Abel Eau de Parfums – uusi luonnollinen tuoksusuosikki

Abel. Törmäsin tähän minulle täysin tuntemattomaan luonnolliseen parfyymimerkkiin Jolie Spa & Shopissa marraskuussa.

Tuoksuhulluna ryhdyin heti samplaamaan ”aapeleita” iholle, ja tunsin ensikosketukselta että tässä on upean vivahteikkaita, laadukkaita ja tyylikkäitä tuoksuja.

Olin jo arpomassa ostaako parin testinuuhkaisun perusteella Red Santal vai Green Cedar (puutuoksut vetoavat minuun aivan erityisesti), kun huomasin Discovery-pakkauksen, jossa saisi kaikki Abel-tuoksut minikokoisina 1,5 ml sampleina.

No senhän ostaisin ilman muuta, ja perehtyisin kotona tuoksuihin syvemmin ennen täysikokoisen ostamista.

Jolie Spa & Shop Töölö

Abel-tuoksut osoittautuivat juuri niin upeiksi kuin ensituntuma vihjasi, ja olen nyt löytänyt uuden luonnonkosmetiikan lempituoksusarjan Uniquen rinnalle.

Acorelle on edelleen vahvasti suosikkeja sekin, samoin kuin Honoré des Prés, jonka tuoksuissa on fantastisia luonteita, mutta Abel-tuoksut erottuvat joukosta ehkäpä persoonallisimpina. Ja Abelin kestävyys iholla on keskivertoa selvästi parempi. Kestävyyshän on aidon luonnonkosmetiikan tuoksun yksi kompastuskiviä, aitoa luonnollista tuoksua ei vain ole mahdollista formuloida yhtä kestäväksi kuin mihin synteettisillä fiksatiiveilla pystytään.

COBALT AMBER EdP

Sannin fiilikset: savuinen, tupakkainen, kevyen suitsukkeinen, itämainen, makeahko, mystinen, tumma. Kun tuoksu on tekeytynyt iholla se pehmenee ja muuttuu puuteriseksi.

Tuoksuista kestävin.

Virallinen tuoksukuvaus: CHIC, SULTRY ORIENTAL

Latva: punapippuri, katajanmarja
Sydän: kaakao, tonkapapu
Pohja: ambra

GREY LABDANUM EdP

Sannin fiilikset: unisex, jäisen raikas mutta samalla savuinen, tässäkin aistin aavistuksen tupakkaa ja nahkaakin, harmaita sävyjä, alla vivahde makeaa. Tulee mieleen Vicks-voide sekä paksu harmaa ja karkea kalastajan villapaita. Jäämeri, karut olosuhteet.

Virallinen tuoksukuvaus: EDGY, DARK CHYPRE

Latva: pomeranssi, orvokki
Sydän: patsuli, santeli
Pohja: labdanum, olibanum eli frankinsensi

RED SANTAL EdP

Sannin fiilikset: vahva santelipuu, tuoksu on todella puinen, kuin haistaisi juuri veistettyä puuta. Taustalla vivahde jotain viileää joka tasapainottaa santelin lämpöä. Tämäkin on hyvin unisex.

Kun tuoksu tekeytyy iholla, aistin jotain juurevaa ja multaista ripauksella kasvimaista makeutta, porkkanaa..? Tämä tunne vahvistuu kun tuoksu viipyy iholla.

Virallinen tuoksukuvaus: WARM, SPICY WOOD

Latva: neilikannuppu, pippuri
Sydän: bergamotti, inkivääri, timjami
Pohja: santelipuu-trio

WHITE VETIVER EdP

Sannin fiilikset: raikas, hyvin kevyesti makea, tyylikkään pirteä, ”uplifting”. Ihan ensimmäisenä nenään kohoaa sitruksinen ruohoisuus, joka kuitenkin väistyy nopeasti jääden maskuliinisen raikkaaksi. Mitähän vetiver on..? Onko tuoksun vaikeasti määriteltävä raikkaus peräisin juuri vetiveristä..? (Myönnän, että aina unohdan onko ’vetiver’ puuta vai jotain muuta.)

Googlaan, ja vetiver on ruoho, jonka tuoksua kuvaillaan santelipuun kaltaiseksi ”pehmeän matalaksi” ja miehiseksi….. Hmmm… ei mene nyt yksiin Abelin White Vetiver-kokemuksen kanssa. Minä sanoisin puinen raikas..? Toisen kuvauksen mukaan vetiverin ”runsaassa, maanläheisessä tuoksussa on aavistus sitruunaa.” Okei, tämä kuulostaa jo yhteneväisemmältä mun fiiliksen kanssa.

Virallinen tuoksukuvaus: ZESTY, COOL WOOD

(Nojoo, juuri näin..!)

Latva: lime, spearminttu
Sydän: Inkivääri, palmarosa
Pohja: vetiver, vanilja

GREEN CEDAR EdP

Sannin fiilikset: ihastuttava vihreänraikas tuoksu, seetri on vain niin ihana! <3 Hieman sitruksinen ja raikkaan puinen, pohjalla vähän puuteria. Tasapainoinen ja tyylikäs. Tämä tuoksu keventää oloa. Viehättää takuuvarmasti seetrin ystäviä.

Virallinen kuvaus: VELVETY, RICH WOOD.

Hmmm, ei mennyt ihan yksiin minun kokemukseni kanssa, minusta tuoksu on enemmän raikas ja kevyt kuin ”samettinen ja runsas”.

Latva: magnolia, kardemumma
Sydän: cypriol, guaiac-puu
Pohja: Texas ja Atlas -seetri

Minulle tuntematon tuoksu on cypriol. Mikä se on? *google* ”Cypriol kuuluu papyrus-kasvien perheeseen ja kasvaa Intiassa. Sen puisessa ja juurevassa tuoksussa on aistittavissa sekoitus seetriä, vetiveriä ja patsulia kera häivähdyksen kanelia.” Hmm, kuulostaapa hyvältä!

Abel Green Cedar lämpenee hieman iholla, mutta erityisen täyteläiseksi puuksi en tätä tuoksua koe. Red Santal EdP olisi minulle se ”rich wood”, Green Cedar taas ”fresh, light wood”.

GOLDEN NEROLI EdP

Sannin fiilikset: Pirteä, ihana ja mehukkaan sitruksinen, hyvää mieltä luova, kohottava. Tyylikäs. Sitruksessa ei ole yhtään saippuaisuutta eikä mehukkuudessa keinotekoisen korostettua makeutta. Hedelmäisen ensituoksun alkaessa väistyä iholle jää hieman matalampi nerolin tuoksu.

Golden Neroli on Abelin tuoksuista ihollani vähiten kestävä.

Virallinen kuvaus: BRIGHT, CITRUS FLORAL

Latva: neroli, matcha
Sydän: petitgrain, ylang ylang
Pohja: Länsi-Intian santeli

PINK IRIS EdP

Sannin fiilikset: todella SULOINEN tuoksu, se on sana joka tulee ensimmäisenä mieleen Pink Iriksestä. Tyttömäinen, pehmeän makea, ehkä jopa aavistuksen mylittleponimainen. Ei kuitenkaan makea halvalla tavalla. Kepeä, iloinen. Söpö.

Tekeytyessään tuoksu muuttuu hieman saippuaiseksi. Väriltään tämä tuoksu on todellakin vaaleanpunainen, oikein pastellisen vaaleanpunainen.

Virallinen kuvaus: CONTEMPORARY, CLASSIC FLORAL

(Hmm, mä en olisi kutsunut tätä klassiseksi….)

Latva: sichuaninpippuri, vadelmanlehti, basilika
Sydän: orris-juuri, ruusu, jasmiini
Pohja: vanilja, myski

Vaikka Abel oli minulle vielä marraskuussa täysin tuntematon merkki, olen bongannut Pink Iris -tuoksun jo parinkin blogin ”Vuoden paras” -listoilta. Tästä tuoksusta pidetään!

Mikä sitten on minun suosikkini Abelin ihanista tuoksuista?

Jolie’ssa aapeleita tuoksutellessa lemppari tuntui olevan Red Santal, sitten Green Cedar, ja kotona Pink Iris alkoi selvästi tuntua parhaalta. Myös White Vetiver aikaansaa joka kerta ”Oooo, miten ihana!” -tunteen. Green Cedar on sekin suurta rakkautta, sillä seetri on aina ollut minulle se kaikkein viehättävin puun tuoksu.

En kuitenkaan enää pysty sanomaan, että jokin Abelin tuoksuista olisi ylivoimaisesti paras. Pidän kaikista, ja kaikki ovat hyvin erilaisia ja sopivat eri fiilikseen.

Summaisinkin Ablel-kokemuksen näin, että jos saisin valita mitkä tuoksuista ottaisin täysikokoisina, sanoisin kaikki muut, paitsi alkuperäisen lempparini Red Santalin. Lopulta suoraviivainen santelituoksu on näistä tutuin ja vähiten persoonallinen, vaikka upea, intensiivinen puun tuoksu onkin.

Persoonallisimmat ja kiehtovimmat Abeleista ovat mielestäni Grey Labdanum ja White Vetiver. Helpoimmat Golden Neroli ja Pink Iris. Raikkaimmat Green Cedar ja Golden Neroli. Voimakkaimmat Cobalt Amber ja Red Santal. Iltatuoksuksi ja talveen ehdottomasti Cobalt Amber ja kesätuoksuksi Golden Neroli. Jokapäiväisiksi tuoksuiksi sopivat Green Cedar ja Pink Iris.

Ostopaikkatiedot / * Mainoslinkki:

Abelin tuoksuja myyvät * Jolie ja * Green Lips. * Discovery-pakkaus (7 x 1,5ml) maksaa Joliella 32€.

Abel-tuoksut ovat kalliita: 50 ml maksaa 118€ tai 15 ml 58€. Green Lips myy 1,5 ml:n sample-kokoja myös yksittäin, yhden hinta on 6€ (eli kannattaa ilman muuta ostaa Discovery-setti jos haluaa kokeilla näitä).

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (1)
  1. Ansku- Glitteri addikti
    18.1.2020, 15:05

    Abel on ihana! Pääsin tutustumaan brändiin Turun Greenlipsbeauty myymälässä ja rakastuin. Etenkin Pink irish oli mahtava vaikka pidin monista muistakin tuoksuista. Parasta näissä on se, että tuoksut ovat puhtaita, selkeitä. Niistä pystyy aika helposti eysimään pohja tuoksun, joka ei minusta synteettisissä tuoksuissa ole aina niin helppoa.

    http://Www.glitteriaddikti.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *