5 x anti-age-silmänympärysvoide

Esittelyssä viisi erilaista silmänympärysvoidetta ikääntyneen ihon hoitoon.

Postauksen lopussa on pieni yhteenveto testivoiteiden eroista, suorituksesta ja vahvuuksista ja kosmetiikan anti-age-ainesosien potentiaalista ylipäänsä.

TESTATUT VOITEET AVAINVAIKUTUKSINEEN JA -AINESOSINEEN

Mádara Time Miracle Wrinkle Smoothing – kosteuttaa ja silottaa juonteita koivunmahlauutteella ja seitsemän kasviuutteen patentoidulla yhdistelmällä

Paula’s Choice Resist Anti-Aging – pehmentää, hoitaa, kosteuttaa ja suojaa sheavoilla, antioksidanteilla ja peptideillä

Kiehl’s Youth Dose Eye Treatment – kirkastaa ja silottaa retinolilla ja c-vitamiinilla

Mádara Smart  Anti-Fatigue Eye Rescue – kirkastaa, kosteuttaa ja häivyttää väsymyksen merkkejä kasviuutteilla ja antioksidanteilla

Lavera Firming – kosteuttaa ja häivyttää juonteita hyaluronihapolla, karanjaöljyllä ja Green Lift -yhdisteellä

Olen saanut voiteet blogin kautta.

MÁDARA TIME MIRACLE WRINKLE SMOOTHING EYE CREAM

34,95€ / 15 ml

Mádaran koivunmahlaan perustuva Time Miracle -linja kuuluu suosikkeihini ja vielä testaamatta oli silmänympärysvoide – tämä puute paikattiin viimein.

Lupaus: ”Hellävarainen kosteusvoide, joka kiinteyttää ja uudistaa herkkää silmänympärysihoa tehokkaasti. Väsymyksen merkit, naururypyt ja pienet juonteet vähenevät silmin nähden.”

Ainesosat/koostumus: Time Miracle -silmänympärysvoide on kevyttä ja vähärasvaisen tuntuista. Voiteessa on kevyt valoa heijastava kuulto ja se imeytyy hetkessä.

Vedetön koostumus pohjaa ihoa uudistavaan koivunmahlamehuun. Toinen hoitava komponentti on patentoitu yhdistelmä kasviuutteita. CELL REPAIR BIO-COMPLEX -yhdiste koostuu tyrni-, puna-apila-, matara-, poimulehti-, mustikka-, peltokorte- ja hevoskastanjauutteista.

Sannin kokemus: vailla pitkäaikaisen käytön tuomaa näyttöä vaikutuksista ikääntymisen merkkeihin, voin kommentoida vain voiteen muita ominaisuuksia: Time Miracle on miellyttävän ja kevyen tuntuinen voide. Kosteusteholtaan se on myös suhteellisen kevyt. Valoaheijastavan koostumuksen kuulto ei ole liian hohtava vaan hienovarainen. Ainesosiensa puolesta pääasiallisesti antioksidanttinen ja anti-age-vaikutteinen.

KIEHL’S YOUTH DOSE EYE TREATMENT

38€ / 15 ml

Kiehl’sin Youth Dose -silmänympärysvoiteen aktiiviainesosat vakuuttavat. Voide ei ole ensisijaisesti kosteuttava vaan silottava, kirkastava ja kiinteyttävä sekä välittömästi tasoittava ja silmänalustummuutta häivyttävä.

Lupaus: ”tehokas yhdistelmä viinirypäleen siemenuutetta, Pro-Retinolia ja C-vitamiinia auttaa kosteuttamaan, silottamaan ja kirkastamaan ihoa välittömästi ja pitkällä aikavälillä.”

Ainesosat/koostumus: Koostumus on käytännössä yhdistelmä välittömästi silottavia silikoniyhdisteitä sekä pidemmällä aikavälillä silottavia ja ihoa uudistavia aktiiviainesosia, joihin lukeutuvat C-vitamiini (stabiili ascorbyl glucoside -muoto), retinyylipalmitaatti, adenosiini ja viinirypäleensiemenöljy. Kaikki hyviksi tunnettuja ainesosia ikääntymisen merkkien hoidossa ja ehkäisyssä.

Sannin kokemus: silikonirunsas koostumus täyttää ja silottaa juonteita ja kevyt väripigmentti häivyttää tummuutta. Kaunistava vaikutus on siis tosiaan välitön. Kosteuttavalta voide ei juurikaan tunnu. Jatkuvassa käytössä laittaisin tämän alle ensin kosteuttavan, seerumimaisen hoitotuotteen. Anti-age-ainesosat ovat päteviä mutta mahdolliset vaikutukset näkee tuttuun tapaan vasta kuukausien säännöllisen käytön jälkeen.

LAVERA FIRMING EYE CREAM

29,90€ / 15 ml

Laveran Firming-sarja pävittyi viime syksynä ja vanhoihin lemppareihini kuulunut silmänympärysvoide meni täysin uusiksi. Siinä missä vanha Firming-sy-voide oli täyteläinen ja suojaava, uusi on seerumin-ohut ja raikkaan tuntuinen. Mukana viilentävä metalliapplikaattori.

Lupaus: ”Voiteen sisältämä Green Lift Complex stimuloi ihon kollageenin tuotantoa. Hyaluronihappo ja karanjaöljy kosteuttavat, ravitsevat ja hoitavat ihoa kokonaisvaltaisesti”.

Ainesosat/koostumus: Green Lift Complex koostuu kolmesta ainesosasta: alppitähtiuutteesta (kosteuttaa, toimii antioksidanttisesti), dipalmitoyl hydroxyproline’sta (ihoa plumppaava lipoaminohappo, vastaa tuotteen kollageenia stimuloivasta vaikutuksesta) ja lesitiini (kosteuttaa ja ravitsee).

Tuotteen koostumus on ohut, lähes seerumimainen.

Sannin kokemus: jättää iholle yllättävän pitkäkestoisen kosteuden tunteen ottaen huomioon ohuen koostumuksen. Pidin enemmän vanhan Firming-silmänympärysvoiteen suojaavasta koostumuksesta, mutta tässäkin on puolensa. Koostumuksessa käytetty lipoaminohappo toimii muuten samalla periaatteella kuin Mádaran kiinteyttävissä uutuuksissa käytetty aminohappoyhdiste.

PAULA’S CHOICE RESIST ANTI-AGING EYE CREAM

38€ / 15 ml

Täyteläinen voide sopii erityisesti kuivalle iholle ja sisältää viisikosta parhaimman kimaran hoitavia ainesosia.

Lupaus: ”häivyttää näkyvästi ikääntymisen merkkejä kuten juonteita, ryppyjä, velttoutta, tummia silmänalusia ja turvotusta”

Ainesosat/koostumus: Paulan anti-aging-silmänympärysvoide on tanakkaa tavaraa, se on todella paksua ja voide täytyy lämmittää sormissa ennen iholle viemistä. Hoitavien ainesosien luettelo on vakuuttava: pieneen tuubiin on pakattu peptidejä, c-vitamiinia, e-vitamiinia, resveratrolia, lakritsiutetta, beeta-glukaania, adenosiinia, allantoiinia ja rutkasti sheavoita (ainakin rasvan tuntuma puoltaa sheavoin korkeaa määrää).

Sannin kokemus: en aluksi tykännyt voiteen koostumuksesta koska koin sen liian paksuna, mutta ilmojen kylmennyttyä (aloitin voiteen testauksen jo syksyllä) ihoni sanoo ihan muuta. Runsas ja todella suojaavan tuntuinen voide sopii talveen kuin nenä päähän. Monipuolisesti hoitava hajusteeton koostumus (niin kosteuttavia, rauhoittavia kuin anti-age-ainesosia) on erittäin hyvä. Tummuutta en edelleenkään usko muun kuin unen ja hyvän peiteaineen poistavan.

MÁDARA SMART ANTIOXIDANTS ANTI-FATIGUE EYE RESCUE CREAM

31€ / 15 ml

Lupaus: ”häivyttää väsymyksen merkkejä. Kosteuttaa, kiinteyttää ja kirkastaa. Häivyttää juonteita ja tummia silmänalusia sekä turvotusta.”

Ainesosat/koostumus: Smart-silmänympärysvoide on tuntumaltaan kevyt mutta kuitenkin täyteläisempi kuin ylempänä esitelty sarja-sisar Time Miracle. Feature-ainesosa, ”Smart Antioxidant -yhdiste”, koostuu jäkälän (cetraria islandica), sammaleen (sphagnum magellanicum), saniaisen (polypodium vulgare) ja poimulehden (alchemilla vulgaris) uutteista. Mukana myös sama kollageenibuusteri dipalmitoyl hydroxyproline kuin Laveran Firming -voiteessa. Kevyt voidepohja koostuu jojobaöljystä, esteriöljystä ja rasva-alkoholeista.

Sannin kokemus: Smart-voide on suosikkini tästä joukosta ja sitä olen käyttänyt eniten. Koostumus on ”helppo” ja tuntuu kaikin puolin miellyttävältä niin kosmeettisesti kuin kosteuttavuudeltaan. Voide on napakampi kuin Time Miracle ja asettuu iholle täsmällisemmin – jos joku ymmärtää mitä tällaisella voiteen käytöksellä haluan kertoa :D

Tummuuteen ja turvotukseen en edelleenkään ota kantaa koska niihin käytän ihan muita ”aseita”, mutta Smart-voiteen ainesosaprofiili vaikuttaa oikein hyvältä niin ravitsevien ominaisuuksiensa kuin ikääntymisen merkkien ehkäisyn kannalta.

VERTAILUA / YHTEENVETO

Ainesosien puolesta ja tutkittuun tietoon nojaten pidän joukon kokonaisvaltaisesti parhaimpana voiteena Paula’s Choicen Resist-silmänympärysvoidetta. Tällä voiteella on potentiaali vaikuttaa käytännössä kaikkiin yleisimpiin ikääntymisen merkkeihin kuten juonteisiin, ihon veltostumiseen, pigmenttimuutoksiin ja kuivuuteen. Koostumus on samalla anti-age-vaikutteinen ja erittäin kosteuttava ja ravitseva. Extraplussa vielä hajusteettomuudesta, näin voide sopii myös hajusteherkille. Ainoa heikkous on saatavuus – Paula’s Choicen tuotteita saa Suomessa vain verkosta. Pohjoismaiden virallinen jälleenmyyjä on Skincity.

Jos haussa on nimenomaan juonteisiin pureutuva hoitovoide, valkkaisin Kiehl’sin Youth Dosen parhaimmaksi. Toistaiseksi markkinoilla ei ole tehokkaampaa pinnallisesti käytettävää kosmetiikan ainesosaa juonteiden hoitoon kuin a-vitamiini, ja anti-wrinkle-tuotteen metsästäjän kannattaa pitää mielessä juuri tämä ainesosa ja sen johdannaiset.

Luonnonkosmetiikan puolelta testin kolme eri voidetta olivat kaikki aika tasaväkisiä ainesosaprofiilinsa puolesta, ja kussakin oli suhteellisen uskottavia vaikuttavia raaka-aineita. Jos yksi pitäisi valita, suosittelisin Mádaran Smart-voidetta. Siinä on ns. ”kaikki”; niin kosteuttava, antioksidanttinen kuin potentiaalisesti juonteita vähentävä ja ihoa kiinteyttävä (–> lipoaminhappo) vaikutus. Kiinteyttävä vaikutus perustuu samaan ainesosaan kuin Laveran Firming.

Niille, jotka satunnaisesti tykkäävät käyttää silmänympärysvoiteita myös koko kasvoilla (kuten minä itse), suosittelisin kuitenkin joko Time Miraclea tai erityisesti Laveran Firmingia. Smartin koostumus ei ole sellainen että se levittyisi mukavasti koko kasvoille. Firming on kaikista kosteuttavimman tuntuinen ja liukas, seerumimainen koostumus levittyy erittäin miellyttävästi koko kasvoille.

VAIKUTTAVIEN AINEIDEN ARVIOINNISTA

Hyvä huomata: ainesosien potentiaali on olemassa jokaisen esitellyn voiteen kohdalla, mutta tuhansien kosmetiikassa käytettyjen ainesosien joukossa osasta on ns. uskottavampaa ja järeämpää tutkimustietoa, osasta kevyempää. Jälkimmäinen ei tarkoita sitä, etteivätkö nämä ainesosat saattaisi toimia juuri lupaamallaan tavalla, mutta pyrkiessä arvioimaan eri tuotteiden potentiaalia nousevat laajempaa ja pitkäaikaisempaa näyttöä nauttivat ainesosat tietenkin korkeammalle. Tällaisia ainesosia ikääntyneen ihon hoidossa ovat esimerkiksi a-vitamiini, niasiiniamidi ja erilaiset antioksidantit kuten resveratroli, viinirypäleensiemenuute ja c-vitamiini.

(Esimerkki kevyemmästä tutkimusdatasta voi olla vaikka jonkin yliopiston suorittama tutkimus, jossa kyllä toteutuvat kaikki uskottavan tutkimuksen elementit kaksoissokkoutuksesta vertaisarviointiin, mutta tutkittava ryhmä saattaa olla pieni, usein alle 40 henkeä. Näin pienen ryhmän kokemuksiin ei voi suhtautua samalla lailla kuin satojen tai tuhansien koehenkilöiden.)

Summa summarum: a-vitamiiniin, c-vitamiiniin tai niasiiniamidiin pohjautuva anti-age-tuote saattaa olla pitkän linjan näytöltään kasviuutteita uskottavampi ja vaikutukset kasviperäisiä ainesosia tehokkaampia, mutta fokuksen kohdistuessa antioksidantteihin, jotka kiistatta ovat myös erittäin tärkeässä roolissa ikääntymisen merkkien ehkäisyssä, ammennetaan ylivertaisesti parhaat sellaiset luonnosta.

 

kauneus ikaantyva-iho ihonhoitotuotteet
Kommentit (33)
 1. Mulla on tuo Madaran musta tuubi, ja olen kyllä tykännyt hirmuisesti. Muistaakseni ostin laivalta sellaisen paketin/pussukan /kokoelman Madaran eri tuotteita ja tämä oli yhtenä niistä, ja hinta oli jotain samaa kuin tämä tuubi yksistään. Loistava tuote, riittävä ja mulle 45v silmien alla toimiva.

 2. Njää… Olen ihmeissäni miksi sy-voiteissa ei ole suojakertoimia. ÄSPEEÄFFÄÄ on nykyään primereissa ja kasvovoiteissa, meikkivoiteissa, hiustuotteissa, huulirasvoissa..
  Mutta tuo kasvojen herkin ja ohuin ihokerros silmien ympärillä on unohdettu. Silmien ympärillä rypytkin näkyy ensimmäisenä. Onhan niitä toki jotain, mutta saa etsimällä etsiä. Kevät tulee, kesä tulee ja etsinnässä on…:)

  1. Halvemmaksi tulee laittaa aurinkovoidetta sy-alueelle. Toki jos kasvojen iho on hyvin erilainen, on hankalampaa kuljettaa kahta täysikokoista putelia mukana. :/

  2. Olen ihmeissäni miksi sy-voiteissa ei ole suojakertoimia.

   Joissain on, vaikka ne kieltämättä ovat harvassa. Esimerkiksi Cliniquen Superdefense Eye Cream on hyvä ja siinä on SPF 20.

   Toisaalta olen myös samaa mieltä kuin Nimetön, silmienympäryksille voi oikein hyvin laittaa myös (mielellään hajusteetonta) kasvoaurinkovoidetta. Sen ei tarvitse olla nimenomaan silmänympäryksille formuloitu.

   1. Tästä tulikin mieleeni yks ”vitsi” mikä feisbuukissa joku aika sitten kiersi. Miten miehille markkinoidaan yhtä voidepulloa joka auttaa kaikkeen ja käy kaikkialle ja naisille on tyyliin ”vasemman silmän alaluomen voide”jnejnejne :D. Pitää kokeilla käviskö suojakertoimella oleva päivävoide.. Vähän on haasteellisempi tuo silmänympärys ja ihan eri tyyppiä kuin muu kasvojen iho.. Herkästi myös vuotaa.. Mutta kokeilemalla selviää! Joku ’vähäeleinen’ vois olla hyvä:).
    …Ps. ostin pari vuotta sitten Shiseidon sy-SK20-putelin ja se on käyttämättä edelleen, varmaan käyttökelvotonkin jo. Siitä jäi hyvin tyypillinen valkea ja kiiltävä aurinkorasvantuntu..hyhhyh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *