Karkkipäivä
Karkkipäivä

Huomioita Kreikan matkailusta

Havaintoja ja mietteitä Kreikasta, kevät 2018.

(Kissafanit jotka tovoivat kuvia kreikkalaisista kissoista – tässä yksi kuvattuna eilen Hydralla <3)

Lakoista

Kreikkaan matkatessa ja etenkin saarihyppelyä suunnitellessa kannattaa huomioida laivaliikenteen lakkojen mahdollisuus. Lakkoja on joka vuosi muutamia, ja ne kestävät yleensä 1-3 päivää. Minä jouduin juuri jäämään Ateenan kahdeksi päiväksi lakon takia, ja aiemminkin lakkoja on sattunut omien reissujeni aikaan.

Suunnittele saarihyppelysi niin, että palaat Ateenaan, tai mistä lentosi lähteekään, viimeistään paria päivää ennen paluulentoa. Älä jätä saarilta paluuta viimeiseen päivään. Tai valitse lentoa edeltävien päivien saareksi sellainen, jolla on myös lentokenttä, jotta pääset tarvittaessa Ateenaan myös lentoteitse.

Myös tuulinen sää voi estää laivojen kulun, sekin kannattaa huomioida.

Majoituksesta

Majoitus Kreikassa on kallistunut. Vaikka ollaan huhtikuussa jolloin kausi on vasta hiljalleen starttaamassa, jopa vaatimattomin majoitusmuoto kuten domatiat ovat kalliimpia kuin mitä ne yleensä ovat olleet syys-lokakuussa.

Vinkki: edullisinta majoitus on suuremmilla, vilkkaammilla saarilla. Toisin kuin luulisi, pienet, tähän aikaan lähes tyhjät saaret hinnoittelevat majoituksensa lähes tuplasti isompiin saariin verrattuna, ilmeisesti logiikalla: kun kilpailua on vähemmän, voin veloittaa enemmän. Vaikka siltä ainoalta saarella olevalta turistilta.

Hintoja nostaa myös uusi vero:

Tämän vuoden alusta Kreikassa on astunut voimaan uusi yöpymisvero jonka niin hotellit kuin domatiat veloittavat turistilta. Vero on 0,25€ – 4€ per yö majoituksen tasosta riippuen. Lisätietoa täällä.

Kythnoksen autio Chora

Saarten sesongit

Huhtikuu on osoittautunut vielä syksyäkin erottelevammaksi kaudeksi tarkastella eri saarten turismitason ja sesonkien eroa. Se on minusta todella mielenkiintoista. Syyskuun loppua kohden meno alkaa hiljentyä pienemmillä saarilla, mutta ihan hiljaista niillä ei ole vielä lokakuussakaan. Pikkuisella 270 asukkaan Folegandroksellakin olivat vielä kaikki ravitsemusliikkeet auki lokakuun alussa.

Huhtikuussa taas jopa keskisuuret tai kehittyneet turismisaaretkin voivat olla hyvin hiljaisia. Isommilla saarilla kuten Kos, Syros, Tinos jne palvelut ovat auki, mutta ulkomainen vierailija saattaa havaita olevansa huhtikuussa ainoa vieras näiden saarten ravintoloissa, hotelleissa tai rannoilla. Istuin aiemmin tällä viikolla Kykladien suurimman kaupungin, 11 000 asukkaan Ermoupolin rantakadun ravintolassa ihka-ainoana asiakkaana. 1400 asukkaan Kythnoksella vain yhdessä kylässä oli muutama ravintola auki, esimerkiksi pääkaupungin tavernat olivat kaikki kiinni.

Säiden puolesta huhtikuu olisi erinomaista aikaa matkustaa Kreikkaan; asteet pysyttelevät 20 tuntumassa ja kipuavat usein yli 25:enkin, ja saaret kylpevät kukkien väriloistossa. Jos haluaa nähdä Kreikan vihreimmillään ja kukkeimmillaan, huhtikuu on mitä parhain aika vierailla.

Eilen saavuin Argo-Saronian saarille ja niistä kenties kauneudestaan kuuluimmalle, autottomalle Hydralle. Täällä ihan kaikki paikat ovat auki ja niin rannoilla, ravintoloissa kuin hotelleissakin on asiakkaita. Erityisen kiinnostavan havainnosta tekee se, että Argo-Saronian saaret eivät kuulu Kreikan tunnetuimpiin ja häviävät turismissa 6-0 tunnetummille Kykladeille. Silti täällä on huhtikuussa paljon vilkkaampaa kuin Kykladeilla.

P.S. Sähköpostiini oli tullut TUIn uutiskirje jossa kerrottiin tulevan kesäkauden matkakohteiden varaustasosta. Arvatkaa mikä on ykköskode? Jopa puolet varatuista matkoista on Kreikan saaristoon :)

TUI:n kesäkauden 2018 Top 5 kohteet näyttävät tältä:

 1. Rhodos, Kreikka
 2. Kreeta, Kreikka
 3. Antalyan rannikko, Turkki
 4. Kypros
 5. Samos, Kreikka

Hyvä Kreikka…! <3

Kuka on matkustamassa Kreikkaan tänä kesänä? :)

P.S.

Instagramissa voi seurata Kreikan matkaani päivittäisten päivitysten muodossa. Ehdin päivittää Instaan ”minibloggauksia” paljon tiheämmin kuin blogiin, joten kurkkaa Instan puolelle jos kaipaat lisäannostuksia Kreikan väreistä ja auringosta :)

https://www.instagram.com/karkkipaivasanni/

Kommentit (28)

 1. Mmiia

  Lähden mieheni kanssa viikon päästä kahdeksi viikoksi Rodokselle. :) Olemme ensimmäisen viikon kalitheassa ja toisen ixiassa. Odotan jo kovasti Kreikkaa. Suunnitelmana olisi käydä jokin päivä lindoksessa.

  • Sanni

   Ihanaa matkaa teille :)

 2. Leppis

  Toukokuun puolivälissä päästään taas Kreikkaan <3 tällä kertaa mennään Korfulle.

  • Sanni

   Oi Kerkyra… Korfu oli mun ensimmäinen Kreikan kohde :) <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Asiaa ja kokemuksia retinolista

Nyt on meikäläisenkin naama päässyt viimein marinoitumaan retinolissa. Mutta ennen kuin mennään tuotekokemuksiin, tsekataan vähän kosmetiikkanörttitietoa ainesosaan liittyen. Mitä retinoli on ja mitä se ylipäänsä tekee iholle? Retinoli on yksi a-vitamiinin lukuisista yhdisteistä, yhteisnimeltään retinoidit….

Mádaran uudet aurinkosuojatuotteet ja alennus -40%

* Sis. mainoslinkkejä Tänään juttua Mádaran uusista aurinkosuojallisista kasvovoiteista – ja alennusvinkki! Vain huomenna 17.huhtikuuta 24 tunnin ajan Madaracosmetics.fi -sivulla kaikki Mádaran tuotteet -40% alennuksessa! Mikä tilaisuus hankkia Mádara-suosikkejaan ja uutuuksia mielettömään hintaan! Alkaen kello…

Kylien ja kyyhkysten Tinos

Tänään esittelyssä pyhyydestään ja kymmenistä kylistään tunnettu Tinos. Edellisellä vierailulla oleskeluni rajoittui vain pääkaupunkiin, mutta tällä kertaa näin monia muitakin kyliä ja pääsin saaren toiseksi korkeimman vuoren huipulle. Amorgoksella asuvalla ystävälläni Melinalla on ystävä Tinoksella;…

Söpöysvaroitus: hellyttävät konjac-sienet

Kaupallinen yhteistyö: Raw Beauty Aika esitellä nämä söpöläiset! Aaaww, tällaiset suloisuudet on niiiin suunnattu meikäläisen kaltaiselle kuluttajalle, joka rakastaa kaikkea hellyttävää. Lyö jonkin tuotteen kylkeen sympaattinen ponihahmo, ja olen jo kaivamassa kuvetta… :P Yksi viime…

Uudella alustalla ja kohti uutta saarta

No niin, nyt sitten uudella alustalla :) Blogin osoite muuttui muotoon https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/ ja layout uudistui. En ole vaihtanut blogikotia vaan A-Lehdet uudisti blogialustojaan yhdistämällä Kauneuden & Terveyden, Voi Hyvin -lehden ja Terve.fi -sivun blogit samalle…

Pitkäperjantai ja matkakosmetiikkaa

Johan on hassu otsikko, mutta halusin lyödä kaksi kärpästä yhdellä blogi-iskulla. Kerron tänään eilisestä päivästäni Amorgoksella ja luon perinteisen katsauksen matkakosmetiikkaan. Pitkäperjantai avautui pilvisenä. Katselin parvekkeeltani kun kello 06.55 Egialin satamassa pysähtyvä Blue Star -laiva…

”Mä tuun kylmästä lämpimään”…

Hyvät huomenet kaikille aurinkoiselta Amorgokselta. :) Kirjoitin tämän jo Instaan ja kirjoitan sen uudelleen: tätä aamiaista näillä raameilla olen odottanut 12 kuukautta. Nyt olen täällä jälleen. Upea Egiali Amorgoksen saarella. Olen käynyt 45 Kreikan saarella…

Iho esiin talven jäljiltä: Juice Beauty -kuorinnat

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle. * Sis. mainoslinkkejä Muistatteko, kun viime lokakuussa kirjoitin jutun siitä, miksi luonnonkosmetiikassa ei juurikaan näe AHA- tai BHA-happopohjaisia kuorivia tuotteita? Niitä on, mutta erittäin vähän. Tuon lokakuisen jutun yhteydessä minulle vinkattiin amerikkalaisesta Juice…

Essie-ihanuuksia lohkeileville kynsille ja pääsiäisarvonta

Puhuin tässä hiljattain kosmetiikkafriikkeyteni eri aspekteista, joihin myös kynsilakka on erittäin vahvasti kuulunut teini-ikäisestä saakka. Nykyään olen kuitenkin todella laiska lakkailija, ja kynsituotteet onkin ehkäpä ainoa kosmetiikan osa-alue joka on kokenut harrastukseni piirissä aikamoisen inflaation….

Aamiaisvinkki: Mama Bear -puurobistro

Tampereen Laukontorin perimmäiseen nurkkaan on kätkettynä pieni aarre : puurobistro Mama Bear.  Olen tiennyt paikasta jo pitkään, ja pelkkä sana puurobistro kuulostaa niin übersympaattiselta että luulisi minun tutustuneen nurkkaan jo aikaa sitten. Jostain syystä en…