Aamuajatuksia Amorgokselta

 

Aamut tai ilta, tämä maisema on aina kaunis ja palkitsee katsojansa joka kerta vähän erilaisilla värinyansseilla.

Aamuisin sininen on vähän eri sävyinen sininen pilvistä, ilmankosteudesta ja vuodenajasta riippuen, iltaisin auringonlaskun kirjo on milloin violetti, milloin punainen, milloin persikkainen tai intensiivisen pinkki.

Pilvet tuovat tähän luonnon elävään maalaukseen vielä oman taiteellisen lisänsä, niiden muodot tekevät teoksesta joka kerta ainutlaatuisen hattaroineen, kiehkuroineen tai dramaattisine tummanpuhuvine reunoineen jotka välillä kiipivät puolen taivaan yli.

Rakastin nuorempana viettää matkoilla aikaa museoissa ja taidegallerioissa. Nyt meri, valo, pilvet, kylät, torit ja vuorenrinteitä halaavat tiet ovat minun taidegalleriani. Niitä menen katsomaan kun matkustan.

Ja sitä miten ne kuvastuvat paikallisten kasvoilta.

***

Olen parhaillaan Amorgoksella Yperia-matkailufestivaalilla.

Sallittehan ”poissaoloni” kommenttilaatikossa, syvennyn siellä käytyyn keskusteluun etenkin buffetkäytöksestä kun löydän siihen sopivan hetken festivaaliviikonlopun aikana.

Ihanaa viikonloppua sinne Suomeenkin <3

Kommentit (6)
 1. Todella upean näköistä maisemaa – tällaisia kuvia on aina ilo katsella 😊
  Hauskoja Kreikka -hetkiä toivotellen! 🇬🇷

  1. Kiitos :)

 2. Minkäslaista keliä Kreikassa on tähän aikaan vuodesta? Toivoisin ensi vuodelle parin viikon reissua syysloma-ajaksi (eli noin lokakuun puoliväliin/loppupuolelle), ja vähän ristiriitaisia kokemuksia on, onko tuohon aikaan ihanan lämmintä vai syysmyrskyistä. Toki kelithän nyt aina vaihtelevat ja voivat olla varsinkin syksymmällä ja keväällä mitä tahansa, mutta eiköhän nyt ainakin eteläisemmillä saarilla voisi tuohon aikaan olettaa olevan suht uimalämpöistä vettä ja t-paitakelejä ainakin muutamana päivänä eikä koko kahta viikkoa sadetta, vai mikä on sinun kokemuksesi?

  1. Minkäslaista keliä Kreikassa on tähän aikaan vuodesta?

   Se vaihtelee, mutta useimmiten vielä hyvinkin lämmintä, esimerkiksi tänä vuonna koko lokakuu on ollut erittäin lämmin (30 asteen tuntumassa). Marraskuukin on alkanut ihan kesäisenä, tänään täällä Amorgoksella oli 25-27 astetta.

   Sanoisin, että lokakuun keskilämpötila on 20 kieppeillä, en ole koskaan kokenut mitään oikeasti kylmää Kreikassa lokakuussa. Muutamia koleita päiviä saattaa olla (niitä voi olla syyskuussakin), mutta omalla viimeisen kahdeksan vuoden syys-Kreikka-kokemuksella sanoisin, että lokakuut ovat vielä hyvinkin lämpimiä, Suomen kesään tottuneelle oikein mukavia :)

   Voi käydä uimassa ja t-paitakelejä piisaa. Lopultahan sää on kuitenkin aina tuurista kiinni, jonain vuonna voi syksylle sattua selvästi viileämpiäkin viikkoja. Minun Kreikan vierailuilleni niitä ei vain ole syys-lokakuussa sattunut, vain yksittäisiä viileämpiä päiviä.

  2. Olimme tänä vuonna lokakuussa lasten syyslomaviikolla Kreetalla ja oli kyllä kerrassaan mainiot lomasäät: Lämpötila päivällä noin 25 astetta, vain yhtenä päivänä pilvistä ja hiukan sadetta, mutta muuten aurinkoista ja todella miellyttävää keliä. Merivesi oli noin 23 – 24 astetta lämmintä, joten uiminen kuului päivittäin ohjelmaan (myös pilvisenä päivänä). Kokemukset olivat niin hyvät, että suunnitelmissa on jo vastaava reissu ensivuodellekin 😊🇬🇷

   Olen kyllä kerran ollut lokakuun loppupuolella Kreikan saaristossa ihan kunnon syysmyrskyssäkin. Silloin tuulista, pilvistä ja sateista säätä, kesti parisen päivää ja sen jälkeen aurinkoiset shortsikelit taas jatkuivat…
   On siis aina myös hieman tuurista kiinni sattuuko alueelle loman aikana syksyinen matalapaine, mutta jos se osuu kohdalle, niin tuskinpa huonoa säätä kovin pitkää aikaa kuitenkaan joutuu katselemaan 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *