Karkkipäivä
Karkkipäivä

2 x kotimainen puhdistusvaahto

Jokohan alatte väsyä mun hehkutukseen erästä merkkiä kohtaan? Ei, en vain voi pitää salassa tätäkään ihastusta, tää on vain taas niin hyvä…!

EkoPharma_Elivo_IMG_1597

Jes, ”clip-art”-ystävämme on täällä taas :) Ja kylkeensä se sai toisen kotimaisen, kun olen sitäkin tässä viime kuukauden testaillut. Arvostellaan sekin samalla pois.

Tänään siis esittelyssä EkoPharman ja Elivon pehmeät kasvojenpuhdistusvaahdot.

EkoPharma_vadelmavaahto_IMG_1602

Tässä tämä nyt on, vaahto, jota en ehtinyt saada mukaan ensimmäiseen EkoPharma-esittelyyni kun siitä ei ollut vielä tehdaskappaleita ulkona. Minut ”prepattiin” kesällä tuotteen mahtavuudesta ja olen siitä saakka odottanut saavani pullon hyppysiini.

EkoPharma Vadelmavaahto 250 ml / 24,50 €

Vastasiko tuote odotuksia? Kyllä, ja ylittikin ne! Voi pojat, kyllä ne vain osaa Naviterilla (EkoPharman valmistaja). Tässä on ensimmäinen luonnonkosmetiikan pumppuvaahto joka on koostumukseltaan lähes yhtä kermainen ja liukas kuin synteettiset vaahtoputsarit. Vaahto ei lässähdä ja katoa iholla vaan pysyy kuohkeana koko sen ajan kun sitä pyörittelee iholla. Todella hyvä ja miellyttävän tuntuinen putsari pumppuvaahtotyypin ystäville. Ei hitsi, mä olen ihan lapsellisen ilon vallassa siitä, että Suomessa osataan valmistaa näin hyvää luonnonkosmetiikkaa! Sori vaan Mia Höydön geeli, jäät toiseksi tälle putsarille.

Huomionarvoinen asia on myös se, että pullo on 100 milliä standardia suurempi! Lähes kaikki pumppuvaahtoputsarit markkinoilla ovat 150-millisiä, EkoPharmaan on ladattu desilitra lisää! Pumppuvaahdothan kuluvat tunnetusti nopeammin kuin voide- tai geelikoostumuksen vaahdot, eli isompi pakkauskoko on oikein perusteltu.

EkoPharma_Vadelmavaahto_inci_IMG_1605

Tässä inci ainesosista kiinnostuneille. Tuoksu on mieto ja vadelmainen.

   Elivo_IMG_1601

Elivo Puhdistusvaahto 150 ml / 11,25 € (hinta apteekkiverkkokaupan sivulta)

Elivo on apteekkisektorille kehitetty kotimainen tuotesarja johon kuuluu kosmetiikan lisäksi myös lisäravinteita. Itse asiassa popsin parhaillaan myös Elivo-hiusravinnetta, raportoin sitten kun 2 kk:n satsi on syöty loppuun onko havaittuja vaikutuksia.

Elivo-vaahdon arviointiin ei montaa sanaa tarvita: ihanan pehmeä ja kermainen, juuri sellainen millaiseen laatuun ja koostumukseen olen ”normikosmetiikan” pumppuvaahdoissa tottunut. Synteettisiä ainesosia sisältävät pumppuvaahdot ovat aina liukkaampia ja tiheämpivaahtoisia kuin luonnonkosmetiikan, kaiken kaikkiaan täyteläisempiä. (Jos kokeilette EkoPharmaa, yllätytte varmasti koska koostumus on jo niin lähellä tätä standardia ;))

Elivo on mukavuudessaan ehkä jopa tylsä. Se on tosi miellyttävän tuntuinen putsari, piste. Pakkaus on tylsä (yhteistä monelle suomalaiselle kosmetiikan valmistajalle?) ja tuoksu, no, just sellainen tyypillinen hajustetun apteekkituotteen ”puhdas” tuoksu. Elivon kasvotuotteissa on hypotuoksu, mikä tarkoittaa sitä, että niissä ei ole käytetty yhtäkään EU:ssa allergeeneiksi luokitelluista hajustekemikaaleista.

Yritin vertailla kämmensokkotestillä (:D) Elivon ja Lacto Linen vaahtojen kermaisuutta, mutta ne ovat hyvin samankaltaiset. Lacto Line kuitenkin tuntuu hoitavammalta ja hellävaraisemmalta; ihon pinta jää pehmeämmän ja vähemmän kiristävän tuntuiseksi. Elivo on sulfaatiton eikä sekään tunnu voimakkaasti pesevältä, kuitenkin päättelisin tensidien määrästä ja tuotelupauksesta (”poistaa myös meikin”) että Elivon pesuteho on hieman Lactoa tehokkaampi.

Samaan tapaan kuin LL:n tapauksessa, kiinnostavammalla tuoksulla ja persoonallisemmalla pakkaus-designilla tuotteesta saisi huomattavasti vetovoimaisemman. Apteekkituotteiden ei tietysti kuulukaan olla ”houkuttavia” samaan tapaan kuin muiden jakelusektorien tuotteiden, mutta kai apteekkibränditkin jollain haluavat erottua edukseen kilpailijoista..?

*

Miniolotilapäivitys: mun aamiaista suurennettiin eilisessä tapaamisessa (ja muutenkin ruokavaliota ”järkevöitiin”) ja ainakin tänään on päivä lähtenyt huomattavasti paremmin käyntiin :)

Kommentit (58)

 1. Paula

  Hei Sanni,

  hoopo kysymys mutta voiskohan Erisanin hoitavalla pesunesteellä putsata meikitkin? Inci on seuraavanlainen: aqua, sodium laureth sulfate, glycerin, sodium chloride, cocamidopropyl betaine, PEG-7 glyceryl cocoate, cocamide mea, sodium benzoate, potassium sorbate, citric acid. Onko kauheata shaibaa kasvoille??

  • Sanni

   voiskohan Erisanin hoitavalla pesunesteellä putsata meikitkin?

   Kaikilla puhdistavilla tuotteilla voi putsata meikit, jopa suihkugeelillä :) Kaikissa vaahdolla puhdistavissa tuotteissa on samoja puhdistavia aineita (eli lähinnä sulfaatteja), vain pitoisuudet ja tietysti formulan yleinen rakenne (hoitava/ei-hoitava) vaihtelevat. Se, miten tietty putsari soveltuu meikin poistoon, riippuu paljon myös meikistä itsestäänkin, esim. hyvin voimakas, vahamainen meikkipohja (kuten Joe Blasco) voi vaatia rasvamaisen poistoaineen vaahtoavan sijaan.

   Itsehän olen vuosikaudet poistanut meikkini (silmämeikkiä lukuunottamatta, siihen eivät vaahdot mulla sovi) Sebamedin Pesunesteellä :) Käytin yksinomaan sitä ennen luonnonkosmetiikkaan siirtymistä. Ihan lempparituotteitani!

   Tuo Erisanin pesuneste ei juuri sisällä hoitavia tai kosteuttavia ainesosia glyseroli poislukien, jos glyserolia on paljon niin tuote voi olla kosteuttava. Tunnet sen sitten ihofiiliksestä että kiristääkö :) Mutta tosiaan, etenkin normaalilla iholla voi käyttää melkein mitä vain meikinpuhdistukseen, vähän kuivattavampiakin vaahtoja. Kuivaihoisena ehkä välttäisin.

 2. Karoliina

  Onko Elivo luonnonkosmetiikkaa?
  Ja onko sinulla suositella rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle joitain luonnonkosmetiika merkkejä/sarjoja?
  Haluaisin vaihtaa tuotteeni luonnonkosmetiikkaan, ja olisin kiitollinen vinkeistä sillä ammattilaisen neuvoilla saatan löytää oikeat tuotteet nopeammin kuin jos lähtisin itse kokeilemaan kaikkia vastaan tulevia… :)

 3. Karoliina

  Ps. Jos kerkeäisit myös vinkata luonnonkosmetiikkaa hiuksille ja/tai vartalolle niin olisin kovin kiitollinen :) Hiukset ja muu iho myös rasvoittuvaa sorttia

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.