Karkkipäivä
Karkkipäivä

38 (minuutin??) maskara-aaargh

Kuva-arvoitus. Mitä tässä on?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaus: 38-asteisella vedellä poistettava maskara minun ripsissäni. Ja se on juuri poistettu 38-asteisella vedellä.

En pidä veden- ja säänkestävistä maskaroista. Juuri siksi että en saa niitä irti. Minusta tämä seikka on yksi selkeimpiä todisteita sille, kuinka yksilöllistä ripsien ja maskaroiden välinen kemia on. Kun kerron ihmisille, etten osaa suositella rapisemattomia maskaroita koska itselläni ei rapise mikään ripsari ja ilmiö on minulle henkilökohtaisella tasolla tuntematon, saan usein vastaukseksi outoja katseita ja närkästyneitä ilmeitä. Toiset eivät tätä ymmärrä. Maskarat eivät käyttäydy kaikkien ripsissä samalla tavalla.

Ja nämä 38-tyyppiset maskarat ovat tosiaankin loistava esimerkki siitä.

Sensai38volumising

Suomalaiset rakastavat ”kolmekaseja”. Sensain ja Cliniquen kuumalla vedellä poistettavat ripsarit kuuluvat Suomen myydyimpiin selektiivisiin maskaroihin (liekö Sensain perinteinen 38 jopa se ihan myydyin?). Aivan varmasti ne lähtevät monilta yhtä helposti kuin mopo kosmetiikkafriikin käsistä Times Squaren Sephorassa. Minulta eivät.

Jos joku kuulee 38-maskaroista nyt ensimmäistä kertaa, niin kyseessä on siis ripsiväri, joka kestää kyyneltä, sadetta, lunta ja räntää, eikä lähde muulla kuin kuumalla (noin 38-asteisella) vedellä. Ei myöskään silmämeikinpoistoaineella. Samantyyppisiä ripsivärejä on muillakin merkeillä kuin Sensailla, mutta heidän tuotenimensä on yleistynyt kuvaamaan tätä maskaratyyppiä. 38-maskarat eivät myöskään liukene öljyyn, eli ne ovat omiaan henkilöille joilla ripsarit leviävät ihon omiin rasvoihin.

Sain helmikuisen kosmetiikkabloggaajamiitin goodie bagissa Sensain 38-maskaran Volumising-version. Siitä on kauan kun viimeksi kokeilin tämän tyyppistä maskaraa. Toivoin, että jotain olisi tapahtunut ripsissäni näiden vuosien aikana. Tai jospa Sensain 38 Volumising on erilainen..? Jospa tämän koostumus olisikin sellainen joka oikeasti…. liukenee siihen kuumaan veteen?

No, postauksen aloittanut kuva-arvoitus teille jo paljastikin, miten 38 Volumisingin kanssa meni.

  38_poisto_kuvasarja

Tämän maskaran voisi melkein nimetä 38 minuutin maskaraksi, sillä niin pitkältä sen poistamiseen kuluva aika suunnilleen tuntuu, jos sallitte lievän pointtia alleviivaavan liioittelun.

Huuhtelin silmiä lopulta niin kuumalla vedellä että ihoon jo koski. Ei tämä voi olla tervettä.

Lopulta tein uusintakäsittelyn vedenkestävän silmämeikin poistoaineella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja nyt lähti.

Mitä kummaa? Ripsari ei hievahtanutkaan kun alussa poistin muun silmämeikin meikinpoistoaineella, mutta nyt, valeltuani silmää minuuttitolkulla eriasteisen kuumalla vedellä, ripsari liukeneekin samaan putsariin. Erikoista.

Pääasia että maskara kuitenkin lopulta hellitti. Yritin muuten myös nyppiä maskaraa irti, jotkut tämäntyyppiset ”kuumavesimaskarat” irtoavat vähän niinkuin tulppina ripsen päästä vetämällä. Ei tämä.

LISÄYS. Olen saanut niin paljon kommentteja joissa minulle halutaan kertoa, ettei Kolmekasin ”kuulukaan” lähteä lämpimällä eikä varsinkaan kuumalla vedellä, että koen tarpeelliseksi nostaa sitaatin Sensain omilta sivuilta. Valmistaja itse siis kertoo maskarasta näin: ”This gentle, revolutionary formulation resists tears and humidity but washes off easily with water at 38°C or higher.” Eli vapaasti suomennettuna: ”Tämä hellävarainen, vallankumouksellinen koostumus vastustaa kyyneliä ja kosteutta mutta peseytyy helposti pois 38-asteisella tai kuumemmalla vedellä.” Että noin.

38_poisto_vertaus

Kertokaas, kuinka monella teistä nämä ”kolmekasit” lähtevät suosiolla ja jopa vaivattomasti? Tilastotieto asiasta kiinnostaa minua nyt sen verran että laitanpa sivupalkkiin pitkästä aikaa ihan kyselynkin. :)

Ainiin, kun koko postaus meni ripsarin irtoamattomuuden sättimiseksi, niin kerrotaan Sensain 38 Volumisingista loppuun jotain positiivistakin. Jos tätä poistamisongelmaa ei olisi, pitäisin maskarasta oikein paljon. Se ei paakkuunnu yhtään levittäessä ja tekee ripsistä kauniisti kaartuvat ja luonnollisen tuuheat. No, minun harvoja ja hentoja ripsiäni ei tietysti mikään aine tuuhenna niin että ne koskaan olisivat kunnolla näyttävät ja tiheät, mutta koin kuitenkin 38 Volumisingin kerrostuvuuden tosi hyväksi ja sillä saa siistit ja klimpittömät ripset.

…siihen saakka kunnes on taas poisto-tortyyrin vuoro….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kertokaas kokemuksianne. Mikä on paras ”kolmekasi”? Ja mitäs kaikkia sen tyyppisiä nykyään onkaan (Suomen) markkinoilla? Itse tunnen Sensain 38-perheen lisäksi Cliniquen Lash Powerin ja High Impact Curlingin, Estee Lauderin Double Wearin ja Imjun Fiberwigin. Markettikosmetiikan puolelta ainboastaan L’Orealin Double Extension Beauty Tubesin.

Kommentit (212)

 1. BaboonHeart

  Hei Sanni. Löysin vasta nyt mahtavan blogisi <3, kiitos että kirjoitat tätä. Siis aivan hassua, miten sinulta ei lähde tuo kolmekasi, kuin vasta noinkin hankalasti…mulla ongelma on täysin (!) päinvastainen. Lähes kaikki ripsivärit, jopa extreme vedenkestävät (mm. liila guerline jne) lähtevät heti. Sensai ei pysy yhtään, siis menee heti poskille, kuten normi vedenkestämätön mascara. Onkohan ihoni 38-asteista :P? Nyt olen löytänyt yhden joka pysyy suht hyvin Clarinsin vedenkestävä mascara. Tosin on sekin aina vähän väliä vähän poskilla, mutta minkäs teet? Olen muuten Clarinsista kokeillut myös sitä sateenvarjomascaraa, mutta sekään ei auta. Olisipa minulla tämä sun "ongelma" että ei lähde. Rakastan meikkejä ja meikkausta, mutta mikään meikki ei pysy kasvoillani kauaa, mikä on sääli minunkaltaiselle, joka rakastaa kosmetiikkaa. Silti meikkaan, tunteella. Mukana on vain oltava aina meikkipussi ja peili tarkistusta ja korjausta varten :)

  • Sanni

   mulla ongelma on täysin (!) päinvastainen. Lähes kaikki ripsivärit, jopa extreme vedenkestävät (mm. liila guerline jne) lähtevät heti.

   Oho, wow..! :) On nää kyllä mielenkiintoisia. Mä vaihtaisin tilannetta sun kanssa heti! :p ^_^

   • BaboonHeart

    Haha :P, usko pois sulla Sanni on paljon parempi tilanne, kuin se että on yhtenään luomarit paakkuuntuneena (vaikka olisi mitä laatupohjustusta), ripsarit poskilla. Saat nauttia kuitenkin kokopäivän että meikit pysyvät, tosin ymmärrän kuinka rankkaa on jos puhdistaminen vie aikaa. Ja helppohan mun on sanoa. Mulla puhdistaminen menee hetkessä, kun irtoaa melkeen jo veden näkemisestä, juurikin vedenkestävät(kin). :D Mä olen muuten just niitä ”hankalia” asiakkaita, jotka tenttaavat myyjiltä mikä vedenkestävä ripsari pitää satavarmasti :P Kerran eräs myyjä suositteli juuri sitä Guerlinen extraextreme vedenkestävää, huippu-urheilijat kuulemma pitävät ja aina kestää… Olin myyty ja onnellinen, että jes nyt löytynyt kerrankin hyvä ja pitävä. Hinta kirpaisi, mutta ajattelin että on varmasti sen arvoista. No kokeilin ja muutaman tunnin päästä oli poskilla taas :( Mutta nyt tää Clarinsin on pitänyt hyvin, tosin Bobbie Brownin tinned eye brightener saattaa olla syy, miksi nykyään ripsarit pitää aavistuksen paremmin, kun sillä on silmänalus peitettynä :P :) Ootko tutustunut näihin Bobbie Brown sarjaan? Itse vain tohon silmänalusten kirkastajaan ja se on aivan huippua! Luovuin jopa yli 10 vuoden uskollisesta Joe Blasco peiteaine-asiakkuudesta ja nykyään vannon Brownin nimeen :)

    • LadyBlue
     • BaboonHeart

      Kiitos LadyBlue, pitääpä kokeilla :) :) Kuulostaa ja näyttää hyvältä :P

      • LadyBlue

       Eipä kestä, toivottavasti toimii sinullakin! Minun kokemukseni mukaan tämä pitää ripset ojennuksessa ja taivutettuina koko päivän (itselläni ongelma, että esim. 38 sun muut eivät pidä taivutusta), ei varise eikä valu. Poistaminen onnistuu vain öljyä sisältävillä silmämeikinpoistotuotteilla. Ja kaikki kalliitkin merkit olen kokeillut, mutta aina palaan tähän :)

 2. Sanna V

  Hei! Kommentteja on niin paljon, että en jaksa kahlata niitä läpi, joten sori jos tulee toistoa :) Itse en muita ripsareita käytäkään ja minulle on parhaiten sopinut Cliniquen Lash Power (paitsi että nyt ovat menneet pilaamaan tuotteen vaihtamalla harjan, joka siis oli minulle Se Juttu koko tuotteessa!) Parhaiten nämä ”kolmekasit” irtoavat kokemukseni mukaan niin, että kastelee vanulapun lämpimällä vedellä ja painaa sen silmäluomien ja ripsien päälle. Ripsiväri imee kosteuden itseensä ja turpoaa sekä irtoaa ripsestä. Sen jälkeen se on helppo joko vanulapulla pyyhkäistä pois tai huudella juoksevan veden alla. Mutta kuten sanoit, eihän nämä kyllä kaikilla välttämättä toimi.

 3. anonyymisensainkäyttäjä

  Ostin juuri yhden noista sensain maskaroista kaverin sitä suositeltua. Ripsistä tuli ihanan tummat ja tuuheat. Mutta sitten oli pois pesun vuoro. Ei lähtenyt millään. Hinkkasin oikein kauan erittäin kuumalla vedellä, mutta maskaraa pysyi vain. Sen sijaan ripsiäni kyllä lähti. Meikinpoistoaineella sain vaivoin pois. Huono kokemus sensain maskarasta siis. Pidän kyllä kovasti tuotteesta. En vain jaksa sen pesua ja ripset olisi mukava pitää paikoillaan. Osaisiko joku suositella jotakin meikinpoistoainetta, jotta voisin sitä vielä käyttää?

 4. Sonia

  Luin tän vasta nyt. Mutta joo, aivan prikulleen samat kokemukset mulla. Ei vaan lähde. Pakko yrittää sormilla hinkata irti niitä kerroksia, se kun ei liukene millään vaan irtoaa tosiaan niinä hitusina. Ainakin minulla. Mutsille annoin omani testiin sen jälkeen ja yhtä hankalaksi hän sen koki.

 5. InQ

  Huomasin linkin ja oli pakko tulla kommentoimaan, koska olen käyttänyt sekä Kanebon, että Cliniquen 38-ripsaria. Kanebo ei ollenkaan erotellut ripsiäni, vaan ne olivat aivan klimppiset. Ei todellakaan näyttänyt hyvältä! Cliniquen ripsariin siirryin seuraavaksi ja olenkin käyttänyt sitä jo n. 5 vuotta. Toimii minulla täydellisesti! Voi pestä pois lämpöisellä vedellä, mutta ei irtoa pyöräillessä ym.

 6. Anni

  Hassua että tuo Sensain 38 jakaa näin selvästi käyttäjät niihin, joilla toimii kuin unelma ja niihin, jotka ovat menettäneet hermonsa, uskonsa ja uloimman ihokerroksensa silmän alueelta veden kanssa pelatessa. Oon itse käyttänyt Sensain 38 Volumisingia jo tosi monta vuotta (6?) enkä ole kertaakaan harkinnut tosissani pois vaihtamista, toimii niin hyvin sekä levitys, pito päivän aikana että pesu! Ei mitään ongelmia siis poispesussa (en tosin tiedä miten lämmintä vettä käytän, kyl se aika kuumaa on että saa ihan parissa sekunnissa pois mutta ei siinä nyt iho pala), enkä tiennyt että muilla tällaisia hankaluuksia on esiintynyt ennen kuin luin tätä! Mutta tosiaan, niinkuin totesitkin, kaikki ei käy kaikille ja täytynee olla tyytyväinen jos vain löytää jonkun itsellään pelaavan tuotteen :)

  Kiitos muuten interwebin parhaasta meikki-/kosmetiikkablogista, palaan tänne joka kerta tarkistamaan oletko arvioinut jonkun tuotteen ennen kuin ostan omakseni :D

  • Sanni

   Kiitos muuten interwebin parhaasta meikki-/kosmetiikkablogista, palaan tänne joka kerta tarkistamaan oletko arvioinut jonkun tuotteen ennen kuin ostan omakseni :D

   Kiitos Anni! :) *iloissaan*

 7. amanda

  Ihan pakko tulla kommentoimaan vaikka vanha postaus onkin. Mulla nimittäin toimii sensai 38 kuin unelma :D mulla on toi volumizing yksilö. Kaksi erittäin hyvää vinkkiä: kastele vanulappu lämpöisellä vedellä ja paina ripsiä vasten tarpeeksi kauan. Lähtee tosi hyvin pois! Ja toinen juttu on että laittaa ripsarin alle huulirasvaa tms. Helpottaa poistoa sitten myöhemmin :)

  • Sanni

   kastele vanulappu lämpöisellä vedellä ja paina ripsiä vasten tarpeeksi kauan. Lähtee tosi hyvin pois!

   Testattu on, ei mitään vaikutusta :D

   Huulirasvakikkaa en ole kokeillut, mutta toisaalta, ei taida tulla tilaisuutta testata kun en varmaankaan itse tule koskaan tällaista ripsaria hankkimaan eikä noita blogin kautta lähetettyjäkään tee mieli enää käyttää ;)

 8. Pinja

  Vanhaan postaukseen uusi kommentti :))
  Itselläni juuri mikään ripsiväri ei pysy, jopa vedenkestävät leviävät! Ainoa toimiva on 38 mascarat! Ja nekin kyllä välillä pettävät, voi tätä tuskan määrää!! :D
  Parhaaksi olen löytänyt lorealin beauty tubes ripsarin, on omasta mielestä parempi kuin clinique, sensai tai fiberwig. Clinique ja fiberwig lähtevät mielestäni todella murusina ripsistä, ja ne on työläämpiä poistaa kun vertaa lorealin omaan, joka lähtee nimensä mukaisesti ”tubesina” :D
  Paras keino poistaa nää 38 mascarat ja erityisesti loreal on poistaa ne suihkussa, itse teen suihkussa ensin muut suihkuttelut ja lopuksi kun vesi ja höyry on jo irroittanut ja pehmittänyt ripset, niin otan sormilla hellästi ripsistä kiinni ja vain vedän ripsivärin pois ripsistä, tosi simppeliä ja lähtee älyttömän helposti! En lähtis lämpimillä vanulapuilla näitä poistamaan, siinähän menis ikuisuus :)
  mutta se kikka on kyllä irroittaa sormin väri ripsistä, ei se muuten lähde mihinkään!

 9. Susanna

  Pakko kertoa oma käyttäjäkokemus, jota on kertynyt siitä saakka, kun tämä tuli markkinoille triljoona vuotta sitten eli tosiaan alusta asti tästä tuli lyömätön ja näköjään ainoa joka silmilleni sopii. Aina välillä olen uskaltanut kokeilla jotakin toista, vaan punaiset, vuotavat silmät ja sarveisakalvojen turvotuksen takia pääsevät ääntäkin nopeammin kiertoon kavereille. Nyt olen päättänyt, etten enää kokeile mitään, käytän tätä sensai 38 forever.
  Parhaiten tämä lähtee silmistä valmistajan omalla puhdistusliinalla jonka sain joskus silloin alku vuosina. Nyt tosin liina jos päässyt ikilepoon liinojen taivaaseen, uusi olisi ehkä hankittava. Toki tää lähtee muutenkin ripsistä, mutta leviää silmien alle, josta sitten voiteella pitää pois pyyhkiä. Mutta siedän nämä pienet hankaluudet, koska vaihtoehto olisi olla täysin ilman ripsiväriä. Enkä kyllä aio olla. Tietenkään kaikki ei sovi kaikille, onneksi tämä sopii minulle ?

 10. Hanna

  Hei

  En tiedä (en jaksanut lukea kaikkia kommentteja) onko joku jo ilmiantanut tämän vinkin: SAUNA. Itse en voi käyttää kuin noita 38-ripsareita, koska puhdistusaineet ”repii silmät päästä ja ihon irti naamasta”. Kuuma vesi ei oikein yksinään minullakaan toimi, mutta saunaan ja höyryssä hieron värit ensin poskille ja sitten vaan pesulle.
  Ja kyllä, saunon joka päivä :)

  • Sanni

   Ja kyllä, saunon joka päivä :)

   Hyvä vinkki mutta harva taitaa saunoa näin tiheästi :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.