1700-luvun luolatalossa

Kreikan reissuni viimeiselle viikolle halusin jotain erityistä. Ennen kaikkea siksi, että seuraani liittyivät avomieheni ja hänen äitinsä, joille halusin ikimuistoisen Kreikka-elämyksen. Tiedättehän – kun pääsee näyttämään ja esittelemään toisille jotain itselle oikein rakasta ja tärkeää…! Haluaa järjestää kaikkein parasta. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuoden 2012 Santorinin vierailullani katselin haikeana calderan rinteeseen rakennettuja, laavakiveen koverrettuja luolataloja. Miten viehättäviä ja persoonallisia..! Edessä levittäytyvistä näkymistä puhumattakaan… Tuollaisessa minäkin haluan jollain tulevalla Santorinin visiitillä asua, edes muutaman päivän..!

Alkuperäiset luolatalot ovat nykyään lähes kaikki majoituskäytössä (eipä ihme – sijainti on saaren halutuin), ja kauempaa calderan reunalta löytyy myös uudempia, luolatalojen muotoja mukaillen rakennettuja hotellikomplekseja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minä halusin nimenomaan alkuperäiseen.

Löysin meidän talomme netistä (ihan tylsästi) Booking.comin kautta. Siellä välitetään hotellien lisäksi myös ”luolia”. :)

Systeemi talojen kanssa menee niin, että luolatalojen omistajat ovat luovuttaneet asuntonsa eri majoitusbisneksille, ”managementeille”, jotka vuokraavat niitä heidän puolestaan. Kyseessä ei siis ole hotelli.

Santorini_talo_ulkoa

Meidän vuokraamassamme talossa oli iso olohuone, kaksi makuuhuonetta, iso kylpyhuone ja keittiö. Katto muodosti viihtyisän terassin, jonne johti niin kapeat portaat että minua vähän jänskätti joka kerta anopin kavutessa niitä…

Talot ovat kirjaimellisesti tulivuoren kraaterin rinteeseeseen koverrettuja, ja jatkuvat luolamaisina pitkälle rinteen sisään. Taloissa on vain muutama hassu ikkuna. Talon sisällä niukan valon leviämistä on pyritty auttamaan rakentamalla huoneiden välille ikkunoita. Olohuoneeseen astuessa näyttää siltä, kuin edessä olisi uusi talon fasaadi ovineen ja ikkunoineen – seinä, jonka takana on makuuhuone.

Meidän talomme on rakennettu 1799.

Luolatalot eivät ole majoitusmuoto halvimmasta päästä – niin kuin ei mikään majapaikka calderan reunalla, mutta kolmen tai useamman hengen majoittuessa samaan taloon hinta jää mahdollisen rajoihin kengännauhabudjettilaisellekin – muutamaksi yöksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä kannatti. Tätä maisemaa ja aamuhetkiä kattoterassilla en unohda koskaan.

             OLYMPUS DIGITAL CAMERA

<3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olohuone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Makuuhuone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olohuone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Makuuhuoneesta olohuoneeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikkuna toisesta makuuhuoneesta olohuoneeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisesta makuuhuoneesta keittiöön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen makuuhuone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olohuoneen katto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kylpyhuoneesta toiseen makuuhuoneeseen.

Kuvasin kämpässä läpi-talon videon.

.

Santorinin luolataloja on Oian ja Firan kylissä. Niitä voi etsiä netistä hakusanalla ’Santorini cave houses’ tai ’Santorini yposkafo’ (kreikaksi).

Kommentit (14)
  1. apua, mun sydän pakahtuu. haluun tonne, näyttää niin ihanalta

  2. Oi ihanaa, tulee vähän Como-järvivibat ja meidän Bellagion hotelli korkealla kukkulalla, näkymät vähintään yhtä henkeäsalpaavat! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *