Viiden minuutin iltapalamunakas

Mitä tehdä silloin, kun tuntuu siltä, että vasta äsken syötiin ruoka, kaapeissa ei ole enää oikein mitään ja keittiöön astelee kaksi nälkäistä junioria? Tai sitten vain tekee mieli jotain lämminä ja helppoa purtavaa. Munakas on oikeastaan aina hyvä ja valkuaisainepitoinen syötävä. Kreikassa se oli taas kaikkien ruokalistojen vakio, vaikka meillä munakas onkin aika rajoittunut aamiaistarjottavaksi.

Tämä kolmen munan ja kermalurauksen, voissa ja oliiviöljyssä paistamani munakas sai myös kreikkalaistyylisen täytteen: 
  • fetaa (juu, olen edelleen koukussa)
  • kalamata-oliiveja (samoin)
  • tomaattia
  • juustoraastetta
  • yrttejä
  • mausteeksi hieman pippuria
Vesimelonikin on kreikkalaisten tyypillinen jälkkäri alkukesällä – ja juu, olen siihenkin edelleen koulussa ; )

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *