Abel – pidemmät treffit ja suhteen syventäminen

Minä ja Abel tapasimme ensi kerran marraskuussa 2019.

Abelin tyylikäs ulkoinen olemus veti minua heti puoleensa, ja kun pääsin kiinni tuoksuun, viehätykseni vahvistui. Tämän haluan viedä kotiin…!

Abel Odor

Niin veinkin. Kykenemättä päättämään, minkä Abelin hurmaavista tuoksuista ostaisin, päätyi ostoskassiini Helsingin Jolie Shopissa lopulta Discovery set, kokoelma sarjan tuoksuja testikoossa.

1,5 millin koot mahdollistivat varsin mukavat pikatreffit, ja tämän lyhyen mutta intensiivisen deittailun kokemuksista kirjoitin vuosi sitten täällä.

Kuitenkin, sen sijaan, että olisin löytänyt treffien seurauksena sen minulle oikean Abelin, ”sample-deittaus” jätti minulle vain tunteen: hemmetti, nämähän ovat kaikki tosi viehättäviä. En mä osaa päättää! Tutustuminen jäi liian lyhyeksi.

Lähestyin Abelia uudestaan syksyllä. Toisin sanoen sarjan maahantuojaa, Greenlips Beautya. Tosi harvoin pyydän enää itse mitään tuotteita testiin, koska saan niitä niin paljon muutenkin töiden puolesta, mutta nyt pyysin. Halusin jatkaa tapailuamme. Olisiko se mahdollista..? Tapaisin mielelläni uudelleen kaikki seitsemän Abelia, sekä syksyllä ilmestyneen uutuuden.

Se onnistui. Pyyntööni saada uusi mahdollisuus vastattiin myöntävästi.

Nyt minä ja Abel olemme syventäneet suhdettamme muutaman kuukauden.

Tänään kerron, miten meillä on mennyt.

Kuka tai mikä Abel?

Abel Odor on uusiseelantilaisen Frances Shoemackin Hollannissa perustama ylellinen ja korkealaatuinen 100% luonnollisten parfyymien sarja.

Niche-hajuvesistä kiinnostunut Shoemack haaveili modernista ja tyylikkäästä, täysin luonnollisesta niche-parfyymista, mutta kun sellaista ei löytynyt, hän päätti kehittää itse maailman täydellisimmän luonnollisen parfyymin. Shoemack ei kuitenkaan ole parfyrmööri, ja visiotaan toteuttamaan hän sai uusiseelantilaisen mestariparfyrmöörin Isaac Sinclairin.

Ensimmäinen Vita Odor (elävä tuoksu) -sarjan tuoksu lanseerattiin vuonna 2013. Nimeä Vintage 13 kantava tuoksu on nykyisen kokoelman Red Santal -tuoksun ”esi-isä”.

Sarjaan lanseerataan yksi uusi tuoksu vuodessa. Frances Shoemack on päättänyt pitää Vita Odor -tuoksujen määrän seitsemässä, ja kun kahdeksas tuoksu Cyan Nori viime vuonna ilmestyi, se tarkoitti yhden tuoksun ”kuolemaa”. Tuoksuista vanhimman, Red Santalin, aika oli mennä. Sen valmistus lopetettiin Cyan Norin lanseerauksen myötä.

Red Santal on aivan ihastuttava tuoksu, ja mikäli haluaisit sen vielä itsellesi tai lahjaksi ennen kuin tuoksu on lopullisesti poissa, saat sen Greenlips Beautylta -30% alennuksella koodilla redsantal30.

Yhteistä kaikille Abelin tuoksuille:

 • 100% luonnollisia (tarkat ainesosalistat nähtävillä Abelin sivulla)
 • Unisex-tuoksuja; sopivat sekä miehille että naisille

Abelin tuoksuja saa 15 millin ja 50 millin koossa, sekä 1,5 millin sample-kokoina. Tuoksut ovat arvokkaita: 15 ml maksaa 58€ ja 50 ml 118€. Sample-koon saa 6€ hintaan.

Kun lähdin tapailemaan Abelia uudestaan, en palauttanut mieleen, mitä olin edellisellä kerralla tuoksuista kirjoittanut. Tiesin vain, että olin pitänyt ensimmäisellä kierroksella kaikista, ja muistin, että Jolien shopissa olin ollut ensimmäisenä kiikuttamassa kassalle Red Santalia. Olen aivan heikkona santelipuuhun ja puun tuoksuun ylipäänsä.

Lähdin ”puhtaalta pöydältä”. Nyt olisi aikaa syventyä Abelin ominaisuuksiin, luonteeseen ja vivahteisiin kunnolla, ja vertailla tuoksuja antaumuksella.

Ja ai että syvennyinkin. Kaikkien Abelien persoonallisuudet hurmasivat minut edelleen, mutta se minulle oikeakin löytyi. Se kaikkein eniten ”minun”.

Tässä kokemuksiani Abelista, toiselta kierrokselta.

Abel Odor Cobalt Amber

COBALT AMBER

Itämainen, vahva, lämmin ja pehmeän makea tuoksu. Uuden suhteemme aikana Cobalt Amber vakiinnutti asemansa kokoelman toisena suurimpana suosikkinani. Se edustaakin toista kahdesta suosikki-tuoksutyypistäni, jotka ovat lämmin ja mausteinen ja sitruksinen & raikas.

Cobalt Amber on iholla ensin jopa aavistuksen hyökkäävän vahva ja korostetun suitsukemainen. Tuoksu pehmenee kuitenkin kymmenessä minuutissa viehättävän pehmeäksi, ja tuoreen suihkaisun terävä itämaisuus muuntuu varsin kiltiksi, mausteiseksi lämmöksi. Makeuskin on tyylikästä eikä väkevän imelää.

Todella ihastuttava, talvinen tuoksu. Myös kestävin Abelin tuoksuista, kestää mun iholla aamusta iltapäivään. Tuoksu ei tokikaan ole enää tuntien päästä voimakas, mutta yhä aistittavissa.

ensituoksu:  rosépippuri, kardemumma, katajanmarja

sydäntuoksu: kaakao, tonkapapu peru balsam

pohjatuoksu: meripihka

Koot: 1,5 ml15 ml50 mlAbel Odor Grey Labdanum

GREY LABDANUM

Grey Labdanum on Cobalt Amberin viileä ja tummempi veli. Se on itämainen, viileä, suitsukkeinen, nahkainen ja makea.

Mun piti muuten (jälleen kerran) googlata, mitä on labdanum. Se on Cistus-pensaan hartsista saatava aromaattinen ainesosa, jota on käytetty parfyymeissa jo antiikin Egyptissä. Labdanumin tuoksua kuvaillaan nahkaisen makeaksi. Labdanum toimii tuoksuissa myös fiksatiivina, eli auttaa tuoksua pysymään iholla.

Tämä on edgy tuoksu. Ehdottomasti särmikkäämpi ja tosiaan viileämpi ja suitsukemaisempi kuin Cobalt Amber. Hyvin mielenkiintoinen tuoksu, josta tuntuu aina löytyvän jotain uutta, kun sitä laittaa iholleen. Vahvoille persoonille. Luulen, että minäkin olen vähän liian nössö Grey Labdanumille..! :D Upea, tumma tuoksu, joka sopii iltaan ja juhliin. Kesto on erinomainen.

Kaikki Abelin tuoksut ovat unisex-tuoksuja, mutta minusta osa on sitä selvästi enemmän. Grey Labdanum on yksi niistä, se on Red Santalin ohella mielestäni tuoksuista maskuliinisin.

ensituoksu: greippi, pomeranssi, orvokki (greippiä ja orvokkia en itse aisti tuoksussa lainkaan)

sydäntuoksu: patsuli, muskatellisalvia

pohjatuoksu: labdanum

Koot: 1,5 ml15 ml50 ml

Abel Odor Pink Iris

PINK IRIS

Puuterisen pehmeä, lempeän makea ja myskinen.

Kokemukseni Pink Iriksesta muuttui eniten kakkoskierroksella. Nyt löysin tuoksun lämmön ja voimakkuuden; Pink Iris on selvästi ”pörröisempi” ja vahvempi kuin muistikuvani pikadeiteiltä kertoivat.

Tuoksu on jopa yllättävän voimakas. Oivalsin, että sen tekee myski.

Vaikka tuoksu on vahva, se ei ole missään tapauksessa hyökkäävä tai pistävä. Pohjalla väreilevä myski tuo muuten suloisen marjaiseen ja kukkaiseen tuoksuun syvän savuisen, mutta samalla lempeän puuterisen ulottuvuuden. Pink Iris on kenties kokoelman helpoimmin lähestyttäviä tuoksuja.

Pink Iris -tuoksun herättämiä mielikuvia ovat pehmeän pörröinen angoravillapaita sekä vaalean harmaan ja savuisen murretun vaaleanpunaisen sävyt. (Koen tuoksut myös väreinä.) Kesto iholla: keskiluokkaa, kestää kolmisen tuntia.

ensituoksu: sichuaninpippuri, vadelmanlehti, basilika

sydäntuoksu: iiriksen juuri, ruusu, jasmiini

pohjatuoksu: vanilja, myski

Koot: 1,5 ml15 ml50 ml

Abel Odor Cyan Nori

CYAN NORI

Raikas, vesimäinen, suolaisenmakea, mieto.

Vuoden 2020 Abel-uutuus, Cyan Nori, on koko joukon miedoin tuoksu. Se on raikkaudessaan aivan erilainen kuin mikään muu kokoelman parfyymeista. Sen merellinen suolaisuus yhdistettynä hienostuneeseen, aavistuksenomaiseen makeuteen (jota taidettiin jossain onnistuneesti kutsua kinuskimaiseksi) on kiinnostava ja erilainen tuoksukokemus.

Mutta: tämän tuoksun auttamaton heikkous ainakin minun ihollani on sen kesto. Cyan Nori katoaa jo puolessa tunnissa. Se tuoksuu hyvin miedolta jo ihan tuoreeltaankin suihkuteltuna.

Toisaalta: lähes sama kokemus minulla oli myyjävuosina Versacen supersuositusta Bright Crystalista (en kertakaikkiaan pysty tänäkään päivänä käsittämään sen suosiota :D), ja kohtasinpa asiakkaita, joiden nenään Bright Crystal oli liian voimakas (!). Niin eri lailla voi tuoksun aistia.

ensituoksu: mandariini, valkoinen persikka

sydäntuoksu: myski

pohjatuoksu: nori-levä

Koot: 1,5 ml15 ml50 ml

Abel Odor White Vetiver

WHITE VETIVER

Raikas ja samalla puinen, persoonallinen, viileä. White Vetiver on minulle ehkä persoonallisin Abelin tuoksuista, ja samalla erikoisuudessaankin arkeen sopiva.

Haluan käyttää White Vetiveristä erityisesti kahta sanaa: jännä ja viileä. Ne eivät ehkä kerro paljon, mutta kuvaavat tuoksun olemusta minulle. :) En ole koskaan törmännyt White Vetiverin kaltaiseen tuoksuun, jossa yhdistyvät utuisen pehmeä ja vahva puu’maisuus ja erittäin voimakas, mentolimainen viileys. Jännä! Tosiaan.

Tuoksun kuvaus kuuluukin: ”zesty, cool wood.” Kiteyttää erinomaisesti White Vetiverin ytimen. Kurkistus ainesosiin paljastaa, mistä huumava raikkaus on peräisin: latvatuoksussa pirskahtelevat lime, viherminttu ja bergamotti. Ahh…! Tuoksu kestää iholla aika hyvin, lähes yhtä pitkään kuin Cobalt Amber ja Grey Labdanum eli useita tunteja.

Puinen tuoksu tulee vetiveristä, joka ei ole puu vaan ruohokasvi, mutta omaa silti puumaisia sävyjä. Vetiver tuoksuu ”kuivalta, maanläheiseltä, puiselta, savuiselta ja nahkaiselta”, kertoo eräs Googlen hakutulos.

ensituoksu: lime, viherminttu, bergamotti

sydäntuoksu: inkivääri, palmarosa

pohjatuoksu: vetiver, vanilja, ambergris

Koot: 1,5 ml15 ml50 ml

RED SANTAL

Puinen, lämmin, mausteinen ja maskuliininen.

Punainen santeli on minusta kokoelman maskuliinisin tuoksu. Silti käyttäisin sitä itsekin. :)

Tuoksu on erittäin puinen. Ensimmäisellä kierroksella en tässä muuta aistinutkaan, ja neilikka alkoi erottua vasta kun lueskelin netistä muita Red Santal -kokemuksia. Joskus vaaditaan toisten huomio, että tajuaa itsekin jonkin nyanssin tuoksussa..!

Alkutuoksu on tosiaan säpäkän mausteinen ja pehmeän pippurinen, mutta valloittavan, äärimmäisen lämpimän santelin ”paino” lepää kauttaaltaan tuoksun olemuksessa kuin paksu, lämmin viltti. Tuoksu kestää iholla monta tuntua.

Tuoksussa on muuten käytetty kolmea eri santelipuulajiketta Intiasta ja Australiasta.

Red Santalin valmistus on lopetettu, kuten kerroin postauksen alussa. Viimeiset Red Santal -tuoksut maahantuoja Greenlips Beautyn verkkokaupassa saa -30% alennuksella koodilla redsantal30. (Sain tämän koodin Karkkipäivän lukijoille :))

ensituoksu: mausteneilikan nuppu, rosépippuri, musta pippuri

sydäntuoksu: bergamotti, inkivääri, timjami

pohjatuoksu: santelipuu

Koot: 1,5 ml15 ml50 ml

Abel Odor Golden Neroli

GOLDEN NEROLI

Valoisa, hedelmäisen kukkainen, sitruksinen ja elegantti.

Golden Nerolin odottaisi olevan Abelin kokoelmassa se ilmeinen sitrustuoksu. Niin se onkin, siis kokoelman ainoa sitrus, mutta se ei ole tyypillinen, ”kirpeän” raikas sitrustuoksu vaan lopulta hyvinkin hienovarainen. Subdued citrus, sanoisin englanniksi.

Reippaan pirskahtelevuuden sijaan Golden Neroli avautuu lempeän kukkaisena appelsiinisella vivahteella. Kun tuoksu pehmenee, aistin siinä jotain marmeladimaista, mutta tämä ei ole raskaan makeaa marmeladia vaan valoisaa ja kevyttä :)

Sydäntuoksun ylang ylang on tuoksunuotti, joka usein lyö yli eikä se yleensä kuulu omiin suosikkeihini, mutta Golden Nerolissa se jääkin taustalle viehättävän raukeana pehmeytenä. Pohjatuoksun santeli ja vanilja puuteroivat kokonaisuutta vielä lisää, tehden Golden Nerolista iholla lopulta yllättävän pehmeän.

Todella tyylikäs ja hillitty, pehmeän kukkainen sitrustuoksu. Voisi sanoa, että kokoelman kaupallisin tuoksu, tästä on monen helppo tykätä.

ensituoksu: neroli, matcha tee

sydäntuoksu: petitgrain, ylang ylang

pohjatuoksu: santelipuu, vanilja

Koot: 1,5 ml15 ml50 ml

Abel Odor Green Cedar

❤️ GREEN CEDAR ❤️

Raikas ja metsäisen vihreä tuoksu ripauksella pehmeää mausteisuutta.

