Acorellen ihastuttavat tuoksuharmoniat

Tässä taas kestoaihe josta minun on pitänyt kirjoittaa varmaan viimeiset kolme vuotta jos en yhtään liioittele..!

acorelle_tuoksut

Tutustuin Acorellen ekotuoksuihin ensimmäisen kerran vuonna 2010 Lotus Bamboo Eau Fraichen ja kuutta eri tuoksua sisältäneen näytepakkauksen muodossa. Ensikohtaamisessa ei ollut onni matkassa. Minun ja Lotus Bamboon kemiat eivät oikein kohdanneet, ja näytepakkauksen sisällöstä kirjoittaminen jäi, kun huomasin pullot pakkauksesta irrotettuani, että niihin ei oltu merkattu mitä tuoksua mikäkin pullo sisälsi…! Pidin osasta näytetuoksuja kovastikin, mutta en kokenut mielekkääksi tehdä postausta tuoksuista joiden nimiä saatoin vain arvuutella.

Luonnonkosmetiikan tuoksuja ei ole ainakaan Suomen markkinoilla tungokseksi asti, ja Acorelle taitaa olla laajin maassamme myytävä ekotuoksusarja.

Acorelle_EdPs

Luomutuoksut ovat hankala laji, sillä tuoksua on haastavaa saada kestämään iholla ilman synteettisiä fiksatiiveja. Pääsääntöisesti ekotuoksut katoavatkin iholta suhteellisen nopsaan ja niitä on lisäiltävä tasaisin väliajoin mikäli haluaa tuoksun tuntuvan koko päivän. Poikkeuksiakin on, kuten Honoré des Présin Vamp a New York joka hakkaa kestollaan monet synteettiset sisarensakin.

Acorellella on kolmea eri tuoksuvahvuutta; Eau Fraiche, Eau de Toilette ja Eau de Parfum. Suomessa ei myydä EdT-vahvuutta.

AcorelleEauFraiche

Olen tuon ensikohtaamisen jälkeen tuoksutellut Acorellea paljon vuosien varrella, ja kuin pikkuhiljaa koukuttunut merkin tunnistettavaan tuoksumaailmaan. Acorelle on melkeinpä Honoré des Présin vastakohta – kiltti, sovinnainen, ”kotoinen”. Millä en halua sanoa ”nössö”. Acorellen tuoksuissa on ihanaa puuterisuutta ja kaikki ovat hyvin tasapainoisia. Näissä tuoksuissa ei mikään tuoksunuotti hyökkää esiin vaan tuoksu kehittyy iholla eleettömän pehmeäksi harmoniaksi.

Acorelle_R_de_Rose2

Suosikeiksini ovat muodostuneet lempeän makeat R De Rose (tai R Of Rose, pakkauksissa on nimet sekä ranskaksi että englanniksi) ja White Orchid. Myös metsäinen Land Of Cedar ja raikkaat Citrus Verbena ja Tea Garden miellyttävät kovasti.

R Of Rosen tuoksunuotteja ovat ruusu, geranium, freesia ja vadelma. (Tietääkö joku onko tuolle geranium-kukalle jotain suomenkielistä nimeä..? ) Fragrantica-sivulta löysin erään käyttäjän jättämän kuvauksen joka tiivistää mielestäni erinomaisesti R Of Rosen hengen:

”This perfume is quiet, serene, clean, sheer, whispery, utterly natural smelling, and just…pretty”. (LesleyA / Fragrantica)

AcorelleWhiteOrchid_Eaufraiche

White Orchidin ensituoksu on makeampi ja mausteisempi, mutta tasoittuu iholla pian samalla lailla puuterisen pehmeäksi matoksi kuin R Of Rose. Mukana vivahteita päärynästä, vadelmasta, persikasta ja orkideasta. Appelsiinin ja santelin eteeriset öljyt lupaavat anti-stress –vaikutusta.

Kummastakin tuoksusta on sekä Eau Fraiche- että Eau de Parfum –vahvuus. R Of Rosen kohdalla pidän itse asiassa Fraiche-versiosta vieläkin enemmän sillä se on vain jotenkin niin vastustamattoman pehmeä.

.

Kestävyys Eau de Parfum –vahvuudessa on ihan hyvä, mutta voisi toki olla parempi, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Se on jotain mikä pitää luomutuoksuja käyttäessä vain hyväksyä, valtaosa niistä ei rakenteensa puolesta kykene tarttumaan iholle samalla teholla kuin synteettiset tuoksut. Eau Fraichet katoavat iholta käytännössä heti (tai ainakaan itse en enää niitä puolen tunnin kuluttua haista), EdP:t  pysyvät muutaman tunnin. Kuten kaikessa, tämäkin on yksilöllistä. Acorellella on joistain tuoksuista myös vartaloemulsiot, ja kerrostamalla voidetta & tuoksua saa kestävämmän tuloksen.

EdP-tuoksujen hinnat ovat 35-39 euron kieppeillä jälleenmyyjästä riippuen, Eau Fraiche -tuoksut maksavat alkaen 20 euroa. (Blogia tarkkaan lukevat tietänevätkin missä ekokaupassa on aina ne edullisimmat hinnat… ;))

 * * R Of Rose -tuoksun olen saanut Acorellen PR:ltä. * *

Kommentit (27)
  1. Haluaisin niin tietää, miltä tuo ”Absolu Tiare” tuoksuu! Se houkuttaa…

    1. Makealta ja ikäänkuin ”tummemmalta” kuin esim R Of Rose ja White Orchid. Mutta siinä on se sama pehmeys ja puuterisuus.

  2. Mä luen Karkkipäivää tarkkaan, mutta en tiedä missä on edullisinta ekoilua!? Kerro kerro :)

      1. Jess, mä olen sitten tilannut oikeasta paikasta ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *