Acorelle-ihokarvapaneelin tulokset

Nyt sitten vihdoin tuloksia kuudelta panelistiltamme, jotka testasivat Acorellen ihokarvan kasvua hidastavia tuotteita parin kuukauden ajan. Tuotteet lupaavat hidastaa karvan uudelleenkasvua ja säännöllisellä käytöllä karvan luvataan myös muuttuvan hentoisemmaksi ja vaaleammaksi. Testissä oli mukana voiteet kasvoille ja vartalolle sekä deodorantti. Yhtä tuotetta testasi kaksi henkilöä.

Kuva: Shutterstock

Tässä vielä kertauksena panelistien ”karvatiedot” ^_^ :

Vartalovoide:

Rva Melli (karvoitus “hyvin tummaa, pitkää ja paksua luokkaa villisianharjas”)

Heidi (vaalea karvoitus, on miettinyt valoimpulssihoitoa ja myös kasvoissa kasvaa hormonikarvoja)

Kasvovoide:

Nan (hormonikarvoitusta kasvoilla)

Immu (tummia karvoja kasvoilla hormonaalisista syistä)

Deodorantti:

Nannana (herkästi sheivauksesta ärtyvät kainalot, vahaa 2-3 viikon välein)

Mohn (epiloi kainaloitaan säännöllisesti, minkä kokee tuskallisena ja haluaa pidentää epilointikertojen väliä)

Testissä heikoiten menestyi vartalovoide, joka ei tuottanut luvattuja tuloksia kummallekaan testaajalle. Heidi mietti, että testitilanne mahdollisesti aikaansai sen, että hän kiinnitti karvoihin tavallista enemmän huomiota  ja oikein odotti niiden kasvua, jolloin tuntui siltä että ehkäpä karvat tosiaan kasvoivat hitaammin. Heidi kuitenkin lisää, että voisi ostaa tuotteen jos siitä olisi hajustamaton versio.

Rva Melli ei huomannut ”villisianharjastensa” vaalenevan tai muuttuvan hennommiksi, vaan ihokarvat kasvavat yhä jäykkinä ja tummina takaisin. Sen sijaan karvojen takaisinkasvu on hidastunut, mutta Rva Melli epäilee sen johtuvan enemmänkin siitä, että hän vaihtoi tuotteen käytön yhteydessä sheivauksesta sokerointiin.

Huomattavasti paremman vastaanoton saivat kasvovoide ja deodorantti, joista etenkin kasvovoiteella saatiin selviä tuloksia aikaan. ”Kaikenkaikkiaan mahtava tuote, tätä on saatava lisää!” tiivistää nimimerkki Immu kokemuksiaan.

Voide koettiin erittäin miellyttäväksi käyttää, mutta tuubipakkaus sai satikutia huonosta annostelunokastaan. Nan ei huomannut vaikutusta karvojen vaaleuteen tai paksuuteen, mutta takaisinkasvu hidastui ja Nan saattoi pidentää karvojenpoiston välistä aikaa. Immu puolestaan havainnoi kaikki luvatut vaikutukset ja huomasi selvän eron jo reilun viikon päästä tuotteen käytön aloituksesta. ”Karvojen kasvu hidastui, häiritseviä ihokarvoja kasvoi selvästi vähemmän ja karvat olivat hentoisia. (…) Pinsettien ja sokerointiaineen kanssa ei tarvinnut läheskään niin usein olla tekemisissä.”

Kuulostaa hyvältä! :)

Myös deodorantti sai varsin positiivista palautetta. Sekä Nannana että Mohn kokivat deodorantin tehokkaana ja miellyttävänä käyttää ja se piti hien hajun poissa erinomaisesti. Nannana ei havainnut vaikutuksia kainalokarvoihin, mutta Mohn raportoi karvojen kasvavan nyt hentoisempina ja tuntuvan ja näyttävän erilaisilta. ”En ole tuntenut tarvetta epiloida kainaloitani tämän reilun kuuden viikon aikana. Toki karvat ovat kasvaneet jo sen mittaisiksi, että syytä olisi mutta kainalot tuntuvat silti siltä, kuin kainalokarvat olisivat lyhyemmät kuin mitä ne ovat ja niitä olisi vähemmän.”

Täydelliset testitulokset panelistien kaikkine vastauksineen löydät täältä. :)

Kiitokset Ekovistalle testimahdollisuuden tarjoamisesta. Acorellen tuotteita saa hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista kuten Ruohonjuurista, Ekoloista ja Lifeista sekä nettikaupoista kuten Hyvinvoinnin Tavaratalo ja Ecodeal. Lista jälleenmyyjistä löytyy täältä.

Kommentit (13)
 1. Kiitos tästä postauksesta,olenkin odotellut tuloksia. Asia valitettavasti itselläni ajankohtainen,hormoonit hyppeleee ja karvat välillä villiintyy naamalla =(

 2. Hei mitä nuo hormoonien heittelyn aiheuttamat karvat oikein on? Mistä tunnistaa? Kasvavatko tietyille alueille?:)

  Olen aina ollut sitä mieltä että ehkäisypillerit, saivat aikaan outoa karvankasvua mm. varpaissa ja kukaan ei koskaan uskonut minua :DDD En nyt siis puhu mistään kovin pahasta, mutta itse huomasin kyllä eron.

  1. Hei mitä nuo hormoonien heittelyn aiheuttamat karvat oikein on? Mistä tunnistaa? Kasvavatko tietyille alueille?:)

   Enpäs muuten tiedä. :) Jospa panelistit osaisivat vastata…?

   1. No voin jotain yrittää lyhyesti selittää, ja netistä tietysti löytää tietoa.
    Liikakarvoitus eli Hirsutismi on lievänä hyvin yleinen (joskin hemmetin kiusallinen) vaiva monenikäisillä naisilla.
    Yleisimpia syitä liikakarvoitukselle on munasarjojen monirakkulaoireyhtymä, joka on helppo todeta ultrassa, tämä on suht yleinen vaiva.Verikokein on todennettavissa munasarjojen ja lisämunuaisen tuottaman androgeenin (=mieshormonit) määrä.Näiden ylituotanto arvatenkin aiheuttaa mm liikakarvoitusta (kasvot, selkä, alavatsa).
    E-pillerien käyttöhän pääsääntöisesti vähentää karvankasvua, mutta pillereista luopuminen palauttaa kasvun ns normitasolle.
    Jos karvoituksen lisääntyminen mietityttää niin tohtorin puheille, syitä on kuitenkin monia ja itse sain aikoinaan ensiapua keltarauhashormonien syömisellä.Vaikutti positiivisesti moneen muuhunkin asiaan olossa.
    Karvoituksen määrä ja laatu on myös pitkälti perimässä, emmekä siihen voi suuremmin vaikuttaa.Omalla isoäidilläni ja äidilläni on ollut liikakarvoitusta varsinkin leuan alueella.
    Itselläni myös kaksi raskautta peräkkäin yli 36 vuotiaana vaikutti hormonaalisiin toimintoihin ihan myräkkänä ja kuopuksen syntymän jälkeen n vuosi sitten aloin lykätä taas karvaa naamastani oikein urakalla..pikkuhiljalleen asia onneksi hieman tasaantunut.
    Ja tosiasiahan on että nykyisessa karvattomuutta suosimassa ihannemaailmassa normaalin karvoituksen ja lievän hirsutismin raja on kuin veteen piirretty viiva!!
    Mutta harva meistä tytöistä haluaa karvaista leukaa tai viiksiä itselleen saati selänalueelle ”turkkia”, niistä tulee epämukava ja epävarma olo, ja siksipä itse luen aina kiinnostuneena juttuja tuotteista jotka ainakin lupaavat ”karvat hävittää”.
    Haluan karvattoman naaman kiitos..tässä iässä rypyt piisaavat mieliharmiksi =)
    Toivottavasti sekava sepustukseni edes jotain tiedonjyvää antoi.

    1. Oi, nyt vasta huomasin että tänne oli kaivattu panelisteilta kommentteja.

     Itselläni siis hormoniheittelyistä (juurikin se PCO, monirakkulaiset munasarjat) johtuen kasvaa normaalia enemmän sekä vaaleita että tummia ihokarvoja kasvoissa. Ne tummat ovat siis ihan samankaltaisia kuin miesten partakarvat, paksuja ”jouhia”. Yleensä hirsutismista kärsivillä naisilla sitä liikakarvoitusta on ihan samoissa paikoissa kuin miehilläkin, eli kasvoissa ”viikset ja parta”, ja monilla liikakarvoitusta voi olla vartalollakin – periaatteessa ihan samoissa paikoissa missä miehilläkin karvat kasvavat, eli käytännössä missä vain.
     Mammeli tuossa hienosti olikin asiaa avannut ja allekirjoitan kyllä ihan kaiken (paitsi että minulla ei keltarauhashormoneista ollut apua). Ja kyllä, myös minulla perintötekijät vaikuttavat karvaisuuteen, mutta ”ongelmakarvoitus” johtuu kyllä tästä PCO:sta.

     Nyrkkisääntönä sanoisin, että jos yhtäkkiä huomaat, että kasvoihin tai vartaloon alkaa kasvaa aikaisempaa enemmän karvoja, olipa ne tummia tai vaaleita, on syytä käydä lääkärissä keskustelemassa tilanteesta. Ja tässä kohtaa painotan sitä, että tarkoitan tämän kommentin aikuisille, siis täysi-ikäisille, kasvunsa päättäneille naisille. Teini-ikäisenä on tarkoituskin, että karvankasvu lisääntyy, se kuuluu normaaliin kasvamiseen ;) Hyvin harvat meistä pysyvät aikuisena yhtä siloisina kuin pikkutytöt, kyllä se karvattomuus vaatii suurimmalta osalta meistä ihan kohtalaisen reipasta työntekoa!

     Ja koska elämme nyt todellakin karvattomuutta suosivassa maailmassa, on kaikki kauneusnormeista poikkeava huomiota herättävää. Vasta oli lehdissä iso juttu jostain ruotsalaisesta naisesta joka oli aiheuttanut järkytystä jossain tv-ohjelmassa ajelemattomilla kainaloillaan… Mietin vaan, että mihin ihmeeseen tämä maailma on mennyt? Toivoisinkin, että rakkaat kanssasiskot toisien karvankasvua arvostellessanne muistaisitte, että joillekin meistä asia on oikeasti ongelma ja usein hyvin, hyvin arka asia. Ollaan siis armollisia, ja keskitytään toisissamme niihin hyviin ja kauniisiin puoliin, eikös niin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *