Karkkipäivä
Karkkipäivä

Aaveblogit sivupalkissa

Hei, nyt on pakko kysyä teiltäkin: mitä blogeja tuossa mun sivupalkissa näkyy teille? Minulla on aikojen alusta ollut sivupalkissa luettelo erinäisistä blogeista joita seuraan, ja nyt sitten syksyn aikana tuo luettelo on alkanut elää ihan omaa elämäänsä. Sinne ilmestyy itsekseen blogeja, joita en ole lisännyt listalle. Osa pysyy samoina, osa vaihtelee. Osasta en ole koskaan edes kuullutkaan…! Ja siellä ne ovat, minun luomani blogiluettelon seassa.

Kummitukset ilmestyivät listalle sen jälkeen kun pyysin Indiedaysin it-vastaavaa muuttamaan luetteloa niin, että se näyttäisi taas seuraamieni blogien viimeisimmän postauksen otsikon (mikä alunperin ei ollut mahdollista liittyessäni Indiedaysiin). It-Hannu vakuuttaa olevansa syytön kummitusten listavaltaukseen, ja uskon kyllä häntä. Listalle itsekseen ilmestyvät blogit eivät nimittäin näy lainkaan blogin hallintapaneelissa. Näin ollen niitä ei myöskään voi poistaa. (!!)

Mystisintä oli, kun Hannu kertoi, että hänelle nuo aaveblogit eivät edes näy. Hän kävi kerta toisensa jälkeen katsomassa blogiani ja blogiluettelossa olivat kiltisti vain ne minun itse lisäämäni 12 blogia. Ja samaan aikaan aaveblogit kuitenkin näkyivät minun koneellani. Saattoipa Hannu jopa miettiä, että onkohan Sanni vihdoin seonnut…

No, otin lopulta kuvakappauksen sivupalkista todistaakseni että en näe omiani, ja tässä sellainen nyt teillekin nähtäväksi. Näin minä näen blogin sivupalkin tänään sunnuntaina 15. joulukuuta:

Aaveblogit_sivupalkissa

Ympyröidyt blogit ovat ”kuokkavieraita”. Esimerkiksi blogit Vote For Summer, Mini Fitness, StefFit ja Susanna Aleksandra ovat sellaisia, joissa en ole koskaan tietääkseni edes vieraillut enkä tunne niitä. Silti niiden linkit näkyvät blogissani. Enkä saa niitä pois koska ne eivät näy hallintapaneelissa.  Miten – tämä – on  – mahdollista? Mistä nuo linkit ilmestyvät listalleni??

Tämänhän täytyy oikeasti olla henkimaailman asioita.

Kaikki aaveista eivät ole edes Indiedays- tai Inspiration-blogeja, eli jollain salaperäisellä Inspiration-kytkökselläkään tätä ei voi selittää. Indiedays-blogeista listalla näkyy tänään The Good Morning, tosi hyvä blogi kyllä josta tykkään ja jota käyn välillä lukemassa, mutta en minä sitä tuohon listalleni ole lisännyt (anteeksi vain, Kaisa, melkein voisit kyllä ollakin siellä ;))

Lilyä listalla edustavat Saara Sarvas ja White Trash Disease, joita kyllä luen ja jotka ovat joskus olleet listalla. Nämä kaksi ovat kummituksista vakkarit, eli ne näkyvät aina muiden haamujen vaihdellessa. Onhan siinäkin viihteensä aina päivittäin käydä kurkkaamassa, että mitähän vieraita listalle on tänään ilmestynyt ”siipeilemään”…

Huomatkaa, että aaveet myös varastavat täysin huomion listan oikeilta asukeilta – kuokkavieraiden kohdalla viimeisin postaus on näkyvissä, listan oikeiden blogien kohdalla ei…! Uskomatonta.

Nyt haluan once and for all selvittää, näkyvätkö nämä vierasblogit vain minulle, vai myös teille. Jos teillekin näkyy vain oma itse luomani luettelo kuten it-Hannulle, on kai vain uskottava että koneeni – tai itse asiassa kaikki meidän talouden laitteet pöytäkoneesta iPadiin ovat jonkun blogihengen riivaamia.

Kommentit (75)

 1. Veppe

  Jep jep, jos jonkinmoista remonttiraijaa näkyy! ;p

 2. Elisa

  Mulla näkyy seuraavanlainen lista (selain Opera, käyttöjärjestelmä Windows jos niillä nyt on mitään merkitystä):

  Charming Nails

  Ostolakossa

  Ennätyspäivä
  3 hrs ago by Nata – White Trash Disease

  Fashioned in Finland

  Sensationail – Mattapintainen geelilakkaus kotona
  14 hrs ago by Saara S.

  Lazy Dynamite

  California Road Trip pt. II : A Different World
  2 days ago by Suvi-Tuulia Kulmala

  Sensaisti

  Yläkropan huoltoa
  yesterday by eevi

  Mustaa Kajalia

  Pitää syödä hyvin, että jaksaa
  2 days ago by Steffi

  Zubi’s Corner

  Glitterin pikkujoulut
  15 days ago by Susanna Aleksandra

  Leuhkat eväät

  Into The Wild

  Now Smell This

  Terkkuja remonttiraijalta!
  3 days ago by kaisaminni

  Ahmija

  Zacharoto

  Kalofagas – Greek Food And Beyond

 3. Tiitu

  Joko ne widgetin asetukset on väärin tai itse widget toimii väärin. Eli se hakee väärän listan blogeja (väärää rss-feediä) tai todennäköisemmin hakee sinun oman listan lisäksi jonkun toisen listan. Onkos Hannu itse koodannut tuon widgetin vai käyttääkö jotain valmista? Kantsii nyt eka kattoo ne widgetin asetukset ja sitten joko tutkia mikä bugi siinä widgetin koodissa on tai jos valmis widget niin etsiä joku toimivampi. Mutta näin Hannu varmaan toimiikin kuvakaappauksen nähtyään.

 4. annika

  Huomasin, että tuo melkein sama lista näkyy myös muilla id-bloggaajilla, esim. Sharonilla? Eli taitaa johtua jostain muusta kuin sinun asetuksista.

 5. SariF

  Minulla näkyvät sinun listaltasi nuo ympyröimättömät eli siis ”oikeat” blogit. Osalla näkyy myös viimeisin postaus, mutta ei kaikilla: Charming Nails, Leuhkat eväät, Into the Wild, Ahmija, Zacharoto ja Kalofagas näkyvät pelkkinä blogilinkkeinä.

 6. SariF

  Postausotsakkeiksi luulemani olivatkin juuri noita kummituksia. Ja niitä löytyy 7 kpl. Lista on minulla sama kuin Nimettömällä klo 21.35.

 7. Velma

  Hei tää on nyt ehkä vähän kaukaa haettua, mutta samoja blogeja on Sharonin blogin sivupalkissa ja siellä ne on (ilmeisesti) tarkoituksella. Jos teidän linkkilistat on jotenkin yhteydessä toisiinsa?

 8. Mari

  Mullakin näkyvät noi mysteeriblogit. Joskus aikoja sitten kun katselin noita suosittelemiasi blogeja, siellä näkyivät vain niiden nimet. Tästä johtuen veikkaisin, että asialla on jotakin tekemistä juurikin tuon ”näytä uusimmat postaukset”-säädön kanssa.

 9. Sari

  Kuten kaikki muutkin toteavat, listassa näkyy kaikenlaisia blogeja, myös noita jotka eivät ole sinun seuraamiasi. Muistan kiinnittäneeni jo aikaisemmin huomiota siihen, että tuossa näkyy ei-sannimaisiakin blogeja, ja päättelin, että joko muistan väärin aiemman tilanteen (siis että noita ei aiemmin ollut) tai sitten käytäntö on vaihtunut ja indiedays on ottanut tuon tilan omiin tarkoituksiinsa…

 10. Ulpu

  Mulla näkyy Chromella sama lista kuin sun kuvakaappauksessa. Mä ihmettelinkin joskus, kun klikkasin Sensaistiin muka viimeisimpään postaukseen niin se menikin johonkin treeniblogiin (joka on siis tuolla Sensaistin alla).

 11. Ruusunen

  Joo, mä oon myös ihmetellyt tätä! Ihan kummallista. Toivottavasti asia saadaan selvitettyä ja kummitukset karkotettua (heh). :/

 12. Jasminia

  En tiedä, onko asia jotenkin korjaantunut tämän päivän aikana, mutta ajattelin tarjota vähemmistövastauksen: minulla nuo haamut EIVÄT näy. Eivätkä mielestäni ole näkyneet esim. eilenkään… En kyllä kieltämättä kiinnitä niihin jatkuvasti huomiota, mutta normaalilta vaikuttaa näkymät. Blogeja näkyy 13, kaikilla on edessään jonkinsortin ikoni (Mustaa kajalia -blogin kohdalla vain tyhjä neliö) ja kaikista näkyy blogipostauksen nimi alla.

  Käyttöjärjestelmänä Mac ja selain Safari.

  (En ole kommentoinut vähään aikaan ja kommentoin aiemmin nimimerkillä Helinä yhden toisen helinän kanssa. Nyt olen ollut huomaavinani useampia Helinöitä täällä, joten vaihdan selvyyden nimissä nickiä, jos alkaisin vaikka taas toisinaan kommentoida! =))

  • Sanni

   Tänään näkyy minullekin oikein tuo blogiluettelo! Hannu teki ymmärtääkseni eilen jotain muutoksia, tai ainakin häneltä tuli meiliä että tuon Sharon-blogi-vinkin kautta hän oli löytänyt jonkun bugin joka toivon mukaan saatiin eilen vihdoin poistettua. :)

 13. Heppu

  Minulle ilmestyi tänä syksynä oman blogin lukuluetteloon (joka näkyy vain minulle) blogeja joista en koskaan ollut kuullutkaan. Osa oli vieläpä aikuisviihdesivustoja, joilla ei kukaan varmasti ole tietokoneellani käynyt :D joten olin vähän hämilläni. Jonkun aikaa sivustot päivittyvät luettuihin blogeihin mutta kun en niitä ikinä avannut, ne katosivat…

  • Sanni

   Osa oli vieläpä aikuisviihdesivustoja, joilla ei kukaan varmasti ole tietokoneellani käynyt :D

   Oho…! :D Hyvä että katosivat lopulta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.