bb-voiteessani on vain 20 suojakertoimet.

  Kiitos Sanni! :) Elämä on taas asteen verran helpompaa, kun on laiska meikkaamaan.

  • Sanni

   Wow, onpas kiva kuulla noin hienosta kokemuksesta :)

 3. Kronos

  Hei! Osaatko sanoa kumpi on voimakkaampi kuorinta, Supermoodin Youth Glo, vai Paula’s Choicen 10% Aha-kuorinta? Ihoni ei reagoi mitenkään Paulan kuorintaan vaikka sen jättäisi koko yöksi iholle. Epäilyttää että Supermoodin tuotteessa olisi jotain joka ärsyttää ihoa, esim.piparminttu.

  • Sanni

   Osaatko sanoa kumpi on voimakkaampi kuorinta, Supermoodin Youth Glo, vai Paula’s Choicen 10% Aha-kuorinta?

   Mun iholla aivan ehdottomasti Youth Glo.

 4. Paju

  Hei Sanni! Tilasin muutama viikkoa sitten myös Paulan skin perfecting 2% bha nestettä, ja nyt kun luin postauksesi aloin miettimään olisiko minun sittenkin pitänyt tilata aha-happoa sisältävää kuorinta-ainetta. Minulla on myös t-alueella rasvoittuva ja hieman akneen taipuva iho, mutta poskipäilläni ja silmänympärysihollani taas on todella runsaasti (ja etenkin viime aikoina) miliumeja. Mahtaakohan tuo bha olla liian kuivattava miliumeille? Toisaalta otsani iho on silentynyt mielestäni huomattavastikin joten ainakin akneen se on tuntunut vaikuttavan, mutta miliumit edelleen ovat pysyneet ja ehkä jopa lisääntyneet… Olen myös pohtinut kun purkin käyttöohjeen mukaan nesteen jälkeen ei ehdoteta laittamaan kosteusvoidetta, mutta eikö tämä kuivata sitä ihoa todella paljon?

  Pakko muuten sanoa, että olen lukenut blogiasi pitkään ja hakeudun aina tänne etsimään tietoa kun mietin seuraavaa kosmetiikkaostostani! :D

  • Sanni

   Mahtaakohan tuo bha olla liian kuivattava miliumeille?

   En valitettavasti osaa sanoa :/ En tunne BHA:n ja AHA:n kuivattavuuseroja käytännössä, kun itse olen käyttänyt oikeastaan vain AHA-tuotteita. Ainoa BHA-pitoinen kuoriva tuote jota olen käyttänyt on Cliniquen Mild-kasvovesi, mutta siinä BHA:ta on niin pienenä pitoisuutena ettei sitä voi verrata näihin varsinaisiin happoseerumeihin.

   Olen myös pohtinut kun purkin käyttöohjeen mukaan nesteen jälkeen ei ehdoteta laittamaan kosteusvoidetta, mutta eikö tämä kuivata sitä ihoa todella paljon?

   Kyllä mielestäni seerumimaisen tuotteen päälle tulee aina laittaa kosteustuote, iho tarvitsee aina myös kosteuttavan hoitotuotteen. Olisivatkohan jättäneet ”lisää kosteusvoide” -kehotuksen pois BHA-nesteen käyttöohjeista jos pitävät sitä jotenkin itsestäänselvänä..? En tiedä, erikoista. Mutta laita ihmeessä kosteusvoide päälle :) Anna BHA-nesteen imeytyä ensin perusteellisesti ja sitten voide päälle.

   • Paju

    Hmm ok, ehkä jatkan vielä kokeilua tällä ja jos miliumeja lisääntyy runsaasti lopetan käytön :)

    Okei, purkissa luki vain että päiväkäytössä nesteen jälkeen tulisi laittaa aurinkosuoja, muttei puhuttu mitään kosteusvoiteesta.. Mutta ehkä se on itsestäänselvää :D Minusta oli vaan niin kummallista ettei sitä pestä pois ja kosteusvoide laitettaisiin sen päälle. Mutta seuraan ohjeitasi ja laitan voiteen päälle!

 5. Jonttu

  Olisin kysynyt, onko nämä tuotteet tuoneet apua huulenpäällysalueen ylipigmentaatioon?

  • Sanni

   En ole niitä huulen alueelle käyttänyt, koska AHA-tuoteita käyttäessä minulla ei ole ollut ylähuulen hyperpigmentaatio-oireita. Olen siis käyttänyt tehokkaita AHA-tuotteita vasta kahteen otteeseen; näitä tässä jutussa esiteltyjä Paula’s Choiceja talvella/keväällä 2015 ja nyt käytössä olevaa COSRX AHA 7:aa syyskuusta lähtien. Kevään 2015 AHA-kuurin aikana minulla ei ollut hyperpigmentaatiota ylähuulella, sillä sen alueen hyperpigmentaatio tulee esiin vain kesällä ja voimakkaassa UV-altistuksessa (eli käytännössä kesäkuusta lokakuuhun, kun olen säännöllisesti syksyisin Kreikan auringon alla). Tänä vuonna taas hyperpigmentaatio pysyi suureksi ilokseni erittäin mietona, lähes näkymättömissä, ilmeisesti kiitos hyvän suojauksen (lisään nykyään voidetta todella tiheästi ja homma on niin automatisoitunut ettei se enää unohdu), joten ylähuulen alueella ei käytännössä ole mitään näkyviä länttejä hoidettavana ?

 6. Jonttu

  Hienoa, että on häipynyt. Entä uskaltaisitko käyttää happotuotteita kesällä öiseen aikaan?

  Itselläni on hieman stressi myös vitamiiniasioiden kanssa: tekisi mieli aloittaa jo joku retinoli tuote (aloittaessa tietenkin mahdollisimman mieto), koska olen lukenut, että mitä aiemmin, sitä parempi. Mutta kun A-vitamiinijohdannaisissakin on tuo aurinkoherkkyyttä lisäävä puoli, ni en tiedä, onko lopputulos plussalla vai miinuksella. Ehkä voisin talviaikana käyttää öisin retinolituotteita, jolloin yrittäisin saada aurinkoläiskiä piiloon, ja olla kesät käyttämättä.

  Hapoista muuten tulee jotenkin sellainen kuva, että saavat kyllä tuhkimomaisen lopputuloksen parhaassa tapauksessa aikaan ja iho voi muuttua siloiseksi kuin mikäkin, mutta sitten kun on katsonut kuvia niistä, joille on tehty kovia happohoitoja ja neulaushoitojakin (esimerkiksi), niin jotenkin myös itsestäni tuntuu, että se hehkuva iho on jotenkin ohut, ihan kuin siitä olisi höylätty jotakin siihen kuuluvaa pois. Monilla suurilla julkkisnaisilla, jotka jo vähän vanhempia, näkyy jo tällaisia siloisia ja hehkuvia ihoja, mutta jotenkin se hehku on heillä erilaista kuin nuorilla luonnollinen hehku.

  En tiedä. Olen siis kuitenkin hieman pelokas näiden molempien tuoteryhmien (siis happokuorintojen ja esim. A-vitamiinin) käytön suhteen: kuuluvat tehokkaimpiin tuotteisiin kosmetiikan kentällä, mutta toisaalta ohentavatko muuten ihoa pitkäaikaisessa käytössä.

  Muuten, ovatko entsymaattiset kuorinnat sitten aina turvallisia esim. herkemmällekin iholle? Voiko näillä saada liian rajun lopputuloksen aikaan esim. kotioloissa?

  Ai niin, sellaista piti kysyä, että mitkä ovat sinulla eniten kuluvat kosmetiikkatuotteet? Itselläni vanulaput ja kasvovesi.

  • Sanni

   Hapoista muuten tulee jotenkin sellainen kuva, että saavat kyllä tuhkimomaisen lopputuloksen parhaassa tapauksessa aikaan ja iho voi muuttua siloiseksi kuin mikäkin, mutta sitten kun on katsonut kuvia niistä, joille on tehty kovia happohoitoja ja neulaushoitojakin (esimerkiksi), niin jotenkin myös itsestäni tuntuu, että se hehkuva iho on jotenkin ohut, ihan kuin siitä olisi höylätty jotakin siihen kuuluvaa pois.

   Mä en ole katsonut koskaan ennen/jälkeen happohoitojen kuvia, niin en ole muodostanut käsitystä näyttääkö iho käsittelyjen jälkeen ohuemmalta. Ohuempihan se tietysti on, kun siitä fyysisesti poistetaan kerros pinnasta, mutta sen pitäisi tietysti paksuuntua takaisin uusien ihosolujen taas punkiessa pintaan.

   Monilla suurilla julkkisnaisilla, jotka jo vähän vanhempia, näkyy jo tällaisia siloisia ja hehkuvia ihoja, mutta jotenkin se hehku on heillä erilaista kuin nuorilla luonnollinen hehku.

   Voisiko tämä johtua vain luonnollisesti ikääntymisestä..? Eli vaikka ihoa kuinka on siloteltu hoidoilla, ruiskuilla ja veitsilläkin, sen tukirakenne ei kuitenkaan voi mitenkään olla samassa kunnossa kuin nuorella iholla, jolloin iho väkisin on vähemmän kimmoisa, englanniksi plump (se on mielestäni paremmin kuvaava sana kuin ’kimmoisa’, kun se viittaa myös terveeseen ”pulleuteen”).

   kuuluvat tehokkaimpiin tuotteisiin kosmetiikan kentällä, mutta toisaalta ohentavatko muuten ihoa pitkäaikaisessa käytössä.

   Mun maalaisjärki sanoo, että jos/kun happokuorintaa käyttää säännöllisesti, niin iho pysyy tietysti jatkuvasti ei-kuorittua ihoa ohuempana. Se on kauniimpi ja siloisempi, mutta omaa huonomman luontaisen suojan UV-säteilyä vastaan. En toistaiseksi ole kuullut muista mainittavista happokuorinnan negatiivisista vaikutuksista – siis silloin kun puhutaan ihosta joka sietää happoja.

   Muuten, ovatko entsymaattiset kuorinnat sitten aina turvallisia esim. herkemmällekin iholle? Voiko näillä saada liian rajun lopputuloksen aikaan esim. kotioloissa?

   Tästä minulla ei ole tarpeeksi tietoa, en valitettavasti osaa sanoa. Ilmeisesti (tehokkaita) entsyymikuorintoja on ainakin vaikeampi formuloida kuin happokuorintoja, sillä entsyymien toimintakyky on riippuvainen vielä useammista, hankalasti kontrolloitavista asioista (kuten lämpötila) kuin hydroksihapot.

   Ai niin, sellaista piti kysyä, että mitkä ovat sinulla eniten kuluvat kosmetiikkatuotteet? Itselläni vanulaput ja kasvovesi.

   Minulla eniten kuluvat kosmetiikkatuotteet ovat ilman muuta huulirasva ja silmämeikinpoistoaine. Vanulappuja ja etenkin topsipuikkojakin kuluu valtavasti, mutta niitä en laske kosmetiikaksi :D Vartalovoiteitakin varmasti kuluisi loppuun useampi vuoden aikana, mutta koska käytössä/testattavana on jatkuvasti jopa 10 eri vartalovoidetta, saan purkin loppuun aniharvoin ja usein voide (etenkin luonnonkosmetiikan) ehtii jo mennä pilalle ennenkuin purkki on tyhjä. Meillä on kylppärissä niin lämmintä (koska mies haluaa tosi lämpimän lattialämmityksen), että siellä säilytetty luonnonkosmetiikka valitettavasti pilaantuu paljon nopeammin kuin normaalissa huoneenlämmössä säilytetty.

 7. Jonttu

  Uups, olin näköjään jo tuossa ylempänä kysellyt entsymaattisista kuorinnoista… No, nyt on vähän enemmän tietoa hapoista.

  Nuo hapot vain jotenkin pelottaa aika paljon, kun oma herkkyys auringolle on nyt tullut selväksi. Pitää sitten ryppyisempänä punnita asiaa taas uudelleen, jos silloin vaakakupissa heleä iho painaa jo enemmän kuin mahdolliset uudet aurinkovauriot. Ehkä vanhempana ihon ”tulevaisuudelle” ei enää anna näin suurta painoarvoa. Toistaiseksi tuudittaudun kasvoveden autuaaksi tekevään vaikutukseen. : ) Eipä ainakaan tule aurinko-ongelmia Lacto Linen kanssa. :)

  Muuten, voiko noista happotuotteista jo pelkkä kasvovesikin toimia kuorintana vai onko ajateltu se niiden käyttö niin, että tukevat varsinaisen happokuorintatuotteen vaikutusta?

  Tarkoitin sellaisella ihan omanlaisellaan vanhalla iholla sitä, että näkee, jos heleys on yritetty saada aikaan kaikenmaailman hionnoille ja vastaavilla. Iho voi olla sellainen sairaalla tavalla heleä, en osaa selittää. Mutta itselleni tulee mieleen, että ei ehkä tee hyvää iholle se, että siltä kaikin keinoin otetaan jotain luonnollista pois.

  Olisi tosi mielenkiintoista kuulla happotuotteiden mahdollisista pitkäaikaisvaikutuksista ihotautilääkäriltä! Oletko jossakin vaiheessa taas pääsemässä haastattelemaan ihotautilääkäriä? :)

  • Sanni

   Muuten, voiko noista happotuotteista jo pelkkä kasvovesikin toimia kuorintana vai onko ajateltu se niiden käyttö niin, että tukevat varsinaisen happokuorintatuotteen vaikutusta?

   Voi toimia, kunhan siinä on tarpeeksi happoja ja sopiva pH :) Esimerkiksi Clinique markkinoi omia Clarifying Lotion -kasvovesiään ”exfoliatoreina”. Koska kyseessä on kahdesti päivässä käytettävä tuote, kuoriva vaikutus on toki miedompi kuin niissä tuotteissa joita suositellaan käytettäväksi vaikka kerran tai pari viikossa.

   Pixi Glow Tonic on toinen esimerkki, siinä on 5% glykolihappoa ja sitä markkinoidaan päivittäiseen käyttöön ihonpuhdistuksen viimeistelyyn.

   Oletko jossakin vaiheessa taas pääsemässä haastattelemaan ihotautilääkäriä? :)

   Varmaan itsestäni kiinni, milloin jaksan ottaa sellaiseen yhteyttä…! :D

 8. Jonttu

  Itselläni huulirasvat kuluvat tuskastuttavan hitaasti. Siksi pitääkin yrittää aina valita joku tosi kiinnostava yksilö testiin, kun se kestää aina niin kauan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.