Niin siinä kävi, että Green Cedarista löysin itselleni sen oikean, eniten minua puhuttelevan Abelin. Vihreä seetrituoksu on kerrassaan lumoava!

Mikä Green Cedarin tuoksukokonaisuudessa minua niin viehättää, on erittäin onnistunut tasapaino seetrin raikkauden ja lämpimän mausteisten elementtien välillä. Tuoksussa on juuri sopivasti kumpaakin, täydellisen miellyttävässä harmoniassa jota voisin tuoksutella päivät pitkät. 😍

Tuoksu avautuu viettelevällä vihreällä seetrillä ripauksella kardemummaa. Pikku hiljaa viileä raikkaus lämpenee syvemmäksi metsäiseksi aromiksi, saaden seuraa pehmeän lämpimästä mausteisuudesta häivähdyksellä balsamimaista makeutta.

Lämpimästä ”sylistä” vastaavat kardemumman ohella sydäntuoksun guaiac-puu sekä cypriol. Kestävyydeltään Green Cedar on keskiluokkaa, kesto ihollani on noin kolme tuntia.

ensituoksu: magnolia, kardemumma (en aisti magnoliaa)

sydäntuoksu: guaiac-puu, cypriol

pohjatuoksu: Texasin ja Atlas-vuorten seetri

Koot: 1,5 ml15 ml50 ml

Abel Odor

Huikeana sattumana sain juuri tänä aamuna Greenlips Beautylta tiedon, että he ovat saaneet tänään maahan viimeisen erän Abelin Discovery-settejä. Niitä tuli 50 kpl, ja kun ne on myyty, settejä ei enää tule lisää.

Jos mielesi tekee ottaa oma ”speed-dating” -kierros Abelin hurmaavien tuoksujen kanssa, ei muuta kuin kipin kapin nappaamaan Discovery Set ostoskoriin, löydät sen täältä. 32€ hinnallaan se on halvin tapa tutustua Abelin maailmaan. Ellei sitten tämän blogipostauksen ilmainen lukeminen jo riittänyt ☺️

Discovery Set sisältää 1,5 ml koot kaikista seitsemästä Abel-tuoksusta jotka ilmestyivät ennen Cyan Nori -tuoksua. Erikseen ostettuina sample-koot maksaisivat yhteensä 42€ eli kympin enemmän.

Tässä vielä tuoksut eri tyyppeihin luokiteltuina (koska on vain niin kivaa luokitella..!):

RAIKKAAT

Cyan Nori ja Green Cedar (ja Golden Neroli)

LÄMPIMÄT

Cobalt Amber, Red Santal ja Pink Iris

VIILEÄT

White Vetiver, Cyan Nori ja Grey Labdanum

MASKULIINISIMMAT

Red Santal ja Grey Labdanum

KEVYET

Cyan Nori, Golden Neroli ja Green Cedar

KESKIVAHVAT

Pink Iris ja White Vetiver

VAHVAT

Cobalt Amber, Grey Labdanum ja Red Santal

HELPOITEN LÄHESTYTTÄVÄT, ”KAUPALLISIMMAT”

Golden Neroli, Green Cedar ja Pink Iris

PUISET

Green Cedar, White Vetiver ja Red Santal

KUKKAISET

Pink Iris ja Golden Neroli

ITÄMAISET

Cobalt Amber ja Grey Labdanum

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (27)
 1. Olipa kiva postaus, tuoksut on ihania ❤️ Kiitos vinkistä, sample setti meni tilaukseen ❤️

  1. 🤗❤️

 2. Olen käyttänyt monia tuoksuja elämässäni mutta Abelin tuoksut jotenkin herättivät voimakkaimpia tunteita. Syy voi olla myös että Grey Labdanium on todella pitkästä aikaa ensimmäinen ja tällä hetkellä viimeisin tuoksu, johon olen erittäin ihastunut. Nyt alkoi kiinnostaa tuo sinun vihreä suosikkisi, pitääpä tilata testikoko! Kiva lukea ”auki kirjoitettuja” tuoksuja :)

  1. Grey Labdanum on kyllä upea kaikessa monikerroksisuudessaan..! Ei todellakaan joka-pekan tai -pirkon tuoksu…!

   1. Green cedar-testeri saapui juuri ja heti suihkuttelin – aivan ihana!! Kaupan päälle oli laitettu Cyan nori, kiva testata sitäkin! Näistä luonnollisista parfyymeistä tulee jotenkin ihan eri fiilis kuin no, ei-luonnollisista.

    1. 🙏🏻😍 Ihanaa, että laittoivat kaupan päällisen..!

     Hei kerros, kun tässä on pari lukijaa kommentoinut oman Cyan Norinsa tuoksuvan ihan erilaiselta kuin mun (tosi vahvalta tai jopa tunkkaiselta), miltä sun Cyan Nori tuoksuu?

     Mä en saa mun Norista tunkkaista tai vahvaa tekemälläkään…! Tuoksu on vesimäisen raikas ja hyvin mieto, sekoitus raikkaan suolaista ja kevyen makeaa. Aloin ihan googlailla, mitä muut sanovat Cyan Norista netissä, ja joku kertoi sen kestävän hänen ihollaan iltaan saakka..! 😳

     1. Ei se minustakaan vahva tai tunkkainen ole missään nimessä. Cyan Norista taisi tulla kolmas suosikki :) mä haistan siinä makean (ei liian makea!) puuterisuuden ja myskisyyden sekä suolaisuuden. Fragranticassa väitetään päällimäisenä tuoksussa olevan sitrusta, mutta sitä en haista juuri lainkaan! :D Kesto tuntuu tosiaan olevan hieman huonompi kuin esim Grey Labdanumissa, harmi.

      1. Fragranticassa väitetään päällimäisenä tuoksussa olevan sitrusta, mutta sitä en haista juuri lainkaan! :D

       En minäkään..! :D Greenlipsin Sharon sanoi, että hän haistaa Cyan Norissa miedon sitruksen ja myskin. Mä en oikein haista kumpaakaan. Tai sitruksen haistan, kun nuuhkin oikein sitä odottaen, mutta ilman sitrus-odotusta tuoksu on vain suolaisen raikas kevyellä makeudella.

       Sharonin mukaan heidän asiakkailta saamansa palaute Cyan Norista on pääsääntöisesti ollut tyyppiä ”raikas, erityinen, suolainen, viekotteleva”.

       Mulle tulee yhä enemmän mieleen, että tuo joidenkin kokema tunkkaisuus johtuu pilalle menneestä samplesta. Mä en ikimaailmassa saisi tästä tunkkaista mielikuvaa, on niin raikas kuin olla voi.

       1. Hassua, miten eri tavalla nenät haistaa :D Mietin myös voisiko olla mahdollista että joku mieltää myskisyyden tunkkaiseksi?? Jännä juttu.

        1. Niinpä, tuo myskisyys = tunkkaisuus (?) kävi mullakin mielessä. Mutta itsehän en haista Cyan Norissa edes myskiä…! Tai ainakaan se, mitä haistan, ei edusta mulle sitä tuoksua, minkä itse miellän myskiksi. Esimerkiksi Pink Iriksessä taas haistan myskin, siinä on sellainen ”paksun pörröinen” olemus joka tulee myskistä.

         Muuten, nyt kun niin moni (GreenLipsin perustaja mukaan luettuna..!) on kuvaillut Cyan Norin kestävän iholla koko päivän, tai edes häivähdyksen siitä, niin olen alkanut tarkkailla asiaa – ja joo! Tänään, kun suihkutin aamulla käsivarren kutakuinkin märäksi (!) Cyan Norilla, niin pystyn vielä nyt illalla aistimaan kyynärvarressa (en ranteessa) hyvin hennon häivähdyksen suolaista makeutta..! Mutta haistaakseni sen, mun pitää laittaa nenä kiinni ihoon :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *