Viimein merellä


Viimein ulkosaaren rauhassa. Heti saareen asettumisen jälkeen oli ihan pakko päästä pienelle iltaretkelle luodon nokkaan hengittämään happea ja nauttimaan kaukaisesta horisontista. 

Lasten ollessa pieniä vietimme pienellä saarella itseksemme koko kesät, usein kuukausia. Kuljeksimme lämpimillä kallioilla, molskahdimme mereen milloin miltäkin kiveltä tai rannaltta, uimme saarta ympäri ja keräilimme meren ja jäiden rantaan tuomia aarteita. Tunne täydellisestä rauhasta ja nautinnosta on niin syvällä, että se on helppo saavuttaa heti saarelle päästyä.

Uudet aarteet odottivat taas keräilijöitä ja lämpimät kalliot kesävarpaita. Tuuli huisutteli hiuksia. Aallot soittivat ikuisia rytmejään, kun pilvet taivaalla tulivat ja menivät ja meren tuoksu täytti koko mielen. Ei ollut tarvetta ajatella mitään, haluta mitään, kun ihan kaikki oli läsnä. Ja enemmänkin. Kaunetta kaikkialla. Pieni ihminen pääsi taas tarkkailijaksi meren kauneuden äärelle.
Finally we made it to our small island place out in high seas. When our children were younger, we used to spend here for months every summer. We walked around the island on warm rocks, jumped into the water and swam around the island, counted the clouds and enjoyed the fresh wind. It is still easy to enjoy the beauty of the nature and reach the feeling of the totally relaxation instantly. 

I chose a perfect place on a rock for my little evening trip of the first evening. It was so nice to breathe the fresh air and enjoy the horizon to get rid of all the hustle and bustle from the city life.

Kelloa ei tarvita saarella. Aurinko näyttää ajan kulun. En ehkä ollut ensimmäisen illan retkellä kovin pitkään, kun hämärä aloi laskeutua. Kuitenkin ihan tarpeeksi pitkään päästäkseni irti kaikesta turhasta hälinästä ja asettuakseni saaristomielentilaan. Siinä ajatukset kevenevät ja pikkuasiat unohtuvat.

Omaan rantaan päästyä aurinko esitteli vielä upean laskeutumisensa. Ei voi kuin olla kiitollinen kaikesta kauneudesta. Tuolla jossain laskee aurinko yhtä upeasti joka ilta, kun me hääräilemme omia touhuja kodeissamme. Onneksi tällaisia hetkiä on. Näistä voi imeä voimaa, jolla jaksaa taas pitkään.

Somewhere out there is a perfect sunset every evening while we hustle our own things at our homes. Luckily tree are moments like this. They give us energy and power for a long time.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *