3 x tuote jota käytän ”väärin”

Tänään tällainen kevyt postaus :)

Tässä on kolme kosmetiikkatuotetta, joita käytän varsinaisen tarkoituksensa ohella myös ”väärin”.

No, eihän mikään tietysti ole väärin jos se toimii, mutta väärällä käytöllä tarkoitan muuta kuin sitä, mihin tuote on alun perin kehitetty. :)

NIVEA SOFT -VOIDE

Nivea Soft on ihan älyttömän hyvä meikinpoistoaine! Voide irrottaa meikin siinä missä varsinainen meikinpuhdistusemulsiokin, mutta on paljon miellyttävämmän ja raikkaamman tuntuista ja huuhtoutuu iholta paljon paremmin kuin puhdistusemulsio.

Tällä lähtee silmämeikkikin, mutta käytän sitä silmämeikin poistoon vain hätätapauksessa, sillä emulsio kirvelee aina mun silmissä.

Hullua kyllä, olen jotenkin myös tykästynyt Nivea Softin perus-nivea-tuoksuunkin, ja minusta tämä on kaikin puolin ihollakin tosi miellyttävä perusvoide, vaikka ei ole luonnonkosmetiikkaa. Ainesosat ovat hoitavuuden teknologialtaan aika lailla luonnonkosmetiikan vastakohta, eli pehmentävä teho tulee parafiiniöljystä, rasva-alkoholista ja synteettisistä estereistä (luonnollisia öljyjä on vain yksi).

Nivea Soft on malliesimerkki synteettisvoittoisesta peruskosmetiikasta, jossa on edulliset ja simppelit raaka-aineet joista on taitavalla formuloinnilla saatu aikaan todella miellyttävän tuntuinen voide. Ja kyllähän tämä varsinaisen hommansa eli ihon kosteutuksen ja pehmennyksen hoitaa – mutta ainesosilla, joilla ei ole iholle muita oheishyötyjä kuten hoitavia rasvahappoja, antioksidantteja ja NMF-ainesosia.

HADA LABO -PUHDISTUSVAAHTO

Japanilaisen Hada Labon kulttituote, erittäin hellävarainen kasvojenpuhdistusvaahto, on minulla säännöllisessä käytössä myös ihokarvojen sheivauksessa. Vaahto on siihen ihan täydellinen – ei liian paksua eikä sisällä liian voimakkaita tensidejä jotka saattaisivat ärsyttää ajeltavaa ihoa.

Vaahtoputsareiden käyttö sheivauksessa ei tosin taida olla kovin poikkeuksellinen juttu? Käyttääkö teistä moni muukin vaahtoputsareita tähän tarkoitukseen? En tajua kuka ostaa niitä varsinaisia sheivaus-vaahtoja… Useinhan ihan tavallisen palasaippuankin vaahto ajaa asian. :)

MIZON AHA & BHA DAILY CLEAN -KASVOVESI

Korealaisen Mizonin Daily Clean on myös näitä maailmalla kulttiasemassa olevia tuotteita. Moni ”happohifistelijä” käyttää sitä preppaamaan ihon ennen AHA-happokuorintaa, koska se laskee ihon pH:n optimitasolle happojen vaikutuksen suhteen. (Tämä on tosiaan vain optimoinnin optimointia… :D)

Minäkin käytän Mizonia siihen tarkoitukseen.

Mutta, arvatkaas mihin mä myös käytän sitä… :D Tämä on ehkäpä hassuin ”väärin” käyttö: korvien puhdistus…!

Tiedättehän, kun iho korvan ulkoisen osan sisäpuolella on usein rasvainen ja vahamainen, kun korvakäytävästä erittyy vahaa? Minulla tämä ihoalue menee nopeasti todella epäpuhtaaksi ja sinne tulee herkästi epäpuhtauksia ja jopa mustapäitä. Topsipuikolla kun pyyhkii (kaapii…) tulee aika inhaa tavaraa…. hmmm, ehkä säästän teidät enemmiltä yksityiskohdilta…

Pelkällä topsipuikolla on kuitenkin tosi vaikea, tai mahdoton, saada pois kaikkea rasvan kiinnittämää likaa korvan sisäpinnalta (mä en edes tiedä millä nimellä tätä ”onkaloa” korvakäytävän edessä virallisesti kutsutaan..! :D) Korvaan ei myöskään tee mieli laittaa vaahtoavia puhdistusaineita eikä kyllä emulsioitakaan, öljyistä puhumattakaan.

MUTTA! Happopitoinen kasvovesi on tähän puhdistustyöhön TÄYDELLINEN! Kastelen topsipuikon märäksi Daily Clean Tonerilla ja käyn korvan pinnat läpi. Rasvaliukoiset BHA-hapot ”sulattavat” korvan vahatöhnät ja AHA-hapot peesaavat kuolleen ihosolukon irrottamisessa. Tuloksena totaalisen puhdas, liasta ja vahakerrostumista vapautunut korva-aukon iho! :D 👍

Mizonin Toneria myy mm. Bearel.

Käytättekö te kosmetiikkatuotteita ”väärin”? :)

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (31)
 1. Mä käytän laimennettua intiimipesuainetta silmälasien puhdistukseen. :D Käytän sitä talvella myös suihkusaippuana, toimii hyvin kuivalle iholleni.

  1. Petra Maria
   28.5.2020, 11:52

   Mullakin on vähän vastaava DIY-juttu :) Teen itse silmälasien puhdistusainetta sillä tavalla, että laitan suihkepulloon muutaman tipan fairyä ja loput lämmintä vettä. Toimii silmälasien putsarina oikein hyvin. Fairynä käytän jotain hajusteetonta perus astianpesuainetta. Ja säästää rahaa, kun ei tarvitse ostaa erikseen silmälasienpuhdistusainetta. Jostakin blogista bongasin tämän vinkin.

 2. Mä en ole koskaan omistanut sheivaukseen tarkoitettua vaahtoa, mutta oon käyttänyt siihen niin suihkusaippuaa kuin hoitoainettakin apuna. Tämähetkinen lemppari on Acon suihkuöljy, se tekee tosi liukkaan mutta hoitavan tunnun iholle ajelua varten.

  Mulla on sama juttu noiden korvien ”onkaloiden” kanssa. Oon itekin pyöräyttänyt kuorivaan happoon (The Ordinaryn 7 % Glycolic acid-lius) kostutettua vanupuikkoa korvan ulkopuolisissa onkaloissa, ja se on selvästi vähentänyt epäpuhtauksia. Tuota samaa liuosta on tullut hölvättyä muutenkin ihan kaikkialle muualle paitsi naamaan, esimerkiks kainaloihin dödön sijasta (Lab Muffinilla on tästä aiheesta postaus, siitä itse inspiroiduin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *