ABOUT

Karkkipäivää kirjoittelee nelikymppinen entinen kosmetiikkamyyjä, ikuinen ”Peter Pan” ja elämäntapafiilistelijä Sanni.

Karkkipäivän tarina alkaa keväästä 2009. Olin  muuttanut saaristosta mantereelle mieheni perässä ja päivät uudessa, vieraassa kotikaupungissa ja kolkossa vuokra-asunnossa kuluivat pitkäveteisesti. Mies oli päivät töissä ja itse olin saanut vain osa-aikaista iltatyötä. Aloin täyttää yksinäisiä tunteja kirjoittamalla blogia.

Karkkipaiva_2009

Karkkipäivän ensimmäinen banneri

Alussa oli vain nimi. Karkkipäivä. Eräänä päivänä ajatus vain oli päässäni – perustaisin blogin nimeltä Karkkipäivä. Mitä aihetta blogi käsittelisi? Jotain värikästä, iloista, luovaa. Ei aihe loppujen lopuksi antanut mitenkään etsiä itseään – vei vain aikaa ennenkuin rohkaistuin sanomaan sen ääneen: halusin julkaista meikkikuvia ja luoda oman ympäristön johon kanavoida kosmetiikkahöperyyteni. Oma tila jossa saisin olla äänessä niin paljon kuin halusin ilman että tarvitsi nolostua siitä että höpötän kaikki kumoon. Minun blogi.

Ja niin aloitin. 22. huhtikuuta 2009 julkaisin ensimmäisen meikkikuvani ja Karkkipäivä oli syntynyt. Jännitti!

Karkkipaiva_2009_2

Karkkipäivän toinen banneri vuodelta 2009

Elämä uudessa kotikaupungissani asettui uomiinsa. Kouluttauduin uuteen ammattiin kosmetiikkamyyjäksi – askel, joka tuntui 15-vuotisen kosmetiikkaharrastukseni jälkeen melkein itsestäänselvältä. Työllistyin heti ja olin kovin onnellinen. Jatkoin Karkkipäivän kirjoitusta päivittäin vaikka työ vei paljon aikaani. Olin niin täynnä intoa! Aihepiirini laajenivat meikkikuvista ihonhoitoon ja kosmetiikkamaailman ilmiöiden yleiseen ihmettelyyn ja ihasteluun. Kosmetiikan raaka-aineet, tuotteiden lupaukset, brändimielikuvat ja markkinointi kiehtoivat minua loputtomiin – ja kiehtovat yhä. Kiinnostukseni kosmetiikkaan menee todellakin kaunista luomiväripintaa syvemmälle.

Syksyllä 2012 elämäntilanteeni muuttui taas. Päivätyöni ja blogin täyttäessä käytännössä kaiken valveillaoloaikani tulin jonkinlaiseen pysähdyspisteeseen. Kosmetiikka oli vienyt liian suuren palan elämääni. Olin myös herännyt tajuamaan, että nyt jos koskaan on aika toteuttaa pitkään uinuneita haaveitaan. Kaikkea ei voi sysätä loputtomiin ”parempaan ajankohtaan” – paras aika on nyt. Irtisanouduin unelmieni työpaikasta kosmetiikkaliikkeessä ja lähdin kolmeksi kuukaudeksi reppureissulle Välimereltä USAan. Yksin.

Se oli parhaita päätöksiä elämässäni.

Karkkipaiva_2010

Banneri vuosimallia 2010, lukijan suunnittelema.

Matkan ja elämäntilannemuutosten myötä blogin aihepiiri laajeni jälleen. Kosmetiikka- ja kauneusjutut ovat saaneet seuraa matkakertomuksista ja ruokaresepteistä. ”Meikki-Sanni” on kasvanut vuosien myötä ja parhaita oivalluksiani viime keväänä oli ymmärtää, että myös blogini saa kasvaa. Haluan kirjoittaa asioista, jotka tuovat minulle hyvää mieltä ja joista innostun. Jollain viikolla se voi olla maailman ihanin poskipuna, jollain toisella se täydellinen maitovaahto kahvin pinnalla. Tai nukkavieru pehmoankka joka on joskus osannut vaakkua.

Nyt olen siinä onnellisessa tilanteessa, että saan tehdä useita eri töitä ja liikkua vapaasti saariston, kaupungin ja eri maiden välillä. Kymmenen vuotta sitten, niiden yksinäisten iltapäivien tunteina, en olisi osannut nähdä tähän päivään. Joskus jotain vain tapahtuu. Enkä voisi olla iloisempi. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PALKINNOT

2015 The Blog Awards Finland, Paras Kauneusblogi

2014 Indiedays Blog Awards, Inspiroivin Kauneusblogi, 2. sija

2013 Inspiration Blog Awards, Paras Kauneusblogi, 2. sija

TYÖ KAUNEUSALALLA

2009 – 2013 kosmetiikkamyyjä Suomen suurimpiin kuuluvassa kosmetiikkaketjussa

2009 – kauneusbloggaaja, vuodesta 2013 päätoiminen sosiaalisen median sisällöntuottaja

2019 – markkinointitehtävät ja sisällöntuotto luonnonkosmetiikan maahantuonnissa (NHS Oy)

2020 – sisällöntuottaja ja luonnonkosmetiikkasarjojen kouluttaja, Transmeri Oy

KAUNEUSALAN OPINNOT

2010 – Kosmetiikkamyyjän ammattitutkinto (myynnin ammattitutkinto, suuntauksena kosmetiikan myynti ja markkinointi)

2022 – Luonnonkosmetiikan tuotekehitys, Diploma in Organic Skincare Formulation, Formula Botanica (UK)