Karkkipäivä
Karkkipäivä

4 x mainio hiusöljy

Öljyt löivät itsensä viime vuonna totaalisesti läpi mainstream-kosmetiikkamarkkinoilla. Osa meistä on ”aina” tiennyt, että tippa öljyä vartaloemulsioon, kasvovoiteeseen tai hiustenhoitoaineeseen lisättynä tekee tuotteesta välittömästi syväravitsevan tehohoidon (ja että lähtee sillä meikkikin, ilman että iho siitä tukkiutuu ja repeää kukkimaan), mutta viime vuonna viimeistään tiesivät kaikki. Etenkin hiustenhoidossa öljyistä tuli ”se juttu”, ja lähes kaikki trendien harjalla keikkuvat hiustenhoitosarjat lanseerasivat kilvan markkinoille öljyhoitoja.

Karkkipäivässä on tällä saralla oltu aikaa edellä, ja täällä on vaatimattomasti puhuttu hiusten öljyhoidon puolesta jo blogin alkutaipaleelta saakka. :) Aloin käyttää öljyjä hiustenhoidossa vuonna 2009 ja se on jäänyt yhtä itsestäänselväksi tavaksi kuin hampaiden pesu aamuin illoin.

Nyt esittelyssä neljä erilaista hiusöljyä, joista kaksi vanhaa ekosertifioitua tuttavuutta ja kaksi uutta ”normikosmetiikan” puolelta.

YR_HairOil

YVES ROCHER Reparation Hair Repair Oil

Yves Rocherin korjaava öljy on tarkoitettu erittäin kuiville ja vaikeasti käsiteltäville hiuksille esihoitona ennen shampoopesua. Öljy levitetään kuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa vähintään 10 minuuttia. Sitten vain pesu ja hoitoaine. Ei kannata ”säästellä” öljyä ja laittaa vain ”sinne päin”, pienellä annostuksella en huomannut oikein mitään vaikutusta. Eli kunnon kämmenellinen öljyä pituuksiin niin että hiukset oikein saturoituvat öljyssä.

Tämä tanakka, lähes 100-prosenttinen öljycocktail koostuu auringonkukka-, rypsi-, risiini-, jojoba-, purasruohon siemen-, babassu- ja makadamiansiemenöljyistä. Jos tätä laittaa hiuksiin shampoopesun jälkeen, on tuloksena aikamoinen lähmä. Ei siis kannata tehdä niin! ;) Mutta pre-shampoo-hoitona toimii erittäin hyvin. Hiukset ovat pehmeät ja jopa jotenkin ”jämäkän” tuntuiset, öljy jättää niihin tiettyä raskautta. Sopii erityisesti rauhoittamaan pörröisen kuivaa tukkaa.

Hauschka_HairOil

DR. HAUSCHKA Neem Hair Oil

Tämän tuotteen olen esitellyt blogissa aiemminkin. Hauschkan Neem-öljy on suunniteltu käytettäväksi samalla periaatteella kuin Yves Rocherinkin, eli esihoitona hiuksiin ennen shampoopesua. Sillä erotuksella, että hauschkalaiset neuvovat hieromaan öljyn kostutettuihin, ei kuiviin hiuksiin. Öljyllä voi hoitaa myös kuivaa tai ärtynyttä päänahkaa.

Hauschkan öljyn kokoonpano on aivan erilainen kuin Rocherin, ja tästä pullosta löydämme öljyjen (maapähkinä- ja vehnänalkiöljy) lisäksi neem-puun uutetta, kamomillauutetta, lesitiiniä ja rosmariinin eteeristä öljyä. En ole oikein onnistunut löytämään tietoa siitä mitä hyötyä lääkekasvina tunnetun neem-puun uute tuo kosmetiikkaan, mutta ilmeisesti sillä on ainakin antibakteerisia ominaisuuksia, ja sanotaanpa sen karkottavan hyönteisiäkin – siis esim täitä.

Siinä missä Rocherin öljy on minusta hieman liian raskasta (lue: jättää helposti lähmäisen tunteen) hoitoaineeseen sekoitettavaksi ja toimii ihanteellisimmin nimenomaan esihoitona, sopii Hauschkan Neem hyvin myös hoitoainecocktaileihin.

Cutrin_HairOil

CUTRIN Premium Oil Treatment

Cutrinin öljy on jutun tuotteista ainoa, jossa öljy ei muodosta pääosaa tuotteen kokoonpanosta. Kyseessä onkin nimenomaan hiuksiin jätettäväsilottava, latvasuojan/seerumin kaltainen tuote, jossa silikonit muodostavat vähintään puolet vaikuttavista aineista. (Öljyt eivät yksinään jätä hiusta silkkisen tuntuiseksi, silottavaan kalvoon vaaditaan käytännössä aina silikoniyhdisteitä.)

Öljyiksi on valittu ruusuöljy sekä kaikkien huulilla  (vai pitäisikö sanoa iholla) jo pidempään ollut arganöljy. (Inci: cyclopentasiloxane, dimethiconol, rosa moschata oil, argania spinosa kernel oil, parfum, ci 47000, ci 26100.) Silikonit tuovat tuotteeseen silottavan, kiillottavan ja suojaavan efektin, öljyt taas vastaavat tehokkaasta pehmennyksestä. Jos arvioin tuotetta latvasuojana (ja niin minä nimenomaan teen! :)), niin kyseessä on vallan loistava tuote. Hakkaa 6-0 entisen latvasuojasuosikkini BonaCuren Repair Rescue Sealed Ends -voiteen.

Pakkaus kertoo tuotteen olevan ”a conditioning, styling and finishing tool” (vain englanniksi, vaikka Cutrin on suomalainen brändi :p). ”Styling” -kohtaa en ymmärrä, sillä tuote ei sisällä mitään muotoilevia ainesosia. Tuotetta ei ylipäänsä kannata laittaa hiuksiin kuin muutama pisara jottei hius jää rasvaisen tuntuiseksi ja näköiseksi.

Karite_HairOil

K POUR KARITÉ Karite-seerumi

Karite-seerumi on sekin esitelty blogissa jo aiemmin. Tätä öljysekoitusta (sheavoi, auringonkukansiemenöljy, seesaminsiemenöljy) käytän parhaillaan, sekoitan sitä muutaman pisaran hoitoaineeseen jokaisen hiustenpesun yhteydessä (lukuunottamatta uuden hoitoaineen testiprosessia, jossa tuotteen hoitotehot testataan ensin muutaman kerran ilman öljybuustausta ;)).

Tuote on tarkoitettu käytettäväksi joko jätettävänä hoitoseerumina tai niinkuin minä sitä käytän, eli buusterina poishuuhdeltavassa hoitoaineessa. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että öljyt/voit eivät yksinään/puhtaana toimi useimpien hiuksissa jätettävänä hoitoaineena, sillä ne jättävät hiukset helposti lähmäisen tuntuisiksi. Jos öljyn haluaa jättää hiuksiin, se toimii parhaiten johonkin muuhun leave-in-hoitoaineeseen sekoitettuna – tai sitten silikoniöljycocktailissa, niinkuin Cutrinilla.

VERTAILU:

Tehokkaaseen syvähoitoon: Yves Rocher -öljy

Silotukseen ja pituuksien suojaamiseen: Cutrin-öljy

Yleiseen hiusten pehmennykseen ja päänahan ongelmiin: Hauschka-öljy

Yleiseen pehmennykseen ja perushoitiksen buustaukseen: Karite-seerumi

Tuotteet on saatu blogin kautta.

Kommentit (40)

 1. Katerina Alezandra

  Tälläset tuotepostaukset kivoja! Aina kun ostan tuotteita yritän netistä etsiä mielipiteitä niin ei tule turhia ostoksia!

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

  1. Liisa

   Nyt alkoi kiinnostamaan tuo Yves Rocherin öljy… Hmm!

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *