Karkkipäivä
Karkkipäivä

Acorellen ihastuttavat tuoksuharmoniat

Tässä taas kestoaihe josta minun on pitänyt kirjoittaa varmaan viimeiset kolme vuotta jos en yhtään liioittele..!

acorelle_tuoksut

Tutustuin Acorellen ekotuoksuihin ensimmäisen kerran vuonna 2010 Lotus Bamboo Eau Fraichen ja kuutta eri tuoksua sisältäneen näytepakkauksen muodossa. Ensikohtaamisessa ei ollut onni matkassa. Minun ja Lotus Bamboon kemiat eivät oikein kohdanneet, ja näytepakkauksen sisällöstä kirjoittaminen jäi, kun huomasin pullot pakkauksesta irrotettuani, että niihin ei oltu merkattu mitä tuoksua mikäkin pullo sisälsi…! Pidin osasta näytetuoksuja kovastikin, mutta en kokenut mielekkääksi tehdä postausta tuoksuista joiden nimiä saatoin vain arvuutella.

Luonnonkosmetiikan tuoksuja ei ole ainakaan Suomen markkinoilla tungokseksi asti, ja Acorelle taitaa olla laajin maassamme myytävä ekotuoksusarja.

Acorelle_EdPs

Luomutuoksut ovat hankala laji, sillä tuoksua on haastavaa saada kestämään iholla ilman synteettisiä fiksatiiveja. Pääsääntöisesti ekotuoksut katoavatkin iholta suhteellisen nopsaan ja niitä on lisäiltävä tasaisin väliajoin mikäli haluaa tuoksun tuntuvan koko päivän. Poikkeuksiakin on, kuten Honoré des Présin Vamp a New York joka hakkaa kestollaan monet synteettiset sisarensakin.

Acorellella on kolmea eri tuoksuvahvuutta; Eau Fraiche, Eau de Toilette ja Eau de Parfum. Suomessa ei myydä EdT-vahvuutta.

AcorelleEauFraiche

Olen tuon ensikohtaamisen jälkeen tuoksutellut Acorellea paljon vuosien varrella, ja kuin pikkuhiljaa koukuttunut merkin tunnistettavaan tuoksumaailmaan. Acorelle on melkeinpä Honoré des Présin vastakohta – kiltti, sovinnainen, ”kotoinen”. Millä en halua sanoa ”nössö”. Acorellen tuoksuissa on ihanaa puuterisuutta ja kaikki ovat hyvin tasapainoisia. Näissä tuoksuissa ei mikään tuoksunuotti hyökkää esiin vaan tuoksu kehittyy iholla eleettömän pehmeäksi harmoniaksi.

Acorelle_R_de_Rose2

Suosikeiksini ovat muodostuneet lempeän makeat R De Rose (tai R Of Rose, pakkauksissa on nimet sekä ranskaksi että englanniksi) ja White Orchid. Myös metsäinen Land Of Cedar ja raikkaat Citrus Verbena ja Tea Garden miellyttävät kovasti.

R Of Rosen tuoksunuotteja ovat ruusu, geranium, freesia ja vadelma. (Tietääkö joku onko tuolle geranium-kukalle jotain suomenkielistä nimeä..? ) Fragrantica-sivulta löysin erään käyttäjän jättämän kuvauksen joka tiivistää mielestäni erinomaisesti R Of Rosen hengen:

”This perfume is quiet, serene, clean, sheer, whispery, utterly natural smelling, and just…pretty”. (LesleyA / Fragrantica)

AcorelleWhiteOrchid_Eaufraiche

White Orchidin ensituoksu on makeampi ja mausteisempi, mutta tasoittuu iholla pian samalla lailla puuterisen pehmeäksi matoksi kuin R Of Rose. Mukana vivahteita päärynästä, vadelmasta, persikasta ja orkideasta. Appelsiinin ja santelin eteeriset öljyt lupaavat anti-stress –vaikutusta.

Kummastakin tuoksusta on sekä Eau Fraiche- että Eau de Parfum –vahvuus. R Of Rosen kohdalla pidän itse asiassa Fraiche-versiosta vieläkin enemmän sillä se on vain jotenkin niin vastustamattoman pehmeä.

.

Kestävyys Eau de Parfum –vahvuudessa on ihan hyvä, mutta voisi toki olla parempi, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Se on jotain mikä pitää luomutuoksuja käyttäessä vain hyväksyä, valtaosa niistä ei rakenteensa puolesta kykene tarttumaan iholle samalla teholla kuin synteettiset tuoksut. Eau Fraichet katoavat iholta käytännössä heti (tai ainakaan itse en enää niitä puolen tunnin kuluttua haista), EdP:t  pysyvät muutaman tunnin. Kuten kaikessa, tämäkin on yksilöllistä. Acorellella on joistain tuoksuista myös vartaloemulsiot, ja kerrostamalla voidetta & tuoksua saa kestävämmän tuloksen.

EdP-tuoksujen hinnat ovat 35-39 euron kieppeillä jälleenmyyjästä riippuen, Eau Fraiche -tuoksut maksavat alkaen 20 euroa. (Blogia tarkkaan lukevat tietänevätkin missä ekokaupassa on aina ne edullisimmat hinnat… ;))

 * * R Of Rose -tuoksun olen saanut Acorellen PR:ltä. * *

Kommentit (27)

 1. Jenna

  Haluaisin niin tietää, miltä tuo ”Absolu Tiare” tuoksuu! Se houkuttaa…

  • Sanni

   Makealta ja ikäänkuin ”tummemmalta” kuin esim R Of Rose ja White Orchid. Mutta siinä on se sama pehmeys ja puuterisuus.

 2. Salla

  Mä luen Karkkipäivää tarkkaan, mutta en tiedä missä on edullisinta ekoilua!? Kerro kerro :)

 3. Emilia

  Ostin juuri viime viikolla Sokoksen alennuksista ihan ex tempore Lotus Bamboon hajuveden + bodylotionin. Tykästyin hajuveden kirpeään raikkauteen ja ”erilaisuuteen” ja se oli sitäpaitsi reippaasti alennuksessa, joten tarttui mukaan, vaikka en ollut lainkaan mitään uutta tuoksua hakemassa! Mutta voi että sentään kun se bodylotion tuoksuu jotenkin ikävästi vuohenjuustolle. Siis tykkään vuohenjuustosta, mutta en halua tuoksua sille. :/ Hajuvettä säästän keväälle/kesälle, ei ole mielestäni oikein talvinen tuoksu. Mutta tämä merkki oli tosiaan uusi tuttavuus mulle ja voisi ihan mielenkiinnolla kokeilla muitakin tuoksuja!

  • Sanni

   Vuohenjuustolle…! ^_^ Apua..! Tekee jo mieli käydä nuuhkimassa tuota body lotionia… :D

   Minulle tuo Lotus Bamboo on liian ”kölninvesimäinen”. Olen tosin kokeillut vain kevyempää Fraichea, ehkäpä EdP-versiossa on enemmän potkua..? Onko sulla Fraiche vai EdP?

   • Emilia

    Piti itsekin tuoksutella sitä uudestaan! Ei se suoraan siitä tuubista vuohenjuustolle tuoksu, mutta mun iholla se muuttui. Koko ajan pisti nenään sellainen tuttu haju ja yhtäkkiä vaan tajusin, että se on vuohenjuusto! :D
    Se hajuvesi on EdP versio ja mun mielestä siitä tulee kunnon kirpeä jälkihaju (onko tuo edes sana? jälkimaku/jälkihaju…), eli ehkä siinä on enemmän potkua.

 4. Tove

  Geranium on kurjenpolvien suku. Tunnetuin meillä on metsäkurjenpolvi eli juhannuskukka (Geranium sylvaticum).

  • Sanni

   Minäkin googlasin tuon kurjenpolven mutta jos se on pelkkä suku, niin miksihän siitä puhutaan yhtenä kasvina..? Eri kurjenpolvet tuoksuvat varmaan erilaiselle..? Tuo R Of Rosessa käytetty tuoksuaines on rose geranium, ja suomennoksessa puhutaan vain geraniumista.

   • Veppe

    Ehkä joku on jo kokonaan sen sanonutkin, mutta ’rose geranium’ on kutsumanimi pelargonille, tarkemmin sanottuna sellaiselle, jota suomeksi vissiin palsamipelargoniksi (Pelargonium graveolens) kutsutaan. Se ei kuulu kurjenpolvien sukuun (Geranium), vaan pelargonien (Pelargonium), mutta samaan kurjenpolvikasvien heimoon kyllä.

    Jostain syystä ’geranium’ on muodostunut kutsumanimeksi pelargoneille, vaikka se toista kasvisukua tarkoittaakin. Joskus inceissä täsmennetäänkin geranium oilin tai vastaavan ainesosan jälkeen sulkeissa ’Pelargonium graveolens’. Yhdessä kommenteista sanotaan, että ”geranium on pelargonien suku”, mutta kurjenpolvienhan se tosiaan on, ja pelargonien on sitten ’Pelargonium’.

    Pelargonin tuoksua voi muuten nuuhkia myös Fair Trade Honeyssä, senkin incistä löytyy geranium oil. :)

    • Sanni

     …ja täältähän se tyhjentävä vastaus tuli..! :) Kiitos! :)

     Pelargonit on ihan tuttuja, tai sana on tuttu kukkayhteyksistä mutta geranium-kukasta en ole koskaan kuullut Suomessa puhuttavan. Olen aina yhdistänyt sen inceissä ruusuun, ja googlekin kertoo sen tuoksuvan ruusulta, mutta en ole aiemmin sen syvällisemmin miettinyt onko se oma kasvinsa, joku muu kuin ruusu.

     • Veppe

      Olkaa hyvä vaan. :) On tosiaan aika hölmöä, että tuotteiden markkinoinnissa puhutaan suomeksi geraniumista, eihän se tarkoita tavalliselle ihmiselle yhtään mitään. On sitten vähän vaikea yhdistää tuoksua mihinkään.

      Opin itsekin sen rose geraniumin ja pelargonian yhteyden inceistä joskus tutustuessani ensi kertaa luonnonkosmetiikkaan, kun Providalla ja joillakin muillakin merkeillä oli tuotteissaan ne latinankieliset nimet perässä. Muuten tuskin olisin tiennyt, mihin sillä viitataan.

      • Tiia

       Mä niin fanitan tätä Veppeä;) Aina tulee tiukkasävyistä asiaa aiheeseen kuin aiheeseen.
       Olet selvästi kadehdittavan hyvin perehtynyt asioihin. Go Veppe!

       • Veppe

        Heheh! :D Mä en tarkoita olla tiukkasävyinen, mun pitäisi jotenkin oppia käyttämään runsaasti turhia täytesanoja ja kaikkea muuta lieventävää… Brain-keypad-translatorissa vikaa. Harva kadehtii, suuttuvat ennemmin! Tuntuu vähän farssilta kaikkien näiden kommenttieni kanssa (pyörittelee silmiään). Kiitos kun kestätte. :p

 5. Hanni

  Mistähän näistä saisi jälleenmyyjälistan? Oulun Stockmannilta jo kyselin, mutta heillä ei ainakaan ollut.

  • Sanni

   http://ekovista.fi/jalleenmyyjat/acorelle-jalleenmyyjat/

   (Hmm, en muuten itse saanut tuota karttaa toimimaan… Ekovistalta varmaan saa jälleenmyyjälistan jos laittaa meiliä.)

   Sokos ainakin myy ekokauppojen lisäksi. Ai niin mutta onkos Oulussa Sokosta..?

   • Hanni

    Minäkin yritin tuota karttaa katsella, mutta ei toiminut. Sokosta ei ole meillä enkä uskaltaisi nettikaupasta ilman ennakkonuuhkimista ostaa.

    • noppa

     Life-myymälöissä Oulussa on ollut joitain näistä tuoksuista haisteltavissa.

 6. eye

  Geranium taitaa olla kurjenpolvi, näin ainakin google kertoi. ;)

 7. Mari

  Ostin äidilleni joululahjaksi Sokokselta White Orchid -lahjapakkauksen (edp+vartalovoide). Ihastuin välittömästi tuoksuun, samoin lahjansaajakin.

  Pakkaukset, oli myös muita tuoksuja, ovat nyt alennuksessa 30,80 e. Taidan hakea itsellenikin samanmoisen… :)

  http://www.sokos.fi/fi/sokos/acorelle-white-orchid-edp-lahjapakkaus

 8. momo

  jeeeee, tuoksupostaus! :) näitä on aina yhtä kivaa lukea, mitä nyt vaan ärsyttää kun tulee sitten kauheita mielitekoja ostella itsellekin…

  geranium on muuten kurjenpolvi :)

 9. Tiia

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kurjenpolvet
  Kyllä Geranium on paljon hienomman kuuloinen:)

 10. Hiisi

  Geranium on taitaa olla joko pelakuu (pelargonia) tai kurjenpolvi.

 11. Heidi

  Geranium on pelargonien suku. Geraniumia aineena on esimerkisi eteerisessä ruusuöljyssä. Geranium on yksi tavallisimmista hajusteallergioiden aiheuttajista.

  • Veppe

   Geranium on kurjenpolvien suku, ei pelargonien, joskin se kyllä on kutsumanimi pelargoneille. Geranium ei ole aine, tarkoitat varmaan geraniolia!

 12. NG

  Jardin Les Thes ja Lotus Bambou ovat raikkaan miellyttäviä, loput ovat aika lailla tukahduttavia ja imeliä… mulla taitaa olla lahjaksi saatuna tuo Tiare, ja on kyllä liian aurinkovoidemainen (tulee mieleen assosiaatio Yves Rocherin kesätuotteista..)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.