Äänikirjojen pauloissa

Kaupallinen yhteistyö: Bookbeat

Välillä käy tosi hauskoja sattumia, ja tänä kesänä sellainen kävi lukemisprojektini suhteen.

Olen kertonut blogissa taustastani entisenä kirjapöllönä ja kuinka olen surrut rakkaan lukuharrastukseni hiipumista internet-sisällön ottaessa vallan vapaa-ajallani. Olen viime vuosina palauttanut kirjoja elämääni pikkuhiljaa, ja yhden aihetta sivunneen postaukseni yhteydessä sain lukijoilta vinkkejä kokeilla äänikirjoja. Onpa minulle myös vinkattu e-kirjoista, osana tavaranvähennysprojektiani.

Kun kesän alussa myös työkaverini intoili minulle äänikirjapalvelusta johon hän on ihan koukkuuntunut, päätin vihdoin että nyt on minunkin tätä kokeiltava. Työkaverini käyttämä sovellus on ruotsalainen, joten sen kyytiin en lähtenyt.

Ihan samoihin aikoihin sähköpostiini tupsahti kysely, olisinko kiinnostunut kokeilemaan ja esittelemään blogissani Bookbeat-sovellusta. Olin ihan että ”ette ole tosissanne, luetteko ajatuksiani?! :D” (Välillä kyllä tuntuu että esim. Google lukee ihmisten ajatuksia, eikö…. :p)

Eipä tarvinnut kahta kertaa miettiä lähdenkö kokeilemaan, totta kai lähdin. :) Ja tämähän on ihan minun juttuni! Äänikirjat kulkevat mukanani kaikkialle kännykässä, ja voin kuunnella kirjoja työmatkoilla, kuntosalilla ja lenkillä. Enää voi vain kysyä, miten tässä meni niin kauan ennenkuin sain aikaiseksi vihkiytyä äänikirjapalvelun nerokkuuteen. (Tai no, tiedänhän minä miksi minulla menee aikaa… moni juttu jää puolitiehen tässä kaoottisessa päässä.)

Mikä Bookbeat?

Bookbeat on äänikirjapalvelu, jossa voi 16,90€ kuukausimaksulla kuunnella rajattomasti äänikirjoja. Palvelu toimii kännykkään ladattavalla sovelluksella. Kirjoja löytyy niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi. Valikoimasta löytyy myös e-kirjoja.

Uutuutena on Perhetili, jossa omaan tiliin voi lisätä uuden käyttäjän, kuten vaikka puolison, hintaan 4,90€ / kk. Perhetilillä voi olla maksimissaan viisi käyttäjää.

Bookbeat on kuin kirjojen Netflix :)

 

Valikoima on älyttömän laaja. Kirjoja voi selata aihepiireittäin kuten jännitys, klassikot, elämäkerrat ja hyvinvointi, tai lukuinspiraatiota voi löytää luetuimpien tai uutuuksien listoilta. Tietysti kirjoja voi hakea myös kirjailijan tai teoksen nimen mukaan.

Itse tsekkasin heti nuoruusvuosieni suosikin Stephen Kingin kirjat, joita löytyy Bookbeatista 37. Mukana mm. yksi kaikkien aikojen suosikkikirjasarjoistani; Musta Torni.

Seuraavaksi selasin ruoka- ja juomaosastoa, josta liitin omiin kirjoihin heti A Guide to Wine -kirjan ja Ruokapyramidihuijauksen. Meinasi lähteä mopo käsistä heti kättelyssä, koska kiinnostavaa kuunneltavaa ja luettavaa on niin paljon, joten lopulta päätin että saan lisätä uusia kirjoja vasta kun edellisiä on kuunneltu alta pois ^_^ :D

Ensimmäinen ahmimani kirja ei kuitenkaan ollut viiniä, Kingiä tai ruokaa, vaan The Handmaid’s Tale, Margaret Atwoodin romaani vuodelta 1985 joka nyt on kaikkien huulilla HBO’n suositun TV-sarjan kautta.

Kuuntelin kirjaa samaan aikaan kun katsoin ykköskauden jaksoja, ja välillä piti malttaa pitää vähän taukoa kirjan kanssa etten olisi spoilannut itseltäni TV-sarjan tapahtumista :D

Viimeisin aloittamani äänikirja on Aki Hintsan Voittamisen Anatomia – kirja jonka Mr. Karkkipäivä juuri luki ja joka sai häneltä vahvan suosituksen. Mies on jo soveltamassa joitain Akin hyvinvointiohjeita elämäänsä, ja kun jokin kirja tekee ”karkkiäijään” tällaisen vaikutuksen niin kiinnostun jo minäkin.

On kätevää, kun monista kirjoista on sekä ääni- että e-kirjaversio, jolloin voi valita haluaako lukea vai kuunnella sen. Äänikirja on vaivattomin ja sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja erityisesti tykkään kuunnella niitä kuntosalilla. Perinteisellä tekstikirjallakin on kuitenkin oma tunnelmansa ja joskus on mukavampi lukea.

Olen tosi innoissani äänikirjojen löytämisestä, ja voi vain todeta että ”parempi myöhään kuin ei milloinkaan”. Lukuprojektini on edennyt viime vuosina aika hyvin tietokirjojen kannalta, mutta kertovaa kirjallisuutta minun on ollut vaikea palauttaa elämääni. Novellien ja romaanien lukeminen – tai kuunteleminen – on tosi hyvää aivojumppaa ja rentouttaa päätä paremmin kuin tietokirjallisuus. Juju on etenevään juoneen keskittyminen, se auttaa parantamaan heikentynyttä tarkkaavaisuuskykyä. Romaanit ovat kuin ”lääke” jota voisi määrätä nykyisen ärsyketäyteisen kiireyhteiskunnan aikaansaamien stressi- ja keskittymisongelmien hoitoon – ainakin se on hoitomuoto joka on itselleni valtavan mieleinen :)

Äänikirjan kuuntelu on valtavan rentouttavaa ja kirjaa kuunnellessa en hypi muihin asioihin. Saan olla hetken äänen ja tarinan sisällä. Ihanaa.

Äänikirjaan on myös helpompi keskittyä kuin perinteiseen tekstikirjaan, se on meille kirjaharrastuksesta pois eksyneille alemman kynnyksen keino palata kertovan kirjallisuuden pariin. <3 Juuri sitä mitä tarvitsin.


Saan yhteistyön myötä jakaa blogin lukijoille alekoodin, jolla Bookbeat-palvelua voi testata ilmaiseksi yhden kuukauden. (Yleensä ilmainen testijakso on vain kaksi viikkoa.)

Koodi on karkkipaiva, ja kokeilujakson voi lunastaa tässä osoitteessa.

Tutustumiskoodi koskee uusia käyttäjiä ja on voimassa 31.10. asti. Kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu normaalisti hintaan 16,90e. Tilauksen voi lopettaa koska vain.

 

 

 

 

hyvinvointi
Kommentit (55)
 1. Mä en ole äänikirjoihin itse lähtenyt, mutta mun mies on innostunut. Se ei ole koskaan lukenut kirjoja ja mä oon viimeset pari vuotta ollut tosi fiiliksissä, kun ekaa kertaa ollaan voitu keskustella kirjoista :)

  1. mä oon viimeset pari vuotta ollut tosi fiiliksissä, kun ekaa kertaa ollaan voitu keskustella kirjoista :)

   ^_^ <3

   Meillä on ollut vähän päinvastoin; mies lukee koko ajan ja kommentoi kaikkia kiinnostavia kirjoja, ja mä olen aina vain että "mmjoo, kuulostaa kyllä lukemisen arvoiselta / kiinnostavalta tyypiltä / tapahtumalta / näkökulmalta"….

 2. Voi, rakastan Audiblea. Pentuna rakastin kuunnelmia radiosta, mutta vuosien mittaan olen tullut sellaiseksi, etten vain siedä mitään mitä radiosta tulee. Opettelin kuuntelemaan podcasteja suurella vaivalla ja nyt kirjojen ahmimisesta on tullut uusi tapa. Kuuntelen tällä hetkellä Audiblesta Komisario Gamache-sarjaa, olen kirjassa neljä tai viisi. On aivan täydellistä, kun voi ”lukea” samalla kun vaikka täyttää tiskikonetta tai pyyhkii pöytiä. Tuntuu kuin ei siivoaisi ollenkaan kun uppoaa samalla tarinaan. Olen harmitellut kun Audiblesta ei löydä mitään suomeksi, että eiköhän mene Bookbeat testiin!

  1. Hei kuunnelmat…!! Oih..! Tulee mieleen lapsuuden muistoja mökiltä, kuunneltiin kuunnelmia radiosta mummon kanssa <3 En ole kuunnellut sellaisia varmaankaan noiden lapsuuden keskien jälkeen. Paitsi nyt, tavallaan…! Äänikirjathan ovat vähän kuin kuunnelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *