VHH Mustikkamuffinsit teehetkeen

Tee, kynttilät ja herkkuleivonnaiset kuuluvat sadepäivään. Ja sen jälkeen viltti ja hyvä kirja tai tv-sarja. Eli kyllä sadepäivillekin on selvästi paikkansa ; ) Tällä kertaa kehittelimme tyttären kanssa mustikkamuffinssit, jotka ovat vähähiilarisia ja kokonaan ilman jauhoja – mutta sitäkin maistuvampia.

Käytämme usein mantelijauhetta leivontaan. Sitä saa kaupasta valmiina, mutta se syntyy myös todella nopeasti ja edullisesti, kun jauhaa sen itse kokonaisista manteleista.

Taikinaan tuli lisäksi banaania ja mustikoita sekä Valion Gefilus mustikkapiimää. Minusta on aina niin kiehtovaa tehdä herkkuja ravitsevista aineista.

Tytär surautteli aineet kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Muffinssit paistuivat 190 asteessa kypsiksi 12 minuutissa. Kypsyyden voi helposti kokeilla vanhalla tikkutempulla – eli kun taikina ei tartu tikkuun, ovat muffinssit kypsiä. 

Koristeiksi pursotettiin reilusti stevialla makeutettua kermavaahtoa ja pinnalle ripoteltiin vielä mustikoita.
Nämä valmistuivat niin nopeasti, että ihan pian sytytettiinkin jo kynttilät, haudutettiin blueberry muffin tea- teekupposet ja istuttiin rauhassa nautiskelemaan. 













Mustikkamuffinssit
Mehevät mustikkaiset muffinssit sisältävät vähän hiilareita ja reilusti proteiineja. Ne ovat makoisia jälkiruokia, välipaloja kahvipöytään tai juhlaherkkuja.  
Resepti:
2 banaania
4 kananmunaa
1,5 dl mustikoita
2 dl Valion Gefilus-mustikkapiimää
5 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
Stevia-makeutusainetta 5 tippaa
2 dl kermaa
Pilko banaanit. Sekoita leivinjauhe mantelijauheeseen. Vatkaa sekaisin rikotut munat, banaanipalat, mustikat ja piimä. Sekoita taikinaan mantelijauhe. Paista 190 asteessa n. 12 min. Jäähdytä hieman ja koristele kermavaahdolla ja mustikoilla. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *