Vuoden suosikit: 9 suolaista leivonnaista

Vuoden suosikit: 9 suolaista leivonnaista

Lähestyvän maaliskuun ja kevään alun kunniaksi keräsin omat ja teidän suosikkinne vuoden suolaisten leivonnaisten resepteistäni. Ohjeissa ei ole sokeria, eikä viljoja –  ja kaikkia voi myös soveltaa. Linkit koko resepteihin löydät kuvien alta.

Aura-hyydyke uudenvuoden pöytään

Tämä tajuttoman hyvän hyydyke sopii hyvin vaikka irtopohjavuokaan tai perinteiseen reiälliseen kakkuvuokaan, jolloin keskelle voi asetella hedelmiä, marjoja tai pähkinöitä.  Resepti täällä.

Uusi pehmeämpi siemennäkkäri

Voisin rouskutella tätä vaikka joka päivä! Kananmunat pehmentävät näkkileipää hieman ja toimivat tässä notkistajana öljyn sijaan. Öljyä käytin aikaisemmin tässä versiossa. Näkkärit ovat maidottomia, viljattomia, tietysti sokerittomiakin. Nopeita hiilareita niissä ei ole, mutta senkin edestä siemenien ja mantelien hyviä öljyjä. Resepti täällä.

Salaminyytit, frittata ja muut brunssipöydän suolaiset

Mikä onkaan sen rennompaa lauantain tai sunnuntain viettoa, kun istua perheen ja ystävien kanssa syömässä muutama tunti keskellä päivää. Yhteenveto ideoista ja reseptit täällä.

Mehevä viljaton pinaatti-kinkkupiirakka

Tämän suolaisen piirakan taikina on mehevä. Makua tulee homejuustosta ja tuoreutta baby-pinaatista ja tomaatista. Resepti täällä.

Bataattileivät (eli paahtoleivät pelkistä bataateista)

Oletko jo maistanut bataattileipiä? Pese bataatit puhtaiksi perunaharjalla vedessä. Leikkaa niistä ohuita viipaleita. Paahda leivänpaahtimessa kunnes pinta saa tumman kypsyneen sävyn. Kokeile haarukalla, että bataattipaahtari on pehmeä. (Haarukkaa ei saa laittaa paahtimeen, kokeile pehmeys nostettuasi bataatit lautaselle). Paahtamiskertoja voidaan tarvita useita, näitä paahtareita paahdoin viisi kertaa.

Ja tadaa, ”leivät” ovat valmiit. Päällystin ne valkosipulituorejuustolla, avokado- ja tomaattiviipaleilla ja basilikan lehdillä, mutta päällynen voi tietysti olla mitä tahansa. Pehmeää, makeahkoa ja yllättävän hyvää!!♥

Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella

Nämä sämpylät ovat tosi täyttäviä ja niitä riittää hyvin yksi jokaiselle. Teenkin vain yhden ruokailun annoksen kerrallaan, jolloin sämpylät syödään ihan tuoreina. Pieni annos valmistuu ihan hetkessä samalla, kun vaikka keitto kypsyy. Resepti täällä.

Mehevä Italian pizza ilman jauhoja!!

Käsi ylös kuka ei pidä mehevästä pizzasta? Pizzassakin täytteet tekevät sen ihanan maun ja mehevyyden. On melkein yllättävää, että täysin ilman jauhoja tehdyllä pohjalla saa pizzasta vähintään yhtä hyvän maultaan ja näöltään… ja mikä parasta, ilman turhia hiilareita ja reilulla proteiinilla. Resepti täällä.

Herkullinen maksapasteija korvaa suolaiset leivonnaiset (gluteeniton ja vhh)

Mehevä pasteija säilyy useamman päivän kylmässä, mutta vaikka yrittäisimme kuinka säästellä sitä, on siitä viimeistään kahden päivän päästä vain murut jäljellä. Se maistuu ihan sellaisenaan tai tumman leivän kanssa. Minusta sen kanssa sopii hyvin myös hedelmäpalat ja mausteinen tee. Resepti täällä.

Suolaiset Härkis-homejuustonyytit

Tässä reseptissä on poikkeuksellisesti vijaa perunaruistaikinan muodossa, mutta se on niin helppo ja herkullinen, että pääsi vielä mukaan. Täytteeksi sopii yhtä hyvin salami, Aura kuin Härkiskin. Respti täällä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *