Välipaloja ja tuliaisia Prahan maalaismarkkinoilta

Päiväkävely Prahassa oli täynnä hotelliympäristön upeita historiallisia rakennuksia. Terassitauon jälkeen tupsahdimme torilla pidettäville maaaismarkkinoille, joissa oli tuttuun tapaan tarjolla marjoja, hedemiä, vihanneksia ja käsitöitä. 
On aika hauskaa huomata, miten yleismaailmallista on myydä tuoreita mansikoita kaupunkien kaduilla ja toreilla. Ja niitähän aina itsekin mielelläni ostan. Täältäkin mukaan tarttui välipalaksi hotelliin mansikoita ja ihanan makeita vadelmia.
Salaatit, kukka- ja punakaalit ja valkosipulit olivat kaksinkertaisia kooltaan verrattuna suomalaisiin. Niiden mausta ei ole tietoa, koska emme täällä itse kokkaa, eikä hotellissa ole edes keittiötä eli tyydyimme vain ihailemaan ja ottamaan pari kuvaa muistoksi näistä muhevuuksista. Tosin vihanneksia tulee tietysti syötyä ravintoloissa reilusti ja erittäin hyviä ovat olleet.
En ole koskaan kuulunut niihin matkailijoihin, jotka välttelevät tuoreiden vihannesten syömistä matkoilla. Päinvastoin, olen aina Afrikkaa ja Aasiaa myöten syönyt kaikkia tarjolla olevia salaatteja, vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Maut ovat yleensä parempia kuin meillä pohjoisessa, eikä mitään ongelmia ole ikinä ilmaantunut, päinvastoin tuoreesta ravinnosta saa matkallakin tarvittua energiaa. 
Aprikooseista on selkeästi tullut samanlainen torihitti kuin marjoista. Suomessakin ne ovat hiipineet mansikoiden, uusien perunoiden ja herneiden rinnalle jo kesäkuussa. Toreilla huomaa, etten ole ainoa, joka mielellään ikuistaa näitä värikkäitä herkkuja.

Vieraamme vanhemmat Koloradossa ovat innokkaita kokkaajia ja sinne vietäviksi löytyikin kivoja puisia keittiövälineitä käsityökojusta. Juuri niitä, joita joka maassa myydään aina paikallisina erikoisuuksina. Aikanaan Tunisiasta tullessamme lappalaisella kojun pitäjälläkin oli hienoja puuesineitä matkalaukullinen mukana ; )  
Nyt täällä alkaa taas olla aika myöhäiselle illalliselle. Rentoa torstai-iltaa!

Kurkkaa muut Prahan postaukset täällä.  Ja seuraavat reissupostaukset Pariisista täällä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *