38 (minuutin??) maskara-aaargh

Kuva-arvoitus. Mitä tässä on?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaus: 38-asteisella vedellä poistettava maskara minun ripsissäni. Ja se on juuri poistettu 38-asteisella vedellä.

En pidä veden- ja säänkestävistä maskaroista. Juuri siksi että en saa niitä irti. Minusta tämä seikka on yksi selkeimpiä todisteita sille, kuinka yksilöllistä ripsien ja maskaroiden välinen kemia on. Kun kerron ihmisille, etten osaa suositella rapisemattomia maskaroita koska itselläni ei rapise mikään ripsari ja ilmiö on minulle henkilökohtaisella tasolla tuntematon, saan usein vastaukseksi outoja katseita ja närkästyneitä ilmeitä. Toiset eivät tätä ymmärrä. Maskarat eivät käyttäydy kaikkien ripsissä samalla tavalla.

Ja nämä 38-tyyppiset maskarat ovat tosiaankin loistava esimerkki siitä.

Sensai38volumising

Suomalaiset rakastavat ”kolmekaseja”. Sensain ja Cliniquen kuumalla vedellä poistettavat ripsarit kuuluvat Suomen myydyimpiin selektiivisiin maskaroihin (liekö Sensain perinteinen 38 jopa se ihan myydyin?). Aivan varmasti ne lähtevät monilta yhtä helposti kuin mopo kosmetiikkafriikin käsistä Times Squaren Sephorassa. Minulta eivät.

Jos joku kuulee 38-maskaroista nyt ensimmäistä kertaa, niin kyseessä on siis ripsiväri, joka kestää kyyneltä, sadetta, lunta ja räntää, eikä lähde muulla kuin kuumalla (noin 38-asteisella) vedellä. Ei myöskään silmämeikinpoistoaineella. Samantyyppisiä ripsivärejä on muillakin merkeillä kuin Sensailla, mutta heidän tuotenimensä on yleistynyt kuvaamaan tätä maskaratyyppiä. 38-maskarat eivät myöskään liukene öljyyn, eli ne ovat omiaan henkilöille joilla ripsarit leviävät ihon omiin rasvoihin.

Sain helmikuisen kosmetiikkabloggaajamiitin goodie bagissa Sensain 38-maskaran Volumising-version. Siitä on kauan kun viimeksi kokeilin tämän tyyppistä maskaraa. Toivoin, että jotain olisi tapahtunut ripsissäni näiden vuosien aikana. Tai jospa Sensain 38 Volumising on erilainen..? Jospa tämän koostumus olisikin sellainen joka oikeasti…. liukenee siihen kuumaan veteen?

No, postauksen aloittanut kuva-arvoitus teille jo paljastikin, miten 38 Volumisingin kanssa meni.

  38_poisto_kuvasarja

Tämän maskaran voisi melkein nimetä 38 minuutin maskaraksi, sillä niin pitkältä sen poistamiseen kuluva aika suunnilleen tuntuu, jos sallitte lievän pointtia alleviivaavan liioittelun.

Huuhtelin silmiä lopulta niin kuumalla vedellä että ihoon jo koski. Ei tämä voi olla tervettä.

Lopulta tein uusintakäsittelyn vedenkestävän silmämeikin poistoaineella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja nyt lähti.

Mitä kummaa? Ripsari ei hievahtanutkaan kun alussa poistin muun silmämeikin meikinpoistoaineella, mutta nyt, valeltuani silmää minuuttitolkulla eriasteisen kuumalla vedellä, ripsari liukeneekin samaan putsariin. Erikoista.

Pääasia että maskara kuitenkin lopulta hellitti. Yritin muuten myös nyppiä maskaraa irti, jotkut tämäntyyppiset ”kuumavesimaskarat” irtoavat vähän niinkuin tulppina ripsen päästä vetämällä. Ei tämä.

LISÄYS. Olen saanut niin paljon kommentteja joissa minulle halutaan kertoa, ettei Kolmekasin ”kuulukaan” lähteä lämpimällä eikä varsinkaan kuumalla vedellä, että koen tarpeelliseksi nostaa sitaatin Sensain omilta sivuilta. Valmistaja itse siis kertoo maskarasta näin: ”This gentle, revolutionary formulation resists tears and humidity but washes off easily with water at 38°C or higher.” Eli vapaasti suomennettuna: ”Tämä hellävarainen, vallankumouksellinen koostumus vastustaa kyyneliä ja kosteutta mutta peseytyy helposti pois 38-asteisella tai kuumemmalla vedellä.” Että noin.

38_poisto_vertaus

Kertokaas, kuinka monella teistä nämä ”kolmekasit” lähtevät suosiolla ja jopa vaivattomasti? Tilastotieto asiasta kiinnostaa minua nyt sen verran että laitanpa sivupalkkiin pitkästä aikaa ihan kyselynkin. :)

Ainiin, kun koko postaus meni ripsarin irtoamattomuuden sättimiseksi, niin kerrotaan Sensain 38 Volumisingista loppuun jotain positiivistakin. Jos tätä poistamisongelmaa ei olisi, pitäisin maskarasta oikein paljon. Se ei paakkuunnu yhtään levittäessä ja tekee ripsistä kauniisti kaartuvat ja luonnollisen tuuheat. No, minun harvoja ja hentoja ripsiäni ei tietysti mikään aine tuuhenna niin että ne koskaan olisivat kunnolla näyttävät ja tiheät, mutta koin kuitenkin 38 Volumisingin kerrostuvuuden tosi hyväksi ja sillä saa siistit ja klimpittömät ripset.

…siihen saakka kunnes on taas poisto-tortyyrin vuoro….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kertokaas kokemuksianne. Mikä on paras ”kolmekasi”? Ja mitäs kaikkia sen tyyppisiä nykyään onkaan (Suomen) markkinoilla? Itse tunnen Sensain 38-perheen lisäksi Cliniquen Lash Powerin ja High Impact Curlingin, Estee Lauderin Double Wearin ja Imjun Fiberwigin. Markettikosmetiikan puolelta ainboastaan L’Orealin Double Extension Beauty Tubesin.

Kommentit (212)
 1. Ehdottomasti paras on IsaDoran All day long lash! Itse käytän vain 38-tyyppisiä ripsivärejä, koska ne pysyy päivän hyvin, mutta lähtevät helposti. Paitsi Sensain 38:n kanssa saa kyllä tehdä töitä…

  IsaDoran versio on helpoimmin pois pestävä, mitä olen kokeillut. Ripsiväri myös pidentää sopivasti ja tuuheutta saa kerrostamalla. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

  1. Kiitos vinkistä! Pitääkin seuraavaksi kokeilla sitä.

   Sensain Volumisingillä saa kyllä näyttävät ripset, tosin harjan pitää olla todella kuiva ja muutaman viikon käytössä ollut levittyy helpommin. Uuden putkilon aine on myös vaikeampi poistaa, siinä menee pari viikkoa, niin aine on helpompi levittää ja lähtee helpommin :)
   Olen kokeillut myös Cliniquen high impact curling mascaraa. Se lähtee helpommin kuin Sensai, muttei anna samaa efektiä.

  2. Itsekin käytän kyseistä IsaDoran ripsiväriä, ja olen tyytyväinen! Olen kokeillut myös noita Sensain vastaavia, mutta opiskelijan budjetilla IsaDora vie voiton. Olen myös ylemmän kommentoijan kanssa samaa mieltä siitä, että IsaDora tosiaan on paljon helpompi poistaa kuin tuo Sensai. :-)

  3. Olen jennileenan kanssa täysin samaa mieltä. Isadorassa on hyvä hinta-laatusuhde, ja se kestää mielestäni hylsyssä kuivumatta pitempään kuin muut vastaavat (olen käyttänyt L’orealia, Cliniqueta, Kanebon/ Sensain kaikkia markkinoilla olevia versioita). Minulla on vuotavat silmät, eikä Sensain poistamisessa ole mitään vaikeuksia, päinvastoin se tahtoo liueta ulkonurkista pois, Isadora sen sijaan pysyy hyvin, eikä klimppiydy.

 2. Petra / Viilankantolupa
  12.5.2014, 07:32

  Jännä! En ole koskaan törmännyt tällaiseen näiden lämminvesiliukoisten kanssa. Mulla on ollut hankaluuksia saada irti yhtä ärtsyä täysvedenkestävää, mutta nämä kolmekasit ovat aina lähteneet suhteellisen kiltisti. Ripsivärin kanssa taisteleminen on kyllä puuduttavaa hommaa. :/

  Lisään tuohon brändilistaan myös MACin Extended Playn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *