Karkkipäivä
Karkkipäivä

A little freaky…

Mies Fiskardossa tänään.

Mies_Fiskardossa_IMG_0877_2

Kello 13.05.

idMies_Fiskardossa_IMG_1075_2

Kello 16.22.

Mies_Fiskardossa_IMG_0875_2

Pääsiköhän hän kirjan loppuun…?

Ja tärkeintä – tuliko selkään tarpeeksi rusketusta?

Tykkään minäkin lukea rannalla ja ottaa aurinkoa, mutta tämä on jo vähän friikkiä.

.

…joo, varmasti vain sattumaa, mutta näyttihän se kieltämättä hullulta kun äijä on kolme tuntia myöhemmin ihan samoilla jalansijoillaan… :D Jos hän onkin liikkunut, niin aika tarkasti on asettunut takaisin samaan kohtaan puoli metriä kivestä. Kaikenlaisia… :)

*

Harmittelin ensin suuresti sitä, etten voi vuokrata reissussa autoa. Budjettini puitteissa olen aika lailla julkisen liikenteen verkoston varassa.

Tänään päädyin kuitenkin olemaan iloinen bussimatkastani saaren pohjoiskärkeen Fiskardoon, se oli varmasti paljon parempi vaihtoehto kuin olla ajaa itse. Kaksi ja puoli tuntia kestänyt ajomatka sisälsi niin huikeita maisemia että kamerastani oli loppua akku jo ennen kuin oltiin päästy Fiskardoon. :) Vuokra-auton ratissa ei räpsitäkään kuvia ihan joka mutkassa.

Ja ne tiet…. Osa Argostolin ja Fiskardon väliä kulkevasta päätiestä on sortunut viime vuoden maanjäristyksen seurauksena, ja bussi (+ muu liikenne) joutuu kulkemaan vaihtoehtoista vuoristoreittiä paljon pienempiä teitä. Pari kertaa hirvitti niin etten meinannut uskaltaa katsoa – puhumattakaan että olisin itse ajanut..! Yhdessä tiukassa mutkassa vastaan tuli kuorma-auto emmekä mahtuneet ohi. Bussi joutui peruuttamaan, ja ikkunan toisella puolella laskeutui hurja pudotus. Joo, ei ihan mun ajotaidoille tällaiset adrenaliinireitit…

Kefalonia_maisemia

Mutta Kefalonian maisemat – siis mitkä vistat. Voi hyvin perustein sanoa, että joonialainen haastaa paikoin jo Santorininkin. Koko rannikko on niin kuvauksellista, että pitkä bussimatka, johon olin varautunut kirjalla, muuttui henkeäsalpaavaksi kiertoajeluksi ja kirja unohtui reppuun.

Fiskardo_IMG_1020_2

Kefalonia – suosittelen!

.

Huomenna meinasin tuutata ulos ripsariarvostelun niin ilahtuu kosmelukijatkin. Ehkä :)

Kommentit (5)

 1. Nipsuu

  Odotin innolla raporttiasi kefaloniasta, sillä kävimme siellä noin viisi vuotta sitten. Kaunistahan siellä oli, mutta olin silti jotenkin pettynyt. Muistikuvieni mukaan oli tosi kuivaa, ei mitenkään erityisen vihreää. Ehkäpä matkan muut seikat veivät sitten kefalonialta pisteitä, mies oli kipeä, eikä juuri ollut mihinkään rahaa, ja se stressasi. Olimme skalan kylässä, ja kävimme myös tuolla kalastajakylässä päiväretkellä.

  1. Sanni

   Muistikuvieni mukaan oli tosi kuivaa, ei mitenkään erityisen vihreää

   Oho…! Minusta täällä on tosi vihreää…! Oletko käynyt Kykladeilla…? Voi tietysti olla, että suomalaiseen metsämaisemaan tottuneen silmään Kefalonia näyttää kuivalta, mutta kreikkalaisissa standardeissa Joonian alue on todella vehreää. Täällä sataa paljon enemmän kuin esimerkiksi Kykladeilla ja Egeanmeren saarilla. Kykladeilla on saaria, joilla hädin tuskin näkee muuta vihreää kuin ihmisten istutuksia… :)

   Ikävä muuten kuulla että miehesi oli reissunne aikana kipeä. Varmasti on vaikuttanut matkan tunnelmaan.

  2. nita

   hahahah lyön vaikka pääni pantiksi että mies on italialainen! ahkerana kreikanmatkaajana itsekin olen huomannut tämän ilmiön, ja viimeksi tänä kesänä naurettiin sille matkaseurani kanssa: kaikkialla rannoilla minne menimmekään kreetalla, italialaisten seuruieiden miehet, varsinkin vanhemmat miehet seisoivat rannalla. koko muu poppoo makoili sunbedeillä mutta ei, papat patsastelivat pystyssä koko päivän. tiiraillen välillä merelle, välillä toiseen suuntaan vuorille tms. mutta siinä ne seistä tököttivät :D:D. yhtäkään en kyllä ole vielä nähnyt lukemassa seisten, pakko myöntää! mikä tää juttu on :D?? italialaiset, miksi? haluan selityksen :DD??

   1. Sanni

    Hahah.. :D Mä en ole koskaan aiemmin kiinnittänyt huomiota seisoskeleviin auringonottajiin… Vai että italialaisia… :D Selitys olisi todella kiinnostavaa kuulla. :) ”Lying down cramps my style..!”

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *