Vegaaninen pähkinäparmesaani

Vegaaninen pähkinäparmesaani

Olen kuullut kehuja parmesaanin pähkinöistä valmistettavista vegaanisista versioista paljon. Muutama päivä sitten ymmärsin mistä ne kehut johtuvat, sillä pähkinäparmesaani on koukuttavan herkullista. Monesti en edes yritä verrata jonkin korvikkeen tai uuden version  makua täysin siihen alkuperäiseen. Pähkinäparmesaanin kohdalla yhtäläisyys oikeaan parmesaaniin on kuitenkin hämmästyttävä.

Pähkinäparmesaani toimii parmesaaniraasteen tavoin – eli lähes kaiken ruoan kanssa. Esimerkiksi uunivihanneksilla, avokadolla, pastojen kanssa tai salaatilla. Herkkua voi tehdä kerralla reilumman annoksen ja säilyttää jääkaapissa kannellisessa astiassa. Esimerkiksi kesäkurpitsapasta parmesaanikukkakaalikastikkeella, grillatut mozzarellamunakoisot yrteillä ja parmesaanilla tai parmesaanilla täytetyt pekonitaatelit ovat reseptejä, joihin pähkinäparmesaani sopii täydellisesti.

pähkinäparmesaani

Pähkinäparmesaanin ohjeita löytyy erilaisia, mutta cashewpähkinät, ravintohiivahiutaleet, valkosipulirouhe ja suola ovat lähes aina niiden perusraaka-aineet. Oikeastaan niistä saa jo valmistettua herkullista pähkinäparmesaania. Lisäsin itse joukkoon saksanpähkinöitä sekä kuorettomia manteleita ja ne tuovat herkullisen makuvivahteen.

Pähkinäparmesaani

Vegaaninen pähkinäparmesaani

Ainekset

100 g
Cashewpähkinöitä
80 g
Kuorettomia manteleita
80 g
Saksanpähkinöitä
5 rkl
Ravintohiivahiutaleita
1 tl
Valkosipulirouhetta
1 tl
Suolaa
5 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Jauha pähkinät tasaiseksi rouheeksi tehosekoittimessa tai morttelilla.
  2. Sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet, suola ja valkosipulirouhe.
  3. Sekoita aineet kunnolla keskenään ja nauti.
treeni-ja-ravinto reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *